Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.299
    Допаѓања:
    21.459
    Чудно ми е маж да не го тригерни внатре во него нешто да се стабилизира финансиски (стабилизиран и гледам дека доста раскошно троши како што го опишува) и да биди станбено среден.

Овој муабет овде може да си нагаѓаме се и сешто, а членката ако влези во брак на ненапраен муабет на тоа како гледа на работите, конкретно еве каде ќе живеете и како менаџира со пари, верувај колку и да е богат, може да е себичен и да си имаш life long term problems. :)

2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.065
    Допаѓања:
    188.228
    Јас мислам до 30 години па и не е нешто многу маж, извини ама на 27 има само 2 години како ти созреал мозокот. Оно и на 40 може се друго да му е приоритет, тоа не знаеме, ама тие 27 сега ми се можда и ќе го биде, можда не. На 40 веќе сигурно нема да го биде:D
    Не знам како, сум имала дечко и од 25 и од 30 години, и двајцата имале само вода во очи, ама сум можела да проценам од кого што бива. Мислам дека односот кон работата ми биле побитен индикатор (дали е мрза, дали е амбициозен) отколку тоа на какви глупости трошеле свои пари.

Последна измена: 24 мај 2025
    На bookslover и eliesaab им се допаѓа ова.
  3. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.299
    Допаѓања:
    21.459
    Епа јас бев роден барем тој период апла сиромашни сме живееле, и нешто што го осеќав тогаш од моите родители, ми стана битно во животот што и да правам, најпрво да бидам станбено осигуран, да работам да имам редовен приход, заштеда и останато. :)

Можеби скромно делува, ама засега ми оди добро и сум среќен и задоволен.

На SummerGirl, Малечка Малинка и Biljarkata им се допаѓа ова.
  4. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    889
    Допаѓања:
    1.688
    Се сложувам иако има некои мажи што и порано созреваат.

Еве јас и дечко ми сме од прва година заедно, и веќе кога наполнивме 21 година работевме и двајцата и решивме да се преселиме заедно, и он ептен иницираше на таков чекор и јас така согледав со него он каков е, на што троши пари, дали е мрза, дали е амбициозен итн и како гледа на парите, а еве сега веќе и во процес на купување стан сме.

Затоа предлагам барем малку живеење заедно за да процени точно каков е дечкото и дали тоа што не ги рационализира парите му доаѓа од поривот дека живее дома или едноставно не знае како најпаметно да ракува со нив, што и тоа може да се реши доколку има помеѓу нив разбирање.

На raww, злоба, Eunoia и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Sweety pie

Sweety pie Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2025
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    60
    Зошто во државава убиство на сопружникот е казниво со закон?
    ЗОШТОО?

На Cutiepie123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. vouager

vouager Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    9
    Mu se tokmish?:D

На Sweety pie му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sweety pie

Sweety pie Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2025
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    60
    И те како,ама озбилно.
    Ѓубре скапано.

8. bed

bed Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    14
    Многу те налутил ама не е тоа решение

На vouager и Sweety pie им се допаѓа ова.
  9. Sweety pie

Sweety pie Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2025
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    60
    Абе не е ама не ти остава друг избор психопатот.

На Cutiepie123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. vouager

vouager Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    9
    Abe sekogas imas izbor a Ne vredi da go lezhish!

11. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.676
    Постои развод.

На vouager и mom to be им се допаѓа ова.
  12. Cutiepie123

Cutiepie123 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2025
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    36
    Тој што не бил во таква ситуација нема да сфати…

На Freedom Fighter му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bed

bed Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    14
    Точно е тоа ама треба да се најде безболно решение,каде ќе се продолжи со нормален живот.Секогаш треба да се донесе правилна одлука за продолжување на нормален живот, разводот е еден од тие механизми, сепак и има друг начин да се најде за одвојување од него и продолжување на самостојно живеење.

На _Naumche_ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    3.080
    Устата му збори сака брак, ама делата му зборат не е спремен.
    За тоа дека се негови пари, негови се, ама ако навистина и искрено гледа заедништво со тебе би ти спомнал и би те прашал за совет/согласност за трошење на овие суми бидејќи колкава плата и да зема сумите се големи значи земал кредит. Еве остануваш бремена утре другиден тој кредит на заеднички товар и грб би паднал. За овие нешта пред некое време беше активна една тема за кредити во брак, да дигнел за нешто што заеднички би ви користело ајде де да го делите ама за луксузирање...
    Друго што ти е можеби олеснителна околност, ако сакаш да ја гледаш како таква, штом тој не вложува во куќата можеби со идната сопруга не сака да живее таму, можеби сака во странство. Муабетот ми е тој дел што не сака да вложува во доградба може има некоја намера/план, можеби брат му ќе си ги догледува родителите и си вложува во доизградба на домот и живее таму.
    Според мене поголем проблем ти е неговата неспособност рационално да менаџира со парите, поточно ако добро претпоставувам што во иден брак би те чекало отпата на кредит за негов луксуз.
    Зошто и кола и џип и мотор купување истовремено?
    По тоа што си опишала досега, ако непланирано еве останеш бремена стравовите би ти се обистиниле. По тоа што гледаш што прави како понатаму е твој личен избор во договор и согласност со него откако како вака што си пишала тука ќе му кажеш и него лично што те плаши и ќе испиташ преку дела кои му се идните планови за вас двајцата.

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  15. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    3.694
    Збори за брак, а пари троши на глупости. Моја претпоставка е дека неговите му прават притисок, како што е за повеќето мажи во нашето општество. :smoke:
    Баш треба да почнеш да се мешаш, зошто ако те заглави со дете и ти ќе треба да живееш таму па ќе треба и него да го пазиш, зошто очигледно и он е неиживеано детенце. Прекини врска додека имаш време или почни да му солиш памет. Ако не регираш на време и тебе може наскоро да те читаме во темата за Свекрвите и снаите.

На Gosh, Трагедијаупмм, Snowflake92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Herraa

Herraa Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2024
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    9
    Здраво, епа вака пред околу месец ипол почнав да излегувам со едно дете и се видовме три пати, последниот пат кога излеговме ми рече се гледаме и се слушаме но еве веќе две недели не ме има воопшто побарано ни пишано порака ништо… еднаш така додека правевме муабет ми рече дека до него не допирало ништо и ова многу ме замисли… јас веќе почнав и да чувствувам нешто за него но тој не знае ништо… планирам уште некој ден да го избришам и толку затоа што ми е претешко… многу ми е тешко да направам такво нешто ама немам друг избор, ве молам за совет…

17. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.676
    Пиши му ти ќе видиш на што си..

18. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.923
    Допаѓања:
    8.444
    @Herraa Во време кога сите висиме на телефоните 24/7, нема изговор за 2 недели да не те побара.

Тоа значи дека не е заинтересиран, а и најверојатно се гледа и со друга.

Односно, избриши навреме и немај си такви топло-ладно главоболки, да си му на некого опција. Кој е вистински заинтересиран, нема да дозоволи ни ден да помине без да се слушне со тебе.

You've got this, млада си, паметна, не му се замарај на таков :f:

На Gosh, raww, Herraa и 6 други им се допаѓа ова.
  19. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    Дали мислите дека е во ред 32 годишен маж цело време да си оди на патувања со своите родители? Некако како да нема друштво, цело време е секаде со неговите. Патем, живее сам во различен град од неговите заради работата, ама секој викенд се кај него.

20. Mommy. S

Mommy. S Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2025
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    27
    • Пишувај кирилица
    Zdravo na site. Inspirirana od problemot na moja blizok prijatel resiv da pisam tuka.
    Vo toksicna vrska e. Manipulacija nevidena. Covekot e svesen deka e posleden na oroto. Se karat, praime plan deka ke bide se podobro ako se trgne od nejziniot zivot. Slednata sekunda mojot prijatel zboruva I se izvinuva, deka dava use ednas sansa. A ne sfakja deka ne zgresil toj.
    Covekot pate za vnimanie, dodeka partnerot mu posocuva deka celoto vnimanie e dadeno duri I povekje od toa.
    A ne e taka. Primer go napusta gradot I neznae koga ke se slusnat ako toj samjot ne ja pobara. Potoa dobiva napad deka e ludak, deka e ljubomoren I slicno....I mojot prijatel e svesen za se. No se se vrti vo toj magicen krug. Kako da e zatreskan I nesaka da pobara pomos nesaka da ispadne od toksicnata vrska. Se plase. Iako toj vo lutuna I kazuva sekakvi raboti zaradi so e isporovociran pa posle se kae. Stanuva zbor za vrska na postari godini.
    Kade I finanskiot del igra golema uloga. Iljada pati ima zemeno kredit I nekoi slicni desavki. I ocekuva samo pocit I ljubov, poveke vnimanie. Inaku taa negova parnerka po moe e drolja so ponasanjevo. Em go cica finansiski em go prai ljubomoren ludak. I e tesko 5minuti razgovor slika ili bilo sto. Mojov prijatel e vo godini tesko deka ke zapoznae nekoj drug.
    Sto da pravam, dali ,,zrtvata,,(mojot prijatel) povtorno po nz koj pat da objasnuvam povtorno I nz veke na koj nacin. Ili ednostavno da pustam I da kazam neznae da zivee sam, neka tera vaka, mozebi ke se smeni zenava, mozebi ke bidat srekni. Mozebi mojot prijatel preuvelicuva. Mozebi ne ja znam celata vistina. No dlaboko vo mene znam deka 1posto ne go postuva. Znaci stanuva zbor za posebna dragocena licnost od mali noze. Sakam da mu pomognam, zasluzuva kvaliteten zivot.