Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    3.046
    Допаѓања:
    9.836
    Имаш опција или да му редиш бескрајни совети или да го остаиш да си живее како што му чини. И на ваков и на таков начин тој ќе си праи како што си осеќа.

На Dilajla123, злоба и Mommy. S им се допаѓа ова.
  2. Tam4yy

Tam4yy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2010
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    146
    Сфаќам дека сакаш да помогнеш, ама како што кажа и сама возрасен човек е и мој совет не се мешај. Може само крива да испаднеш на крај,а утре ако останат заедно човекот со тебе да прекине контакт. Верувај видено во многу вакви ситуации.

На Алек***, BlackNight и Mommy. S им се допаѓа ова.
  3. Mommy. S

Mommy. S Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2025
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    55
    • Пишувај кирилица
    Znamm. No me boli dusava. Eve sega I predlozi da se smirat iako znae pak so go ceka. Sega duri mu e zal sto se iskarale. Veke nemam sila. Si velam kako ti e zal, zosto ne drzis stav ako mislis deka si vo pravo. Zenava e em gorda, em zavisi od nego. No znae kako da zboruva I vlezena mu e potkoza. Mislam nema spas. I da ne se zaedno tesko deka ke ja zaboravi.....
    Gi znaete tie lugje sto ednostavno se piknati pod koza? E vakov lik e.

4. Tam4yy

Tam4yy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2010
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    146
    Јасно ми е. Затоа ти викам може само полошо да направиш и вашиот однос да го расипеш. Тој ако е решен што сакаш кажи, пак ќе биде со неа по секоја цена.

5. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.758
    Чудно е тоа што одбива да се видиме во нејзиниот град?
    Уште сме на почеток на врска, студира во градот кај што живеам јас и тука се гледаме. Сега бидејќи завршија часовите она ќе доаѓа само кога има испит и тоа се цело лето околу 10тина дена, мене тоа не ми е проблем. Ама она кажува како незнаела како да издржи толку долго и слични работи... Мојот предлог јас да одам кај неа и таму да се гледаме го одби од причина што неможело таму, некој ќе ја видел, нејзините ќе дознаеле а прерано било да се запознаеме со семејствата. Ама не живее баш во мал град, ако е така и тука ќе се најде некој познат. Мене не ми е проблем што нема да се гледаме сум бил и порано во ваква врска, чудно ми е што и е толкав проблем некој познат да не не види или да се запознае со некој од моето семејство или јас со нејзиното. Разбирам може нејзините се строги и ми има кажано за домашната ситуација, ама и да дојде до тоа зарем не може да каже другар ми е.

6. Sweety pie

Sweety pie Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2025
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    235
    @_Naumche_
    Сакаш одоколу да те вртам,или директно да ти кажам?
    Не и е проблем ни некој познат нит семејството.
    Гарант двајца ве врти на малиот прст.
    Еве јас сум женско.
    Што би ми било мене проблем мојот дечко да дојде во мојот град,ако немам што да кријам?
    Логично нели?

На Ena05, Konfetka и _Naumche_ им се допаѓа ова.
  7. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    1.520
    Во нејзиниот град има еден и си се гледа со него а ти си резерва. Ако со него небидни ништо ќе си тера сотебе.
    Сам треба да си свесен дека нешто крие. И секогаш е истиот изговор "такоми е строг",одма се ставаат домашните во муабетот. Не си губи време другар.

На Ena05, Sweety pie и _Naumche_ им се допаѓа ова.
  8. Kati428

Kati428 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    742
    Другар ова не ти е некој аларм???Не ти е знак дека девојкава не сака да е со тебе?Сум имала врска со дечко од друг град.Па и ја идев таму и тој доаѓаше во Скопје.Зошто би го криела ако го сакам и сакам да сум со него?Значи ако некој сака да е со тебе ќе биде.И нема зошто да се крие.Не зборам за запознавање со неговите и нејзините.Ама да не сака да идеш во нејзинот град за да не ве види некој?Нема логика.А тоа дека се родителите строги-тоа и јас сум го кажувала АМА со некој кој не сум го сакала во животот.Сега имам убава врска па немам зошто да го кажувам тоа.Или па да се кријам.
    Затоа согледај ги работите на време.Пред да се заљубиш па да останеш повреден на крај.

На Ena05 и _Naumche_ им се допаѓа ова.
  9. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.758
    Не ми изгледа на некоја што би одела со двајца, прв сум и по нејзините кажувања, а и по однесувањето е така како прва врска. Многу кратко сме заедно 10-15 дена, а се познаваме неколку месеци. И се познава колку многу е заљубена, дур беше тука дури и кога не бевме во врска истата секунда штом ќе ја викнам излегува. И сега ми враќа 24/7. Кога била со мене сме биле и по цел ден заедно и не користи многу тел, да има друг би му пишувала нели? Ама кога ќе и се јавеше татко и многу паничеше... И незнам дали има друг или само не ми верува мене доволно.. Според нејзиното однесување кон мене не изгледа како да има друг што знам..

На Sweety pie му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mcrae

Mcrae Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Трпение спасение :) времето ќе покаже дали лаже или не, терај си без замарање

На _Naumche_ и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.271
    Допаѓања:
    189.680
    Слушај си го инстинктот, не форумските мангупи.
    Да, кога би имала толку малку години да бидам студент, не би сакала да се запознавам и објаснувам со родители после ,,врска,, од 13 и пол дена. (facepalm)

На naturally, Lavender4, Cutiepie123 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.493
    Допаѓања:
    43.295
    А не ти е чудно што ја моташ дека ја сакаш додека тука сечеш два месеци вени по бившата?

Не еден, тројца нека има, и малце ти е.

На ALISA0000, butterfly6223, Калатеа и 19 други им се допаѓа ова.
  13. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.758
    Јас сум свесен за ова..
    Ама никогаш не би ја изневерил па и со бившата..

14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.271
    Допаѓања:
    189.680
    Ама 13 и пол дена врска, важи и за тебе. Колку години имаш за толку ,,фатално,, да се ооседнуваш? За толку кратко време не можеш ни да запознаеш човек,ни да се заљубиш, ни да ветуваш брда и долини.

На Just.do.it, Katie90, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Sweety pie

Sweety pie Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2025
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    235
    Изглед вара.
    А за да има друг не и треба телефон.

На mickey18 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.235
    Допаѓања:
    57.411
    Искрено, ти си поголемо црвено знаме отколку таа. Ја немаш преболено бившата но користиш други девојки само за да заборавиш.
    Она што тебе ти треба моментално е да побидуваш сам и да се рефлектираш на сѐ, да си дадеш време да ги почувствуваш чувствата, ако треба и помош од психолог да побараш. Не го велам ова со лоша намера, но едноставно се ставам на местото на другата девојка, никој не сака да е искористен за преболување бивши. Иако според ситуацијава што ја опиша со неа, ми изгледа дека и таа крие нешто.
    Во никој случај не ми изгледа дека ова води некаде.

17. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.758
    23год, ама еднаш бев вака изигран па затоа мислам што ако и она е иста..
    Знам дека не е со лоша намера, затоа што и сам сум свесен што правам. Мислев дека ако влезам во друга врска ќе направам добро и за себе и за неа. Точно дека непромислено ја донесов таа одлука. Јас не дека немам никакво чувство за неа, имам. Ама незнам ни јас зошто уште бившата ми се врти во глава. Не ми е сеедно и мене што сум ваков, и се трудам околу неа и не би ја разочарал..

18. UnderTheSun

UnderTheSun Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    97
    A епа тогаш у реду е.:)

Иначе не знам што би можело да биде. А и како можеме ние овде да помогнеме и да погаѓаме што и е исклучиво нејзе во главата, на јавен национален форум, (со анонимни идентитети добро)...:?:

Не знам ни у овој случај кое би било најздраворазумно решение, ете можеш да си отвориш чат со бившата/ите и сегашната да подискутирате заедно, исклучиво за твоите чувства и остали трауми кои те довеле до овој стадиум на животот.
    Или групна терапија/група за подршка на психолог/јатрија па.
    И Куда иду изгубјене дјевојке (од Цеца) може да пее у позадина добро ете. Или па и Цеца лично да ја викнете на свирка, хеј the possibilities are endless кога подобро ќе размислиш, a и ко шо рече Martin L.King "Дозволено ми е да сањам колку сакам"... или нешто у тој фазон беше, не ми текнува...

Е сеа не знам дали ќе сака да ви се придружи викаш не била за појавна експонација ама добро. :?:

Последна измена: 7 јуни 2025
    На Малечка Малинка и boo3 им се допаѓа ова.
  19. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.758
    Јас не реков да погаѓате што и е нејзе во главата, мислење побарав, ако немаш никакво никој не ти вика дека мораш да одговориш.

Навистина?
    Незнаев дека тоа е решение.:o
    Од кај знаеш ти си пробала, па успеало? (facepalm)

20. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.188
    Допаѓања:
    175.699
    Периодов страшно ме мрзи да пишам, ама морав сега. Ако седиш и можиш на една рака да избројш денови кои сте заедно и општо, ако уште бројш во денови колку време си со партнерот - прерано е to read into things. За 10 дена јас не знам дали сакам да ми е некој партнер. За 10 дена јас апсолутно неќам да се објаснувам со помалку блиски луѓе (роднини) и + со фамилијата шо прам на приватно/љубовно поле. Така да дај време нека помини и види како природно ќе течат работите. Таман ќе имаш и ти време да заздравиш оти не знам дали има 10 дена (лол) од кога пишеше срцепарателни работи за бившата. 10 дена се во прашање, it's not that deep. Не мора се да е интензивно, не мора се да е форсирано. Остај природно да течат работите.
    @_Naumche_

На naturally, LiquidLuna, sweet-cherry и 10 други им се допаѓа ова.