Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. al0ne

al0ne Активен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    35
    Некоја за совет 30+?:)

На Thinkerbella и MilaSS1 им се допаѓа ова.
  2. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    500
    Што би направиле во ваква ситуација...
    Излегувате со дечко кој е ок, се гледате неколку пати се ок, меѓутоа стига порака на моб.. Што имаш ти со... (неговото име) дечково ми рече случајно дека имал љубоморна поранешна девојка... Иначе, знам дека можеби не требаше, ама вратив на тоа што имаш ти со... Што не!
    Дали да му кажам, ама па од кај бројот на таа, мој? Што би било најдобро да направам?

3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.188
    Допаѓања:
    175.704
    tumblr_d96b5f4a4d53604f15e3219128eefd25_ac2b18ed_400.gif
    Бившата ти пиша порака во врска со тој со кој се гледаш сега и ти ѝ врати? Малку е ... хаотично. Па сакам да видам дали точно разбрав. Какоидае, најдобро решение е секогаш игнор при контакт со љубоморни бивши кои сеуште пробват да влезат во сегашноста на партнерот. Нормално ако се бивши, чим прашва можда и треба да слушаш зошто прашва, не знам. :D Јас би кажала на партнер за ова и то е максимумот на мојата инволвираност.

На LiquidLuna, Freedom Fighter и eliesaab им се допаѓа ова.
  4. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.758
    Мислам дека треба да кажеш на дечко ти. Бројот може да ти го најде од некој друг, не мора да значи дека дечко ти и го кажал.
    Може пробала да контактира со него тој ја одбил и пробува преку тебе.

5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.417
    Допаѓања:
    22.024

Ќе разговарам со партнерот шо се случило меѓу нив и ако е љубоморна ко шо е речи и " твоите 5 минути завршија ајде чао" 8)

6. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.493
    Допаѓања:
    43.298
    Па искрено арно си и вратила, кратко и јасно.

Е сеа кажи му на дотичниот да си ја прибере и да ти сјаше са курца. Ако ти пише пак ,отом потом.

Али најбитно е да дознаеш од кај знае за тебе и од кај и твој број... Знам ја пуно вакви што имаат ,, љубоморни ,, бивши, оти они ги провоцираат намерно и отчет им даваат за секој партнер за да им се одмаздат и да ги држат на ланец...

Последна измена: 7 јуни 2025
    На Mumoftwo30 и eliesaab им се допаѓа ова.
  7. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    547
    Допаѓања:
    1.723
    Некој лп?

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sweety pie

Sweety pie Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2025
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    235
    Ти пишав.

На Just_a_kid му/ѝ се допаѓа ова.
  9. jasjasjas3

jasjasjas3 Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2024
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    18
    Некој за совет лп?

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    1.070
    Не е љубовен проблем, и можеби е далеку од темава, но ми лежи на срце, а темава е една од најактивните па сакам да побарам совет.

Како се справувате со другарка која цело време сака да се издигне над вас, и со тоа ве прави да се чувствувате бедно?
    Ме има направено да се осеќам како што и да направам во животов да ми е џабе пошто таа секогаш е над мене. На пример, почнав да излегувам со едно момче, и кога ги запознав ќе го искршеше вратот вртејќи се да видела колку е висок. Не е многу висок, 180цм е, до тој момент тоа никогаш не ми сметало ниту ми паднало на памет, ама ете ќе излажам ако кажам дека нејзината реакција не ме направи да се замислам дали доволно ме привлекува дечкото. Она има висок згоден дечко, и знаете, сите други се помалку од него и предмет за измевање затоа што не биле високи и немале мускули.
    Друга работа, таа е повисока и далеку позгодна и поубава од мене, цел живот било така буквално и во ниту еден момент не сум осетила некоја љубомора или нешто кон неа, баш напротив. Но, цело време гледа да ме понижи во смисла многу си здебелена, треба да намалиш, јас сум многу убава и каде и да отидам сите во мене гледаат и слични такви муабети. Еднаш се сликавме и 10 пати ја преслика сликата затоа што ми било дебело лицето, ужасни реакции беа.
    Или на пример, како таа ги положувала сите испити, а јас сум заглавила. Исто и за сите сака да дознава работи и да наоѓа маани кај секој, што ужасно ми смета.
    Ги има многу, премногу ситуации, но ги кажав овие само колку да имате претстава за што зборувам, а и затоа што се најтазе па мислам дека почнуваат да ја прелеваат чашата. Девојчево многу ми значи, буквално од 5 години сме заедно, сме поминале низ сито и решето, била тука во многу ситуации, но некои работи уназад низ годините ми се насобраа, а периодов откако се фати со совршениот згоден маж од соништата, некако е многу вообразена и премногу почна да ми смета. Се чувствувам лошо за себе, како што и да правам ништо да не е доволно, ниеден мој успех, ниеден дечко ниту работа на изгледов. Пред некој ден доживеав доста голем успех на професионално поле, буквално странци ми честитаа и им беше мило за мене, а таа комплетно ме изигнорира, па после се понашаше као не знаела што било работата, не сфатила (глупости). Се дистанцирам колку можам, но сепак реакциите и вообразеноста се тука.

Последна измена: 9 јуни 2025
  11. Cutiepie123

Cutiepie123 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2025
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    51
    Срцка бегај од неа не ти треба таква личност во животот нема врска што сте од мали заедно не ти треба некој што ќе те тоне ќе те омаловажува за она да се издигне на тој начин си го дига егото дигната другарка со носот до небо не ти треба што не знае да те подржи кога треба, одалечи се посреќна ќе си.

На Sielo❤️, Лејди Гага, eliesaab и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    8.533
    @Maylin Има една поговорка, која вика вака:

И бидејќи ти не си ја знаеш сопствената вредност, not yet, дозволуваш некоја ваква лажна другарка да ти набива комплекси.

Плиз, значи, бегај подалеку од такви. Тоа не се другарки, туку потајни непријатели. Сета енергија насочи си ја кон себе, почни повеќе да се сакаш, да имаш повисока самодоверба. Ќе сфатиш дека никогаш не си требало да ја пушташ во твоја близина :*:

На Sielo❤️, Лејди Гага, eliesaab и 17 други им се допаѓа ова.
  13. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    1.520
    Игнорирањето е мајка на знаењето.
    Многу често се дешава девојка кога ќе фати дечко и мисли светот се врти околу нив и многу се влезени во некој филм. На таквите многу брзо можи да му се сруши филмот и да одат у три лепе.
    Почни да ја игнорираш,не ја барај за излегување,држи некој контакт колку да се речи. Ако некој ти смета во твоја близина со то шо ќе те вреѓа и ќе ти го паѓа расположението нема потреба да е во твоја близина без разлика колку години да сте другарки,пријатели.
    Вистинскиот пријател колку и да си ниско ќе те крени на највисоко и никогаш нема да те вреѓа или омаловажува према другите.

На Sielo❤️, Лејди Гага, eliesaab и 11 други им се допаѓа ова.
  14. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.587
    Допаѓања:
    62.965
    Каква сељандура, боже ме опрости. Одма да си најдеш нови другарки, буквално ништо не значат годините што сте ги поминале заедно, па ради атер да седиш. Не напредуваш никако заради неа, а и кога напредуваш она секад ќе те турка надоле, затоа што само така може жива да се осети.

Убаво да си провериш дали има расчистено со бившата. Пошто ако нема, џигерот ќе си го изедеш. Ова од искуство ти кажувам. Ако немаат пресечи одма и заштеди си неколку години од животот. Ако имаат нека ја испоблокира од секаде, а тоа направи го и ти.

Ама да си провериш, не оставај на случајност.

На Sielo❤️, eliesaab, BlackNight и 9 други им се допаѓа ова.
  15. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.789
    Совршенава има комплекси до плафон, остави ја по кратка постапка, ќе се спасиш од ваква токсичност. И немој никако назад да ја примаш. Ова е длабоко, несреќна и нереализирана личност, колку и да има, пак е несреќна и сериозно нешто и фали. Која плиткост, ќе мери момчето колку ти е високо. Никогаш, ама никогаш не сум рекла: „Колку сум убава" па и да му тријам некому на нос зошто се здебелил. Вистински убав човеч и надвор и внатре ќе работи на себе и нема да се споредува со друг. Оваа нешто гадно ја дрма, сериозна сум. И батали дружба од пет години, во животот не се знае кој уште ќе сретнеш, а верувам имаш и други помалку токсични пријатели.

На Sielo❤️, Лејди Гага, eliesaab и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.852
    Допаѓања:
    41.128
    На оваа и треба психијатриска помош. Ама најозбилно. Не мора да се дружиш ради реда, едноставно исклучи ја од животот. Ова не е несигурност само по себе, туку несигурност + злоба.

На Waverly Raven, Sielo❤️, Лејди Гага и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.893
    Допаѓања:
    23.575
    Оо заради вакви другарки порано колку си ја имав уништено самодовербата немаш појма. Среќа па тоа беше многу одамна и се опаметив со какви луѓе (не) треба да се дружам.
    Џабе сте заедно од 5 години кога очигледно тоа на нејзе не ѝ значи ништо. Си носи тешки комплекси да биде над сите. Едноставно откачи ја одма без објаснување и чао пријатно

На Лејди Гага, Shade, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  18. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    534
    И самата си кажа како ти влијае, зошто да ти паѓа самодовербата заради некоја што не е задоволна сама од себе? Личност што се фали и ги навредува другите е искомплексирана личност, незадоволна со себе и со многу проблеми и несигурности кои ти не ги знаеш
    Не можам да поверувам, се фалела оти била убава и имала висок и убав дечко лелее :( Јас би кажала дека е љубоморна на тебе затоа не ти честитала, знае таа колкава работа е тоа ама се прави дека не сфатила и дека не е тоа некоја голема работа за неа-мизерија
    Сум имала и јас порано другарки кои дирекно и индирекно ми кажувале какви маани имам, дека сум била подебела од нив, дека сум имала слаба и ретка коса, дека сум заглавувала со испити и тие да биле на мое место би се откажале од факултетот, дека не сум работела на помали години и како ќе сум се снајдела кога ќе почнам да работам и мноогу други работи, кога дечкото ми се скара и имаше друга девојка ми викаа како сум можела да издржам, тие да биле на мое место ќе се убиеле, не знам што би направиле... Сега сум далеку на подобра позиција од нив, тиа се најдоа на истите и полоши ситуации од тогаш на 20години што бев јас,со повеќето се дружам уште ама со некои немам ни контакт никаков

Последна измена: 10 јуни 2025
    На Лејди Гага, Maylin, Cutiepie123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Sweety pie

Sweety pie Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2025
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    235
    Ti pisav

20. Sweety pie

Sweety pie Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2025
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    235
    А за другарка ја сметаш таква?
    Дај ти се молам.
    Откачи ја таму,нека си лечи комплекси на други,не на тебе.
    Не трпи никого во животот.

На eliesaab, Maylin, Cutiepie123 и 2 други им се допаѓа ова.