Ако типот не те брка сосема ти е сеедно дали е 5 или 15 години постар од тебе. Прво треба и он да сака нешто со тебе за воопшто да се мислиш дали вреди. Ако двајца се сакаат мене секогаш ми вреди ама не сфаќам што има да се бориш, или ќе сака или не. И немој да си се заљубила однапред, голем ризик ќе ти биде, зашто ако не испадне ништо ќе ти требаат месеци додека се опоравиш.
Јасно е тоа..али за да се заљубав во него нешто ме предизвикало...и тој дава некои знаци дека е заинтересиран за мене...постепено мислам на него...нз не ми е јасно ...што и како ќе бидее
Побара совет - доби совет, и не ми си јасна сега, или пак чекаш некој да ти рече: Терај душо, слободно. Се сомневам дека некој ќе ти каже така, твое е што ќе направиш, нормално дека нешто те предизвикало штом ти се развиле чувства за него, знаеме што е љубов фала богу.
И јас сакав истото да го пишам, сите ти викаат да се тргнеш на страна, а ти на некој начин сама се оправдуваш индиректно бранејќи го него како демек он не ме брка... не знам што како или иди со него и не барај совети, или послушај ги советите и тргни се настрана
Види прво како е заинтересиран за тебе, онака за забава или за озбилно. Мене како машко години (ако е полнолетна) ама ич не ме интересираат ако се свиѓаме двајцата а ако ми е само за забава ич не ни почнувам врска така да џабе прашуваш што да правиш. Може да ви биде супер а може да биде тапа ако не сте компатибилни ама ако сама не си пробаш кој ќе ти каже? У краен случај иди на едно кафе и многу работи ќе ти се разјаснат. Знам случаи за 15 год разлика кои супер функционираат а и такви со 5 год разлика кои се ТАПА. Пробај па види и одлучи, за твој живот се работи .
Леле леле леле.....се заљубив....awww.... Девојкиии што да правам се заљубив....Само што почнавме со училиштето бидејќи јас сум прва година имам нови соученици.....и убави и неубави дечки има во мојот клас.....првиот ден седнав на последан клупа,пред мене седеше едно момче со плави очи.....уште на прв поглед ми се допадна но незнаев дека за 7 дена моите емоции кон него ке се променат.....уште првиот ден ме зазбори, вториот ден променивме неколку мислења...третиот ден веке почна почесто да се врти назад и да зборува со мене....уште од првиот ден неможев а да не помислам на него а замислете како ми е сега....незнам што да правам....кога сум со моите стари другарки тој секогаш ке дојде до мене и ке седи со нас....ке почне да ме гилика а да ме штипка....да ме подскубнува и да ми се смее но пред некој ден ми се приближи едно девојче од класот и ме праша дали може да седне на моето место а јас на нејзиното....се согласив и и одстапив место....следниот ден таа дојдена беше пред мене и ми го фатила местото , некако се извлеков јас да седам на тоа место и седнав....доолго зборувавме со детето (Дарко) Taa цело време љубомореше .... не знаев што да правам....истиот ден таа ми кажа дека истото дете што ми се допаѓа мене и се допаѓа и на неа...за да не примети јас и дозволив да седи на моето место...но истиот ден детето се премести и седна во моја близина.....таа многу љубомореше...2 дена седевме така се до денес....Само што стигнав во училиште детето ми понуди да седнам до него ....јас се согласив...девојчето каснеше ...дојде на одморот помеѓу 3 и 4 час....не знаев што да правам...но сепак седев до него .... на слединот одмор излегов во ходникот спроти нашата училница на прозорец заедно со девојките од соседниот клас ...тој се приближи до мене и се запозна со сите....јас се обидував да го одбегнувам...да не го гледам могу бидејки има навистина убави очи,насмевка како и тело со убави плочки... но тој започна да ме подбутнува се свртев кон него и за малку ке ме бакнеше во уста....бидејки беше многу блиску...не знаев што да правам (сето тоа девојчето од мојот клас го гледаше)...мојата бивша најдобра другарка ме повлече за рака и ме извлече во ВЦ...и започна да ме кара во смисла што правам...дали знам каде сум и слично ....јас не реагирав многу на нејзината реакција и се вратив во друштвото...кога седнав на час до него тој започна да ми се извинува...јас му реков дека му простувам...и дека беше тоа момент на слабост....но можеше да биде и голема грешка... сега во Петок треба пак да се појавам пред него и пред целиот клас....незнам како да реагирам и што да правам....ве молам на брзи одговори и примери .... awww .... сеуште мислам на него...од мислите не ми излегува....што да праваам? премногу се заљубив за прв пат така ? офф леле.....што ми требаше ова ...треба ли да се каам?
aw За што да се каеш, не разбирам? Навистина, според напишаново одма знам какво е чувството така на почеток,симпатии,па невини штипкања,па срцето 300 и се гледа дека ти е убаво, тазе заљубена, не разбирам за што да се каеш? Уживај, и прави што ти се прави, ништо лошо не правиш што си се заљубила..
И мене истото ми се деси..ех..коа ќе помислам на тоа..ми се враќа истото чувство.. како што вика манди праи што ти се прави..ама внимавај има последици..неќам да те исплашам..ама лошо е коа си се заљубил во некој од ист клас..има можност во понатамошните години да го мразиш и да ти биде мрско од него..(како што ми се деси мене) сепак..ако чувствуваш дека треба нешто да напраиш..не му ја мисли многу Со среќа.
Немаш потреба да се каеш,прекрасно е кога си заљубена, и јас имав симпатии во средно уште првата година, ама не од класот, немој да се плашиш, ако сакаш да имаш нешто повеќе со него, имај, другарка ми најверна одеше со едно дете од класот 1 година, нонстоп беа заедно,бегаја заедно,одеа на училиште заедно,от ко се скараја имаше моменти ко ќе не збораја и сл,ама се заврши и сега пак се другари а за смирвање не ни размислуваат. Немој да се двоумиш ако сакаш да имаш нешто повеќе. Со среќа.
Леле на колку убави денови ме потсети со твојот "проблем" !!! Јас сум 4та година и сеуште сум со мојот соученик хаха уште од 1ва година. Исто беше ! Нема зошто да се каеш , препушти се на чувствата. Од искуство ти велам Ма со задоволство ќе одиш на училиште додека твоите другарки се жалат .
Драга MandyLane...ехх само да беше на мое место...многу ми е непријатно пред девојчето на кое и се допаѓа Дарко....Никогаш до сега не сум се чуствувала вака....со задоволство одам во училиште и се когаш се вракам се порадосна и порадосна...но таа секогаш кога сум со него ме гледа попреку....многу ми е непријатно... Сето ова ми дојде наеднаш,нови пријателства па сега и нова љубов.... Всушност незнам што да правам како да реагирам....никогаш до сега ми се немало ова случено...ниту пак сум била во врска со некого...како ли да му кажам ако стане нешто посериозно дека ми е прв...едноставно сеуште се срамам од него.. не ни знам како да се бакнувам ....незнам ништо за него....ии дали е добро што е на исти години со мене?
А на крај па зошто ти се замараш? Другарки сте? Не. Дечкото бивш и е? Не. Само симпатија. И тебе исто. Само немој па главата да ја изгубиш по него. Не чини
Zdravooo luge pred nekoj den vi pisuvav deka posle 4 godisna vrska raskinav so deckoto,seuste nisto ne e kako sto treba toj saka da komunicira so drugi zenski me provocira,stava komentari na fb i slicno...znaci ne dava znaci deka saka da sme zaedno deka mu bilo smaceno od vrskata,pa vcera mu se javiv da se najdeme da si gi vratime rabotite koi bea kaj mene a se negovi i obratno,koga me vide mu bese milo i bese mnogu sreken sakase da me guska a po telefon e drug covek ne ni saka da slusne za mirenje,mene mi e krivo i eve denes pak mu zvonav pak mi se ponasase nema sansi ova ona i na kraj se dogovorivme vo nedela da pravime maubet,kako da postapam? kako da go razubedam deka nema da e kako sto bese deka sve ke bide ubavo ako se saka,plus imam MNOGU ladnokrven decko fala vi ako ima nekoj tuka neka pisi [mod-kirilica:3du6k5km][/mod-kirilica:3du6k5km]
Значи како прво незнам што толку се филмате сите со тој е*ан ФБ, мислам животот е многу повеќе од статусот и фотографиите, љубовта е многу повеќе од рилејшнип статус и т.д. Дечко ти, пардон твојот екс дечко е типична п*зда, кога не си му во близина е јак, карпа човек, ништо не допира до него, а кога ќе те види му трепери срцето. Требало кога сте се виделе да правите муабет, и пред се да расчистите дали и двајцата сакате повторно да бидете заедно, ако сакате потоа правете муабет за тоа како би ви било во иднина. Иако, без навреда, јас лично не верувам дека после раскинување и повторно смирување се ќе биде како некогаш, од проста причина што секоја караница ќе се завршува со прекин на врската, а после ден-два-три повторно заедно. Според мене доколку еднаш се раскине, значи се имало доволно јака причина за тоа, особено за вашата 4 годишна врска. Е сега незнам како вие сте функционирале, ама мене врските кои прекинуваат и продолжуваат по 100 пати, ми се детски и тинејџерски, а според годините сме тука негде и барем јас одамна веќе не сакам такви врски. Индивидуално е знам, но сепак ако не иде, не иде, се знае крај, и подобро крај отколку жмурки и брканици да играте, на Фб, на телефон и сл. Викни го, седни го и правете муабет како возрасни личности, имаш 20 години не си мала, а претпоставувам и тој, ако гледате перспектива продолжете, ако не секој на своја страна.
како прво за да ти дадеме конкретен совет појасно си требала да го напишеш твојот пост на почетокот пишиваш дека раскина со дечкоти и дека сеуште не е ништо како што треба а што да биде како што треба?вие раскинавте и крај Ако дава знаци дека повеќе несака врска тогаш пушти го незнам зошто се замараш и го анализираш неговото понашање,во горниот пост убаво ти објасна девојката па животот и врските ви се засноваја на тој фб кот ако те повредва и ако не можеш сето тоа да го поднесеш па земи избриши го и готово а што се однесува до враќањето работите искрено по глупава работа не сум слушнала толку време сте биле заедно све сте делеле мн.незрело од ваша страна да ги враќате работите што некогаш сте ги давале со љубов па тие се спомен и тие ако ти сметаат тргниги настрана или стави ги на место каде што нема да ги гледаш,иако мислам дека тоа ти беше изговор за да се видите но гледаш ни со тоа ништо не си постигнала,велиш со него не се разговара пак ако е така неам ашто да си го губиш времето и да исправаш криви дрини ти самата така?остави го нека оди и дај му време на времето и дај си и ти малку простор самата размисли за целата ситуација
Мене ова ми звучи како типот сака да се гледа со други типки и да остане со тебе но сигурно не она што сте биле. Заправо...сака да те задржи сако за секс. Има начин како да го испиташ теренот. Биди малце по на дистанца од претходно, не му кажувај се, губи се ов време на време, не кревај на тел.. Но тоа не значи да бидеш дигната, напротив. Да бидеш супер но едноставно некогаш да немаш време за него И ти си имаш свои пријатели и свои статуси нели. Обрни внимание малку повеке на нив. Земи среди се од глава до пети и појави му се пред очи. Прај се дека си пресрекна што го гледаш но третирај го како другар. Замоли некој да ти се јави и да те покани да излезете пред него и закажи пред него. Кога веке ке е збунет и ке увиди дека не си тој слабак што он мислел ке трча по него ке почне да прашува кај оди со кој се гледаш...кај си била вчера. Ти одговори каде не, ама у принцип супер сегде си си поминала. На со кој се гледаш насмеј се и речи со сите. Гледај кратко да трае вашето видување зашто ти мораш да одиш и не му се јавувај. Другиот ден нема ни статус да има на фб а телот ке ти биде со пропуштени повици од него
Со типот што се гледам некое време вчера ми се случи да го чекам 45 минути на договореното место . Кога да му се јавев во тие 45 минути ми велеше дека за 5 минути е тука..јас го чекав и чекав ..закаснивме на еден битен настан (веридба ) и сестра ми се вери ,,без мене ........ само заради него , оти тој каснеше .. незнам како можам да преминам преку ова,, упм се ..ептен сум нервозна да не спомнувам како ме гледаа луѓето кога влегувавме в сала..изговорот беше дека се спремал.. што да правам ?
Мислам дека ти воопшто не си требала да го чекаш, се работело за веридбата на твојата сестра. единствено што би го решило ова е разговор. Типот или намерно го направил тоа или па можеби имал работа што навистина не се оставала за подоцна
Рипке , ги читав и твоите претходни постови во врска со овој тип (ако се работи за истиот ) ..и мислам дека воопшто не е за тебе . Си закаснала и на веридбата од сестра ти заради некој со кој не си ни во врска , што корист од тоа?? Тргни си се настрана навреме , не го сакаш верувај . И зошто воопшто си го чекала толку време , си можела и без него да идеш .......договор си е договор ниедна причина не го оправдува за ова. да е за на кафе ајде ќе се прости ама за веридба ..
И јас мислам дека не требало да го чекаш. Уф колку ме нервираат тие машки што се влечкаат, што немаат осет за време. Идиот. Ме изнервира сега. За жал многу тешко се искоренува таа навика, и ќе ти прави и друг пат така. Разговарај ти со него ако сакаш, ама мене да ми беше од инает и јас ќе му се закаснував на важни настани, дури не се научи на ред