Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. anggell

anggell Форумски идол

Јас само да те прашам, што уствари гледаш во неа? Другарка, пријателка, мајка? Според ова што го опиша минута не би ја трпела. Ако сака и од рагање бидете заедно тој идиот од човек исфрли го од својот живот. Како трпите токсични луѓе не знам.
    Прво мислев за деца се работи, вие веќе над 20 години, оформени личности кои веќе карактер имате изградено.
    ,, Лепотицата" стави ја во некое ќоше каде што не постои повеќе. Уживај во животот и љубовта.

2. fbaby

fbaby Популарен член

Оваа ти е латентен непријател. Не е оправдување да ја трпиш само затоа што се знаете од 5 години. Искрено, родена сестра да ми биде ќе пресечам ваква токсичност не па “другарка”.

3. Herraa

Herraa Активен член

Што кога некое машко само ве искористува и веќе никогаш не ве бара? Излегувавме и имавме односи… ми беше прв пат да имам нешто такво со некој… и потоа веднаш веќе другиот ден почна да се оддалечува, да не ми пишува… и јас ништо не го прашав само го избришав а тој и понатаму ми отвара на профил, ми гледа стори итн… иначе и двајцата имаме 23 год.. дали е можно само тоа да му била целта да ме искористи… искрено многу лошо се чувствувам…

4. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Можно е..
    Зависи како се однесувал и пред да имате односи.. Дали инсистирал? Дали само за тоа ти зборувал?

5. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Зошто го избриша? Треба да правиш муабет и да знаеш на што си, вака ние џабе ти кажуваме и нагаѓаме што мислел и каква намера имал

Angie1432, Dentina and _Naumche_ like this.
  6. Stark

Stark Форумски идол

Плиток е ваљда и крајна дестинација секс за жал. Нема за што да се чувствуваш толку лошо, биднало ете искуство плус на некој начин. Некогаш и на лошите моменти учиме по некоја лекција.
    Се гледа дека си ок личност, да не му се секираш многу.
    :)

Tam4yy, christinnn and Herraa like this.
  7. Herraa

Herraa Активен член

Како да правам муабет кога тој почна веќе и да не враќа и да не ми пишува? Значи знаев која му била целта и го избришав.

Не… изгледаше како многу добар воопшто не помислив дека ова ќе се случи… ама ете многу ме повреди

Last edited by a moderator: Jun 12, 2025
  8. Eunoia

Eunoia Истакнат член

Која му била целта, зависи од тоа дали тој на почетокот дефинирал што бара од односот? Не е во ред ако гледал на работите неозбилно, а не го кажал на почеток тоа. Во меѓувреме, ти си се заљубила, и нормално е да ти е тешко.

Angie1432, Herraa and FriendOfDorothy like this.
  9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

И како точно мислиш дека те искористил? Тебе не ти беше убаво кога имавте секс? Мислам, разбирам дека е шупачки што се веднаш оддалечил, ама и самата рече дека не ви било за сериозно, ако добро читам... Или пак и да си мислела дека може да прерасне во нешто повеќе после сексот, прифати дека во моментот ти било убаво и си одлучила да имаш однос со него, и нека остане на тоа.

Не сфаќам зошто многу често женските се понижуваат на ваков начин и прават сексот да е нешто што припаѓа на машкото. Можеби ти него си го искористила и си го избришала, сега он пати по тебе и ти гледа сториња. :D

Mumoftwo30, Tam4yy, Aenarion and 12 others like this.
  10. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Овој мајндсет треба да го има секоја девојка, т.е. секој, без разлика на пол. (y)

11. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

|(
    Па мисли дека ја искористил сексуално, ако не ти е јасно. Така што бил добар со неа и ја манипулирал месец ипол додека не му ,, дала,, и после одма на игнор ја стаил.

И не гледам каде пишала дека не е за сериозно. Не се запознале они вечерта и се смувале одма, па она сече вени одма.

@Herraa, секако дека само тоа му била целта, за жал. Или видел дека не му одговараш, али решил барем еднаш да има секс со тебе, да не му биде времето потрошено за ништо. Мужи, шта чеш. А сеа ти гледа сториња оти ти него си го избришала и не сечеш вени по него, а не оти си го искористила.

Кој мајндсет, дека она е крива оти ја искористил само за секс? Или дека тоа е нормално машко понашање?

Али немој случајно да има мајндсет кафето да и го платиш на дејт, ебате спозорушата. :smoke:

Last edited by a moderator: Jun 12, 2025
    marsilia, Herraa, Tinaaa and 8 others like this.
  12. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Ако некој има однос со мене и потоа исчезнува, ќе сметам дека сум "искористена" или ајде изиграна да кажам, дури и да ми било убаво, бидејќи дотогаш бил најфин на свет, а откако добил тоа што сака се повлекува и оладува.
    Мислам дека не треба толку значење да им придаваме на вакви ѓубриња машки, па сеа да се тешиме демек "и мене ми беше убаво". Ок, но тоа не го променува фактот што си играл со тебе, и целта му била него да му е убаво.

@Herraa батали, блокирај го, не вреди ни со прачка да го чепниш повеќе.

13. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Па јас така сфатив дека пишала излегувале и имале односи, а до сега немала такво нешто со некој, као во смисла нешто такво лабаво.

Gosh likes this.
  14. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Девојче, убаво ти викаат луѓево погоре, бегај што подалеку од неа оти еден ден ќе се каеш што не си го направила тоа порано во животот:!:
    Никој нејќе да се дружи со такви распрдени мочли како ,, другарка ти''. Она се фали колку згоден дечко имала, а после тебе те критикува за изгледот. Не иде тоа така. Блокирај ја на социални мрежи ако се следите и прекини секаков контакт. Такви не ти требаат во животот. Заслужуваш подобри пријатели што ќе се радуваат на твојот успех и ќе те прифатат таква каква што си:inlove:

15. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се согласувам скроз со ова, само ова размислување се гради со тек на време и искуства.
    А јас колку што разбрав на девојкава и било прво сексуално искуство, па поради тоа гледа како да е искористена.

@Herraa океј е да се чувствуваш така, ама не е ни толку трагично, гледај на ова како искуство плус, и блокирај го да не може да ти гледа сториња и профилот, зошто кога тогаш кога ќе му се дигне и ќе нема каде ќе те побара пак, затоа направи си услуга сама на себе и блокирај го.

16. sunsetbeach

sunsetbeach Активен член

(facepalm)(facepalm)(facepalm)

Не никако вака не треба женско да размислува.
    И не само емоционално што ја искористил и испаднал ѓубре туку и у буквална смисла ако земеме у предвид дека процентуално на женските многу поретко им е убаво у сексот т.е поретко доживуваат целосен оргазам што не е случај и со машките тогаш деф да, ја искористил.

Herraa, eliesaab and Amellie13 like this.
  17. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Вау, океј. Извини што одбивам да резонирам со муабети како „Кога треба да му дадам?“ и „Дали 6 години врска е доволно долго за да верувам дека нема да ме искористи?“ и „Колку сум лесна од 1 до 10 ако му дадов на 11ти состанок?“ и слично.

Се додека секс е нешто што се дава на машкото, а не нешто во кое што и жената ужива затоа што и она е сексуално битие, секогаш она ќе биде повредена, жртва, изманипулирана. Валидно е да се каже дека различно мажите гледаат на секс и игра улога родова динамика, не мислам дека е empowering да спиеш со било кој, ама вакви верувања за секс:

Не помагаат воопшто.

А ако на девојката погоре и било прв пат, тоа е веќе друго и се поправувам...

18. KateKane

KateKane Форумски идол

Сесре, зашо се замараш со небитни луѓе?

Блок, и ново машко со кое ќе ви биде на двајцата убаво. Живеј си живот, во рани 20ти си, сега се праат грешките у животот :D

Не му се замарај, тури му курот и најди си нов дечко.

19. sunsetbeach

sunsetbeach Активен член

тое не е верување туку факт.

eliesaab likes this.
  20. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Стварно ме напиња овој мит дека женско тело е дефектно и едвај чувствува задоволство, и пошто многу мислат дека е нормално да
    нема да побараат од машко да ги задоволи како што треба и така продолжуваме со приказната дека секс е само за мажи. Браво.