Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Herraa

Herraa Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2024
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    26
    Се гледавме 2 месеци, ама премногу го засакав и затоа одлучив со него да се случи тоа, бидејќи сакав со некој кој ќе ми значи… имаме 23 години и јас и тој.

2. Hoping

Hoping Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    1.726
    2 месеци е многу краток период за да запознаеш некого

На Tam4yy, Mumoftwo30 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  3. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.658
    Мене ме интересира оној дел каде само онака го нафрлуваш дека он во лутина и изнакажал се и сешто.
    Тоа се и сешто е може причината за ваквото однесување.
    Имав бивш таков. Јас кога имав колоквиумска недела не се слушавме често и на крај бев крива е вака за не му се јавувам , не се гледам со него и исто - ми изнакажа се и сешто и после се извинуваше.
    И да, на крај кога прекинавме неговите пријатели е вака исто ме опишуваа.
    Стави прст на глава малку. Ја знаеш само едната страна - на другар ти.

На Tam4yy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.818
    Допаѓања:
    24.469
    Ништо страшнооо, знам девојче си и веројатно и го идеализираш моментот дека прв секс итн, ама верувај, не му давај толку значење. :)

На Трагедијаупмм, Snowflake97 и Srckata28 им се допаѓа ова.
  5. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.686
    Допаѓања:
    42.379
    Дека не треба да се понижува со тоа што имала секс со некој со кого се гледала 2 месеци.
    Сексот е консензуален чин, и не значи дека она нешто му "дала", а тој нешто и "земал".
    Не изгубила ништо, и не и е пропаднат животот.

Од вакви затупени мислења од 19-ти век си патиме.

На Panda00, butterfly6223, Hoss Delgado и 9 други им се допаѓа ова.
  6. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.371
    Допаѓања:
    10.770
    Не е ниту до мајндсетот, ниту смее да се испревртува приказната дека не е виновен тој.
    Ова е искористување, јасно и гласно е искористување, нехумано однесување од страна на неандерталец.
    Пристапила на тој чин по пат на доверба, по пат на љубов како што кажа и решила да пристапи на тоа затоа што се почуствувала блиска и сигурна со него, верувала во искрена љубов. А тој? Тој ја манипулирал цело време додека не си ја оставарил целта.
    Ама тие таквите затоа и на првата кривина животот ќе ги сопре тогаш кога ќе мислат го достигнале врвот на кариерата во манипулаторство.
    Секакво ѓубре се разградува на земјава.

На Konfetka, Tam4yy, Bitter-Sweet и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Eunoia

Eunoia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2023
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    549
    Драга @Herraa, мој совет е следниот пат, кога си во период на излегување со некој, отворено прашај го што мисли за вас? Искомуницирај што сакаш ти. Само така ќе ги избегнеш оние кои се само за секс и нема да си го губиш времето со нив, доколку ти сакаш нешто озбилно. :l:

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.575
    Допаѓања:
    46.318
    Многу е непотребно да барате совети од други луѓе да ви ја кажат причината зошто некој со кого вие сте се гледале направил нешто кое што го направил. Никој од нас не е во неговата глава да знае зошто одлучил да се одалечи. Така да може ни еден од овие одговори кои ги доби да не е точен.

9. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.818
    Допаѓања:
    24.469

Абе сигурно... не чуделе тие 2 месеци и со мимики се разбирале..

Само ете идиот и плиток тип испадна тој..

10. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    64.873
    Е како да не. Со човек можеш да бидеш со години и пак да не го познаваш. Има такви луѓе што можат да направат работи за кои мислиш дека човечко суштество не е возможно да ги направи. Човек вистински не можеш да го познаваш никогаш.

Е сега. Знам дека на девојката и грдо пошто имала очекувања од првиот однос и од првиот сериозен дечко, ама реалноста е дека првиот пат кај никој не е посебен. Девојката ја очекуваат многу поубави искуства, никако не треба да се разочарува.

Годините и се буквално да дејта и да ужива.

На Panda00, Tam4yy, Трагедијаупмм и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Hoping

Hoping Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    1.726
    Тоа што секој може да се смени не значи дека не треба да се запознаваме и дека треба да имаме очекување од другиот а од себе не.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.055
    Допаѓања:
    51.060
    Она не сe понижила, туке е понижена од вол кој ја искористил само за да се олесни.

Сексот не секогаш е консезуален чин, а во овој случај е добиен преку манипулација, и како што увидовме, понижување.

Изгубила два месеци од животот, телесна и емоционална автономија, и како и секоја жена на светов, доверба во мажите.

Али ок, не е битна она и нејзиниот живот, битно вие што си патите од неебитис па морате да манипулирате два месеци за пуста пичка.

На Tam4yy, butterfly6223, minne992 и 16 други им се допаѓа ова.
  13. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    64.873
    Среќо, ти можеш до утре да се запознаваш и да мислиш дека некого го знаеш, за после тој човек да испадне нешто скроз друго.

Она што го вика @Gosh е многу точно. Типот е манипулатор, веројатно love bombing и правел, и веројатно ќе продолжел да го праи тоа со месеци, затоа што таквите нелуѓе се дно дна и научени се да добиваат тоа што сакаат со лаги и измами.

Побогу, фејкаат цели врски од години дури не се оженат, па после почнуваат вистинското лице да го покажуваат, а не па за ваква ситуација.

Али девојката не треба да се разочарува, затоа што сите тука на темава, апсолутно сите сме правеле грешки и утки. Јас да знаете што све иам дејтано, коса ќе ви се крене. На грешките се учи.

Глава горе и ќе си најде друг дечко.

На Tam4yy, Трагедијаупмм, Sielo❤️ и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.686
    Допаѓања:
    42.379
    Многу тешки зборови се да и кажуваш на девојка дека е понижена.

Не. Не е понижена што имала секс со некој што се гледала 2 месеци.

Нејзиниот живот не изгубил ниту телесна, ниту емоционална, ниту никаква вредност.

Доверба, да, изгубила. Но тоа не значи дека треба сега да сече вени, да се затвори дома, да се ограничи и прекине да живее.

Девојката не направила ништо лошо и треба да оди со дигната глава, да продолжи понатаму, да ужива во животот, запознава нови личности и евентуално да си најде нов партнер. Тој е тој мајндсет што го пиша @Srckata28

И кои сме тоа ние што патиме од неебитис? Припази малку како се расфрлаш со зборови и следи ги форумските правила.

На Panda00, Hoss Delgado, christinnn и 7 други им се допаѓа ова.
  15. sunsetbeach

sunsetbeach Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2025
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    121
    Секако дека она треба да оди со дигната глава, можда волот треба со спуштена да биде м? ;)
    Или и за него важи истото дека не направил ништо лошо?:^)

На Gosh и eliesaab им се допаѓа ова.
  16. Hoping

Hoping Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    1.726
    Како некој некого искористува кога се работи за двајца возрасни кои дале согласност?
    Да е дете, стар човек или со пречки во развојот тогаш е искористување ама вака?

Ајде да бидеме реални како може да му се верува на некој кој вчера сум го запознала, зошто тој да ме сака нема логика. Баш ако е премногу фин и загреан очигледно нешто не е во ред. Не велам дека не треба да е културен, љубезен и се тоа ама толкава финоќа и затрескување не.
    И јас имам правено куп грешки, многу пати сама себе сум се зезнала и точно на грешките се учи ама да бидеме малку реални. Никој не ме ни зезнал ни искористил ни не знам што, мој проблем е ако имам очекувања од друг а не од себе.

На Alek90 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.480
    Допаѓања:
    28.945
    Да, она се согласила и (веројатно) уживала во сексот.
    Ама не се согласила сексот да е само еднаш, без чувства, без да продолжи врската.
    Исто како некој што ве сака дур има корист од вас (емотивна, финансиска, каква год), а кога он ви треба, глуми нисам одавде. Е така и со секс праат некои мужи. И ова Е манипулација.

Ако излегуваш со мене, флертуваш, покажуваш чувства и после ме изебеш па одјебеш, да, искористена сум. Зашто глумел дур не добие секс.

На LiquidLuna, Polyincognito, Gosh и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.686
    Допаѓања:
    42.379
    Секако дека направил лошо. Не искомуницирал на самиот почеток како го гледа нивното излегување, дали како сериозна врска или само за забава.

Требало јасно да ги воспостават овие работи на почетокот, оти според членката, не биле ниту во врска, туку само излегувале 2 месеци. Требало да каже која му е намерата.

Потоа наместо да не и враќа на пораки, да ја игнорира и да се оддалечува, требало да и даде одговор зошто не сака повеќе да продолжи да се гледа со неа.

Човечки е да се каже причината, па макар и кога со некого не си во врска, му должиш closure и треба да внимаваш на емоциите.

Но, она што е најбитно за девојката е дека треба да сфати дека вреди исто како и пред ова, дека нејзината вредност не е намалена, и најбитно дека не е понижена. Како што некои погоре пишаа.

Пред неа е долг живот, млада е, и сигурно ќе најде личност каква што заслужува во иднина, а не како овој.

На Annath, Herraa, Ena05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    452
    Леле ваков ко овој, јас имав запознаено, на почеток фин добар демек сериозен па уште ми збореше моите да ги запознаел ми се однесуваше многу фино, по идеа на другарка му пишав од лажен профил и дознав дека не е искрен и што уште не, планот било демек да ме привлече и да ме викне кај него, на кое ниво паднаа овие дебили значи... Жали боже, заборави го како да не постоел и продолжи со животот.

На Tam4yy, Лејди Гага и eliesaab им се допаѓа ова.
  20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.480
    Допаѓања:
    28.945
    Оќе, излажана, изманипулирана, како сакаш врти.
    Она не напраила ништо лошо и не губи на вредност, збориме дека батево испаднал лажго, манипулатор што бил со неа од своја корист. И дека да, ја искористил

На Tam4yy, Amellie13, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.