Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. sunsetbeach

sunsetbeach Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2025
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    115
    ау свака ти част за спинов :rofl:

Не е женското тело дефектно, дефектни се повеќето од машките кои не се замараат да пружат целосно задоволство туку си гледаат они да си доживеат оргазам. ;)

Последна измена од модератор: 12 јуни 2025
    На Tam4yy, Трагедијаупмм, Miss666 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.498
    Допаѓања:
    191.243
    Срцка не заебавај, на која девојка/жена првото сексуално искуство и било уживање?
    Да, сите сме сексуални битија ама и емотивни битија сме. Секое едно девојче размислува дека ќе најде момче со кое ќе си се допаднат, и да, и секс ќе имаат, и ќе бидат заедно додека разликите не ги разделат. Не дека после првиот секс ќе удри цртка и ќе си бара ново девојче.
    Мислам, типов е копук а @Herraa си направила единственото паметно што ти преостанало-блок. Жал ми е што ти ја зафркнал довербата и првото искуство, легитимни ти се чувствата, ама секое искуство на нешто не учи, следниот пат подобро ќе препознаеш манипулатор.

На Tam4yy, butterfly6223, Трагедијаупмм и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    23.776
    Јас навистина не разбрав дека и е првпат, скроз различно сфатив, мислев онака излегувала со некој. (facepalm) Во тој случај, се согласувам.

На Snowflake97, Biljarkata и Herraa им се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.498
    Допаѓања:
    191.243
    Ауу, зар и такви постојат?!:o
    Како некој таков не ми се погоди, да го научам на памет]:)

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.954
    Допаѓања:
    8.621
    Без разлика дали и било прв пат или не и без разлика дали уживала во односот или не - сè додека гласно и јасно не е потенцирано дека е само за една вечер или е гледање стриктно за секс, нормално дека сè друго станува збор за искористување.

По пишаното, тој јасно и гласно не рекол ова ми е само за една вечер/само за секс и толку.

Туку како и секое второ машко, не би да да ризикува директно да си ги каже намерите, па ај извесно време ќе се гледа со неа, ќе ја мота романтично, за да си го добие тоа што го сака. И како девојчето да не е повредено?

Уште па маж кога ќе рече каков мајндсет сме требале да имаме, сè ти е јасно - како и кога им одговара секако :D

Да е жива и здрава Гош, I tell you that :~::l:

На Tam4yy, Трагедијаупмм, hermosa и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Herraa

Herraa Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2024
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    14
    Не сакав првиот пат да биде вака и вакво нешто да ми се случи ама ете… не знам како можеше ништо да не му значи сето ова и вака да ме повреди и само да го смени целосно понашањето кон мене, мислам дека не заслужив вакво нешто… можеше да биде сето поинаку ама тоа е…

На Tam4yy, Snowflake97, Stark и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    1.259
    Колку време се гледавте и колку години имате?

На Freedom Fighter му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Herraa

Herraa Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2024
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    14
    Се гледавме 2 месеци, ама премногу го засакав и затоа одлучив со него да се случи тоа, бидејќи сакав со некој кој ќе ми значи… имаме 23 години и јас и тој.

9. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    1.259
    2 месеци е многу краток период за да запознаеш некого

На Tam4yy, Mumoftwo30 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  10. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.360
    Допаѓања:
    4.272
    Мене ме интересира оној дел каде само онака го нафрлуваш дека он во лутина и изнакажал се и сешто.
    Тоа се и сешто е може причината за ваквото однесување.
    Имав бивш таков. Јас кога имав колоквиумска недела не се слушавме често и на крај бев крива е вака за не му се јавувам , не се гледам со него и исто - ми изнакажа се и сешто и после се извинуваше.
    И да, на крај кога прекинавме неговите пријатели е вака исто ме опишуваа.
    Стави прст на глава малку. Ја знаеш само едната страна - на другар ти.

На Tam4yy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.466
    Допаѓања:
    22.288
    Ништо страшнооо, знам девојче си и веројатно и го идеализираш моментот дека прв секс итн, ама верувај, не му давај толку значење. :)

На Трагедијаупмм, Snowflake97 и Srckata28 им се допаѓа ова.
  12. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.478
    Допаѓања:
    41.177
    Дека не треба да се понижува со тоа што имала секс со некој со кого се гледала 2 месеци.
    Сексот е консензуален чин, и не значи дека она нешто му "дала", а тој нешто и "земал".
    Не изгубила ништо, и не и е пропаднат животот.

Од вакви затупени мислења од 19-ти век си патиме.

На Panda00, butterfly6223, Hoss Delgado и 9 други им се допаѓа ова.
  13. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.342
    Допаѓања:
    8.685
    Не е ниту до мајндсетот, ниту смее да се испревртува приказната дека не е виновен тој.
    Ова е искористување, јасно и гласно е искористување, нехумано однесување од страна на неандерталец.
    Пристапила на тој чин по пат на доверба, по пат на љубов како што кажа и решила да пристапи на тоа затоа што се почуствувала блиска и сигурна со него, верувала во искрена љубов. А тој? Тој ја манипулирал цело време додека не си ја оставарил целта.
    Ама тие таквите затоа и на првата кривина животот ќе ги сопре тогаш кога ќе мислат го достигнале врвот на кариерата во манипулаторство.
    Секакво ѓубре се разградува на земјава.

На Konfetka, Tam4yy, Bitter-Sweet и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Eunoia

Eunoia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2023
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    391
    Драга @Herraa, мој совет е следниот пат, кога си во период на излегување со некој, отворено прашај го што мисли за вас? Искомуницирај што сакаш ти. Само така ќе ги избегнеш оние кои се само за секс и нема да си го губиш времето со нив, доколку ти сакаш нешто озбилно. :l:

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.867
    Допаѓања:
    41.234
    Многу е непотребно да барате совети од други луѓе да ви ја кажат причината зошто некој со кого вие сте се гледале направил нешто кое што го направил. Никој од нас не е во неговата глава да знае зошто одлучил да се одалечи. Така да може ни еден од овие одговори кои ги доби да не е точен.

16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.466
    Допаѓања:
    22.288

Абе сигурно... не чуделе тие 2 месеци и со мимики се разбирале..

Само ете идиот и плиток тип испадна тој..

17. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    63.332
    Е како да не. Со човек можеш да бидеш со години и пак да не го познаваш. Има такви луѓе што можат да направат работи за кои мислиш дека човечко суштество не е возможно да ги направи. Човек вистински не можеш да го познаваш никогаш.

Е сега. Знам дека на девојката и грдо пошто имала очекувања од првиот однос и од првиот сериозен дечко, ама реалноста е дека првиот пат кај никој не е посебен. Девојката ја очекуваат многу поубави искуства, никако не треба да се разочарува.

Годините и се буквално да дејта и да ужива.

На Panda00, Tam4yy, Трагедијаупмм и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    1.259
    Тоа што секој може да се смени не значи дека не треба да се запознаваме и дека треба да имаме очекување од другиот а од себе не.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.570
    Допаѓања:
    44.077
    Она не сe понижила, туке е понижена од вол кој ја искористил само за да се олесни.

Сексот не секогаш е консезуален чин, а во овој случај е добиен преку манипулација, и како што увидовме, понижување.

Изгубила два месеци од животот, телесна и емоционална автономија, и како и секоја жена на светов, доверба во мажите.

Али ок, не е битна она и нејзиниот живот, битно вие што си патите од неебитис па морате да манипулирате два месеци за пуста пичка.

На Tam4yy, butterfly6223, minne992 и 16 други им се допаѓа ова.
  20. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    63.332
    Среќо, ти можеш до утре да се запознаваш и да мислиш дека некого го знаеш, за после тој човек да испадне нешто скроз друго.

Она што го вика @Gosh е многу точно. Типот е манипулатор, веројатно love bombing и правел, и веројатно ќе продолжел да го праи тоа со месеци, затоа што таквите нелуѓе се дно дна и научени се да добиваат тоа што сакаат со лаги и измами.

Побогу, фејкаат цели врски од години дури не се оженат, па после почнуваат вистинското лице да го покажуваат, а не па за ваква ситуација.

Али девојката не треба да се разочарува, затоа што сите тука на темава, апсолутно сите сме правеле грешки и утки. Јас да знаете што све иам дејтано, коса ќе ви се крене. На грешките се учи.

Глава горе и ќе си најде друг дечко.

На Tam4yy, Трагедијаупмм, Sielo❤️ и 7 други им се допаѓа ова.