ау свака ти част за спинов Не е женското тело дефектно, дефектни се повеќето од машките кои не се замараат да пружат целосно задоволство туку си гледаат они да си доживеат оргазам.
Срцка не заебавај, на која девојка/жена првото сексуално искуство и било уживање? Да, сите сме сексуални битија ама и емотивни битија сме. Секое едно девојче размислува дека ќе најде момче со кое ќе си се допаднат, и да, и секс ќе имаат, и ќе бидат заедно додека разликите не ги разделат. Не дека после првиот секс ќе удри цртка и ќе си бара ново девојче. Мислам, типов е копук а @Herraa си направила единственото паметно што ти преостанало-блок. Жал ми е што ти ја зафркнал довербата и првото искуство, легитимни ти се чувствата, ама секое искуство на нешто не учи, следниот пат подобро ќе препознаеш манипулатор.
Јас навистина не разбрав дека и е првпат, скроз различно сфатив, мислев онака излегувала со некој. Во тој случај, се согласувам.
Без разлика дали и било прв пат или не и без разлика дали уживала во односот или не - сè додека гласно и јасно не е потенцирано дека е само за една вечер или е гледање стриктно за секс, нормално дека сè друго станува збор за искористување. По пишаното, тој јасно и гласно не рекол ова ми е само за една вечер/само за секс и толку. Туку како и секое второ машко, не би да да ризикува директно да си ги каже намерите, па ај извесно време ќе се гледа со неа, ќе ја мота романтично, за да си го добие тоа што го сака. И како девојчето да не е повредено? Уште па маж кога ќе рече каков мајндсет сме требале да имаме, сè ти е јасно - како и кога им одговара секако Да е жива и здрава Гош, I tell you that
Не сакав првиот пат да биде вака и вакво нешто да ми се случи ама ете… не знам како можеше ништо да не му значи сето ова и вака да ме повреди и само да го смени целосно понашањето кон мене, мислам дека не заслужив вакво нешто… можеше да биде сето поинаку ама тоа е…
Се гледавме 2 месеци, ама премногу го засакав и затоа одлучив со него да се случи тоа, бидејќи сакав со некој кој ќе ми значи… имаме 23 години и јас и тој.
Мене ме интересира оној дел каде само онака го нафрлуваш дека он во лутина и изнакажал се и сешто. Тоа се и сешто е може причината за ваквото однесување. Имав бивш таков. Јас кога имав колоквиумска недела не се слушавме често и на крај бев крива е вака за не му се јавувам , не се гледам со него и исто - ми изнакажа се и сешто и после се извинуваше. И да, на крај кога прекинавме неговите пријатели е вака исто ме опишуваа. Стави прст на глава малку. Ја знаеш само едната страна - на другар ти.
Ништо страшнооо, знам девојче си и веројатно и го идеализираш моментот дека прв секс итн, ама верувај, не му давај толку значење.
Дека не треба да се понижува со тоа што имала секс со некој со кого се гледала 2 месеци. Сексот е консензуален чин, и не значи дека она нешто му "дала", а тој нешто и "земал". Не изгубила ништо, и не и е пропаднат животот. Од вакви затупени мислења од 19-ти век си патиме.
Не е ниту до мајндсетот, ниту смее да се испревртува приказната дека не е виновен тој. Ова е искористување, јасно и гласно е искористување, нехумано однесување од страна на неандерталец. Пристапила на тој чин по пат на доверба, по пат на љубов како што кажа и решила да пристапи на тоа затоа што се почуствувала блиска и сигурна со него, верувала во искрена љубов. А тој? Тој ја манипулирал цело време додека не си ја оставарил целта. Ама тие таквите затоа и на првата кривина животот ќе ги сопре тогаш кога ќе мислат го достигнале врвот на кариерата во манипулаторство. Секакво ѓубре се разградува на земјава.
Драга @Herraa, мој совет е следниот пат, кога си во период на излегување со некој, отворено прашај го што мисли за вас? Искомуницирај што сакаш ти. Само така ќе ги избегнеш оние кои се само за секс и нема да си го губиш времето со нив, доколку ти сакаш нешто озбилно.
Многу е непотребно да барате совети од други луѓе да ви ја кажат причината зошто некој со кого вие сте се гледале направил нешто кое што го направил. Никој од нас не е во неговата глава да знае зошто одлучил да се одалечи. Така да може ни еден од овие одговори кои ги доби да не е точен.
Абе сигурно... не чуделе тие 2 месеци и со мимики се разбирале.. Само ете идиот и плиток тип испадна тој..
Е како да не. Со човек можеш да бидеш со години и пак да не го познаваш. Има такви луѓе што можат да направат работи за кои мислиш дека човечко суштество не е возможно да ги направи. Човек вистински не можеш да го познаваш никогаш. Е сега. Знам дека на девојката и грдо пошто имала очекувања од првиот однос и од првиот сериозен дечко, ама реалноста е дека првиот пат кај никој не е посебен. Девојката ја очекуваат многу поубави искуства, никако не треба да се разочарува. Годините и се буквално да дејта и да ужива.
Тоа што секој може да се смени не значи дека не треба да се запознаваме и дека треба да имаме очекување од другиот а од себе не.
Она не сe понижила, туке е понижена од вол кој ја искористил само за да се олесни. Сексот не секогаш е консезуален чин, а во овој случај е добиен преку манипулација, и како што увидовме, понижување. Изгубила два месеци од животот, телесна и емоционална автономија, и како и секоја жена на светов, доверба во мажите. Али ок, не е битна она и нејзиниот живот, битно вие што си патите од неебитис па морате да манипулирате два месеци за пуста пичка.
Среќо, ти можеш до утре да се запознаваш и да мислиш дека некого го знаеш, за после тој човек да испадне нешто скроз друго. Она што го вика @Gosh е многу точно. Типот е манипулатор, веројатно love bombing и правел, и веројатно ќе продолжел да го праи тоа со месеци, затоа што таквите нелуѓе се дно дна и научени се да добиваат тоа што сакаат со лаги и измами. Побогу, фејкаат цели врски од години дури не се оженат, па после почнуваат вистинското лице да го покажуваат, а не па за ваква ситуација. Али девојката не треба да се разочарува, затоа што сите тука на темава, апсолутно сите сме правеле грешки и утки. Јас да знаете што све иам дејтано, коса ќе ви се крене. На грешките се учи. Глава горе и ќе си најде друг дечко.