Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.404
    Допаѓања:
    40.835
    Многу тешки зборови се да и кажуваш на девојка дека е понижена.

Не. Не е понижена што имала секс со некој што се гледала 2 месеци.

Нејзиниот живот не изгубил ниту телесна, ниту емоционална, ниту никаква вредност.

Доверба, да, изгубила. Но тоа не значи дека треба сега да сече вени, да се затвори дома, да се ограничи и прекине да живее.

Девојката не направила ништо лошо и треба да оди со дигната глава, да продолжи понатаму, да ужива во животот, запознава нови личности и евентуално да си најде нов партнер. Тој е тој мајндсет што го пиша @Srckata28

И кои сме тоа ние што патиме од неебитис? Припази малку како се расфрлаш со зборови и следи ги форумските правила.

На Hoss Delgado, christinnn, Snowflake97 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. sunsetbeach

sunsetbeach Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2025
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    100
    Секако дека она треба да оди со дигната глава, можда волот треба со спуштена да биде м? ;)
    Или и за него важи истото дека не направил ништо лошо?:^)

На Gosh и eliesaab им се допаѓа ова.
  3. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.078
    Како некој некого искористува кога се работи за двајца возрасни кои дале согласност?
    Да е дете, стар човек или со пречки во развојот тогаш е искористување ама вака?

Ајде да бидеме реални како може да му се верува на некој кој вчера сум го запознала, зошто тој да ме сака нема логика. Баш ако е премногу фин и загреан очигледно нешто не е во ред. Не велам дека не треба да е културен, љубезен и се тоа ама толкава финоќа и затрескување не.
    И јас имам правено куп грешки, многу пати сама себе сум се зезнала и точно на грешките се учи ама да бидеме малку реални. Никој не ме ни зезнал ни искористил ни не знам што, мој проблем е ако имам очекувања од друг а не од себе.

На Alek90 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.807
    Допаѓања:
    23.077
    Да, она се согласила и (веројатно) уживала во сексот.
    Ама не се согласила сексот да е само еднаш, без чувства, без да продолжи врската.
    Исто како некој што ве сака дур има корист од вас (емотивна, финансиска, каква год), а кога он ви треба, глуми нисам одавде. Е така и со секс праат некои мужи. И ова Е манипулација.

Ако излегуваш со мене, флертуваш, покажуваш чувства и после ме изебеш па одјебеш, да, искористена сум. Зашто глумел дур не добие секс.

На LiquidLuna, Polyincognito, Gosh и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.404
    Допаѓања:
    40.835
    Секако дека направил лошо. Не искомуницирал на самиот почеток како го гледа нивното излегување, дали како сериозна врска или само за забава.

Требало јасно да ги воспостават овие работи на почетокот, оти според членката, не биле ниту во врска, туку само излегувале 2 месеци. Требало да каже која му е намерата.

Потоа наместо да не и враќа на пораки, да ја игнорира и да се оддалечува, требало да и даде одговор зошто не сака повеќе да продолжи да се гледа со неа.

Човечки е да се каже причината, па макар и кога со некого не си во врска, му должиш closure и треба да внимаваш на емоциите.

Но, она што е најбитно за девојката е дека треба да сфати дека вреди исто како и пред ова, дека нејзината вредност не е намалена, и најбитно дека не е понижена. Како што некои погоре пишаа.

Пред неа е долг живот, млада е, и сигурно ќе најде личност каква што заслужува во иднина, а не како овој.

На Annath, Herraa, Ena05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    370
    Леле ваков ко овој, јас имав запознаено, на почеток фин добар демек сериозен па уште ми збореше моите да ги запознаел ми се однесуваше многу фино, по идеа на другарка му пишав од лажен профил и дознав дека не е искрен и што уште не, планот било демек да ме привлече и да ме викне кај него, на кое ниво паднаа овие дебили значи... Жали боже, заборави го како да не постоел и продолжи со животот.

На Лејди Гага и eliesaab им се допаѓа ова.
  7. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.807
    Допаѓања:
    23.077
    Оќе, излажана, изманипулирана, како сакаш врти.
    Она не напраила ништо лошо и не губи на вредност, збориме дека батево испаднал лажго, манипулатор што бил со неа од своја корист. И дека да, ја искористил

На Amellie13, eliesaab и sunsetbeach им се допаѓа ова.
  8. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.404
    Допаѓања:
    40.835
    Не, не, нема потреба да вртиш како сакаш. Збор како "понижена", па и "изманипулирана" и "излажана" како поблага форма ништо добро не и носат на девојката што побара совет.

Што фајде има она да слушне зборови као: "Те изманипулирал, излажал, искористил"?

Убаво и пиша Срцката, дека не треба да се чувствува дека е понижена, навредена, искористена физички и емоционално.
    Не направила ништо долно, грешно или неморално или не знам какво за да слуша такви зборови.
    Тоа што имала секс не ја прави сега помалку вредна, ниту она "дала" нешто, а ниту тој "земал".
    И секоја индивидуа треба така да размислува, со тој мајндсет, а не "ме искористи, ме излажа, ме понижи".

Ама секако, како и секогаш муабетот ќе се изврти за некој да си задоволи сопствени каприци и такви работи.
    Ништо ново на форумов. :)

На tanjita, Miss666, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    57.036
    Како е исто да кажиш дека ако некој е изманипулиран, излажан, искористен, ватевр, исто со тоа да кажиш дека сега има помала вредност? :^)
    Како би кажале подруго еве? Двајцата сте возрасни и ти си го бирала, взаемно сте имале секс, сега трпи ги последиците? :)
    Не мора на сѐ sugarcoating да правиме, и другарка да ми беше ќе го потврдев тоа дека е излажана и изманипулирана (бидејќи е факт), што во никој случај не значи дека помалку вреди. И јас сум била излажана и изманипулирана, многу пати тоа сме го зборувале со другарки општо за сите, но никогаш не било во смисла дека помалку вредиме, баш напротив.
    На грешки се учи, и понатаму вакви ѓубриња од подалеку ќе ги фаќаш на радар, и нема да имаат можност ни да те допрат. Нивна загуба е буквално, тие се оние кои ништо не вредат.

На christinnn, eliesaab, LiquidLuna и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.078
    Никој не рече трпи ги последиците ти си крива. Не бараме кривец и нема не знам какви последици. Скоро секоја од нас поминала низ нешто вакво или нешто слично само треба да сме малку по реални и да имаме поголеми очекувања од самите себе а не од другите.

11. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.807
    Допаѓања:
    23.077
    Па она не направила, ОН направил, ја изманипулирал. Она е жртва, сфаќаш? Не е кривата.

Она не вреди помалку што имала секс ама факт е дека испаднала жртва на манипулатор за овој да добие секс.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.404
    Допаѓања:
    40.835
    Па кој вика дека она не е жртва? Сфаќаш?

Не зборуваме за тоа. Зборуваме за како понатаму треба да постапи девојката и каков мајндсет да има. Да не се чувствува виновно и искористено. Туку да продолжи со главата горе, оти ниту е понижена ниту пак помалку вредна што имала секс.

13. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.807
    Допаѓања:
    23.077
    Искористена Е. Виновна не е.

За мене барем различни се двете работи

14. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.404
    Допаѓања:
    40.835
    Океј шефе. Не сфаќаш.

Зборуваме дека не треба да се чувствува искористено, оти така само си набива грижа на совест поради постапката што ја донела тогаш да има секс. Ниту изгубила нешто, ниту тој добил нешто.

Ја мислам од ова појасно не може, и тука прекинувам оти се вртиме во круг.

На makakosi и Hoping им се допаѓа ова.
  15. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.807
    Допаѓања:
    23.077
    Треба да спознае дека неговото однесување е манипулација.
    А можеш истовремено да се осеќаш искористено ама и да сфаќаш дека вредноста ти е иста.
    И јас сум била искористена, не на истиот начин и од дечко, ама сум била. Сум била излажана, манипулирана, навредена. Не се осеќав јас крива.
    Се учи како да разграничиш меѓу двете. :).
    Оти ако речам не бев искористена, испаѓа сама сум се согласила, тој од другата страна не бил крив. А бил.

Тој добил, апсолутно. Корист имал.

На eliesaab, LiquidLuna, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.805
    Допаѓања:
    40.787
    Малку предалеку се иде со анализи за напишано мислење кое имаше 3 реченици максимално.

На tanjita, Apash, Waverly Raven и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.078
    Тој не добил и немал корист зошто и двајцата сакале и се согласиле на секс. Тој сакал секс, таа сакала секс. Таа сака врска, тој не. Не искомуницирале, не разговарале на таа тема дали се во врска или не или пак тој излажал скроз неважно.

На Aenarion, Hoss Delgado, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.807
    Допаѓања:
    23.077
    Таа сакала секс под услови кои тој не ги исполнил.
    Ако си со некој за ебење само , зашто одма не кажеш?

19. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.078
    Девојката не пиша во темава дека разговарале дали се во врска, кон што води нивното гледање. Очекувања без разговор се празни очекувања.
    Дечкото е неискрен ако има едни намери а се однесува поинаку ама ако не ни разговарале тогаш не ја ни излажал.

Ајде да престанеме да имаме огромни очекувања од другите и повеќе да очекуваме од самите себе.

На Aenarion, Hoss Delgado, Waverly Raven и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.807
    Допаѓања:
    23.077
    Океј
    Кој како сака нека нѐ врти на мал прст, нека не лаже, битно е дека ние во моментот кога не сме знаеле што ни се прави зад грб, сме биле согласни на кажаното и направеното и целта е после да пукнеме со рацете и да продужиме без да окривиме некој.

На eliesaab, LiquidLuna, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.