Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. sweet dreams **

sweet dreams ** Истакнат член

И што ако има и други, ќе ти смени нешто? Не се споредувај, секој има различен mindset.

Panda00 and Nana1156 like this.
  2. Stark

Stark Форумски идол

@Јас таа

Не ги копирај/следи другите. Некој се жени/мажи помлад од тебе па би имал развод или некои други пресврти во животот.

Види преиспитај се шо стварно сакаш и колку имате заеднички цели со партнерот и што сакате да постигните во животот.

Panda00 and sweet dreams ** like this.
  3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Мој совет е да земеш пасошот, да се пакуваш и одма да тргнеш на патување. Зошто да чекаш? Ако дојде и дечко ти, уште подобро, ако не- сама. Од чекање и двоумење шо како - нема аир.
    Иди рашети се, запознај нови култури, луѓе, места итн итн.... па кога ќе си дојдеш ќе се мажиш. Брак не ти бега.

Dekoo, MiloMalo, st-el and 2 others like this.
  4. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Така нека биде, само да не се лажеш самата себе. Среќно.

5. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Јас сум 40+ мене ме газат години за деца имање, а тебе златна годините ти се пред тебе и ти ги газиш. Треба само да се потрудиш да откриеш како сакаш да ги "изгазиш", имаш многу време за се, само да знаеш што сакаш ти. Инаку мислам дека е нормално човек да се чувствува така повремено, особено во тоа младо зрело доба. Не мора да е знак на неисполнувачка врска, некогаш е лично, длабоко чувство за себе. Сигурна сум дека успееш да се "пронајдеш".

6. Енџелллп

Енџелллп Активен член

• Пишувај кирилица
    Sovet,mu veruvam na decko mi ama mnogu se plasam da mu go proveram telefonot,od strav da ne ima nesto napraveno,se plasam premnogu da ne me povredi,prv decko mnogu se vrzav ne bi znaela kako da si pomognam,ako dojdi do toa

7. Stark

Stark Форумски идол

Како можеше да се приврзиш олку?

8. Енџелллп

Енџелллп Активен член

Pa me saka,go sakam,mi posvetuva vnimanie ljubov,se mi kazuva ,zadovolna se no sekogas postoi ona sto ako mi napravi ona sto ako mi napravi ona…

9. Nana1156

Nana1156 Истакнат член

Ти да му веруваш на дечко ти нема да има потреба да му проверуваш телефон, а не па да се плашиш шо ке најдеш..Simple as that
    Се надевам немаш повеќе од 16 год:D

10. Stark

Stark Форумски идол

Пази да не падни клавир утре по пат кај шо че одиш.

11. Енџелллп

Енџелллп Активен член

18 imam

12. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Тука негде си, 16 како 18. Не е единствен за вака да си поврзана, тек 18 години имаш девојче, пропушташ живот ради вакви глупости, да се замарам што ималп во телефонот на дечкото на мои 18 години, немој! Ако не му веруваш раскини, не си прави филм во глава, не си оптеретувај душа.

13. Nana1156

Nana1156 Истакнат член

Допрва ке менуваш дечковци, допрва ке се врзуваш и одврзуваш. Уживај во младоста, уживај во животот, уживај у малите моменти :*:)

14. Devojkata55

Devojkata55 Активен член

Дали е во ред што му се налутив на дечко ми или јас преувеличувам многу? Како би изреагирале на мое место?
    Правевме муабет каде би живееле во иднина, и тој ми вели -кај мене дома ќе живееме и точка, и јас му велам- ако има подобри услови за живеење кај мене зошто не кај мене на пример? и тој ми вели - Не, у твојата куќа швалерите ќе си ги носиш.
    Стварно се изнервирав, безобразен.

troublemaker94 and BileSk like this.
  15. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Стварно безобразен. Овој е од оние ликови што нема намера да искочи од дома и да се одлепи од неговите (ако е тоа семејната куќа, доколку има своја посебна тогаш се извинувам). Сериозен проблем е тоа. Таквите ликови не се мењаат. Ако така решил така ќе гледа да биде по секоја цена. Размисли си каква иднина сакаш и дали би живеела со свекор/свекрва.

16. rainbowec

rainbowec Популарен член

Кога ќе го слушнам (прочитам) ова И ТОЧКА, мене ми е red flag. Во превод, не ме интересира твојот став и мислење, или ќе прифатиш мои услови или ТОЧКА, аха ќе се прашаме. За танго се потребни двајца, затоа сте партнери, не си му ти на него сопственост па да немаш право на глас.

Разговарај уште еднаш со него и за некои други битни работи околу заедничкиот живот за да видиш како размислува. Едно е кога сте дечко и девојка, а друго е кога ќе живеете заедно под ист покрив.

Panda00, M&M, Zaljubena26 and 4 others like this.
  17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Кажи му Да, поарно швалерите да си ги носам отколку со мајка ти да седам и ТОЧКА.

Абе дај му клоците таму.

Panda00, M&M, Hoping and 15 others like this.
  18. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Ако е ова сериозен муабет, не да е за лутење, туку за сериозно размислување за изборот на партнер и иднината на врската. Со став "и точка", не ветува многу.

Panda00, M&M, LiquidLuna and 6 others like this.
  19. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Каков простак макар и на шала така да ти рекол за швалерите, истовремено и тебе и сам себе се понижува.
    Овој ми делува не менува став, размисли си убаво што би те очекувало таму со него и неговите и сама донеси си одлука како е најдобро.
    Според мене најубаво ви е во ваша башка од сите, ама еве тој тоа го наведува со точка така што финалната точка да се стави или продолжи со уште две е твој избор.

20. Stark

Stark Форумски идол

ДЕБИЛ