@Јас таа Не ги копирај/следи другите. Некој се жени/мажи помлад од тебе па би имал развод или некои други пресврти во животот. Види преиспитај се шо стварно сакаш и колку имате заеднички цели со партнерот и што сакате да постигните во животот.
Мој совет е да земеш пасошот, да се пакуваш и одма да тргнеш на патување. Зошто да чекаш? Ако дојде и дечко ти, уште подобро, ако не- сама. Од чекање и двоумење шо како - нема аир. Иди рашети се, запознај нови култури, луѓе, места итн итн.... па кога ќе си дојдеш ќе се мажиш. Брак не ти бега.
Јас сум 40+ мене ме газат години за деца имање, а тебе златна годините ти се пред тебе и ти ги газиш. Треба само да се потрудиш да откриеш како сакаш да ги "изгазиш", имаш многу време за се, само да знаеш што сакаш ти. Инаку мислам дека е нормално човек да се чувствува така повремено, особено во тоа младо зрело доба. Не мора да е знак на неисполнувачка врска, некогаш е лично, длабоко чувство за себе. Сигурна сум дека успееш да се "пронајдеш".
Sovet,mu veruvam na decko mi ama mnogu se plasam da mu go proveram telefonot,od strav da ne ima nesto napraveno,se plasam premnogu da ne me povredi,prv decko mnogu se vrzav ne bi znaela kako da si pomognam,ako dojdi do toa
Pa me saka,go sakam,mi posvetuva vnimanie ljubov,se mi kazuva ,zadovolna se no sekogas postoi ona sto ako mi napravi ona sto ako mi napravi ona…
Ти да му веруваш на дечко ти нема да има потреба да му проверуваш телефон, а не па да се плашиш шо ке најдеш..Simple as that Се надевам немаш повеќе од 16 год
Тука негде си, 16 како 18. Не е единствен за вака да си поврзана, тек 18 години имаш девојче, пропушташ живот ради вакви глупости, да се замарам што ималп во телефонот на дечкото на мои 18 години, немој! Ако не му веруваш раскини, не си прави филм во глава, не си оптеретувај душа.
Допрва ке менуваш дечковци, допрва ке се врзуваш и одврзуваш. Уживај во младоста, уживај во животот, уживај у малите моменти )
Дали е во ред што му се налутив на дечко ми или јас преувеличувам многу? Како би изреагирале на мое место? Правевме муабет каде би живееле во иднина, и тој ми вели -кај мене дома ќе живееме и точка, и јас му велам- ако има подобри услови за живеење кај мене зошто не кај мене на пример? и тој ми вели - Не, у твојата куќа швалерите ќе си ги носиш. Стварно се изнервирав, безобразен.
Стварно безобразен. Овој е од оние ликови што нема намера да искочи од дома и да се одлепи од неговите (ако е тоа семејната куќа, доколку има своја посебна тогаш се извинувам). Сериозен проблем е тоа. Таквите ликови не се мењаат. Ако така решил така ќе гледа да биде по секоја цена. Размисли си каква иднина сакаш и дали би живеела со свекор/свекрва.
Кога ќе го слушнам (прочитам) ова И ТОЧКА, мене ми е red flag. Во превод, не ме интересира твојот став и мислење, или ќе прифатиш мои услови или ТОЧКА, аха ќе се прашаме. За танго се потребни двајца, затоа сте партнери, не си му ти на него сопственост па да немаш право на глас. Разговарај уште еднаш со него и за некои други битни работи околу заедничкиот живот за да видиш како размислува. Едно е кога сте дечко и девојка, а друго е кога ќе живеете заедно под ист покрив.
Кажи му Да, поарно швалерите да си ги носам отколку со мајка ти да седам и ТОЧКА. Абе дај му клоците таму.
Ако е ова сериозен муабет, не да е за лутење, туку за сериозно размислување за изборот на партнер и иднината на врската. Со став "и точка", не ветува многу.
Каков простак макар и на шала така да ти рекол за швалерите, истовремено и тебе и сам себе се понижува. Овој ми делува не менува став, размисли си убаво што би те очекувало таму со него и неговите и сама донеси си одлука како е најдобро. Според мене најубаво ви е во ваша башка од сите, ама еве тој тоа го наведува со точка така што финалната точка да се стави или продолжи со уште две е твој избор.