Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.195
    Допаѓања:
    175.788
    Јас не можам да кажам нешто шо не е опфатено веќе. Можам само да кажам/дополнам дека никогаш не сме сакале кога родители не споредуваа со други деца од класот или роднини на блиска возраст. Зошто сега сами да се споредваме? Секој се движи во свое време и правец. Прашање е само дали сакаш нешто или не, и дали сметаш дека ако долго се задржиш во истата положба - е време кое е изгубено и не можиш да го вратиш.

На _Vera_, Eunoia, Lavender4 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Nana1156

Nana1156 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2023
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    268
    Мислам дека кај тебе е проблемот што не си сигурна дека она за што мечтаеш ти е истото што го сака и он..
    На секого различно му се движи животот, така да не треба да се споредуваш со никој. Твојата желба за дом и семејство треба да ја разговараш со дечко ти.

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Јас таа

Јас таа Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2024
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    733
    Имаме разговарано многу на оваа тема и јасно има кажано дека сака со мене и брак и деца. Моментално неговите се во процес на селење во нова куќа, а оваа ќе почне со реновирање. Вчера ми кажа да одиме да бираме плочки. Не е дека сум многу залетана за тоа да се мажам под итно и да раѓам, некој спомна споредба од фамилијата. Цел живот сум била споредувана, која била поуспешна, која учела повеќе, секогаш другите беа подобри од мене. Но, тоа не е тема сега иако има де во сето ова како траума...

4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.304
    Допаѓања:
    189.914
    Сите сме некогаш изгубени сами со себе, пример и сакам нова работа и нејќам во моментов. Ама не се споредувам со никого, па не си мерам кариера, плата, достигнувања. Единствено ти можеш да решиш што уствари сакаш а)во моментов, б) по 2-3 години...итн. Само исклучи се од социјални притисоци и размисли за сама себе. Замисли, утре дечко ти предложи брак. И, што ќе биде твојата реакција?
    Светот е инаку преценет, ништо нема за шетање и за гледање:D. А бракот и децата се одговорност за која треба да си спремна. За ферарито не знам што да кажам, да пушеше барем немаше да ти биде криво.:wasntme: Јбг, скупе су паре деновиве, и уште поскапи ќе бидат:|

На marsilia, Realist1, _Vera_ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.791
    Допаѓања:
    15.609
    Јас имам сфатено дека тој што стварно те сака, нема да те влече (а сè се постигнува, ако се има обострана свесност и труд. Башка двајца подалеку стигаат, ама не на секое машко му сече).

Не сакам да ти расипувам еуфорија, ама нема што некој да те влечка и за бирање плочки. И може е најдобро сама со себе да си решиш, осаменоста е многу тесно поврзана со партнерот. Не со самата себе. Подолгата врска секогаш води кон фрустрации, осаменост, себеомаловажување оти несвесно преминуваш во улогата жена/домаќинка без притоа да е официјализирано. Ти игнорирај колку сакаш, ама исто тоа значи дека партнерот не те вреднува никако. Тука не зборувам за брзање. Инаку тој муабет за деца и брак апсолутно ништо не значи.

На TrueToMyself му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.304
    Допаѓања:
    189.914
    Ај сега, колку години сте во врска и што е муабетот со куќата?Претпоставувам не живеете заедно?
    Сите не споредувале како деца, ама дел од созревањето е да не си го правиш тоа сам на себе, што знам. Мене ми е најбитно јас да сум ок со себе, не не прават среќни сите истите работи.

На Малечка Малинка му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Јас таа

Јас таа Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2024
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    733
    4 години сме заедно. Не, не живееме заедно. Тој живееше со неговите, но одлучи дека е време да живее сам. Неговите се селат во стара куќа, а тој за овде се што купи беше заедно со мене и по мој вкус.

Не се разбравме убаво изгледа. Пртнерот ми е погоден, се си е супер со него. Знаеш што значи некој 4 години по ред секој ден да ти покажува и докажува дека те сака, ниту за момент да не ти предизвика сомневање и љубомора? Не знам колку години си, но денес тоа е реткост.

Јас понекогаш се чувствувам осамено не поради мојата врска што патем е супер, туку што не знам што самата со себе. Внатре во себе сакам да сум мајка и сопруга, но мечтаам да го шетам светот и патувам. Последно размислував да запишам постдипломски студии. Не сум сигурна самата во себе, не знам што сакам. Се фаќам како константно се споредувам со други и како ништо да немам постигнато во животот. Некој ден си велам фала Богу што еве денес не сум мажена немам деца и ќе си одморам, утре дента си правам притисок како годините ме газат, третиот ден се фаќам како размислувам дека треба да барам подобра работа и сл.

Затоа ме интересираше дали има и други во овие години што не знаат што со себе. Дали кариера, пативање, студирање, фамилија што и да е. Сакаш се, а не правиш ништо, е така баш излегува.

8. sweet dreams **

sweet dreams ** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2023
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    1.007
    И што ако има и други, ќе ти смени нешто? Не се споредувај, секој има различен mindset.

На Nana1156 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.424
    Допаѓања:
    22.063
    @Јас таа

Не ги копирај/следи другите. Некој се жени/мажи помлад од тебе па би имал развод или некои други пресврти во животот.

Види преиспитај се шо стварно сакаш и колку имате заеднички цели со партнерот и што сакате да постигните во животот.

На sweet dreams ** му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.432
    Допаѓања:
    27.583
    Мој совет е да земеш пасошот, да се пакуваш и одма да тргнеш на патување. Зошто да чекаш? Ако дојде и дечко ти, уште подобро, ако не- сама. Од чекање и двоумење шо како - нема аир.
    Иди рашети се, запознај нови култури, луѓе, места итн итн.... па кога ќе си дојдеш ќе се мажиш. Брак не ти бега.

На Dekoo, MiloMalo, st-el и 2 други им се допаѓа ова.
  11. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.791
    Допаѓања:
    15.609
    Така нека биде, само да не се лажеш самата себе. Среќно.

12. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.024
    Допаѓања:
    39.433
    Јас сум 40+ мене ме газат години за деца имање, а тебе златна годините ти се пред тебе и ти ги газиш. Треба само да се потрудиш да откриеш како сакаш да ги "изгазиш", имаш многу време за се, само да знаеш што сакаш ти. Инаку мислам дека е нормално човек да се чувствува така повремено, особено во тоа младо зрело доба. Не мора да е знак на неисполнувачка врска, некогаш е лично, длабоко чувство за себе. Сигурна сум дека успееш да се "пронајдеш".

На Амаја, theowndemon, Billy Idol и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Енџелллп

Енџелллп Нов член

Се зачлени на:
    16 декември 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    • Пишувај кирилица
    Sovet,mu veruvam na decko mi ama mnogu se plasam da mu go proveram telefonot,od strav da ne ima nesto napraveno,se plasam premnogu da ne me povredi,prv decko mnogu se vrzav ne bi znaela kako da si pomognam,ako dojdi do toa

14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.424
    Допаѓања:
    22.063
    Како можеше да се приврзиш олку?

15. Енџелллп

Енџелллп Нов член

Се зачлени на:
    16 декември 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Pa me saka,go sakam,mi posvetuva vnimanie ljubov,se mi kazuva ,zadovolna se no sekogas postoi ona sto ako mi napravi ona sto ako mi napravi ona…

16. Nana1156

Nana1156 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2023
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    268
    Ти да му веруваш на дечко ти нема да има потреба да му проверуваш телефон, а не па да се плашиш шо ке најдеш..Simple as that
    Се надевам немаш повеќе од 16 год:D

17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.424
    Допаѓања:
    22.063
    Пази да не падни клавир утре по пат кај шо че одиш.

На Ѕвездена и Nana1156 им се допаѓа ова.
  18. Енџелллп

Енџелллп Нов член

Се зачлени на:
    16 декември 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    18 imam

19. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.697
    Допаѓања:
    10.420
    Тука негде си, 16 како 18. Не е единствен за вака да си поврзана, тек 18 години имаш девојче, пропушташ живот ради вакви глупости, да се замарам што ималп во телефонот на дечкото на мои 18 години, немој! Ако не му веруваш раскини, не си прави филм во глава, не си оптеретувај душа.

20. Nana1156

Nana1156 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2023
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    268
    Допрва ке менуваш дечковци, допрва ке се врзуваш и одврзуваш. Уживај во младоста, уживај во животот, уживај у малите моменти :*:)