Дали е во ред што му се налутив на дечко ми или јас преувеличувам многу? Како би изреагирале на мое место? Правевме муабет каде би живееле во иднина, и тој ми вели -кај мене дома ќе живееме и точка, и јас му велам- ако има подобри услови за живеење кај мене зошто не кај мене на пример? и тој ми вели - Не, у твојата куќа швалерите ќе си ги носиш. Стварно се изнервирав, безобразен.
Стварно безобразен. Овој е од оние ликови што нема намера да искочи од дома и да се одлепи од неговите (ако е тоа семејната куќа, доколку има своја посебна тогаш се извинувам). Сериозен проблем е тоа. Таквите ликови не се мењаат. Ако така решил така ќе гледа да биде по секоја цена. Размисли си каква иднина сакаш и дали би живеела со свекор/свекрва.
Кога ќе го слушнам (прочитам) ова И ТОЧКА, мене ми е red flag. Во превод, не ме интересира твојот став и мислење, или ќе прифатиш мои услови или ТОЧКА, аха ќе се прашаме. За танго се потребни двајца, затоа сте партнери, не си му ти на него сопственост па да немаш право на глас. Разговарај уште еднаш со него и за некои други битни работи околу заедничкиот живот за да видиш како размислува. Едно е кога сте дечко и девојка, а друго е кога ќе живеете заедно под ист покрив.
Кажи му Да, поарно швалерите да си ги носам отколку со мајка ти да седам и ТОЧКА. Абе дај му клоците таму.
Ако е ова сериозен муабет, не да е за лутење, туку за сериозно размислување за изборот на партнер и иднината на врската. Со став "и точка", не ветува многу.
Каков простак макар и на шала така да ти рекол за швалерите, истовремено и тебе и сам себе се понижува. Овој ми делува не менува став, размисли си убаво што би те очекувало таму со него и неговите и сама донеси си одлука како е најдобро. Според мене најубаво ви е во ваша башка од сите, ама еве тој тоа го наведува со точка така што финалната точка да се стави или продолжи со уште две е твој избор.
Што уште бараш кога ти го побарал прстенот назад? А за со другиот дај си време, сите на почеток се фини и се, но не можеш да тврдиш дека те сака и има сериозни намери кога не сте заедно. Никогаш не е доцна за ништо, go with the flow, сѐ ќе си дојде во свое време. Ако некој сака нешто да направи, ќе направи и да проверуваш. Не се оптеретувај со такви мисли, ако не му веруваш зошто би била со него? Колку и да звучам сурово, ако нема компромис за живеење кој би одговарал на двете страни - пиши пропало.
Ова треба да е сериозен разговор или ... ??Со ваков пристап од негова страна кон сериозна тема ми делува на несозреана и недоделкана личност, вака не се разговара за иднината со личноста која треба да ти биде се понатаму во животот, треба да се почитуваат ставовите на двајцата, а не како тој што сака, денеска ќе биде местото на живеење, утре до продавница нема да ти дозволи да одиш. Јас да сум на твое место би се преиспитала дали би сакала да градам иднина со личност ограничена во размислувањата. Штом не го почитува твоето размислување, не те почитува ниту тебе.
Ваквото размислување ќе ти донесе само проблеми во животот. И со него и со следни. Него му веруваш, да речеме, ама себе дали си веруваш? Дали можеби имаш сомнеж во својата вредност и способност да задржиш некого? Од друга страна пак, млада си. Голем број од нас биле несигурни во тие години. Животот не се живее во страв. Не треба да му го проверуваш телефонот, туку да работиш на љубовта кон себе и самодовербата Животот не се живее во страв и е премногу краток. Уживај и не чепкај во туѓи телефони. Ако те повреди на било каков начин, се имаш себе, посилна од што мислиш. Не се врзувај толку за луѓе, не е здраво. Ова е глупо дури како шала, а камоли како сериозен муабет. Не само што заслужува лутење, туку би ти рекла, ако е сериозен со муабетот, ти продужи даље. Најди некој по развиен ментално и психички. Лигуш