Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.287
    Допаѓања:
    1.525
    Ии ? Шојма проблем тука.
    Неможи човек во живото да нема пријатели,пријателки. Ако дечкото не бил заинтересиран немаше да те бара

На Sweetymk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sweetymk

Sweetymk Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2024
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    325
    А доколку ти имаш другари со кои комуницираш и пишуваш на него теба да му смета и доколку му смета како би реагирала би престанала да се гледаш со него? Мислам 21 век сме што повеќе имаш другари другарки или пријатели толку си побогат, нема потреба тоа зошто да те кочи доколку имаш доверба во него. Нормално е да има љубомора но во граници на нормала (fingers)

3. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    1.187
    Замисли, како може да има дури три другарки..да се изолира ако не во еден кафез и давај ти пропусница со кој смее да комуницира. Си правиш филмови и проблеми непотребно, да има простор за сомнеж или удварање од нивна страна ќе те разберам но само фактот дека му се другарки е смешен.

На Sweetymk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Zvezda5

Zvezda5 Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2023
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    21
    Се знае како функционира денешницава , машко женско пријателство мене ми е чудно малце ,не знам што муабет треба да се има помеѓу машко и женско кога како ќе дојде до нешто повеќе ,дури и тој самиот рече ,сега не би имал другарка ,со овие се дружам дека ми се од детството...сите се чудиме ама почудно е утре ден кога ќе се дознае дека некој некого изневерил и баш од тие пријателства...

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  5. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    1.187
    Како функционира баш објасни ми да ми се разјасни…машко и женско смеат и треба да се во контакт само во такви околности?

На Guns N` Roses, theowndemon, Tropical Heat и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Tropical Heat

Tropical Heat Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2025
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    129
    Леле извини ама мене такво размислување ми е скроз безврска, не е тоа причина за грижа, ја имам машки другари и верувам у машко женско пријателство има многу теми на муабет..нормално ако не се ограничени машките само на спорт и женските на шминки.

На Guns N` Roses и Sweetymk им се допаѓа ова.
  7. Sweetymk

Sweetymk Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2024
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    325
    Не завземам страна но ова е со сила правење проблеми и беспотребно конфузии во главата, значи не треба да имаме ние другарки да се изолираме скроз :rofl:…..

8. Zvezda5

Zvezda5 Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2023
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    21
    Како имате доверба ,знаете ли само колку врски баш почнуваат од тоа ми беше другарка ..колку сте опуштени ви завидувам :)

На Burevesnik му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.546
    Допаѓања:
    14.447
    Ако немаш доверба у него поарно не почнувај ништо.

И забрани за дружење не се на арно.

Сама викаш добар е и фин, а сепак имаш сомнеж.

На Burevesnik и Sweetymk им се допаѓа ова.
  10. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    528
    Од детство му се другарките и мажени плус, да сакал да напраи нешто до сега ќе направел.

На Burevesnik, Sweetymk и Mrs. right им се допаѓа ова.
  11. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.200
    Допаѓања:
    175.847
    Мене па црвено знаме ми е да нема партнер пријатели од спротивен пол. Имање зрели пријателства од секој пол ми е многу важно и вистински квалитет и знак дека е потенцијално добар избор. Следно, ако партнер има другарки знам дека е способен да гледа жена како индивидуа, а не само низ призма на сексуалност. Накратко, партнер кој нема другарки ми е ick.

На boo3, flawless., TrueToMyself и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Sweetymk

Sweetymk Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2024
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    325
    Многу убаво кажано :clap:

13. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.057
    Допаѓања:
    17.276
    Ти никогаш си немала другари?? Искрено поглупаво нешто одамна немам прочитано, во кој свет живеете, врзето го партнерот само за вас и кога ќе шетате само право нека гледа, никако нека не врти поглед ни лево, ни десно. Штом немаш доверба во тебе е проблемот, а не во дечкото, може нема да биде тој, може друг ќе биде, ќе има пријателки, колешки од работа, не треба ли да прозбори со женско. Работи на самодовербата и реши си го проблемот со себе. Тој што решил да те изневери, што и да правиш, ќе најде начин да те изневери.

На Buttterfly и Tropical Heat им се допаѓа ова.
  14. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    9.305
    Ѕвезде, јас мислам ти да го оставиш дечково.

Ќе си најде некоја што нема да му љубомори за другарките што ги има 15 години.
    Ќе му направиш услуга.

На rainbowec, Buttterfly и theowndemon им се допаѓа ова.
  15. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.944
    Допаѓања:
    8.555
    Ова навистина многу зависи од каква личност е самиот тој.

Бидејќи let's face it, има и такви што еден куп другарки имаат, дури повеќе другарки отколку другари, па нема тука никакво подлабоко значење и призми, освен тоа што тој е community dick :tmi:

@Zvezda5 Не мора воопшто да значи дека е црвено знаменце твојот партнер.

Зависи каков е тој како личност, каков е неговиот однос со нив, дали ова ти е траума од претходен партнер, од кога вака се чувствуваш и сл. Биди си искрена со себе, но и секако слушај си ја и интуицијата :*:

На Gosh, Mrs. right и Adidas888 им се допаѓа ова.
  16. Buttterfly

Buttterfly Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    794
    Како некој со најдобар другар од 20+ години и кое пријателство ќе премине во „ородување" со тоа што ќе му бидам кума, вакви ставови ми создаваат револт. Среќа, досегашните негови партнерки биле разумни и немало никакви љубомори, сомнежи или префрлувања и секоја од нив ми била драга, зашто има ли нешто понормално од тоа да (во најмала рака) почитуваш некој со кого твој близок е среќен. May this love never find me, да ме труе партнер со „како така ти имаш машки пријатели", ew.

На flawless., Guns N` Roses, sweet dreams ** и 2 други им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.200
    Допаѓања:
    175.847
    Sure. Не негирам дека има луѓе шо се дружат ради атракција. Ама исто така сметам дека е провидно и лесно се идентификува.

На flawless. му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    6.034
    Мојот едвај машки има, 2 пати во година ако се видат, а не па женски. Порано додека бил студент имал. Мислам дека нема врска црвено, зелено знаменце, едноставно секоја доба од животот е различна.

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    57.527
    Навистина има покварени машки кои имаат "другарки" само бидејќи чекаат шанса за нешто повеќе, заглавени во френдзоун.. но неговиот случај ми личи како воопшто да не е таков. Бидејќи:
    1. Се пријатели од детството
    2. Мажени се сите
    3. Те запознал со нив, не те крие, отворен е со намерите
    Да требало нешто да се случи меѓу него и некоја од нив, одамна ќе се случело. Ти ја разбирам претпазливоста, но не е секогаш црвено знаме пријатели од спротивниот пол. Многу зависи каков е нивниот однос, но јас овде гледам сосема нормално пријателство меѓу нив. Кажа дека е добар и вреден и двајцата си се свиѓате.. Не наоѓај проблеми онаму каде што ги нема, терај си со дечкото. :) Многу посесивност и љубомора кога нема потреба само тебе ти штети. Од ова што опиша, дечково ми е зелено знаме.

На MarigoldA, Billy Idol, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  20. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.200
    Допаѓања:
    175.847
    За мене има. Пошто јас сега дејтам. Апсолутно е точно дека секоја доба си носи своето, ама сакам да вервам дека уште сум во "цутот на младоста" и имаме време за дружење. :D

Ако партнер не можи да задржи женско другарство, па и машко, за мене е алармантно. За мене е важно да има засебен живот од мене партнерот, и под засебен мислам пријатели и интереси кои не ни се испреплетени, а и такви кои ни се. Неќам утре да излезам на кафе со другар јер има проблем (па и да нема, другари сме), и партнерот да е навреден дека не го викнав зошто мОрА или да се осеќа несигурно околу мене зошто сум на кафе со другар кој го имам 15 години. Па чак и овие поскорешните другари од пред 2-3 години кои веќе ги гледам како браќа, а тие ме штитат како помала сестра. Истото ова го барам, и истото ова го нудам. Имам мои пријатели и имам мои интереси. Сакам да имам можност за слобода, и истото му го давам него.

Ако реши да ме изневери - дали има или нема другарки нема да го спречи. Ама према некоја моја логика, имање другарки дава знак на некоја емоционална зрелост, а не гледање на жени низ призма на секс. Како ќе знајш како гледа? Па колку често менва другарки. Ако е за секс, моментот ко ќе сфати дека нема да добие то шо сака - то другарство ќе преќини и ќе почни ново. Ова грубо кажано, нормално. Покомплексно е, ама за мене едноставно се препознава.

Вреднување личност, а не гледање (на жени) само низ призма на секс. И јас вакви луѓе имам запознаено, впрочем имам на поќе пати кажано дека најголем % од пријателствата ми се мажи. Зато и не ми е јасно како е то се шо прета да е потенцијален секс "објект". What happened to hello?

merlinators-sincewaybck.gif

На neno0o, _Vera_, Buttterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.