1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    6.896
    Ако вака размислуваш, си создаваш непотребни кочници и сомнежи самата на себе. Сте напраиле муабет, дечкото отворено ти кажал дека си има другарки и не гледам ништо лошо во тоа.
    Јас лично немам многу другари, два тројца ми се уште од средно останати со кои до ден денес се слушаме и се гледаме, и цела година да помине да не се видиме, тоа не ја менува блискоста меѓу нас. Со еден од тие другари имам особена блискост, со него можам буквално за се да разговарам, дури и со моите најдобри другарки немам такви длабоки разговори.
    Среќа дечко ми не е конзервативен (не би можела со некој таков да бидам реално) и има комплетна доверба во мене, никогаш не ми пререкол нити па се сомневал во мене ако треба да излезам да се видам со другаров.

Така да не си прави проблем таму кај што го нема, но доколку мислиш дека тоа е нешто што би ти сметало размисли дали сакаш да имаш нешто сериозно со него. Не е фер да бараш од некој да прекинува другарства само затоа што ти имаш проблем со тоа.

На eliesaab и theowndemon им се допаѓа ова.
  2. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Нов член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    • Пишувај кирилица
    Zdravo

Bi sakala da ja raskazam mojata istorija so ljubovta i da slusnam razlicni mislenja.
    Imeno,so decko mi,sega ex ziveeme zaedno,prvite dve nedeli od vseluvanjeto imavme super odnos, kratok period bevme zaedno pred da ziveeme pod ist krov. Toj veke ima eden brak zad sebe i od toj brak edno dete.

Problemite zapocna pred dve nedeli koga dojde deteto.Toj so mene pocna da biduva agresiven,da me omalovazuva i ponizuva.Moja dobra volja bese da go cuvam deteto koga e toj na rab, imavme nekolku desavki za koi smetam deka se normalni za malo dete.Sekoj den stanuvase aroganten. koga ke mu ukazev na toa, ne sakase da se smeni.
    Pocna da se odnesuva manipulativno, den e dobar, den e los.

Se slucuvase dodeka igravme igra so topka detevo da se udri so mene, od masa,stol i jas bev krivecot za toa. Se isplasilo dodeka sum gotvela, se plasel od mene itn.
    Posleden pat mi rece da se drzam podaleku od nego bidejki sum bila opasna okolina i mozam da mu nastetam.

Se iskaravme i sleduvaa razni navredi od neprijaten tip. Navredi na licni osnovi, navredi od materijalno bogatstvo...
    Tuka mi raskina so pricina deka sum dosadna i sum go zamarala so banalni raboti. me blokna na soc.mrezi

Iskreno ne mozev da go prepoznaam i se somnevam deka ima druga licnost, se dodeka istata vecer zapocna da me moli da bideme intimni,jas go izgnorirav i si legnav vo druga soba. Drugiot den si gi sobrav rabotite i se preseliv vo druga soba, mu soopstiv deka ke go napustam stanot koga ke istece dogovorot, toj me ubeduvase da ne si odam,razgovaravme okej se, se do vecerta koga povtorno me napadna verbalno, mu rekov ke go prijavam za mental abuse ako ne se smiri i go izlazav deka sum go napravila toa na sto toj pocna da me moli da ja povlecam prijavata bidejki ke mu napravam problem so ex zenata.

Ima uste mnogu da raskazam se obiduvam da go razberam koga do pred dva dena mi rece deka sum gila neblagodarna. Ne sum zasluzila nisto i deka neto imalo kogo da go vika tato, a jas nemam.

Pocnav da mislam deka tipov ima problem so narcisoidno odnesuvanje, potreba za mok i kontrola.

3. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.945
    Допаѓања:
    8.555
    @DEFNEDEFO Не си го троши времето да го анализираш, ниту да го разбереш, ниту да размислуваш како да ја поправиш работата, туку што побрзо бегај од таму.

Не си го уништувај животот со таков :f:

4. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.434
    Допаѓања:
    27.623
    Каков договор за стан? Зошто да си одиш кога ќе истече договорот? Ти ли ги плаќаш сметките? Па уште и дете му чуваш.
    Алоо, не си му жена, додека маж не ви стави прстен - не му изигравајте домаќинки.

А за таквите ко него - најискрено им завидувам како наоѓаат одма некоја друга да им плаќа сметки, да им чува деца, да им чисти и готви а они си продолжуват со својот живот. Секоја чест.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  5. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.812
    Допаѓања:
    15.657
    Морав да подвлечам.

Неблагодарна за? Па тој треба да е благодарен што во денешно време си го прифатила сосе дете. Автоматски прифаќаш и комуницирање со бивша му околу детето. Малку ли е?

Второто, е многу голема навреда. Да кажеш некому - ама ајде ти не си некому туку си му жена дека немаш кој да те вика мамо, малтене типов е некој (благ) социопат.

НЕ ја повлекувај пријавата, немој да се преиспитуваш и паѓаш во замки непотребно. Терај до крај.