Можам до утре да седам и да вадам цитати од нејзините мислења за да си ја докажувам мојата поента и моето гледање на работите кои се спротивни на твоите и тоа е во ред.
Слободно вади, тоа уште повеќе докажува како се поставуваш спрема членка што има реален проблем и од старт не е еднаква со тебе. Автоматски си посупериорна.
Вака до утре може да тераме, да се докажуваме и надмудруваме, што ми нема поента, не сум тука на форумов дојдена да си го истерам моето. Пак ќе кажам твоја перспектива на гледање на работите очигледно, моето си има моја поента и не планирам на никого да се докажувам и покажувам. Имајте убав остаток од денот.
Се познава на машко која му е стварно само најдобра другарка и "другарка". Начинот на кој што комуницира, шали, гледа, пишува пораки со нејзе. Интуицијата. Неможе некоја вчера запознаена да му биде најдобра другарка, ако е пријателство од пред 10-15 одини тоа е знак дека жените не ги гледа како институција за секс како што кажаа поназад. Тоа значи дека маж!
Мене би ми било црвено знаме некој што размислува дека не е нормално да имаш пријатели од спротивниот пол. Денес ќе ти сметаат другарките, утре колешките итн. Ќе се изолирате потполно и што понатаму? Посесивноста и љубомората ја уништуваат врската на долг рок. Секоја квалитетна врска се заснова на доверба.Размисли си убаво што сакаш од врска/брак и одлучи си.
Црвеното знаменце во приказнава си ти, затоа што ти пречат луѓето од околината на дечко ти. Денес ти пречат другарките утре и другарите ќе ти пречат затоа што имаат тие девојки, па потоа колешките, комшиките.. Мислам дека ова е претерана љубомора. Сосема нормално е денес да имаш и машки и женски пријатели. А и како што кажа погоре 15години се пријатели не е премногу близок со некоја од вчера. И се зависи и од човекот,можеби си е таков дружељубив, лесно се вклопува со сите, а ако ти мислиш дека би ти пречело да бидеш со таков човек тогаш немој.
Секој втор ден читаме за вакви ситуации каде што жената е деградирана и понижувана. Па добро бе што мужи ќе бевте, егото преку омаловажување на друг човек ли ќе си го полните... секоја чест на исклучоци ама ќе си помисли човек дека еден нормален не останал... Мислев дека времињата се смениле и дека не е како порано, но очигледно и ден денеска мажите се стаени у филм дека жената треба да им се клања и да им биде подредена. Многу ми е жал што поминуваш низ ова, но по муабетов гледам дека си свесна за тоа како стојат работите и дека знаеш кој е следниот чекор што треба да го направиш. Последната твоја реченица е сосема оправдана, очигледно се работи за нестабилен човек без кој животот ќе ти биде поубав. Не си должна ни ти, а ни било кој друг да трпи некој искомплексиран, исфрустриран и недозреан лик кој не знае ништо друго освен да плука таму каде што треба да рече фала!
Твојот бивши дефинитивно има нарцисоидно пореметување. Многу ми е жал низ каков пекол поминувашне си заслужила такво нешто. Тргни се од него дур' не ти го уништил животот! Оди кај пријатели, роднини, кажи им се што он ти прави и прекини секаков контакт со него. Мене и за детето ми е жал што мора да трпи такви неконтролирани испади
Како би му кажале на некој дека не сакате да живеете на село и дека не гледате иднина таму се да не биде навредливо и слично на тоа ? Лошо ли е да се каже на машко дека не сакаш село? При тоа да не испаднам како некоја материјалистка итн ?
Не не лошо,и тоа нема врска со матријалност.Има и во села луѓе кои живеат комотно и удобно,некои и луксузно.Тоа е твоја лична желба,сигурно имаш некој причина зошто не сакаш да живееш во село.ќе му кажеш отворено од која причина и можеби ќе те разбере.
Отворено кажи му дека не сакаш да живееш на село, нема ништо лошо во тоа. Можеш да му кажеш дека може тој да оди слободно неколку пати месечно таму ако е тоа местото што го смирува, ама дека не сакаш да живееш таму.
Му кажав ,ми рече дека не било убаво од моја страна така да навредувам, не знам што беше навреда ..он живее 3км далеку од град, ми вика ја со кола за 5мим стигнувам до град каде што има се и сешто ок тоа ,ама јас на пример не возам а тој самиот еднаш рече не сакал да иде со бус бидејќи биле на 4саати се пешки е 40мин да се оди ако некогаш нешто ти затреба,јас не возам и не сакам во иднина да возам ,стварно не гледам решение ,а дечково ок ми делува стварно ама ова ме кочи
Круцијално прашање е каде ќе се живее, не се натегај ако не најдите заеднички договор. Од искуство ти зборувам.. барем не се измачувај колку подолго толку полошо.
Луѓето на месечината се качија, а за некој е чудно што не сакаш у село да живееш… За у иднина стварно може да ви биде проблем местото на живеење и различниот поглед на живот во село/град. Ретко која девојка од град сака да живее на село. Ако мислиш дека нема да го смениш ни ти твојот став, а ниту пак он, не се впуштај у врска воопшто..
Нема што тука да се вреѓа некој или не. Живеалиштето е најбитно за иднината, ако, веќе, се гледате во таква, долга врска. Добро е на старт да се споделат ваквите ставови и да се види дали се поклопуваат, дали може да се најде нзс или секој си има зацртано каде, и што сака во животот. Тогаш, подобро на време да се пресече отколку да се влечете во долга врска па на крај некој да биде разочаран оти мора да попушти.
Делам мислење, а испаднав дека сум некоја материјалистка и не сум давала шанси ,одма сум одбивала некој ,јас стварно сакам некако да дадам шанса ама овде не гледам решение ,лошо е село без кола се пешки да ти треба 40мин ,ајде од дечково ама и од другарки добив совет ,сум претерувала сум требала прво да го запознаам убаво па тек тогаш да сум мислела
Не , ама што да се запознаваме ако не ми одг село на пример ?знам дека може премногу размислувам ама ете