Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    18.194
    Допаѓања:
    40.171
    За сите машки кои не сакаат да мрднат од селото, навреда е ако девојката не сака да живее во село. Маж ми има другар кој имаше такво размислување. Девојката отиде кај него да живее, ама не можеше да издржи. А тој не сакаше кај неа да дојде. И се разделија. И маж ми е од село. Јас му кажав дека во село не сакам да живеам.

Ова е сериозна тема и треба навреме да се разговара.

На Трагедијаупмм, Gosh и eliesaab им се допаѓа ова.
  2. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    5.370
    Нишо не е лошо ако има разбирачка, со оној кој шо сум треба да можам се да му кажам и да бидам сфатена

На Ѕвездена и eliesaab им се допаѓа ова.
  3. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    6.814
    Според мене подобро е сега да расчистат вакви работи што се битни и клучни за заеднички живот, отколку кога ќе се емоционално навлезени. Тогаш ќе биде многу потешко и поболно, а и ќе си изгубат драгоцено време и можности да си го запознаат идеалниот партнер.

На eliesaab и Ѕвездена им се допаѓа ова.
  4. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    11.160
    Ооо па ако дечкото е навреден од мислење и став што не се совпаѓа со неговиот, што да се прави муабет понатака... Вакви ултиматуми не може. Ако сега за ова не можете нзс да најдете, тешко би ви било и за други работи да се усогласите.

На Малечка Малинка и Ѕвездена им се допаѓа ова.
  5. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    1.143
    Фала на сите..
    Испаднав материјалистка дека не сум да живеам во село каде што нема дури ни превоз ,само да зависиш од кола па уште ми рече кај мене секогаш дома има некој може да те носи каде сакаш ,друго живее со брат му и 3деца негови и жена му ,на посебен спрат па и село ..ама нема везе испадна дека денешните девојки многу бираат и ќе си најде некоја што не е материјалистка ,демек го прашував ,колку заработува ,што вози и сл ,секако завршив муабет ,ама ете дознав нешто за себе , материјалистка сум и сите кои не сакаат село се истото 8)

На christinnn, ~Maca~, NPN и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    6.814
    Уживај си. Си избегнала куршум. Нека си најде скромна "нематеријалистка". Убаво е да каже со почит "хеј, не ни се совпаѓаат гледиштата овде, ама ја почитувам твојата преференција, се најубаво понатака". Ама не, господинот вреѓа и ти лепи етикети.

Уште поголемо НЕ, кога прочитав дека живее во заедница.

На BubamaraM, christinnn, Amellie13 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.704
    Допаѓања:
    13.534
    @Ta-mara Кога одредени мажи ќе ти дадат комплимент, тоа неретко е всушност прикриена навреда (на твојата интелигенција) :tmi:

А кога ќе ти упатат некоја ваква банална навреда, тоа всушност е комплимент :*:

На BubamaraM, _Vera_, Curious cat и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Малечка Малинка

Малечка Малинка Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2025
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    740
    Ич да не ти чури, не ти одговара и готово. Нема тука филозофија. А тој уште го покажал лицето. Чим ти лепи етикети. За сѐ ќе биде така. Барај си ја среќата на друго место.

На Nana1156, Billy Idol, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Burevesnik

Burevesnik Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2025
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    197
    Не е тоа материјалистка, туку едноставно си кажуваш дека сакаш утре кај да живееш кога ќе се мажиш, тој што не сака да се одвои од неговите кога ќе се ожени, тоа е негов проблем, сега само изговори траже и ти лепи етикети, така да уживај си, како ти тебе одговара така си прави

На Gosh, -♡-, Ѕвездена и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.817
    Допаѓања:
    63.310
    Male loneliness epidemic - balkan edition, материјалистки се жените бидејќи не им се живее на село во заедница, па уште со фамилијата на братот. :D
    Добро си направила што навреме сте зборнале на оваа тема. Типот си има некои комплекси мене така ми изгледа. Нормално е некој да сака живот во град, некој во село, сѐ додека има нормални услови.. но ова ми е многу детско понашање со лепењево етикети.
    Остави го нека си тера и нека си бара некоја што ќе го слуша само него и што ќе живее со него само од љубов. :)

На Golden, Калатеа, DEFNEDEFO и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Just_a_kid

Just_a_kid Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    2.459
    Некој лп?

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    4.493
    Господе боже овој дел , дали сериозно ? Звучи како решение,
    ама всушност е скриено ограничување , замисли секој пат кога ќе треба да идеш некаде да треба на некој да ми го кажуваш истото, да мораш да прашуваш, да чекаш, да се ускладуваш, да не можеш да излезеш кога сакаш, туку само некој кога ќе може ,ќе се чувствуваш како товар, дури и да не ти го кажат тоа ,да немаш приватност, затоа што сите „знаат каде одиш, со кого, кога се враќаш. Па уште другарка рекла вака ,рекла така , мести и го дечково тогаш, абе сите јаки на туѓа мака ,убаво пиша овде една членка , овде и во колиба би живееле на зборови само.

На Angie1432, Biljarkata, Adidas888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.817
    Допаѓања:
    24.468
    А оти едноставно не си положите и не си купите кола и рајат ни да ве носи некој ни ништо?

На Amellie13 и rainbowec им се допаѓа ова.
  14. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2025
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.104
    Девојчиња имам нов апдејт |(

Екс партнерот ги заврте сите против мене,
    Сестра ми ќе дојде и тој беше информиран од почеток дека таа ќе ми биде гостинка. На почетокот не се противеше дури и се радуваше што официјално ќе се запознаат, сега кога околностите се поинакви дојде до конфликт во кој тој смее да ги ужива сите права,а јас не смеам.

Го информирав газдата на станот кој стриктно иницираше другите да се согласат така што го информирав дека сум небирна по тоа прашање кога тој вика гости ( синот,брат му…) и не ми е потребна нивна дозвола. Му кажав дека брат му и синот спијат по цел месец овде, тој кога дозна полуде. Се брецкаше, се караше, не живеел со мене, сум споредувала деца со возрасна жена. Се обидов да му објаснам дека се работи за принцип а не за споредба. Трпението ми беше при крај му велам да не ме провоцира ќе дојде до подлабок конфликт.
    Меѓутоа вечерта ми се слоши, му пишав дека ми е лошо премногу ме изгнорира, и се јавив на сестра ми малку да ме смири…
    Утринава повторно ароганција, треба да се платат сметки, не бил во станот, не користел, не плаќал.

Ни со убаво, ни со лошо да му се обратам. Кога не му зборам со денови наоѓа изговор да пише и да се кара, тој се храни од тоа. Сестра ми ме тера да се преселам кај неа во друга земја која баш не ми е померило.
    Како успеа за кратко време да ме мрази воопшто не ми е јасно, разочарана,изморена и ненаспана сум. Едвај чекам сестра ми да дојде да се издувам што се вика…

Сакав да се искажам само…

Последна измена: 6 август 2025
    На Sweety pie му/ѝ се допаѓа ова.
  15. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    4.493
    Мора секој да сака да вози ?

16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.817
    Допаѓања:
    24.468
    Тогаш ќе си подголтниш кнедла и чутиш или платиш такси.

17. Just_a_kid

Just_a_kid Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    2.459
    Незнам како е тоа со договорот за да седите таму, ама ако пости најмала шанса да се преселиш од таму побрзо пресели се, не жали пари ако е за тоа,побитно ти е психичкото здравје. Со таков човек не можеш да живееш.

На Adidas888, Cutiepie1, rainbowec и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.929
    Допаѓања:
    50.316
    Ти треба сама со себе да си расчистиш што сакаш. Мене ми се чини дека од него не можеш да се откажеш, а не од станот.
    Ако со некој сум завршила врска, не му се јавувам ако ми се слоши, па последен нека е. Ти се жалиш од него, ама сама си правиш полошо, не ти прави тој.
    Друга земја не ти е по мерила. А ова што ти се случува сега, по мерила ти е?

Можеби грубо звучи постов, ама направи си еден добар reality check

На LiquidLuna, Adidas888, Golden и 15 други им се допаѓа ова.
  19. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2025
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.104
    Ти благодарам за мислењето.
    Убаво е теоретски да зборуваме за преселба, во практика е тешко. Сѐ зависи од доста фактори.

Го прочитав своето мислење и го направив следново.
    Сестра ми ќе дојде, договорот истекува некаде Ноември - Декември технички истекува по една година, после шест месеци може да се иселиш, и тој да се исели не е будала да ми остави 500евра депозит зарем не?!
    Поради тоа, на кого му сметам може да си оди јас не. Го блокирав на вибер,телеграм на телефон секаде.
    Интернет рутерот го зедов во соба, собата ја заклучувам и така.

Како дух да сум. Можам јас без него изгледа е обратно тој не може без мене во многу фактори. Очите му горат кога ме гледа егото му е до плафон…но и покрај сето ова ме мрази бидејќи на газдата сум му кажала за синот. Ако тоа е најголемиот проблем до сега од сите други што ќе остане за понатака. Со прост човек не можам да се разберам.

20. Јас таа

Јас таа Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2024
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    872
    1. Како што имам пишувано повеќе години сум во врска, но и покрај врска не ги запоставив другарките. Имам 5 другарки од кои 3 се преселија во странство а 2 се овде. Едната што е овде е малку кало дежурен полицаец сака се да знае, исто да напоменам не сме како друштво туку рандом другарки кои една со една не се дружат.

2. Е сега оваа што распитува апсолутно се во глобала е океј по понашање, но со годините почна да ми смета тоа и фактот дека таа не кажува ништо. Пример пред 3 месеци дознав дека е веќе 2 години во врска. И малку ми е језиво и не знам дали е во ред да се дистанцирам целосно? Од друга страна ќе ми остане само едната другарка овде која исто има долга врска и најчесто е со дечкото.

3. Од тука и прашањето како да запознаам/добијам нови другарки? Имам 25+ год, колешките ми се под 35+ со деца и маж сите и не излегуваат никогаш. Баш би сакала да се појави од некаде некоја личност и да ме дружи :D