Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Alek90

Alek90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    305
    Па тој не те поканил да живееш со него! Може со тек на време или ти ќе се премислиш или тој ќе се премисли.

Инаку не должиш никому објаснувања дали ќе решиш да се запознаваш со некој или не. Ниту нему, ниту другарките

На BlackNight му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nana1156

Nana1156 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    309
    Не се работи тука дали дечкото ја поканил да живее кај него или не, туку дека има став дека утре ако живеат заедно ке живеат на село кај него..веројатно и има така некако кажано..
    Секој има право на своја замисла како ке живее у иднина, така и девојката не се гледа себеси у село.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2025
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    246
    Здраво
    Чувствувам дека треба да дадам апдејт за ситуацијата што ја напишав.

Накратко, сеуште комуницираме околу станот и малечкиот.
    Сега тој ми пишува почесто кога забележа дека не го тинтрам, не му зборувам и не сум дома често. Разговорите се неосновани, ми праќа видеа народски кажано ми пушта вода. Го саботирав со текст во кој му кажав дека комуникацијата ни е маскирана за да не почувствува нешто детето па кога ќе си кај мајка му да кажува ситуации кои се лични,а не дека сакам нешто со него, воопшто не би го погледнала и после сѐ, не знам, како има лице да ми пише.
    Асоцираше на тоа дека ќе се смириме, да бидеме интимни на што му потенцирав дека не постојат шанси за такво нешто и дека може слободно да си бара нова партнерка.

Почнав да излегувам, тука сум сама, почнсв да правам работи кои си ги имав запоставено и така. Секој своја соба си има,свој живот и така ќе остане до прва прилика за повторно иселување.

На BubamaraM, rainbowec, Mumoftwo30 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    7.579
    Нема ли никакви шанси да се иселиш порано? До кога треба да седиш таму?

5. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.797
    Допаѓања:
    10.769
    Депозитот го чека сигурно.

На DEFNEDEFO му/ѝ се допаѓа ова.
  6. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2025
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    246
    За жал не.

7. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.739
    Ти биди среќна што ти кажал, многу мажи премолчуваат за вакви битни работи. И еве да не е село, па и во град да си пак да е некој што не мисли за локација на живеење ќе си дреме до последно. Ќе си кажеш најотворено и тоа е тоа.

Еве јас и во град не би живеела сегде, посебно не ако треба да создавам семејство, врска нема со к**чот. Не би живеела негде ако немам барем малку покултурни соседи кои се двојат од обичната толпа. И не се сложувам дека треба само партнерот да е погоден, туку не претпочитам да трпам фрустрирана комшивка на пример, што само вика и пцуе по децата. Тука не правам компромиси, без разлика на сè.

И бори се за тоа што ти го сакаш и ти одговара, не ти чини - не ти чини.

На Ta-mara, Ѕвездена и senjorita-v им се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.780
    Допаѓања:
    38.674
    За сите машки кои не сакаат да мрднат од селото, навреда е ако девојката не сака да живее во село. Маж ми има другар кој имаше такво размислување. Девојката отиде кај него да живее, ама не можеше да издржи. А тој не сакаше кај неа да дојде. И се разделија. И маж ми е од село. Јас му кажав дека во село не сакам да живеам.

Ова е сериозна тема и треба навреме да се разговара.

На Gosh и eliesaab им се допаѓа ова.
  9. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    5.336
    Нишо не е лошо ако има разбирачка, со оној кој шо сум треба да можам се да му кажам и да бидам сфатена

На Ѕвездена и eliesaab им се допаѓа ова.
  10. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    6.228
    Според мене подобро е сега да расчистат вакви работи што се битни и клучни за заеднички живот, отколку кога ќе се емоционално навлезени. Тогаш ќе биде многу потешко и поболно, а и ќе си изгубат драгоцено време и можности да си го запознаат идеалниот партнер.

На eliesaab и Ѕвездена им се допаѓа ова.
  11. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    7.579
    Ооо па ако дечкото е навреден од мислење и став што не се совпаѓа со неговиот, што да се прави муабет понатака... Вакви ултиматуми не може. Ако сега за ова не можете нзс да најдете, тешко би ви било и за други работи да се усогласите.

На Малечка Малинка и Ѕвездена им се допаѓа ова.
  12. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    610
    Фала на сите..
    Испаднав материјалистка дека не сум да живеам во село каде што нема дури ни превоз ,само да зависиш од кола па уште ми рече кај мене секогаш дома има некој може да те носи каде сакаш ,друго живее со брат му и 3деца негови и жена му ,на посебен спрат па и село ..ама нема везе испадна дека денешните девојки многу бираат и ќе си најде некоја што не е материјалистка ,демек го прашував ,колку заработува ,што вози и сл ,секако завршив муабет ,ама ете дознав нешто за себе , материјалистка сум и сите кои не сакаат село се истото 8)

На christinnn, ~Maca~, NPN и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    6.228
    Уживај си. Си избегнала куршум. Нека си најде скромна "нематеријалистка". Убаво е да каже со почит "хеј, не ни се совпаѓаат гледиштата овде, ама ја почитувам твојата преференција, се најубаво понатака". Ама не, господинот вреѓа и ти лепи етикети.

Уште поголемо НЕ, кога прочитав дека живее во заедница.

На BubamaraM, christinnn, Amellie13 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.952
    Допаѓања:
    8.611
    @Ta-mara Кога одредени мажи ќе ти дадат комплимент, тоа неретко е всушност прикриена навреда (на твојата интелигенција) :tmi:

А кога ќе ти упатат некоја ваква банална навреда, тоа всушност е комплимент :*:

На BubamaraM, _Vera_, Curious cat и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Малечка Малинка

Малечка Малинка Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2025
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    81
    Ич да не ти чури, не ти одговара и готово. Нема тука филозофија. А тој уште го покажал лицето. Чим ти лепи етикети. За сѐ ќе биде така. Барај си ја среќата на друго место.

На Nana1156, Billy Idol, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Burevesnik

Burevesnik Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2025
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    13
    Не е тоа материјалистка, туку едноставно си кажуваш дека сакаш утре кај да живееш кога ќе се мажиш, тој што не сака да се одвои од неговите кога ќе се ожени, тоа е негов проблем, сега само изговори траже и ти лепи етикети, така да уживај си, како ти тебе одговара така си прави

На Gosh, -♡-, Ѕвездена и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.283
    Допаѓања:
    57.867
    Male loneliness epidemic - balkan edition, материјалистки се жените бидејќи не им се живее на село во заедница, па уште со фамилијата на братот. :D
    Добро си направила што навреме сте зборнале на оваа тема. Типот си има некои комплекси мене така ми изгледа. Нормално е некој да сака живот во град, некој во село, сѐ додека има нормални услови.. но ова ми е многу детско понашање со лепењево етикети.
    Остави го нека си тера и нека си бара некоја што ќе го слуша само него и што ќе живее со него само од љубов. :)

На Golden, Калатеа, DEFNEDEFO и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    1.844
    Некој лп?

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    2.937
    Господе боже овој дел , дали сериозно ? Звучи како решение,
    ама всушност е скриено ограничување , замисли секој пат кога ќе треба да идеш некаде да треба на некој да ми го кажуваш истото, да мораш да прашуваш, да чекаш, да се ускладуваш, да не можеш да излезеш кога сакаш, туку само некој кога ќе може ,ќе се чувствуваш како товар, дури и да не ти го кажат тоа ,да немаш приватност, затоа што сите „знаат каде одиш, со кого, кога се враќаш. Па уште другарка рекла вака ,рекла така , мести и го дечково тогаш, абе сите јаки на туѓа мака ,убаво пиша овде една членка , овде и во колиба би живееле на зборови само.

На Angie1432, Biljarkata, Adidas888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.463
    Допаѓања:
    22.276
    А оти едноставно не си положите и не си купите кола и рајат ни да ве носи некој ни ништо?

На Amellie13 и rainbowec им се допаѓа ова.