Девојчиња имам нов апдејт Екс партнерот ги заврте сите против мене, Сестра ми ќе дојде и тој беше информиран од почеток дека таа ќе ми биде гостинка. На почетокот не се противеше дури и се радуваше што официјално ќе се запознаат, сега кога околностите се поинакви дојде до конфликт во кој тој смее да ги ужива сите права,а јас не смеам. Го информирав газдата на станот кој стриктно иницираше другите да се согласат така што го информирав дека сум небирна по тоа прашање кога тој вика гости ( синот,брат му…) и не ми е потребна нивна дозвола. Му кажав дека брат му и синот спијат по цел месец овде, тој кога дозна полуде. Се брецкаше, се караше, не живеел со мене, сум споредувала деца со возрасна жена. Се обидов да му објаснам дека се работи за принцип а не за споредба. Трпението ми беше при крај му велам да не ме провоцира ќе дојде до подлабок конфликт. Меѓутоа вечерта ми се слоши, му пишав дека ми е лошо премногу ме изгнорира, и се јавив на сестра ми малку да ме смири… Утринава повторно ароганција, треба да се платат сметки, не бил во станот, не користел, не плаќал. Ни со убаво, ни со лошо да му се обратам. Кога не му зборам со денови наоѓа изговор да пише и да се кара, тој се храни од тоа. Сестра ми ме тера да се преселам кај неа во друга земја која баш не ми е померило. Како успеа за кратко време да ме мрази воопшто не ми е јасно, разочарана,изморена и ненаспана сум. Едвај чекам сестра ми да дојде да се издувам што се вика… Сакав да се искажам само…
Незнам како е тоа со договорот за да седите таму, ама ако пости најмала шанса да се преселиш од таму побрзо пресели се, не жали пари ако е за тоа,побитно ти е психичкото здравје. Со таков човек не можеш да живееш.
Ти треба сама со себе да си расчистиш што сакаш. Мене ми се чини дека од него не можеш да се откажеш, а не од станот. Ако со некој сум завршила врска, не му се јавувам ако ми се слоши, па последен нека е. Ти се жалиш од него, ама сама си правиш полошо, не ти прави тој. Друга земја не ти е по мерила. А ова што ти се случува сега, по мерила ти е? Можеби грубо звучи постов, ама направи си еден добар reality check
Ти благодарам за мислењето. Убаво е теоретски да зборуваме за преселба, во практика е тешко. Сѐ зависи од доста фактори. Го прочитав своето мислење и го направив следново. Сестра ми ќе дојде, договорот истекува некаде Ноември - Декември технички истекува по една година, после шест месеци може да се иселиш, и тој да се исели не е будала да ми остави 500евра депозит зарем не?! Поради тоа, на кого му сметам може да си оди јас не. Го блокирав на вибер,телеграм на телефон секаде. Интернет рутерот го зедов во соба, собата ја заклучувам и така. Како дух да сум. Можам јас без него изгледа е обратно тој не може без мене во многу фактори. Очите му горат кога ме гледа егото му е до плафон…но и покрај сето ова ме мрази бидејќи на газдата сум му кажала за синот. Ако тоа е најголемиот проблем до сега од сите други што ќе остане за понатака. Со прост човек не можам да се разберам.
1. Како што имам пишувано повеќе години сум во врска, но и покрај врска не ги запоставив другарките. Имам 5 другарки од кои 3 се преселија во странство а 2 се овде. Едната што е овде е малку кало дежурен полицаец сака се да знае, исто да напоменам не сме како друштво туку рандом другарки кои една со една не се дружат. 2. Е сега оваа што распитува апсолутно се во глобала е океј по понашање, но со годините почна да ми смета тоа и фактот дека таа не кажува ништо. Пример пред 3 месеци дознав дека е веќе 2 години во врска. И малку ми е језиво и не знам дали е во ред да се дистанцирам целосно? Од друга страна ќе ми остане само едната другарка овде која исто има долга врска и најчесто е со дечкото. 3. Од тука и прашањето како да запознаам/добијам нови другарки? Имам 25+ год, колешките ми се под 35+ со деца и маж сите и не излегуваат никогаш. Баш би сакала да се појави од некаде некоја личност и да ме дружи
Си положив, и кола нејќам со очи да видам. Кај е проблемот? Замислував да живеам негде кајшто има функционален јавен превоз, и еве, ми се оствари. Оти да голтам кнедли и да не биде така ко што сум замислила?
Добро, што мора ? Да паднам на гз на сечии идеи и преференци за животот од рандом Петре, због заради зошто уствари?
Ама таа се жали а ништо не презема. Ете имало некој да ја вози нејќе, тогаш нудам идеи решенија да земи да си положи и купи кола или пак нека плаќа такси. Мислам дека сум фер и не претерувам за самопрогласени принцези.
Абе чоек, никаков проблем не постои за да нудиш решение. Чупето има генерален став дека нејќе да живее во село без јавен превоз. Рандом Петко ја убедува дека појма нема што сака. Нејќам да живеам не во село, ниту во град без јавен превоз, нејќам да живеам на северно ледено море, нејќам да живеам во Грција- шо има да ни кажуваш што треба да сакаме и да нејќеме? Ние малоумни сме?
Друже, единствениот што се тригернува си ти. Јас претпоставувам дека ја читаш дискусијата од почеток и дека знаеме за што збориме. Значи, на женски форум, на жени, им кажуваш дека немаат појма што сакаат или дека се размазени принцези ако знаат што сакаат (или мислат дека знаат што сакаат, јер кај може женско да знае) или дека треба да голтаат кнедли за... рандом Петко. Мислам, си ја згрешил платформата за коментирање.
Не бе сестро само за последниот цитат прашав зошто на крај краева не можи да си земи во свои раце имотот засука раце положи и купи кола, рајат би си била.. и не коментирам повеќе оти од лајно подолу ќе ме прајте затоа што прв и пишав на почетокот ако е проблем живеалиштето колку порано заврши врска толку поарно оти џабе губење време е.
Девојки едно прашање. Зошто останувате со лица што ве омаложуваат, деградираат, малтретираат па и ви го уништуваат расположението намерно? Не можам да ве разберам, па би сакала некој да ми објасни оти ова е епидемија меѓу женскиве денес. Сто пати ти покажува дека те мрзи и ти не и не, ко залепена со супер лепак
Страв им е дека ќе останат сами. Неразумност, не сфаќаат дека подобро е да се биде сам отколку со некој таков. А всушност секогаш има шанса и можност да најдат некој што ќе им одговара ама ете страв им е да не случајно не најдат. Така мислам. Многу девојки и си признале дека е така.
И, како се вклопува ова во темата? Освен дека ќе ти скапе колата ако никој не ја вози, друга поента нема муабетов