Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.480
    Допаѓања:
    28.937
    А знаеш братко, место да дадеш 20 ијади евра за посебен спрат, ако више сакаш да обезбедиш за син/ќерка, можеш тие пари да им ги дадеш нив да им помогнеш да живеат настрана а?
    Сами правите одлуки во туѓо име и после се лутите кога некој не се согласува со вас.

Многу детско размислување е да мислиш дека ако некој не сака да живее со родителите, дека ги смета за плашила или ги неќе.

На MeowMeow, Adidas888, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Attenzione

Attenzione Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    81
    Тоа е природен круг, првен они те гледаат те чуваат од мал потоа иде денот кога ти треба да им помогнеш и да се најдеш кога ќе бидат стари. Емпатијата и фамилијарните вредности знам дека се повеќе излитуваат ама секој нека си бира како ќе живее, од околината околу мене што гледам оние што живеат со фамилиите генерално имаат 5x поголем квалитет на живот во секој поглед. Дури и кариерно материјално многу побрзо напредуваат кога има кој да им причува дете, земе од тренинг или школо, однесе на англиски јазик итн

Малце забегавме од темата ја однесовме во др правец, последен мој пост тука

Последна измена: 20 август 2025
    На Hoping му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    5.953
    А што ако и родителите од другата страна имаат спрат веќе подготвено?
    Убаво е што си им подарил спрат, нивно е што ќе прават со тој поклон, дали ќе го средат па ќе го издаваат, дали ќе го продадат, дали ќе живеат во него..

На родителите можеш да им помогнеш и да не живееш со нив.

На MeowMeow и Just.do.it им се допаѓа ова.
  4. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.480
    Допаѓања:
    28.937
    Ја ако живеам со родители, не знам тоа дете како ќе го направам прво. Вас ако ви е нормално некој да ве слуша дур се сексате, мене не ми е.
    Емпатија и фамилијарни вредности можеш да ги имаш и под различен покрив.

На Mumoftwo30, MeowMeow, TrueToMyself и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Attenzione

Attenzione Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    81
    Би ги натерал да го продадат и да се преселат и они блиску до мене

Подарок не би давал ако бегаат, попрво ќе го подарам на луѓе што немаат живеалиште а се скромни
    Додека се млади е така после се менува динамиката, гледам како се гледаат родителите али ајде..

Така де проблем ви е 1 фамилија што ќе ве „слуша“ како да не знаат они како вас ве направиле, ама затоа не ви е проблем да се сексате и цела зграда да ве слуша поготово во гипс картон новиве згради

На Hoping му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.572
    Допаѓања:
    8.241
    Ај прво ти живеј со нејзините, после збори.
    Вака да кажуваш приказни по форуми многу лесно е.
    Ми делуваш на баш класичен балкански маж, уште неосамостоен од мајка му и се разбира таа е најважна, а сопругата може да се нервира и трпи разни глупости.

На MeowMeow, TrueToMyself, Cinnamon Bun и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.480
    Допаѓања:
    28.937
    Колку себично мислење.
    Се надевам стварно ќе избегаат.

8. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    4.493
    Хахаха све отишло наопачки

9. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    5.953
    Ако сакаш да имаш и да чуваш деца само за они тебе да те чуваат после подобро немај деца плаќај си некој да те чува.

На sparklie, MeowMeow, TrueToMyself и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.505
    Допаѓања:
    19.099
    Што ви е со споредбиве луѓе? Се надевам немате поише од 20 години. Очигледно не сте свесни како функционира се, се надевам на добар пат сте да научите.
    Не чекајте ништо од никого, сами створете и живејте.

Патем @Franc_ не знам кого треба да кривиме што ние жените сме одбрани да раѓаме, мислам тотално неприфатливи споредби правиш, не му раѓаш дете на маж ти, го раѓаш за заедничка љубов, исто и со живеалиштето, градите заедно за заедничка љубов, а не препирки кој колку донел и однел. Не можеш да очекуваш маж да има се, а ти 1% вложеност во сето тоа, ако се најде да супер, ама ако не има начини.

На M&M, eliesaab, christinnn и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.480
    Допаѓања:
    28.937
    Напротив, куп ги имаш вакви 30 годишни и повозрасни, ене и во Снаи и свекрви читаме, што ги убедуваат жените дека подобро им е во заедница, ете свекре ќе направи ручек, ќе причува деца. Куби ти косите, барем во куќа ги кубиш, не во гипс картон

На M&M, Adidas888, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.505
    Допаѓања:
    19.099
    Јас нигде и не кажав дека треба со свеки да се живее, баш треба сами да си створиме услови а не од било кого да чекаме да ни овозможи.

13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.817
    Допаѓања:
    24.467

Да да вие само да постоите. :inlove:

Само прогласени принцези, и то е по заслуга!

На christinnn, Hoping, Burevesnik и 2 други им се допаѓа ова.
  14. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    9.566
    Прво и основно, споредуваш небо и земја.

Живеење во станбена зграда со 50 фамилии (како што велиш) НЕ е исто со живеење во стан со уште 5 души, без приватност и без интимен простор. Милиони луѓе во светот живеат во згради и си имаат своја врата, свој мир и свој живот. Живеењето со родители, било на мажот или жената, е сосема друго ниво: нема приватност, секогаш има мешање, и најмалку два брака (вашиот и нивниот) коегзистираат во исти ѕидови. Тоа за многумина не е живот, туку малтене постојан компромис.

Второ, да, просечната плата е околу 500 евра. Но реалноста е дека сите млади што вредат денеска се трудат да заработат многу повеќе, да напредуваат и да живеат комотно и сами, а не да се враќаат во модел од 70-тите. Мислењето „ај нема пари, ајде ќе живееме со мамичка и татичко“ е краткорочно и многу нездраво. Приватност, слобода и сопствен простор нема цена.

Трето, помошта со деца и сметки од страна на родители е супер, но тоа не треба да биде изговор млад брачен пар никогаш да не се осамостои. На крај на денот, ако не можеш да издржиш со своите пари и да си креираш живот независно, тогаш што зборува тоа за тебе како маж/жена? Дека си останал вечен тинејџер кој чека да му заврши мама или тато работа.

И четврто, со такви ставови звучиш како типичен балкански маж, од оние што мислат дека е нормално снаата да живее со свекорот и свекрвата, и дека тоа е најдобрата опција. Па извини, ама светот одамна не е таму. Младите оддамна сменија мислење и сакаат да живеат сами, да градат своја динамика, свои навики и свој живот.

Се надевам дека ќе се опамтиш пред да си најдеш жена оти ниедна нормална девојка што има амбиција и здрав ум нема да сака да биде дел од такво „колективно“ живеење.

На SummerGirl, MeowMeow, TrueToMyself и 9 други им се допаѓа ова.
  15. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    4.493
    Е, па боље да сум маж неголи жена , ќе одам само на работа што истото тоа и жената го прави иде на работа и ќе делам сметки со жена ми и нешто низ дома ќе прочепкам (сијалица ќе свртам ) и треба да се наречам МАЖ :sweat:
    И воопшто не е незрело ако некој не сака да пуни банка со пари цел живот и мислиш со земен кредит од банка само станот го отплаќаш? Ја частиш банката уште еден стан отплаќајќи го едниот се е тоа веќе прорачунато роб на банка цел живот ,недајбоже да треба одмор да планираш. Па уште мир немало цена не знам што а стресот од месец за месец што има ? И има способни мажи , братучед ми направи куќа од средно почна да ја прави до помош од другари и татко му ,ама ја направи ,така да не седат сите и чекаат ај бе брат со жена ми ќе делам кредит ,се е до ''мажот ''

На Attenzione му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.480
    Допаѓања:
    28.937
    Епа ако е толку лесно, направи и ти де.

Оти маж да може, ти не? Тоа уште не го одговори.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Hoping

Hoping Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    1.726
    Во ист стан секако не ама куќа на посебни спратови или куќа на еден спрат поголема да. Подобро тоа одколку во стан сами без никаква приватност. Јас лично никогаш не би купила стан. Да давам пари за да сум како во затвор, во мали собчиња со катастрофа изолација? Никогаш. Ако се има можност за куќа да. Притоа не сум луда да инвестирам во туѓ спрат и со лоши меѓусебни односи.
    Многу фактори имаат влијание тука ама најважно е да се има разбирање.

На Cutiepie1 и Attenzione им се допаѓа ова.
  18. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    4.493
    Зашто жена да роди дете и да се мачи 9месеци за едно дете , маж не ?

19. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.169
    Допаѓања:
    186.003
    Јас се обидувам да разберам поентата ама не можам кога мешаш нешто шо едната страна биолошки не можи да напрај (биолошки маж да роди дете) и работи шо секој човек, безразлика на то дали е маж или жена можи да го прај (пример да биди мајстор). Ако маж можеше да роди бебе, тогаш - ок. Зошто да не роди кога можи, иако за кој и да се работи за мене бременост, раѓање и родителство е избор. Ама маж не можи да роди дете. Така да, која е поентата?

---

На темава, мислам дека е многу telling за каков маж се работи, ако неќи да се оддели од дома. Неќам живеење со свекор и свекрва и поголемо зелено знаме ми е ако сака заедно да се одделиме чак под кирија. Црвено знаме ми е ако ми речи "дојди кај мама". Исто и ако во иднина имам дете. Неќам дете за да имам кој да ме гледа на старост. Сакам дете за да е живот со потенцијал и неќам да му сечам крилјата, туку да го оспособам да сака само да се осамостои и да има живот и без мене. Ама секој со приоритетите. Строго вервам дека за секој има некој, па и за ваквите мажи сигурна сум дека има жени кои преферираат свекрва. Чак и да не им оди, е-хе, екстра тема за жалење. ;)

На M&M, MeowMeow, Amellie13 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Attenzione

Attenzione Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    81
    Мислењето „ај нема пари, ајде ќе живееме со мамичка и татичко“ не е воопшто такво мислењето, туку зошто да фрлаш непотребно пари на кредити рати кога мање више го имаш веќе истото ? И не само што го имаш истото туку имаш и можност заедно со твоите/нејзините да си помагате за да имате подобар живот.

Пак ќе повторам не е работи за пари, туку за што ќе ги трошам. Дали за рати и кредити или си купиш подобра кола и во буџет секој месец да имаш 300-400 евра за шетање, образовање на деца итн

И не се секирај за мене, очигледно различни критериуми имаме за нормална девојка. Имаме пријателки, сестри, мајки кој немале проблем да живеат во иста куќа со разбирање со родителите на сопругот - не сите имаат фобија уште од својата токсична фамилија па истата ја пренесуваат и во куќата каде што ќе отидат

Не е себично, имаат избор и секој од нив има предности и маани.

На Cutiepie1 и Hoping им се допаѓа ова.