@Mr.Limonko познавам 2 такви случаеви, едениот случај имаат куќа ама не ја прават, а имаат пари да ја средат куќата, си живеат во станот од кои причини незнам, а другиот случај едноставно така сакаат а и вториот случај имаат пари да се одделат но не сакаат!
Комплексна тема која нема точен одговор. Секој си е приказна сама за себе. Пример овде во Штип баш има ммогу избор да се изнајми стан или да се земе кредит. Сестра ми одлучија со зет ми да живеат кај него, куќа на 3 спрата. Свекрвата и се погоди, жената е буквално душа, ја гледа како своја ќерка. Сестра ми буквално вели и да имам можност не си одам. Жената не работи, дома секок ден има ручек, е сега не им влегува на спрат не се вмешува во чистење тие работи. Ама дворот секогаш е топ, јадење, работи по банли, болници, внуци сите работи ги води. Така да дискутабилно е. Има некои што ќе дигнат кредит од 50,000 евра и ќе живеат во еднособен стан цел живот, утре децата ќе имаат детска а тие ќе спијат на софа во дневна. Како и да е, се е до човек. На некој приоритет му е да живее самостално макар и да е една соба. На друг му е важна помошта и слободата. Не е исто со 1/2 мали деца да имаш во секоја секунда да ги оставиш на некој и да идеш до продавница и да треба 1 саат да ги спремаш па додека излезиш (ако мажот не е дома во тој момент). Мене лично не ми смета да живеам со неговите родители бидејќи сме на различен спрат. Ниту јас влевам кај нив непоканета, ниту тие кај мене. Секогаш ми ѕвонат дали ми треба нешто од маркет или пазар, ручек има секој ден, внуците од деверот ги чуваат кога и да треба, се е океј.
Не ми беше прашањето која е причината тие две семејства што живеат така. Генерално нема потреба нема причина зошто би живееле заедно. @Јас таа А што е должна свекрвата да прави јадење и да чува деца, и да чисти, доволни сме двајцата за тие работи.
Прво, не се младите криви, криви се фамилиите што прават да е неподносливо да се живее со нив па дури и да е на различен спрат. Оди прочитај во темите во категорија брак и ќе видиш како им ги растураат браковите. Второ, не се младите криви, туку системот кај што треба да отплаќаш мал најмал дом 50 години. Тоа не треба да е нормално. Треба да е нормално секој брачен пар да може да си овозможи дом на страна и притоа да не го отплаќа цел живот. Не знам само што има врска Американизација со ова. Едно прашање, ти женет си?
Не е должна, сама го прави тоа од своја желба. Има жени кои не го прават тоа бидејќи не сакаат, во мојот случај не е така. Буквално имаш и снаи змии и свелрви змии. Не е дека доколку некој се пресели сам ќе е мед и млеко, ниту пак дека тие што живеат во заедница нешто им фали. Одмдруга страна кредит од 50.000 евра не е мала работа. Замисли да го поминеш цел живот во стресови за дали нареден месец ќе имаш пари доволно за се, понекогаш се случува некој да остане без работа. Над 15-16 год минимум ќе се враќа.
Темава Љубовни или Станбени Проблеми е? Дур не забришале... И различен спрат е заедница штом е дел од истата куќа. Нема да имате мир и ќе им сметате на старите, па дури и да се добри луѓе. Секој има момент на пукање кога некој претерува со нешто. И зрел и нормален маж гради свое, не виси кај мама и тато.
Ама многу распуштеници почнаа да пишуваат во темава. Да се живеело посебно, да се живеело со нејзините бла, бла, бла... Се знае, најубаво со свекор и свекрва, додека не стане кредитоспособна снашката, да може спрат да крева. Секако ќе си остане куќата (со голем двор) на името на мажот или во најмала рака на свекорот, не ни треба на нас жените имот. Па и ако утредента му кажам помалку да оди во кладилница, заслужувам да бидам натепана и набркана од дома. Рмбај ко кучка цел живот, за на маж ти курето да му е арно.
КакВа негатива, по ова прашање. Само, поради тоа...што си имате кажувано измеѓу вас (мажени - мажени и немаЖени) и секаде е сега исто. Јас искрено се надевам дека, без никаква доза на САРКАЗАМ, девојките шО се сингл и пишуваа за одвоен живот, никогаш нема да ги спуштат СТАНДАРДИТЕ.