Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Winter-girl02

Winter-girl02 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    15
    Јас живеам во заедница , иако кога му спомнав на маж ми рече може да живееме и во стан ако сакаш , учество за стан беше околу 15.000евра во кеш така нешто ,јас се откажав мене ми се виде премногу и од после толку пари да се даваат , па се одлучив со неговите да живееме , не е спрат туку посебни влезови ,еве ако ми верувате три дена не сум стапнала кај нив , никој не ми дошол ниту рекле кај е зашто не доаѓа , маж само они ако им треба нешто некогаш и јас да ги прашам или кога ми е досадно да поправам муабет ,свекрвата е топ жена позитивна ,секако дека не е се совршено ама пак ќе речам ,ако не им отидам кај нив ,не ми доаѓаат ,колку пати и готви за нас маж иде само да земе ,имаме голем двор и се ок многу подобро од како што замислував ,искрено ќе згрешив ако отидовме стан да плаќаме ,сепак ова се може ретки случаи ,но не значи дека се е ужас ако некој живее во заедница.

П.с.многу значи и мажот каков е ,на почеток свекрвата ме праша со убаво уз муабет , дали сум знаела да готвам и реков да ,нешто онака знам а маж одма пресече тука и рече помалце со дрзок тон, она не Ви е тука за да готви , ниту на мене уште помалце на Вас ,влијае и каков е мажот очигледно.

На AAKG, BubamaraM, christinnn и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.756
    Допаѓања:
    29.814
    Свекрва ја натепала на снаата во Кочани.
    Во коментари, сите мажиња ја бранат свекрвата.

И иди после живеј со свекрви да те видам.

На bookslover, Mazegin, eliesaab и 10 други им се допаѓа ова.
  3. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    776
    Им смета ли на мажите да бидат со женска која има лузни од долгорочно самоповредување? Ги одвлекува ли тоа иако во се друго се сложуваат?

4. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    9.874
    @RainbowButterfly Oh sweetheart, мораш да го промениш начинот на размислување и да си ја зајакнеш самодовербата. Не оставај ваквите мисли предолго да ти лебдат во главата :hug:

Односно, попрво гледај дали тој ти се допаѓа на тебе, а не обратно. И ова важи и за се останато, не само за врски.

А и ако на некој маж му пречи тоа, ти го спомнува низ разговор и ти создава комплекси, run и најди си дечко кој вистински ќе те сака :l:

Мажи не прашувај дали им смета нешто, cuz they have the biggest audacity. Aka, тој без заби, црно под ноктите, преферира таа да е Викторија Сикрет :D

На M&M, rainbowec, _Vera_ и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Apash

Apash Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2024
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    184
    Колку пати сум шијан да знаш.. на рака на нога ќе си помислиш од војна излезен..

6. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.671
    Допаѓања:
    23.675
    Епа пред некој ден некоја ја давела бабата на сопругот.. мора да се врати вака макар и на помил начин, шо е одма плачки?

На Hoping му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.591
    Допаѓања:
    41.749
    Никогаш не прашувај дали генерално им смета. Секој е различна индивидуа, и има различни преференци, разбирање и прифаќање.

Она што треба генерално да те интересира е тој што сакаш да бидеш со него, дали му смета или не.
    Мислењето на Јанко, Петко, Станко не би ти било воопшто значајно.

На M&M, simoncelicius, minne992 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. ItsmeH

ItsmeH Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2025
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    427
    @Billy Idol
    Обожавам да ти ги читам мислењата :angel:

На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.756
    Допаѓања:
    29.814
    Па зато бе брат, не бива две жени под ист покрив. :rofl:

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.671
    Допаѓања:
    23.675

Држи вода ова.. ама проблематични сте жениве..

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ItsmeH

ItsmeH Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2025
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    427
    А вие мажите сте поарни.

На Amellie, RainbowButterfly и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.671
    Допаѓања:
    23.675
    Ама оти се лутиш сеа?

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ItsmeH

ItsmeH Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2025
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    427
    Не се лутамм,ама сеа бидете малку реални. Без жени не ве би ва

14. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    776
    Ами ако не чиниме ние жените, најдете си маж. :D
    Фала @Billy Idol :tmi:

На Amellie, simoncelicius и Billy Idol им се допаѓа ова.
  15. Emitrpc_123

Emitrpc_123 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    54
    Не знам дали темава е само за врски, пошо моево е проблем во брак. Плус имаме скоро 2 годишно дете.

Купивме стан со кредит, уште не сме вселени, скоро 8-9 месеци. Почнавме да го реновираме ама заглавивме финансиски и решивме уште малку да живееме со неговите, додека не завршиме. Маж ми имаше добар бизнис со ортак, ликот одлепи поради развод и зезна работа со неколку фактури - не ги плати и направи огромен долг на нивната фирма. Ова се случи додека бев бремена. Ортаклукот заврши, маж ми продолжи сам. И не му иде, ама се труди - стварно работи по цел ден. Ама цел трошок е на мене, некад си викам што дека работи по 18 саати. Кредит, пазарање, сметки, све ја. Свадба на брат му пред една недела - поклон сама јас дадов за сите нас - доста висок, и ги потрошив последните пари до плата.

И проблемот ми е во неговото понашање. Не сум човек што се омажил за пари (секад сум работела и сум живеела од своите пари) ама не сум човек што толку ноншалантно се понаша со обврските спрема дома како него. Знае дека јас сум тука да покријам. Ај да скратам: проблемот ми е што јас седам без пари деновиве до плата, а он вчера си земал исплата од клиент и си отишол у кафана. Значи јас немам за памперс и влажни марамици а он има за излагање со кумот. Збеснав и ескалираше ситуацијава, се иповреѓавме кога се врати. Не дека нема да купи он потребни работи за дома ама вчера што ме изнервира е принципот. Ако знаеш дека сме у тежок период од месецот, па кажи бе да не се секирам и иди у 30 кафани ако сакаш. Ама јас со тоа што збеснав (уште на телефон) него јадењето не му пропаднало.

Проблем е што стварно не помага финансиски нешто многу. Кога има се е во ред, помага, ама најголем дел од времето јас ги покривам сите ствари како што кажав. Мислам дека малку поштовањето не му е на ниво или се прави дека не ги гледа овие работи. Жена ко жена, скоро сите обврски домашни се на мене - чистење, перење, околу детето, па плус и сите финансиски обрски, аман не е фер јас да придонесувам 90% за семејството а он скоро ништо.

И пред да ми кажете дека е типичен балканец - ај да речеме дека не е, се понаоѓаме на интелектуално ниво, можеме да збориме со саати на теми, има љубов и има хемија, ама ова со финансииве е стварно голем проблем што ни ја руши хармонијата, навлага и у другиве сфери - он не се осеќа доволно маж (го гледам иако не го кажува тоа). И знам дека има кавги и кавги, ама ова вчера со вреѓање, не се дешавало кај нас до овој степен. Како да ни помогнам на двајцата?

16. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.700
    Допаѓања:
    4.754
    Не знае да раководи со пари?
    Единствено, ти да раководиш со сите пари?
    Така мислам.

На eliesaab и Emitrpc_123 им се допаѓа ова.
  17. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.497
    Допаѓања:
    3.993
    Еве имаше доста членки кои се за живот со кредити пошто треба да се шират и се им смета ,онака се стручни нека кажат отворено мислење како да го решиш проблемот , да не биде дека само пропаѓале врски и бракови од недозреани што не сакале кредити

На Ena05, Tanjamm, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Emitrpc_123

Emitrpc_123 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    54
    Помеша брзини малу, кредитов е само една финансиска обрска у мојов случај, и да не беше кредитот ваљда ќе се жалев дека не помага за сметки и пазарање и општо за дома работи што требаат. И нема врска проблемов со живеење/неживеење со свекрви или баби, двајцата знаеме дека не сакаме да живееме со нив, а и они си сакаат да си живеат сами. Пред свадба си живеевме под кирија, па дојдовме тука откако го купивме станот, демек на кратко - ама испадна долго. Не е мојов проблем социјален проблем со поширока фамилија, проблем е меѓу мене и маж ми и нашите финансии. И неговото непланирање.

На theowndemon, Mumoftwo30, Nana1156 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.497
    Допаѓања:
    3.993
    Ама кажуваш дека се е на тебе сите обврски па и финансиски ,уште еднаш се докажа како ние жените го влечеме подебелиот крај , што е жално .

На Cinnamon Bun, Sweety pie, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Emitrpc_123

Emitrpc_123 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    54
    Да, тоа се согласувам. Најдраматично вчера беше кога го прашав дали сака ќерка ни да има ваков маж како него и да го покрива за све, и го повредив. Никад не сме ја спомнувале малата кога се караме, ама вчера ко двајцата у друга димензија да отидовме. Плус он ми изнакажа глупости од типот на: ти имаш голема слобода затоа се понашаш вака и само за пари се расправаш, за тебе само ќутек. Од кој му се изнасмеав малу се поврати на разумот дека не е токму у моабетов. Па после доминација немал како маж и све со ред. И пак му кажав дека треба да исполни критериуми за да се филма, и не знам каква доминација бара, кој само на едно место може да биде доминантен (у спална) а другде сегде ке биде рамноправен, без разлика кој колку пари има.

Абе не знам, не сме до толку кретени ние двајца, ама ситуацијава станува многу чудна. Како да спречам пред да биде подраматично.

На Nana1156 му/ѝ се допаѓа ова.