Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    365
    Мислев да молчам ама ќе кажам..
    Такви си ги бирате сами.
    Уште додека сте во врска со такви мажи затварате очи пред црвените знаменца, затоа што мислите дека ќе се смени.
    А ако некој толку е добар во манипулација додека е во врска, во брак ќе си го покаже вистинското лице и не е ништо срамно и страшно да ставите крај на таков брак, што порано тоа подобро.
    И не не се сите исти, ниту мажите, ниту жените.

А што се однесува до проблемот на @Emitrpc_123 ти си секако сама исто како без маж си. Ако оди на работа кај му се парите? Ако сте во брак мора двајцата за се заедно да се договарате. А како што читам не многу заинтересира за договор, наместо да најдете заеднички начин и да ја надминете ситуацијава. И не си должна сиде работи дома сама да ги завршуваш.
    Единствено решение е преку разговор, ама ете кога ти разговараш и бараш решение тој ти вели дека си за ќотек. И тоа е нормално? Според мене НЕ.

На Ѕвездена му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Emitrpc_123

Emitrpc_123 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    11
    Ако оди на работа кај му се парите? - после расходи на фирмата, му останува многу малку ама не може да прифати дека таква е ситуацијата веќе подолго време. Јас мислам дека треба да ја затвори фирмата и да работи за плата, барем нема по цел ден да биде на работа. Ама тоа значи ќе падне од коњ на магаре у негови очи. И не е фер јас да му наложам да мора да направи така - исто ко замисли он мене да ми забрани да идам на работа и да бидам домаќинка. Мислам чисти глупости од двете страни се такви размислувања. Затоа му давав слобода да си ги реши сам проблемиве, ама ете се собираат ствари и тече животот па не оди се по план и не сме таму каде што сакам да сме - не само физички. И ни се зезна комуникацијата, пошто се осеќам дека ме става у ситуација да изигравам финансиска полиција и да го пикам носот кај што не ми е место, да водам рачун за сите негови приливи и одливи, буквално да изигравам сметководител, а си плаќа сметководител.

А за делот со разговор - да бидам фер, не беше тоа разговор ни од мене вчера. Ама ај да поминеме преку вчера, каков разговор би водела ти? Што ни е нас решението?

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.489
    Допаѓања:
    4.421
    Па треба да, да се стави крај на нешто што не оди. Изгледа и поради тоа, ви е нарушена комуникацијата.
    Тешко е, кога не оди се по план.

На Emitrpc_123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Јас таа

Јас таа Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2024
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    755
    Извини ама овоа како да имаш второ дете тинејџер кое работи нешто колку да се каже и дома денар не дава ама сеуште бара пари за кафе.

Прекини да му готвиш, периш и чистиш и кажи му како ти го плаќаш кредиот, сметките, храната, така тој тебе за услугите.

НЕМОЈТЕ никогаш да се доведоте во ситуација да чекате да барате пари од некои за влошки, тоалетна и влажни. Кај ги наоѓате овие вакви мажи без чувство и осет??? Дома за бебе нема пелени ама за ручек со кумот има. Мрш, магаре едно.

5. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.510
    Допаѓања:
    32.961
    @Emitrpc_123
    И ние затворивме фирма, и маж ми тоа малку лошо го поднесе тоа дека треба да работи за плата и му дадов време. Не работеше една година, ама се грижеше за ќерка ни додека работев.
    Е сеа, ние така го решивме тој период ама маж ти како да е у дениал за фирмата. Мора да прифати дека пропаѓа за полесно да пребродите финансиски.

Да го седнеш, пошто јас мислам дека машкиот мозок само со факти работи и извади му листа на домашен приход и расход и објасни му до кај е финансиската ситуација и да се прибере малку.

Ќе му кажеш дека ова не е твојата замисла за иднината, ќе си се извините за глупите зборови од вчера, ќе му кажеш ќотек ни у кошмар да не спомнува и ќе го прашаш да предложи решение.
    Ќе предложиш и ти да ја затвори фирмата, ќе разгледате други опции пред да ја затвори фирмата и сл.

Со среќа.

На Амаја, Mr.Limonko, Annora и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    6.888
    Конечно добар совет, реален, без напаѓање, без осудување.
    Се сложувам 100%.

На LiquidLuna и Амаја им се допаѓа ова.