Каде беа католиците и останати глупости во ПРВИОТ МИЛЕНИУМ ? Значи не година, две, деценија, век, туку цел милениум. Му текна на некој во 1054 година - не ни се бендисува моменталното Христијанство, ќе си направиме ново. До измислувањето на католицизмот немаше Христијани ? Цел милениум ? Тие што беа со Исус и што го прифатија, што се тие ? Па во 16ти век се собираат нови будали и си формираат протестантизам. Во 18ти век мислам, се формира/измислува адвентизмот. Така можиме секој ден ново христијанство да измислуваме. Ама толку си ја знаете верата, за жал.
Не знам јас кој кај бил пред 1000 години, женава прашува за денес. Вие слободно тумачете кој е поправилен христијанин во некоја друга тема, еве, може и ова да го тумачите https://www.europeantimes.news/mk/2022/08/црковниот-брак-во-православна-перспектива/ Доста беше оф топик.
Темава стана кој е попаметен/ поголем верник. Љубовни проблеми и совети! btw Човек да се покае што побарал совет. Ќе се изгуби после во филозофии.
Фала на сите што ќе прочитате...ќе се потрудам да скратам колку можам ; Пред една година ,на фб ме додаде еден дечко , ми делуваше познато ама ај си викам ќе го прифатам па ќе ми текне, со дечково зборевме ,одма се најдовме во муабет ден и ноќ ,еднаш се договориме да се видиме , ама тој ден почна многу да врне ми вика дечково не е проблем јас ќе те чекам и друг ден или не ми е проб да дојдам да те земам ,му викам не не ќе се видиме др ден вика епа важи ,се видовме и се беше ок ,ми ѕвонеше после тоа да збориме и пишувавме ,еднаш си викам ај ќе го тестирам нешто демек му викам гледам серија ,можеме утре да се чуеме вика ,не ќе почекам а работеше прва смена сабајле ,си викам овој се шали дека ќе чека ,ама се јави , муабет многу ни идеше , е сега делов...он цело време ми викаше во центар работам ,тука сум , после еден месец допишување си викам јас уште го немам прашано дечково од кај е, ми кажа од која населба и ми текна од кај ми е познат ...леле викам јас имам таму тетка и му кажувам која што како ,вика па јас ги знам нив , мене братучедка ти ми е втора братучетка, а си викам оттаму си ми познат значи ,сигурно некогаш кога сум доаѓала кај бр сум те видела ама не сме се знаеле вика еј па супер ,се погоди таа недела слава на тетка ми ,му пишувам еј ќе одам кај тетка ми ,ми враќа стварно ? мене братучед ти ме викна за утре друштво да се собереме ама ќе дојдам да се видиме ,јас стварно сакам да те видам ,ајде важи викам ... Братучедка ми сигурно знаеше дека се допишувам со него за братучед ми не знам баш ,од кога му кажав за братучедка ми , братучедка ми ми пишуваше на фб дека неколку пати кога ја сретнал ја прашувал за мене и ме позз преку неа...да не должам ..начекав прилика да се видам со него, излегов ,имаше многу гости внатре ,му реков ќе бидам во дворот дојди да се видиме ,вика важи одма сум тука...дечково доаѓа стварно беше среќен што ме гледа пак ,ме прегрна баш цврсто онака , леле вика баш сум среќен што се гледаме ,што ми дојде во населба ,викам па ете ,не се знае што носи животот случајно ова беше што ми испадна да дојдам ,зборевме нешто онака и викам ај да не се задржувам и тука братучед ми искочи да земел нешто и му вика (името на дечково ) еј дојди бе внатре на едно пиво и овој му вика не ,бе утре ќе се собереме и бр му вика не бе сеа до тука си дошол вика епа ај на кратко ....седевме во една соба ,јас сестра ми , братучедка ми ,братучед ми и уште двајца тројца од гостите... Да скратам ,убаво се однесуваше со мене ,му беше мило што се видовме ,чекав дека ќе ми пише нешто ,дечки ниедна порака не добив од него после тоа !!!! од дечко со кој зборевме 24/7 ,не сум некоја што иде по машки многу се мислев дали да му пишам и што?! Му пишав само , се ли е ок? Ми врати со: а што те интересира тебе тоа и што имаме ние да пишуваме ??? Дечково јас не го познавав веќе , му пишав само , ок е ,секако нема да ти сметам и гледам ме блокирал , јас останав со подотворена уста искрено ,дечково беше многу добар и стварно убаво се однесуваше со мене , не сум паметна ниту сега сум во состојба да мислам нешто ...Ваше мислење искрено ,што се случи со дечково за ваков однос према мене ?
Па душо и ние не може да знаеме зошто нагло се сменил кон тебе. Како евентуална причина може да биде или дека се исплашил од некаква си фамилијарна поврзаност или па не ни планирал нешто сериозно со тебе.
Што и да се случило со него, ваков однос не заслужуваш и подобро ти е во животот без такви ликови. Тоа што си го "познавала" преку пишување и што си го видела на кратко не е доволно за вистински да го познаваш и да можеш да процениш што е причината за однесувањето, а уште помалку ние можеме да погодиме. Освен тоа, причините може и да се сосема нерационални и нелогично, т.е логични само за него. На страна причината, начинот, односот негов кон тебе после видувањето е сосема не ОК, без почитување па и култура, основно. Така што, прерипни го, не го мисли и не се обидувај да го контактираш. Од твоја страна јас не гледам никаква грешка или проблем. Ќе си се најдеш со некој спрема тебе, овој не е тој.
Опција еден Има девојка па со тебе пробал да ја изневери. Опција два Или е тешка џанка па братучетти му има кажано да се тргне од теебе,пошо сигурно го знае каков е Опција три Страв му е да не се заљуби па кукавички бега Опција четири Не му се допаѓаш физички И опција пет Едноставно самиот не сака да имате никаква фамилијарна поврзаност
@Vranjanka3 Верувам дека си повредена и сосема нормална е твојата реакција. Но, што и да е било, значи само едно, не те сака, не е заинтересиран и таков не ти ни треба во животот. Не ти треба некој кој ќе си игра топло-ладно, кукавички и мизерно. Тоа е одраз на него, не на тебе. Не си го троши времето да го дешифрираш, туку блокирај го и ти од секаде и биди благодарна што сам се испратил од твојот живот
Има братучедки кокошки ,сигурна си дека она нешто не умешала овде ?баш чудно дечково се однесувал убаво се ок и одма штом се виделе ,се сменил ...има нешто ама тоа може да ти го каже само некој што останал таму ти кога си отишла
Или братучед ти знае дека е нешто проблематичен па му рекол да се тргне од тебе или има можност и вие да сте братучеди па затоа да се повлекол вака. Ако беше поврзано со физички изглед уште првиот пат ќе го снемало. Ако си блиска со братучедов зборни ќе ти каже колку да не си во мисла ама што и да е ако тој не гледа потреба да ти објасни рачунај сте завршиле.
@Vranjanka3 и јас мислам како членките погоре дека можно е да е нешто со братучедите. Но што и да е, фер е да ти кажи отворено. Вака испаѓа како love bombing, ти го давал целото внимание на светот и сега наеднаш скроз се повлекува. Многу е подло од негова страна. И кај тебе нормално одма ќе се појави overthinking дека ти нешто си згрешила, но обично воопшто не е така. Ако сепак сакаш closure, пиши му ти, не мора одма да го напаѓаш, но нешто како: "еј како си, да не се случи нешто" мислам дека е ок. А ако не врати на тоа, блок и не се замарај повеќе. Мислам дека општо сите треба да внимаваме да не се приврзуваме премногу за луѓе, особено во почетната фаза од односот кога ѕвезди симнуваат и те прават да се чувствуваш посебно, бидејќи баш следниот ден можат да се прават како да не постоиш. Времето секогаш ќе им го покажи вистинското лице. Едит: не знам што читав, но не го прочитав делот каде што те блокирал и така се однесувал со тебе. Мислам ???? Не вреди веќе ни со прачка да го доприш. Единствено објаснување е дека е идиот, ако веќе слушнал нешто од некој за тебе, но не е битна причината.
Или откако си заминала некој/ некои нешто му збореле или поверојатно па затоа и не сакал да остане на пиво, велел утре како изговор одма укапирал дека не ќе може да се зафркава со тебе.
Не му годело да имаш познати во неговата населба,уште помалку роднини.Нешто може планирал ,и си имала среќа немој да се секираш.Можеби мислел дека ќе го притискаш преку нив ,си пишала еднаш си видела дека се повлекува и нека остане така , подобро.Што ако имал нечисти намери ,и што после да те повредеше а така ти заштеди време и нерви .Не е убаво тоа што го направил,во секој случај прашај братучедка ти за него ,онака само прашај , веројатно немаат зборувано дека ти и тој сте пишале.И заборави го после тоа ама прашај каков е ,јас така би направила.