Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Vranjanka3

Vranjanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    19
    Како ништо?јас не знам причина зашто дечково се смени нагло кон мене

2. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.702
    Допаѓања:
    4.762
    Може, не му се допаѓа нешто..

На Vranjanka3 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    1.143
    И што?ко кукавица треба да избегаш? Овој услуга и направил

На Mumoftwo30 и Vranjanka3 им се допаѓа ова.
  4. Alm.

Alm. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    3.555
    Па душо и ние не може да знаеме зошто нагло се сменил кон тебе. Како евентуална причина може да биде или дека се исплашил од некаква си фамилијарна поврзаност или па не ни планирал нешто сериозно со тебе.

На Mumoftwo30 и Vranjanka3 им се допаѓа ова.
  5. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.929
    Допаѓања:
    50.306
    Што и да се случило со него, ваков однос не заслужуваш и подобро ти е во животот без такви ликови.
    Тоа што си го "познавала" преку пишување и што си го видела на кратко не е доволно за вистински да го познаваш и да можеш да процениш што е причината за однесувањето, а уште помалку ние можеме да погодиме. Освен тоа, причините може и да се сосема нерационални и нелогично, т.е логични само за него.

На страна причината, начинот, односот негов кон тебе после видувањето е сосема не ОК, без почитување па и култура, основно. Така што, прерипни го, не го мисли и не се обидувај да го контактираш.
    Од твоја страна јас не гледам никаква грешка или проблем. Ќе си се најдеш со некој спрема тебе, овој не е тој.

На LiquidLuna, Mumoftwo30, franca и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.702
    Допаѓања:
    4.762
    Тоа е, секој реагира различно.

7. ItsmeH

ItsmeH Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2025
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    427
    Опција еден
    Има девојка па со тебе пробал да ја изневери.
    Опција два
    Или е тешка џанка па братучетти му има кажано да се тргне од теебе,пошо сигурно го знае каков е
    Опција три
    Страв му е да не се заљуби па кукавички бега
    Опција четири
    Не му се допаѓаш физички
    И опција пет
    Едноставно самиот не сака да имате никаква фамилијарна поврзаност

8. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.704
    Допаѓања:
    13.534
    @Vranjanka3 Верувам дека си повредена и сосема нормална е твојата реакција.

Но, што и да е било, значи само едно, не те сака, не е заинтересиран и таков не ти ни треба во животот.

Не ти треба некој кој ќе си игра топло-ладно, кукавички и мизерно. Тоа е одраз на него, не на тебе.

Не си го троши времето да го дешифрираш, туку блокирај го и ти од секаде и биди благодарна што сам се испратил од твојот живот :f:

9. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    4.493
    Има братучедки кокошки ,сигурна си дека она нешто не умешала овде ?баш чудно дечково се однесувал убаво се ок и одма штом се виделе ,се сменил ...има нешто ама тоа може да ти го каже само некој што останал таму ти кога си отишла

На Vranjanka3 и TaamK им се допаѓа ова.
  10. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.952
    Допаѓања:
    4.072
    Или братучед ти знае дека е нешто проблематичен па му рекол да се тргне од тебе или има можност и вие да сте братучеди па затоа да се повлекол вака.
    Ако беше поврзано со физички изглед уште првиот пат ќе го снемало. Ако си блиска со братучедов зборни ќе ти каже колку да не си во мисла ама што и да е ако тој не гледа потреба да ти објасни рачунај сте завршиле.

На UsenameNotFound и Vranjanka3 им се допаѓа ова.
  11. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.817
    Допаѓања:
    63.307
    @Vranjanka3 и јас мислам како членките погоре дека можно е да е нешто со братучедите.
    Но што и да е, фер е да ти кажи отворено. Вака испаѓа како love bombing, ти го давал целото внимание на светот и сега наеднаш скроз се повлекува. Многу е подло од негова страна. И кај тебе нормално одма ќе се појави overthinking дека ти нешто си згрешила, но обично воопшто не е така.
    Ако сепак сакаш closure, пиши му ти, не мора одма да го напаѓаш, но нешто како: "еј како си, да не се случи нешто" мислам дека е ок. А ако не врати на тоа, блок и не се замарај повеќе.
    Мислам дека општо сите треба да внимаваме да не се приврзуваме премногу за луѓе, особено во почетната фаза од односот кога ѕвезди симнуваат и те прават да се чувствуваш посебно, бидејќи баш следниот ден можат да се прават како да не постоиш. Времето секогаш ќе им го покажи вистинското лице.

Едит: не знам што читав, но не го прочитав делот каде што те блокирал и така се однесувал со тебе. Мислам ????
    Не вреди веќе ни со прачка да го доприш. Единствено објаснување е дека е идиот, ако веќе слушнал нешто од некој за тебе, но не е битна причината.

Последна измена: 31 август 2025
    На UsenameNotFound, Vranjanka3 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  12. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    6.536
    Или откако си заминала некој/ некои нешто му збореле или поверојатно па затоа и не сакал да остане на пиво, велел утре како изговор одма укапирал дека не ќе може да се зафркава со тебе.

На Vranjanka3, Трагедијаупмм и hermosa им се допаѓа ова.
  13. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    4.006
    Допаѓања:
    10.701
    Не му годело да имаш познати во неговата населба,уште помалку роднини.Нешто може планирал ,и си имала среќа немој да се секираш.Можеби мислел дека ќе го притискаш преку нив ,си пишала еднаш си видела дека се повлекува и нека остане така , подобро.Што ако имал нечисти намери ,и што после да те повредеше а така ти заштеди време и нерви .Не е убаво тоа што го направил,во секој случај прашај братучедка ти за него ,онака само прашај , веројатно немаат зборувано дека ти и тој сте пишале.И заборави го после тоа ама прашај каков е ,јас така би направила.

На Vranjanka3, DragonFly22, Cutiepie1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Ѕвездена

Ѕвездена Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2025
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    520
    Може да нагаѓаме до утре за причината. Двете најлогични шо ми паѓаат на ум се:
    1. си го пополнувал времето додека му дојде главната занимација,
    2. си му станала значајна, но некој нешто јадел Г. против тебе/вашата врска па типот така се справува со работите, за да не се зацапа уште повеќе во тебе, одбрал да испадне лошиот во приказната.

Како и да е, не премислувај за причина туку пробај да го извадиш од систем. Стави точка на таа приказна. Жал ми е шо испаднало така.

На UsenameNotFound, franca, Vranjanka3 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.704
    Допаѓања:
    13.534
    Јас пак не мислам дека девојчето треба да му пишува и да го прашува зошто, што и како.

Тоа што тој и се обратил така дрско без таа нешто да му направи и тоа што ја блокирал без причина и е најдоволен closure (heidy)

Closure е тоа што тој е кретен и не е заинтересиран за неа, барем не за нешто сериозно :yawn:

А па и некој нешто да му рекол лошо за неа, уште една доволна причина дека не и е потребен човек кој утре и да е заедно со неа, пак некој нешто ќе му рече и пак ќе ја блокне или ќе и се испонаша, да ја прави луда, до степен девојчето како сега да се јаде одвнатре.

@Vranjanka3 Таков пристап и таков проблематичен однос на почеток, додека уште не сте ни почнале ти е доволно јасен знак дека ова може само проблем да ти биде во иднина, а не нешто убаво :pizza:

На UsenameNotFound, rainbowec, Vranjanka3 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.686
    Допаѓања:
    42.378
    Нешто му кажале за тебе што не му се допаднало и не можел да премине преку тоа.

На Bloomtt и Vranjanka3 им се допаѓа ова.
  17. Vranjanka3

Vranjanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    19
    Фала Ви на сите , искрено не би можела да претпоставам што би можело да кажат , мене ме знаат како повлечена и мирна ,посебно братучедите и бр ете и сестра ми исто , другите кои беа таму не ги ни знаев ,тие мене уште помалце , сепак грдо од негова страна што не кажа причина

На Ѕвездена, Mumoftwo30, Billy Idol и 2 други им се допаѓа ова.
  18. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    4.493
    Што не престанал да збори уште тогаш кога дознал кај има тетка ,девојчево и дека он ги знае ? Сложена е ситуацијава, кој знае што мати овој.

19. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    4.006
    Допаѓања:
    10.701
    Доволно е што си му пишала после средбата кај братучедка ти.Јас сум речиси сигурна дека се исплашил од сериозно нешто,демек уште прво видување кај твои роднини.Си рекол оваа ќе ми се залепи ,типично машко.Можеби е друга работа,но не верувам дека братучеди твои би те озборувале .Никој не сака избрзување,друг пат немој така да се запознаваш ,лично и насамо и ќе знаеш на што си .И женско да е ,ќе побегне ако некој веднаш сака да биде толку поврзан ,а роднините се важно нешто сепак .

20. Таа Сум

Таа Сум Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    633
    Што ако некој е кон вас секогаш добар, ве чува како капка на дланка, се е и повеќе од добро, но не се вклопувате и не се гледате себеси баш во таа фамилија или начин на живот? Тој е спремен да дојде да живее во мојот град, важно му е само да биде со мене, но јас имам неколку дилеми. Заедничкиот живот не е само љубов, од друга страна па и љубов не се наоѓа така лесно, не ме најде лесно тој мене, долго време бил сам, а сега јас сум токму тоа што му е потребно, да биде вистински прифатен и сакан каков што е. Мислења?