Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Ѕвездена

Ѕвездена Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2025
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    106
    Може да нагаѓаме до утре за причината. Двете најлогични шо ми паѓаат на ум се:
    1. си го пополнувал времето додека му дојде главната занимација,
    2. си му станала значајна, но некој нешто јадел Г. против тебе/вашата врска па типот така се справува со работите, за да не се зацапа уште повеќе во тебе, одбрал да испадне лошиот во приказната.

Како и да е, не премислувај за причина туку пробај да го извадиш од систем. Стави точка на таа приказна. Жал ми е шо испаднало така.

На franca, Vranjanka3, Nana1156 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.966
    Допаѓања:
    8.688
    Јас пак не мислам дека девојчето треба да му пишува и да го прашува зошто, што и како.

Тоа што тој и се обратил така дрско без таа нешто да му направи и тоа што ја блокирал без причина и е најдоволен closure (heidy)

Closure е тоа што тој е кретен и не е заинтересиран за неа, барем не за нешто сериозно :yawn:

А па и некој нешто да му рекол лошо за неа, уште една доволна причина дека не и е потребен човек кој утре и да е заедно со неа, пак некој нешто ќе му рече и пак ќе ја блокне или ќе и се испонаша, да ја прави луда, до степен девојчето како сега да се јаде одвнатре.

@Vranjanka3 Таков пристап и таков проблематичен однос на почеток, додека уште не сте ни почнале ти е доволно јасен знак дека ова може само проблем да ти биде во иднина, а не нешто убаво :pizza:

На rainbowec, Vranjanka3, hermosa и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.485
    Допаѓања:
    41.196
    Нешто му кажале за тебе што не му се допаднало и не можел да премине преку тоа.

На Bloomtt и Vranjanka3 им се допаѓа ова.
  4. Vranjanka3

Vranjanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2021
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    19
    Фала Ви на сите , искрено не би можела да претпоставам што би можело да кажат , мене ме знаат како повлечена и мирна ,посебно братучедите и бр ете и сестра ми исто , другите кои беа таму не ги ни знаев ,тие мене уште помалце , сепак грдо од негова страна што не кажа причина

На Ѕвездена, Mumoftwo30, Billy Idol и 2 други им се допаѓа ова.
  5. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.191
    Допаѓања:
    2.987
    Што не престанал да збори уште тогаш кога дознал кај има тетка ,девојчево и дека он ги знае ? Сложена е ситуацијава, кој знае што мати овој.

6. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.780
    Допаѓања:
    9.598
    Доволно е што си му пишала после средбата кај братучедка ти.Јас сум речиси сигурна дека се исплашил од сериозно нешто,демек уште прво видување кај твои роднини.Си рекол оваа ќе ми се залепи ,типично машко.Можеби е друга работа,но не верувам дека братучеди твои би те озборувале .Никој не сака избрзување,друг пат немој така да се запознаваш ,лично и насамо и ќе знаеш на што си .И женско да е ,ќе побегне ако некој веднаш сака да биде толку поврзан ,а роднините се важно нешто сепак .

7. Таа Сум

Таа Сум Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    619
    Што ако некој е кон вас секогаш добар, ве чува како капка на дланка, се е и повеќе од добро, но не се вклопувате и не се гледате себеси баш во таа фамилија или начин на живот? Тој е спремен да дојде да живее во мојот град, важно му е само да биде со мене, но јас имам неколку дилеми. Заедничкиот живот не е само љубов, од друга страна па и љубов не се наоѓа така лесно, не ме најде лесно тој мене, долго време бил сам, а сега јас сум токму тоа што му е потребно, да биде вистински прифатен и сакан каков што е. Мислења?

8. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.850
    Допаѓања:
    10.944
    Па.. кажи му го тоа на дечкото, не одолговлекувај, очигледно се заљубил во тебе, не дека те оправдувам, ама не те ни обвинувам, има и такви ситуации, се случува свашта во животот.

Најважно, биди искрена со дечкото, кажи му како се чувствуваш и што ти е мисла, вака не верувам дека може да опстоите.

На Трагедијаупмм, hermosa и Polyincognito им се допаѓа ова.
  9. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.966
    Допаѓања:
    8.688
    @Таа Сум Стави крај навреме.

Не си го прави ова на себе, ниту на него - просто и едноставно :*:

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.780
    Допаѓања:
    9.598
    Кажи му , комуникација мора да постои.Па заедно одлучете,ама ако се двоумиш одговорот е не. Значи,пиши пропало на таа врска уште пред да почне .А ако го сакаш ,ќе најдеш начин да се вклопиш со неговиот начин на живот,само не го прифаќај ради реда дечкото.

На Трагедијаупмм и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  11. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.521
    Допаѓања:
    28.296
    Му се вратила девојката, ја фатила баш таа порака шо си му ја пишала и он морал да глуми верен дечко на векот со тоа шо те блокирал.

На Katie90, Ѕвездена, TrueToMyself и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    445
    Остави го да си најде некоја која што ќе го цени неговото внимание и љубов...

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.162
    Допаѓања:
    40.707
    А дали тој е тоа што тебе ти е потребно?
    Многу поважно е тоа, според мене, за лична ориентација во животот и одлуките. Ако ти не се чувствуваш така, или доживуваш како он тебе повеќе те сака и ќе прави x,y , работи за тебе, се е тоа ок, додека во некој момент не почнеш да го презираш и да се осеќаш жртва во сопствениот живот, зошто си можела и подобро. Ова последново може во наводници, но и не, зошто можеби ако се двоумиш, можеш да си најдеш некој што многу повеќе ти одговара.
    Размисли си сама и имај предвид дека ние тука не ве познаваме.

На Ѕвездена, hermosa, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    640
    Некој за лп, стварно не можам јавно да пишам

На TrueToMyself, Cutiepie1, Despinnaa и 2 други им се допаѓа ова.
  15. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    1.277
    Пиши.