Може да нагаѓаме до утре за причината. Двете најлогични шо ми паѓаат на ум се: 1. си го пополнувал времето додека му дојде главната занимација, 2. си му станала значајна, но некој нешто јадел Г. против тебе/вашата врска па типот така се справува со работите, за да не се зацапа уште повеќе во тебе, одбрал да испадне лошиот во приказната. Како и да е, не премислувај за причина туку пробај да го извадиш од систем. Стави точка на таа приказна. Жал ми е шо испаднало така.
Јас пак не мислам дека девојчето треба да му пишува и да го прашува зошто, што и како. Тоа што тој и се обратил така дрско без таа нешто да му направи и тоа што ја блокирал без причина и е најдоволен closure Closure е тоа што тој е кретен и не е заинтересиран за неа, барем не за нешто сериозно А па и некој нешто да му рекол лошо за неа, уште една доволна причина дека не и е потребен човек кој утре и да е заедно со неа, пак некој нешто ќе му рече и пак ќе ја блокне или ќе и се испонаша, да ја прави луда, до степен девојчето како сега да се јаде одвнатре. @Vranjanka3 Таков пристап и таков проблематичен однос на почеток, додека уште не сте ни почнале ти е доволно јасен знак дека ова може само проблем да ти биде во иднина, а не нешто убаво
Фала Ви на сите , искрено не би можела да претпоставам што би можело да кажат , мене ме знаат како повлечена и мирна ,посебно братучедите и бр ете и сестра ми исто , другите кои беа таму не ги ни знаев ,тие мене уште помалце , сепак грдо од негова страна што не кажа причина
Што не престанал да збори уште тогаш кога дознал кај има тетка ,девојчево и дека он ги знае ? Сложена е ситуацијава, кој знае што мати овој.
Доволно е што си му пишала после средбата кај братучедка ти.Јас сум речиси сигурна дека се исплашил од сериозно нешто,демек уште прво видување кај твои роднини.Си рекол оваа ќе ми се залепи ,типично машко.Можеби е друга работа,но не верувам дека братучеди твои би те озборувале .Никој не сака избрзување,друг пат немој така да се запознаваш ,лично и насамо и ќе знаеш на што си .И женско да е ,ќе побегне ако некој веднаш сака да биде толку поврзан ,а роднините се важно нешто сепак .
Што ако некој е кон вас секогаш добар, ве чува како капка на дланка, се е и повеќе од добро, но не се вклопувате и не се гледате себеси баш во таа фамилија или начин на живот? Тој е спремен да дојде да живее во мојот град, важно му е само да биде со мене, но јас имам неколку дилеми. Заедничкиот живот не е само љубов, од друга страна па и љубов не се наоѓа така лесно, не ме најде лесно тој мене, долго време бил сам, а сега јас сум токму тоа што му е потребно, да биде вистински прифатен и сакан каков што е. Мислења?
Па.. кажи му го тоа на дечкото, не одолговлекувај, очигледно се заљубил во тебе, не дека те оправдувам, ама не те ни обвинувам, има и такви ситуации, се случува свашта во животот. Најважно, биди искрена со дечкото, кажи му како се чувствуваш и што ти е мисла, вака не верувам дека може да опстоите.
Кажи му , комуникација мора да постои.Па заедно одлучете,ама ако се двоумиш одговорот е не. Значи,пиши пропало на таа врска уште пред да почне .А ако го сакаш ,ќе најдеш начин да се вклопиш со неговиот начин на живот,само не го прифаќај ради реда дечкото.
Му се вратила девојката, ја фатила баш таа порака шо си му ја пишала и он морал да глуми верен дечко на векот со тоа шо те блокирал.
А дали тој е тоа што тебе ти е потребно? Многу поважно е тоа, според мене, за лична ориентација во животот и одлуките. Ако ти не се чувствуваш така, или доживуваш како он тебе повеќе те сака и ќе прави x,y , работи за тебе, се е тоа ок, додека во некој момент не почнеш да го презираш и да се осеќаш жртва во сопствениот живот, зошто си можела и подобро. Ова последново може во наводници, но и не, зошто можеби ако се двоумиш, можеш да си најдеш некој што многу повеќе ти одговара. Размисли си сама и имај предвид дека ние тука не ве познаваме.