Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2025
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.103
    Не. До него е.

На UsenameNotFound, Лејди Гага, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.173
    Допаѓања:
    9.891
    @Sweetie444 Не си го прави ова на себе, да се разболуваш и да се чувствуваш лошо особено па за ваков тип на маж кој намерно те прави да се чувствуваш виновна.

Тој не ти одговара на пораките бидејќи најверојатно не е сам и со тоа топло-ладно и фора од 3 дена изгледа како да те држи во резервен план за секој случај - ако пак го откачат.

Благо кажано, изненади го, па блокирај го и скроз откачи го (heidy)
    Мораш да се сакаш себеси повеќе :f:

На UsenameNotFound, Лејди Гага, Luna91 и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Sweetie444

Sweetie444 Активен член

Се зачлени на:
    2 септември 2025
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    22
    Ви благодарам ❤️ не е таа проблемот, проблемот е што тој за мене си замислил дека сум најлоша личност и во секоја моја постапка бараше нешто лошо и едноставно му се згадив. Ќе морам да продолжам напред…

4. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    3.474
    Допаѓања:
    44.776
    Остави го да си мисли дека си најлошата личност и продолжи си кон некој позрел.
    Тој тоа сака, да му докажуваш колку многу ќе страдаш за него или "ќе се промениш".
    Малку примитивен ми делува вака.
    Мавни го таму, ќе возам 1 саат болна по него, сигурно.
    Дај друго дете :D

На naturally, Cutiepie123, Лејди Гага и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.173
    Допаѓања:
    9.891
    @Sweetie444 Не, тој ништо не си замислил за тебе, верувај :D Туку е многу добро свесен дека тој е никаквиот во приказната.

Клучното е ова: "Во секоја моја постапка бараше нешто лошо".

Односно, намерно се однесува вака, ја проектира ситуацијата демек тој има лошо мислење за тебе, за да те откачи.

Ама ем и да трчиш по него, да му се докажуваш и да се трудиш околу него. Па утре на друга да вели, ти си опседнатата со него.

Не си го троши времето и нервите плиз :hug:

Последна измена: 2 септември 2025
    На Cutiepie123, hermosa, Лејди Гага и 5 други им се допаѓа ова.
  6. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    677
    Коа читам вака за тоа како се однесуваат некои никаквеци во врскиве значи ми се повраќа, и посакувам Хитлер да станам ..значи секој втор со психички дизордер биваше ли..
    @Sweetie444 не е проблемот до тебе девојче проблемот е шо овој си игра со твојот мозок, твојата љубов и со твоето достоинство.
    Место он да дојде кога ти си била на инфузии кај тебе, ТИ ќе одиш болна кај него да го испочитуваш ајде молим ти се цени се поише.
    И ќе ти игра мајндфак со мозокот дури и поверува дека ти си проблемот и си му се згадила гледаш.
    Батали таква стока.

На UsenameNotFound, Cutiepie123, Лејди Гага и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    60.411
    Девојче, бегај што подалеку. Овој е класичен гаслајтер и манипулатор. Немој ни случајно да си поверувала на неговите зборови дека нешто ти фали и треба да се смениш. По ова што пишуваш, јас гледам дека само тој се однесува ко неизживеан идиот. За ситници ако вака се нервира и се истура на тебе, замисли за поголеми работи. Ти си направила и повеќе од доволно за него, не заслужува ништо од тоа.
    Буквално блокирај го и на социјални мрежи и на телефон, лице да не ти види повеќе. Бидејќи ако оставиш вака да тера само на полошо ќе оди, верувај. Не си го прави тоа на себеси, прекини сега и поштеди се од сета болка во иднина што би ја имала. Не вреди.

На UsenameNotFound, Cutiepie123, Лејди Гага и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Ѕвездена

Ѕвездена Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2025
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    512
    Редно е тој тебе да ти се згади. И треба. Немаш што да бараш со човек што не се грижи за тебе кога си болна, па уште и ти се понаша.
    Не си најдена на улица. И тебе те родила мајка исто како него.
    Еве јас ќе кажам за тебе за да не си ја гнасиш устата ти, "типот е мрсул". Пресечи одлучно, блокирај секаде и остај го да си го живее филмот. Ич на ум не го ставај. Заслужуваш некој шо ќе те сака и се грижи за тебе, а не да те убива, бавно и болно.

На UsenameNotFound, Cutiepie123, Лејди Гага и 8 други им се допаѓа ова.
  9. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.623
    Јас до тука стигнав и уште тука би пресекла. Уствари кога размислам уште на делот со поклонот од девојчето :rofl:
    Ќе го блокирам апсолутно секаде и ниту пораќа ќе добие од мене ни па ќе ме слушне.

На UsenameNotFound, Sweetie444, Mumoftwo30 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.102
    Допаѓања:
    42.989
    Бегај од човеков те молам. Ми се вратија и мене слични слики додека го читав постов, верувај дека кога ќе се оладиш од него ќе сфатиш дека не си била виновна и џабе се оправдуваш и бараш објаснување. Многу манипулативно однесување од негова страна.

На UsenameNotFound, FriendOfDorothy, Лејди Гага и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.572
    Допаѓања:
    8.238
    Сигурна си дека не те изневерува ?
    Тоа со подарокот ми е огромен red flag. Јас уште тука би го откачила.

На UsenameNotFound, Luna91 и Sweetie444 им се допаѓа ова.
  12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.363
    Допаѓања:
    198.028
    Оти олку филозофирање? Се смирил, имал друга, мозокот му го киднапирале вонземјани можда.|(
    Дечковциве што ви ги читам се просто- копуци. Манипулатори. Не се здрави во главата. Виделе некое јадење гомна како треба ,,право мушко,, да се понаша, и тоа прават- се понашаат. Значи манипулатор кој пробува да те направи робинка, ако не успее, ќе најде некоја друга. По дефиниција , ќе ја копирам пошто ме мрзи да објаснувам @Sweetie444

На UsenameNotFound, Лејди Гага, Bebetoo и 5 други им се допаѓа ова.
  13. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.706
    Допаѓања:
    9.541
    Уште во првите реченици со тоа што си го пронашла во кола те излажал. Како па да не, таа била опседната со него, а тој па сигурно 100% немал ништо со неа, абе ај приказни за мали деца. А и зошто се уште му стои буквата, до сега не ја фатил и фрлиш, шо ја чува, зар до сега не исчистил кола? Од која причина се наоѓа тоа уште таму.

А за ова другово, класична манипулација.
    А притоа и никаков однос спрема тебе, а и нула почит. Какво е тоа однесување спрема девојката своја? Дури и на гаден начин па ти се обраќал, како да си му душман а не девојка. Се гледа дека воопшто прво не те ни почитувал а камоли да те сака.
    А па уште ова сето било тест дали ќе си била достојна за него, море бе. Игри игра детето. Зошто е потребен тест ако навистина ја почитуваш партнерката/партнерот, ти значи, му веруваш и го сакаш? Зарем и најмалите дела кои ги правиш за некого не се почитуваат и ценат па морало да се стави на тест личнота.

А притоа па не се ни обидел да разговара, да седни како човек, како возрасен маж да најди компромис, туку започнал акција на игнорирање, не јавување, не враќање на пораки, изладување и со никаков гаден однос.

Убо некој пишал погоре, ти имаш 25 а тој 15.

На UsenameNotFound, Ѕвездена, Luna91 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.276
    Допаѓања:
    31.365
    Значи навистина не ми е јасно како имате нерви да се замарате со вакви кретени. Ваков би го замразила и би ми се згадило од него а не да го барам, да му се правдам и да се секирам зашто го немало. На лигушот се му смета очигледно. Намерно за се те напаѓа, тоа му е вид на манипулација за да биде доминантен и да воспостави контрола. Стварно не знам што им придавате важност на вакви отпадоци, што ќе ти го? И да останеш со него зар со вакво поведение би го трпела во иднина? Мавни му ги клоците во задник, и да те побара ти треба више да не му одговориш.

На UsenameNotFound, Лејди Гага, ...! и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.173
    Допаѓања:
    9.891
    @Biljarkata Каде виде филозофирање? :drunk:

Просто е едноставно и кратко објаснување што прави манипулаторот.

Бидејќи кога веќе девојката се обвинува себеси, сметам дека океј е да и се објасни какви манипулаторски тактики користи тој, буквално да и се нацрта за да сфати, that's all :*:

На ItsmeH и Sweetie444 им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.363
    Допаѓања:
    198.028
    Ааа, па такво филозофирање за манипулатор цитирав де:D
    Мислев филозофирање- имал друга, се смирил, изневерувал. Оти ви е полесно да префрлите фокус на неверност наместо манипулација, кога ова второво е потешко. И најверен да е, на првото вакво понашање треба да добие клоца, не да се самоанализира-ама што згрешив, ама арен беше...

На ItsmeH, Ѕвездена и Sweetie444 им се допаѓа ова.
  17. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.173
    Допаѓања:
    9.891
    @Biljarkata Неверноста е дел од манипулацијата. Не знам за какво лесно и тешко префрлање на фокусот зборуваш (heidy)

Спомнато е прво, бидејќи баш така и започнуваат проблемите кога раскажува, со случката во колата.

А дека неверноста е полесна од манипулација без тоа, е апсурно да се каже. Нема полесно во такви ситуации.

Впрочем, не знам ни која е поентата. Никој не и рече дека некоја втора е крива или дека тој е помалку кретен.

Напротив, баш и објаснувам т.е филозофирам според тебе, за да сфати колку треба далеку уште веднаш да бега од таков :*:

На ItsmeH и Sweetie444 им се допаѓа ова.
  18. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.648
    Допаѓања:
    64.225
    Те вара девојко. Тоа што си го нашла во кола и ти било чудно, тоа чудното е интуицијата што никогаш, ама никогаш не те лаже. Не е никоја девојка опседната да прави персонализирана декорација, тоа е некоја друга заљубена девојка што ја врти. Да е опседната со него и да нема ништо тој со неа, нема да прифати подарок, туку или ќе го одбие или ќе го фрли.

А тоа што ти си завршила на инфузии а тој ич не се засекирал, тоа ти е тоа што ти треба за да се тргнеш. Не биди глупа ко мене, јас исто завршив на инфузии, па коа си дојдов кавга ме чекаше дома, наместо грижа. Човек што те сака ќе се грижи за тебе, нема џигерот да ти го јаде. Знам дека си заљубена и ти е тешко да ги тргнеш розовите очила, ама подобро е да ти каже некој како што е, него да живееш во илузија.

Ќе си најдеш нов.

На UsenameNotFound, theowndemon, FriendOfDorothy и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.995
    Допаѓања:
    81.910
    Од овој што подалеку. Со сите негови постапки уствари те турка од себе и затоа биди паметна, замини од него. Не е тоа љубов. Престани да го бараш и толку.

На UsenameNotFound, Лејди Гага, ItsmeH и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Sweetie444

Sweetie444 Активен член

Се зачлени на:
    2 септември 2025
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    22
    Ви благодарам на сите премногу ❤️
    Можеби причината е што имам екстремна анксиозност и страв од самотија/оставање, па се во мене се бореше да го задржи. Се надевав дека ќе ни биде убаво, правевме планови за иднина, ми се свиѓаше многу како човек, во многу ситуации се покажа како предобра личност па успеав многу да се приврзам. Веројатно имам бујна имагинација па не ја согледав реалноста. Ми требаа мислења од страна, преблагодарна ви сум, се чувствувам подобро кога знам дека не е проблемот само во мене.

На Лејди Гага, Amellie, KateKane и 4 други им се допаѓа ова.