Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Ѕвездена

Ѕвездена Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2025
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    520
    Нема причина да се чувствуваш безвредно. Твојата вредност не зависи од друг, особено не од некој таков lowlife.
    Плачи, викај, извади го од систем отровот. И потоа уживај шо не си со таков скот.

На Лејди Гага, Малечка Малинка, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  2. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    10.742
    Нека нека, остави да одработи кармата. Тогаш кога ќе мисли дека е среќен и кога најмалце нема да очекува, тогаш животот ќе го тресни од земја. Никој не поминал така неказнето, ниту едно дело не поминало така на земјава, за се, не мора да е само за ова.

Ќе те боли подолг период, но со добра и позитивна мисла ќе оздравиш.Те чекаат подобри времиња, а сега е битно да бидиш истрајна и да го ставиш твоето психо-физичко здравје на прво место а потоа ќе ти донесе животот нова уште поубава ведрина, а тој кога тогаш ќе го казни животот.

На hermosa, Mrs. right, Sweetie444 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.350
    Ти направил услуга.Сега си повредена не можеш да разбереш ама со тек на време ќе бидеш благодарана што го нема во твојот живот.Се ќе си дојде на место.Такви по пат се заобиколуваат а не да се чуствуваш безвредно заради некој манипулатор.Излегувај,живеј си го животот.

На hermosa и Sweetie444 им се допаѓа ова.
  4. HouseKittyyy123

HouseKittyyy123 Нов член

Се зачлени на:
    8 септември 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    4
    • Не испраќајте повеќе мислења едно по друго
    немам отворен однос за ништо со моите, па затоа и немам со кого да зборувам за темава и пишав тука

се познавам за себе си и верувам дека би ми било полесно да го преболам ако не сме ништо отколку сериозна врска

за манипулатор да дефинитивно е, а финтава можда малку и му држи војца-вика мене ќе ми било попријатно ако сум почнела (може ме осеќа дека не сум 100% сигурна и нејќе да ми е непријатно???)

Последна измена од модератор: 12 септември 2025
    На Малечка Малинка и Ѕвездена им се допаѓа ова.
  5. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.350

Искрено можеби за некој е моето мислење застарено,сега се помодерни времиња,сексот се практикува се во помлади години итн.Ти си знаеш твое тело,твоја одлука.Јас сепак сум да го направиш тоа и од страст и од емоција.

На HouseKittyyy123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Puellapulchra

Puellapulchra Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    3.086
    Допаѓања:
    10.432
    Треба да прекинете да го ставате секој еден крастав маж во центарот на светот. Не сите заслужуваат таква искрена љубов, каква што можеме да пружиме ние жените. Чувајте си го срцето, да не може секој еден идиот да си игра курташак со вашиот мир.

На Just_a_kid, Oriental, Лејди Гага и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    2.528
    Така мислиш сега, утре кога ќе му досади и ќе те откачи ти ќе плачеш и ќе се осеќаш искористена он не./ Или ќе се заљубиш и пак исто ќе заврши со плачки. Верувај цел живот ќе го памтиш тоа, јас да сум не би легнала прв пат со некој што не го вреднува тоа и што наредниот ден ќе ме одмине како Стоп на улица.

На HouseKittyyy123, flawless. и anaja1 им се допаѓа ова.
  8. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.861
    Допаѓања:
    20.470
    Џабе и' зборите, она е решена да проба со типот. Остајте ја нека се изгори, на своја кожа да осети, па ќе си знае за нареден пат. :)

На Amellie13, eliesaab и _Vera_ им се допаѓа ова.
  9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.575
    Допаѓања:
    46.316
    Искрено мислам дека другиве коментари се пресериозни. Ти сакаш, океј, go for it. Сте биле другари, сега имате заедничка атракција, што има врска? Не мислам дека мора да чекаш некој специјален, ниту па е тоа гаранција дека нема на некој начин да си повредена. Ниту па значи дека треба да се ставаш во улога на "искористена", кога и ти имаш слична цел и идеја за врската со него.

На theowndemon, Ѕвездена и HouseKittyyy123 им се допаѓа ова.
  10. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    1.639
    Не се воопшто пресериозни, само сме доста постари од неа и не гледаме со розови наочари. Таа може да се убедува и да си прави филмови за да ги оправда неговите постапки, а ние единствено може да и укажеме објективно и реално мислење. Секако дека не мора да не послуша, на крај на денот таа сама ќе се сноси со последиците од нејзината одлука.

11. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    64.873
    Е де, знаевме сите дека не е рандом девојка што е опседната со него, туку дека е девојка што се гледа со него. Па како лажат бе, девојка што е опседната со мене, а поклонот кај него у кола :D

Она ако не знаела јас би и кажала искрено, ама она ако знаела, тогаш си се заслужуваат.

Нигде нема да отиде таа врска, слушај ме што ти зборам. Како погодив за другото, ќе видиш дека и за ова сум во право. Се што почнува со лага и невера, завршува уште пред да почне. Уживај си во животот, терај си хобиња, ќе се појави некој коа најмалце очекуваш.

Не ти треба овој, буквално си се спасила.

На theowndemon, Sweetie444 и Polyincognito им се допаѓа ова.
  12. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.575
    Допаѓања:
    46.316
    Не разбирам што е толку комплицирано, не рече дека сака да се омажи со него туку да има секс. Не е ништо страшно ни ненормално за да "сноси последици". Ако се чувствува дека е убедувана за да има односи типот треба да го откачи и блокира, ама ако е скроз консензуално и со желба не гледам простор за драматични одговори.

Последна измена: 11 септември 2025
    На Лејди Гага, HouseKittyyy123, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  13. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    1.639
    Не знам зошто ти објаснувам кога и самата не гледаш дека е малолетно девојче кое нема поим од самиот чин. Никаде не пишав дека е страшно, за мене би биле последици кон некој да имам чувства и да ме батали откако ќе добие што сака. Може јас сум старомодна, ама да се водам според нагони и да легнам со “искусен другар”, не фала.

На SummerGirl, eliesaab, Bitter-Sweet и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.816
    Допаѓања:
    63.294
    Како прво, никогаш не можиш да си само пријател со некој со кој си имал/а односи.
    Како второ, таа му рекла дека сака, а тој и рекол додека ти не почниш нема да имаме секс??? Ова ми е многу морничаво и преголем ред флег. На типот не му е воопшто дојдено до неа, туку ако се деси се деси.
    Многу често баш девојчињата појавуваат чувства после ова, а таа веќе ги има, и додека него ќе му е уште една бројка со која ќе се фали, таа можи да биди повредена. (facepalm)
    Имам чувство дека повеќето што бараат совети тука сепак постапуваат по свое, но некогаш изгледа треба да се изгориш за да научиш.

На Amelia., Mumoftwo30, flawless. и 2 други им се допаѓа ова.
  15. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    1.639
    Се согласувам целосно, по сите кажани совети, на членката и се допадна тоа што и одеше во прилог и најверојатно тоа и ќе го примени па може така ќе научи.

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.575
    Допаѓања:
    46.316
    А од кај испадна дека она има чувства? Не знам зошто им наметнувате на млади девојчиња дека мора сѐ да доживуваат толку длабоко. Затоа и после со тоа лесно доаѓаат разочарувања.

На CameliaMiller, Stressed Out, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  17. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2025
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.104
    Секој човек чувствува на свој начин, и не е секогаш очигледно однадвор. Можеби само се обидува да се справи со тоа како знае.

18. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    1.639
    Можеби по делот дека полесно ќе го преболи ако не се ништо?

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Малечка Малинка

Малечка Малинка Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2025
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    740
    Ова. Се растегна муабетот од наметнување мислења и чувства, перспективи.
    Исто мислам, девојките повеќе имаат трауми бидејќи им се наметнува дека првиот пат е вао, треба да се паѓа у несвест за дешавката и до крај на животот со тој човек.
    Млада е да, ама и не премногу. Ко што имаше пишано некој, побитно е да е психички зрела. Девојката делува свесна. Си ги има извагано позитивни/негативни страни. Во нештово влегува свесна.

Искрено, мило ми е шо првиот пат ми беше со другар, а не со дечко. Бев повозрасна од неа некоја година, ама одлучив дека сакам да е со човек за кого немам чувства. Никогаш не зажалив. Беше премногу внимателен и посветен. И нешто шо ќе беше многу грдо доживување за мене, ми го направи најподносливо. Секогаш ќе имам почит и милост кон него, иако никогаш не сум го посакала како партнер. Верувам дека и јас го повредив повеќе. Тој имаше поголеми романтични чувства кон мене. Или шо би рекле мнозинството, го искористив.

Мене така ми се наредија коцките. Секој си прави како му одговара. Се додека постапуваме свесно, ризикот е помал.

20. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.169
    Допаѓања:
    186.001
    Ако односите ги врзваш со емоции - да, не можиш да бидиш пријател со некој со кој си имал односи. Ако не врзваш секс со емоции - можиш да бидиш пријател со некој со кој си имал односи. Тука @HouseKittyyy123 треба прво да разграничи дали има чувства за него (ради делот "полесно ќе го преболам"). Ако имаш, не би ти препорачала секс зошто ќе се врзиш, пријателство веќе не можи да опстои. Ако немаш, и двата сакате, шо да не. Е сега, јас ова со напрај чекор го сфатив како суптилен знак за да знај дека вистина сакаш. Барем се надевам. Ама, према мене, само иди до нешто поинтимно и не треба кузнај какви знаци. Имајте договор за ако некој се предомисли да преќините. Дали ќе е отсечно "неќам поќе" или некој друг збор. Имај кондоми и извежбајте како точно се ставаат. И после idk, лапајте се. Не мора одма на секс да премините, има многу (поинтересни) чекори дур стигните до секс. Плус и ако почните со други работи не мора да заврши то со секс. Ако сте планирале секс, не значи дека на крај активноста мора да заврши со секс. Се осеќам како да многу зборате и после се останва теорија. Шо е океј. Можи не сте спремни. Дали имаш размислено во тој правец? Можи да, лесно ти е да збораш за ова ама во поглед спремност можеби ти треба малку поќе време, или во најмала рака да стекниш поќе искуство еден-на-еден интимно со некој?

И морам да се согласам дека за женска сексуалност зборате така шо ја продлабочвате стигмата. Не мора првиот пат да ви е со некој кој го сакате, не мора да е магично и тој прв к*р да ви е последен. Мене ми беше со некој кој го сакав ама јас не памтам дека го сакав, памтам дека 3-4 пати ми беше мачно и размислував "а, шо ако никогаш несебам јас поќе во животот?".

На CameliaMiller, flawless., Waverly Raven и 6 други им се допаѓа ова.