Не разбирам што е толку комплицирано, не рече дека сака да се омажи со него туку да има секс. Не е ништо страшно ни ненормално за да "сноси последици". Ако се чувствува дека е убедувана за да има односи типот треба да го откачи и блокира, ама ако е скроз консензуално и со желба не гледам простор за драматични одговори.
Не знам зошто ти објаснувам кога и самата не гледаш дека е малолетно девојче кое нема поим од самиот чин. Никаде не пишав дека е страшно, за мене би биле последици кон некој да имам чувства и да ме батали откако ќе добие што сака. Може јас сум старомодна, ама да се водам според нагони и да легнам со “искусен другар”, не фала.
Како прво, никогаш не можиш да си само пријател со некој со кој си имал/а односи. Како второ, таа му рекла дека сака, а тој и рекол додека ти не почниш нема да имаме секс??? Ова ми е многу морничаво и преголем ред флег. На типот не му е воопшто дојдено до неа, туку ако се деси се деси. Многу често баш девојчињата појавуваат чувства после ова, а таа веќе ги има, и додека него ќе му е уште една бројка со која ќе се фали, таа можи да биди повредена. Имам чувство дека повеќето што бараат совети тука сепак постапуваат по свое, но некогаш изгледа треба да се изгориш за да научиш.