Како прво, никогаш не можиш да си само пријател со некој со кој си имал/а односи. Како второ, таа му рекла дека сака, а тој и рекол додека ти не почниш нема да имаме секс??? Ова ми е многу морничаво и преголем ред флег. На типот не му е воопшто дојдено до неа, туку ако се деси се деси. Многу често баш девојчињата појавуваат чувства после ова, а таа веќе ги има, и додека него ќе му е уште една бројка со која ќе се фали, таа можи да биди повредена. Имам чувство дека повеќето што бараат совети тука сепак постапуваат по свое, но некогаш изгледа треба да се изгориш за да научиш.
Се согласувам целосно, по сите кажани совети, на членката и се допадна тоа што и одеше во прилог и најверојатно тоа и ќе го примени па може така ќе научи.
А од кај испадна дека она има чувства? Не знам зошто им наметнувате на млади девојчиња дека мора сѐ да доживуваат толку длабоко. Затоа и после со тоа лесно доаѓаат разочарувања.
Секој човек чувствува на свој начин, и не е секогаш очигледно однадвор. Можеби само се обидува да се справи со тоа како знае.
Ова. Се растегна муабетот од наметнување мислења и чувства, перспективи. Исто мислам, девојките повеќе имаат трауми бидејќи им се наметнува дека првиот пат е вао, треба да се паѓа у несвест за дешавката и до крај на животот со тој човек. Млада е да, ама и не премногу. Ко што имаше пишано некој, побитно е да е психички зрела. Девојката делува свесна. Си ги има извагано позитивни/негативни страни. Во нештово влегува свесна. Искрено, мило ми е шо првиот пат ми беше со другар, а не со дечко. Бев повозрасна од неа некоја година, ама одлучив дека сакам да е со човек за кого немам чувства. Никогаш не зажалив. Беше премногу внимателен и посветен. И нешто шо ќе беше многу грдо доживување за мене, ми го направи најподносливо. Секогаш ќе имам почит и милост кон него, иако никогаш не сум го посакала како партнер. Верувам дека и јас го повредив повеќе. Тој имаше поголеми романтични чувства кон мене. Или шо би рекле мнозинството, го искористив. Мене така ми се наредија коцките. Секој си прави како му одговара. Се додека постапуваме свесно, ризикот е помал.
Ако односите ги врзваш со емоции - да, не можиш да бидиш пријател со некој со кој си имал односи. Ако не врзваш секс со емоции - можиш да бидиш пријател со некој со кој си имал односи. Тука @HouseKittyyy123 треба прво да разграничи дали има чувства за него (ради делот "полесно ќе го преболам"). Ако имаш, не би ти препорачала секс зошто ќе се врзиш, пријателство веќе не можи да опстои. Ако немаш, и двата сакате, шо да не. Е сега, јас ова со напрај чекор го сфатив како суптилен знак за да знај дека вистина сакаш. Барем се надевам. Ама, према мене, само иди до нешто поинтимно и не треба кузнај какви знаци. Имајте договор за ако некој се предомисли да преќините. Дали ќе е отсечно "неќам поќе" или некој друг збор. Имај кондоми и извежбајте како точно се ставаат. И после idk, лапајте се. Не мора одма на секс да премините, има многу (поинтересни) чекори дур стигните до секс. Плус и ако почните со други работи не мора да заврши то со секс. Ако сте планирале секс, не значи дека на крај активноста мора да заврши со секс. Се осеќам како да многу зборате и после се останва теорија. Шо е океј. Можи не сте спремни. Дали имаш размислено во тој правец? Можи да, лесно ти е да збораш за ова ама во поглед спремност можеби ти треба малку поќе време, или во најмала рака да стекниш поќе искуство еден-на-еден интимно со некој? И морам да се согласам дека за женска сексуалност зборате така шо ја продлабочвате стигмата. Не мора првиот пат да ви е со некој кој го сакате, не мора да е магично и тој прв к*р да ви е последен. Мене ми беше со некој кој го сакав ама јас не памтам дека го сакав, памтам дека 3-4 пати ми беше мачно и размислував "а, шо ако никогаш несебам јас поќе во животот?".
Девојки би пишале ли на некоја ако ви е сумљива во фоловерс кај дечко ви шо се бришат по втор пат? Ко втф
Колку години имате? 16? Шо би и пишала жити ја? Зошто се бришете ? (не се потсмевам, искрено ми е прашањето)
Ја не би пишала никогаш, па дури и да се работи за неверство. Шо знам... Мојот проблем би бил со мојот партнер, никогаш со девојката
Како успеа жити се тоа да го приметиш? Подобро би било да се позанимаваш со причината што те натерала да го проверуваш тоа
И јас кон ова целев со моите мислења, мислам дека останав неразбрана. Мислам дека е време да прекине да им се продава тој стар филм на девојчињата дека невиноста е некој значаен концепт во животот и првиот пат треба да боли и да е стресно и страшно, ама исто така да биде со некој што е љубовта на животот(пошто на 17 години сите наоѓаме љубов лол), а во спротивно се' друго е искористување. Не, само треба да се ужива и да се прави она што е убаво во граници на желбите на двете страни. Се сложувам со овој дел Полека полека и тој ментален притисок ќе се намали.
А што те натерало толку да му проверуваш кого следи? И како запомни кој го следел кој не? Ако немаш доверба во него и секогаш мораш да го контролираш, џабе ти е се.
Сакам барем за делот да ме праша некој дали сакам и дали сум сигурна . Одлуката е твоја,тој те привлекува и немој после да се каеш ,уште би додала јас би пробала да се смувам ,петинг нешто колку да осетам има ли хемија, но веднаш да рипнам во тавче,големо не,и да си ја чукам отпосле главата.Тој остава на тебе до каде ќе одиш,а веќе имате ситуација и сте почнати одамна само сега тој очекува да преминете на главното.
Вака, не можам да замислам да сталкам на профил кај партнер за да не случајно ме изневери или да не има сомничав профил со кој се следи. Океј е да си претпазлив ама ако треба да живејш во страв и како на јајца да газиш цело време - it's not working honey. Следно, зошто би пишала на сомничавиот профил? Ако знајш нешто и сакаш да конфронтираш некој - то е секогаш партнерот.