Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.999
    Допаѓања:
    276.432
    @Emilija97mk направи си муабет со него, мене разликава не ми е нешто трагична. Двајцата сте млади, верувам ќе си најдете средина.

Од искуство, што помлади толку подобро понашање имаат, не знам до што е тоа :D Ама навистина, 10 години помлади од мене се далеку подобри од 10 години постари.

На senjorita-v, Mumoftwo30, TrueToMyself и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. m.m12345

m.m12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    101
    Какво мислење би имале за дечко ако разберете дека пред неколку години имал девојка која абортирала од него?

3. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.700
    Допаѓања:
    4.754
    Може да има повеќе одговории.

4. m.m12345

m.m12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    101
    Па наводно кратко време биле заедно, девојката тврдела дека не може да забремени (сепак забременила), слушнал лоши муабети итн...
    После тоа веќе не биле во контакт.

5. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.700
    Допаѓања:
    4.754
    Кој слушнал лоши муабети, он или она? :D

6. m.m12345

m.m12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    101
    Toj слушнал лоши муабети за девојката од познати. И наводно врската после тоа завршила, иако таа инсистирала да продолжат, тој не сакал.
    Ова е она што тој го кажува, нормално со резерва зошто секоја приказна има две страни.

7. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.700
    Допаѓања:
    4.754
    Зошто она абортирала, дека знаела, дека нема да продолжат заедно?

8. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.623
    Зошто баш три години макс? Ако ви е толку убаво јас не би брзала па и по 7-8 години да родам деца, ама ако ти сметаш и сакаш порано тогаш најдобро разговарај со него и види како размислува. Многу е ретко да најдеш конекција која вреди, и мислам дека со меѓусебна комуникација и компромис, никако поставување услов -сѐ може да решите. Good luck :l:

Зошто би имала мислење баш според ова што го кажа, било-завршило. Мал милион ситуации може да доведат до тоа, може не биле и двајцата спремни, може девојката не сакала, можеби се изневериле, who knows?

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.623
    Тебе па што ќе ти смени оваа информација :rofl:

10. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.700
    Допаѓања:
    4.754
    Ми треба, за да дадам конечен одговор 8)

11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.999
    Допаѓања:
    276.432
    Тоа што абортирала стварно не е твоја работа. Освен копитото ако не ја присилило.
    Мене повеќе ми пречи "слушнал лоши муабети"... каква и да е таа, тој е полош чим воопшто ова го зборува :mm:

На Tanjamm, Nausicaa, theowndemon и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.700
    Допаѓања:
    4.754
    Па така де, или нејзините, можеби не сакале.

13. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    1.655
    А тој ти го кажа ова?или ти слушна од други?

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. m.m12345

m.m12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    101
    Лично тој ми го кажа.
    И искрено после муабетов не го гледам со исти очи

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.873
    Допаѓања:
    10.072
    И не треба да го гледаш , бидејќи такви мажи се испод ниво на чесен човек.Најверојатно тој не го сакал детето ,а од која причина тој си знае.Личен мој пример ќе ти дадам во долга врска партнерот ми рече да абортирам ако забременам ,а пред тоа ми викаше кога дете ајде реши се.Значи има многу мажи кои прават така ,и жената нема никаква врска со тоа.

На Gosh, Cinnamon Bun и eliesaab им се допаѓа ова.
  16. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    1.655
    Искрено не знам ни зошто ти кажувал,која е потребата.Да зборува за бивши и за тој не така мал “проблем” што го имале.па слушнал лоши муабети,па нели тој бил со неа и проценил сам каква е девојката,или требаше други да му кажат.Мене не ми се допаѓа дечково по напишаново.можеби грешам

На Gosh, DEFNEDEFO, Cutiepie1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.999
    Допаѓања:
    276.432
    Па сè лошо што на вас ви зборат за бившите девојки, утре за вас ќе зборат ако сте бивши :D
    Маж што не си почитува бивша и не чува во тајност што и да било меѓу нив двајца, баталете го, не ви е потребен.

Постојат работи кои не се за криење (на пример дете ако има од претходна врска), ама сексуален живот на бившата да ви оправа, не. Ако тој не сака деца може да каже, замислете: не сакам деца! Без да објаснува дека бившата абортирала.

Маж што понижува било која жена и расправа што правела со него дур била - бе гај те.

На Tanjamm, Nausicaa, Lostinparadise и 21 други им се допаѓа ова.
  18. SapphireHaze

SapphireHaze Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2025
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    36
    Отворена комуникација, ама навистина искрена. Нема трето. Разликата е навистина малку голема, меѓутоа не мора да значи ништо, посебно ако од дома бил растен со убави примери.

19. Hrita

Hrita Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    100
    Искрено, мислам дека најважно е да бидеш отворена со него и да му кажеш што сакаш од иднината, ама без да го притискаш. Возраста сама по себе не значи ништо ако сте на иста бранова должина. Ако си среќна со него, не бегај од тоа, само внимавај дали и неговите планови се поклопуваат со твоите. Така најлесно ќе дознаеш каде одите.

20. UsenameNotFound

UsenameNotFound Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    270
    Искрено, вакви ситуации никогаш не се црно-бели. Не постои само една страна на приказната. Може да има многу детали кои ти или ние од страна не ги знаеме.

Пример: дали знаел дека е бремена кога раскинале, дали тој влијаел на одлуката, или пак само подоцна дознал од гласини?

Фактот што самиот решил да ти каже, пред евентуално да слушнеш од други, според мене е знак на зрелост и искреност. Ако бил истиот како порано, можеби воопшто не би ја ни спомнал таа ситуација. Тоа што е отворен со тебе значи дека најверојатно повеќе не е истиот човек.

Мислам дека не е баш фер да го судиме веднаш дечкото. Патем, која е причината што ти кажал сега, сака да биде искрен со тебе и сака да спречи да не дознаеш од други? Или ти кажал во смисла дека се кае за тоа што се случило?

Јас мислам и во двата случаи е позитивно од негова страна да биде искрен и да си ја признае грешката.

На крајот од денот, секој има минато, но тоа што е најбитно е како човек се справува со своите постапки, што научил од нив и каков е во сегашноста.

Ако гледаш дека има искреност и зрелост кај него, тоа е поважно од тоа што било некогаш. Секако, само ти можеш да процениш како се чувствуваш со него денес, но вреди да се земе предвид дека поминале години и можеби и тој пораснал и научил од своето минато.

На Cinnamon Bun и ThePharmacist им се допаѓа ова.