Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    8.782
    Освен за хормони и раѓање што е ексклузивно за тебе, останатото не знам каква поврзаност има со полот. Што работа и живот? Животот на двајцата би ви се сменил. Ако бираш татко, не само донатор на сперма. Работа што? На маж ми повеќе трпи работата кога некој треба со детето да седи.

На Малечка Малинка, senjorita-v и SURF им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.999
    Допаѓања:
    276.432
    Не се подразбира ништо, коментирам напишано мислење, а мислењето во својата форма е такво какво што е.
    Едноставно е бе дечки, прашајте што сакаме, ќе ви кажеме.
    Не навлегувам во ничие планирање на семејство, за себе си зборувам. Доволно е да не сакам, нема потреба повеќе од тоа да објаснам. Детето во мене треба да биде, јас треба да го родам - и ако не сакам - не сакам. Утреден ако измислат мажи да раѓаат или вештачки матки, нека си имаат право на збор. Во случајов, не може некој да ми го киднапира телото оти ама сакал.

Моето тело е неопходно за плодот да преживее и да се развие, а мојата телесна автономија е од поголема важност него нечија желба за татковство.

На senjorita-v, Mumoftwo30, ane.bella и 2 други им се допаѓа ова.
  3. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2025
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.103
    Најјако е што никој не ја забележа неговата последна реченица цитирам “Дете што не е мое нема да ја терам да абортира ако не сака,а камо ли моја крв”

Не се ни дочитува,расправиите се најбитни. Оф.

На Panda00, Малечка Малинка, LadyD и 4 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.999
    Допаѓања:
    276.432
    Освен што лаже, еве сè наоколу гледам куп мажи што туѓи деца чуваат, посебно па трудни жени од други мажи имаат. Баш.

На Nausicaa, Mumoftwo30, Космонаут и 2 други им се допаѓа ова.
  5. UsenameNotFound

UsenameNotFound Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    270

Нелиии?

Дечкото покажа зрелост и одговорност што повеќето ја немаат , а тие го нападнаа како да почнал да ги заробува жените и да ги лишува од нивните права.

На Panda00, Малечка Малинка, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.356
    Допаѓања:
    197.971
    Абе оно своите ги изначуваа, па уште и туѓи.
    Секоја чест на исклучоци.
    Пишав вчера во друга тема. Од твоја матка, во количката што станува екстендирана матка - све тоа женска работа било. Они битно со прстенчето и рацете на газот.

На Nausicaa, Gosh, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. UsenameNotFound

UsenameNotFound Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    270
    Ако мислењето е такво какво што е, зошто го напаѓаш дека лаже? Од кај знаеш ти дали лаже или не?
    Тоа што еден куп мажи правеле така не значи дека сите прават.

На Panda00, LadyD, DEFNEDEFO и 2 други им се допаѓа ова.
  8. SURF

SURF Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.483
    Затоа што мислам дека се подразбира тоа дека дури и без взаемна согласност нема ни бебето да го направиме а камо ли нешто повеќе. Не знам од каде овие талибански заклучоци излегоа дека ќе ја силувам, ќе и напраам дете, идам кај татко и и му нудам 10 камили и 100 овци за неа и готово договорено е се.

Сега да не заклучиш од ова и дека го бранам типот што не го ни познавам, а и ништо не напишав за него а ти во тој правец ми го носиш муабетот ?
    Јас пишав за мене што би било кад би било.
    Толку. Ти и Камелија раширивте што како .

Последна измена од модератор: 24 септември 2025
    На Panda00, Малечка Малинка, LadyD и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.914
    Допаѓања:
    24.089
    Веројатно единствената личност во односот што може да раѓа?

Вистински одговорен маж секогаш ќе поддржува абортус при непланирана бременост, се друго е желба за контрола.

На Nausicaa, CoverGirl10, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. SURF

SURF Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.483
    Ако твојата околина и светоглед се такви ок.
    Пиша некоја погоре дека балкански сељак може е подобро што од старт ќе крене раце за се. Барем ќе си на чисто од старт место вака да се бориш со невидливи демони.

На Малечка Малинка, DEFNEDEFO и UsenameNotFound им се допаѓа ова.
  11. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2025
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.103
    Ако твојата околина е таква, не значи дека и неговата е таква. Не си во право воопшто, не го ни познаваш за да му судиш дека лаже. Очигледно,во доцни саати си исфрустрирана од нешто па му се нафрли набедувајќи го и наметнувајќи му свои зборови кои тој воопшто не ги кажал.

На Panda00, Малечка Малинка, SURF и 2 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.999
    Допаѓања:
    276.432
    Да, неебана сум, о Фројд!
    Нели несакајќи беше направено?
    Јасно, после кога нема да знаат што пелени треба за тоа што го створиле, јас треба уствари мајчински инстикт да имам.
    Иш.

Едит: на редит изгледа беше типот што и' рекол на женската - роди го, јас ќе го чувам! (притоа таа не сакала да раѓа). Му рекла ок, родила, нема старателство женава, му плаќа 2.5 алиментација, и батето имаше храброст да земе да се жали "ама зоштооооо сам го чувааам кме кме".

Последна измена: 22 септември 2025
    На senjorita-v, Gosh, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.356
    Допаѓања:
    197.971
    Без взаемна согласност нема да направите ,,случајно,, дете во неплодни денови од предсемена течност:D?
    Користете кондом и вадете го на време. Толку.

На senjorita-v и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  14. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    1.433
    Леле Камелија, се во ред што пиша за телесна автономија и тие муабети ама стварно го напна човекот и еве и ја сум во тие што не гледам ништо лошо во неговото мислење.
    Напишал тој што би сакал да се случи и како би реагирал не дека ќе ја присили на брак, да раѓа или да абортира. Само пиша од негова страна... Па се подразбира дека не може да одлучи сам и дека со девојката ќе разговара, не мора да напише" ќе ја прашам што мисли".
    Кратко и јасно пиша дека нема да е како типот за кој пишуваше членката, дека нема да исчезне..
    Ама навистина немаше потреба да се раширува толку..
    И извини ама кога сме кај нечив речник човекот е културен цело време додека ти му кажа да си тера магарето, па дали би имала секс со него... Може и он би немал со тебе ама не е тоа тема сега..

На Panda00, Малечка Малинка, LadyD и 8 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.999
    Допаѓања:
    276.432
    Да му даде? Што? Пари? Памет?

И не знаеме дали тој првобитниот исчезнал, дали ја присилил, дали, дали... само знаеме дека е сељак, толку.

На senjorita-v, Mumoftwo30, Космонаут и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    1.433
    Јас како што сфатив од напишаното, забременила па прекинал со нејзе поради муабети што ги слушнал. За тоа коментар немам, сељак е во секоја случај, кукавица и тн да не редам. Е сега чоеков само сакаше да каже дека не би се понашал така. Ако забремени , дека нема да избега, дека нема да наоѓа изговори за да ја прекине врската како типот туку едноставно ќе понуди брак... Па сега одлуката е на девојката.. Ако нејќе да раѓа нема да раѓа, ако сака брак ќе прифати ако не нема. Се прави проблем кај што го нема навистина.
    Тука ќе додадам во контекст на муабетот на @ArabellaStarfall, за жал иако е заеднички плод сепак одлуката ја носи жената, дури и да се веќе во брак. Едноставно само поради тоа што е таа онаа што ќе го носи и раѓа и таа и одлучува.

Последна измена: 23 септември 2025
    На LadyD, DEFNEDEFO и SURF им се допаѓа ова.
  17. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.100
    Допаѓања:
    42.968
    Сите ја имаат твојата работа?

На Nausicaa, CoverGirl10, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  18. SURF

SURF Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.483
    Несакајќи беше од аспект на пукнат кондом или не вадење на време . Значи и во двата случаја односот е со взаемна согласност.
    Силувањето ти го дадов како пример на крајностите во кои ме цитираш.

19. SURF

SURF Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.483
    Сериозно во сериозна врска кога се знаете двајцата и немате веќе некоја особена потреба од кондом, ќе треба да внимаваме како да ни е првпат ?
    Сакам да кажам дека непланирано бебето да дојде некоја година порано пред и официјално да имате свадба или да одлучите идеме на бебе. Не зборувам после втор дејт да експериментираме без кондом. Зборувам за моментот кога во врската ви е сеедно кога и дали ќе дојде до бебе но сепак е рано од аспект на официјализирање.

20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.356
    Допаѓања:
    197.971
    Мене не ми било сеедно кога ќе дојде до бебе, не сум Парис Хилтон и не сум дејтала со Рокфелер. И после свадба:!:.

Последна измена: 23 септември 2025
    На Nausicaa, christinnn, senjorita-v и 4 други им се допаѓа ова.