Да му даде? Што? Пари? Памет? И не знаеме дали тој првобитниот исчезнал, дали ја присилил, дали, дали... само знаеме дека е сељак, толку.
Јас како што сфатив од напишаното, забременила па прекинал со нејзе поради муабети што ги слушнал. За тоа коментар немам, сељак е во секоја случај, кукавица и тн да не редам. Е сега чоеков само сакаше да каже дека не би се понашал така. Ако забремени , дека нема да избега, дека нема да наоѓа изговори за да ја прекине врската како типот туку едноставно ќе понуди брак... Па сега одлуката е на девојката.. Ако нејќе да раѓа нема да раѓа, ако сака брак ќе прифати ако не нема. Се прави проблем кај што го нема навистина. Тука ќе додадам во контекст на муабетот на @ArabellaStarfall, за жал иако е заеднички плод сепак одлуката ја носи жената, дури и да се веќе во брак. Едноставно само поради тоа што е таа онаа што ќе го носи и раѓа и таа и одлучува.
Несакајќи беше од аспект на пукнат кондом или не вадење на време . Значи и во двата случаја односот е со взаемна согласност. Силувањето ти го дадов како пример на крајностите во кои ме цитираш.
Сериозно во сериозна врска кога се знаете двајцата и немате веќе некоја особена потреба од кондом, ќе треба да внимаваме како да ни е првпат ? Сакам да кажам дека непланирано бебето да дојде некоја година порано пред и официјално да имате свадба или да одлучите идеме на бебе. Не зборувам после втор дејт да експериментираме без кондом. Зборувам за моментот кога во врската ви е сеедно кога и дали ќе дојде до бебе но сепак е рано од аспект на официјализирање.
Мене не ми било сеедно кога ќе дојде до бебе, не сум Парис Хилтон и не сум дејтала со Рокфелер. И после свадба.
Ако планирам СЕКАКО свадба ти е тема далеку од тоа што беше првобитната тема, кај што се истопори дека ќе се жениш со некоја со која (во дадениот пример) ниту си во сериозна врска, ниту имаш намера да се жениш, ниту гледаш иднина со неа. Бракот не е решение за непланирани бремености, бракот е заедница меѓу двајца кои сакаат да се во брак НЕЗАВИСНО од деца имале или немале. Може да имаш онс и да е бремена, ни таа сака со тебе брак, ни ти со неа, ама еве двајцата сакате да го роди детето. Која е побогу логиката да се жениш/мажиш со некој со кого не сакаш да си во брак? Тој брак не е за ВАС, туку за селото што ќе каже.
Ќе избегаат ко пички при прва прилика, али не, они ќе ја женат уше истиот ден Далеку од зрело размислување, се видело нивното Зрелост треба за ова па треба да знаеш шо сакаш, ама не знаеш
Истото и он го кажа само што потенцираше дека нема да ја отфрли и да ја остави али се' може од контекст да се извади очигледно.