Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.070
    Допаѓања:
    16.904
    Е така, ама на некој ко да не му е јасно.

Друга работа, озбилно има жени кои не осеќале коа им свршуваат внатре? Дали? Пошо има и такви, не знаеле дека си завршил он работа..

2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.350
    Допаѓања:
    197.947
    Да де, митот за плодни и неплодни денови. Обавезно на средина се паѓаат плодните, пошто сите сме по книга. Едукацијата се вика-кондом, и толку е доволно.
    Ајде, забегавме од темата, нек префрли модератор од погоре @RainBow

На Dust, Mumoftwo30, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.999
    Допаѓања:
    276.432
    Ниту некаде реков дека тој намерно ќе направи.

Реков дека неговото сфаќање за преземање одговорност е спротивно на моето сфаќање за преземање одговорност, hence ако на дејт некојси ми направи ваков муабет не би ни имала секс со него. Односно, ако не му е јасно дека родителство не е идентична работа со брак, што на членот очигледно не му е јасно. Тоа го реков.

4. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.700
    Допаѓања:
    9.540
    Непланирана бременост не постои.
    Постојат само одлуки кои се заеднички или пак неодговорност и несвесност кога некој мисли дека може сам да одлучува се.

Бременоста не е несреќа, ниту изненадување ниту пак паѓа од небо, туку е резултат на однос помеѓу двајца и затоа е одговорност на двајцата. Никој нема право да одлучува сам. Кога постои партнерство треба да постои и заедничка одлука како за се така и за ова. Се планира тогаш кога ќе бидат двајцата согласни и се спремни да имаат деца, а не едниот.

Се друго е себичност.

На Малечка Малинка, SummerGirl, Snowflake92 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.165
    Допаѓања:
    25.890
    Јас знам пример кај што на девојчево ѝ беше кажано оти не може да има деца. И изненадно останува бремена (веројатно нели рекле нема потреба од пазење), али пошто наводно можело да не забремени пак понатаму, детето си го раѓа и се мажи за дечково и сега (наводно) си се среќно семејство. Не сме блиски, само олку знам. Е ова можам да го наречам неочекувана бременост.
    А све друго со неплодни денови и вадење надвор... до утре прајте се изненаѓени како се десило.

И да, бебе може од еднаш да се направи. Боже сачувај, да ве учи човек како доаѓа до бременост.

На Космонаут, UsenameNotFound и eliesaab им се допаѓа ова.
  6. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    1.433
    Па не би рекла дека не му е јасно, само тоа што би сакал тој е брак во кој заедно би го раснеле детето со жената што ја сака. Според тоа и си бира партнерка логично. Си тргна од своја гледна точка, сака брак и семејство исто како ти што не сакаш, како што напиша погоре. Но тоа не значи дека не би ја почитувал нејзината одлука, сам го кажа во следните негови мислења. Не знам како да сфатам, дали целиш кон тоа дека да се грижат за него вонбрачно е подобра опција бидејќи тоа е подобрата опција за тебе лично.
    Па на крај краева затоа и се дејтовите, да се запознаеш со личноста. Фала богу имаш право да селектираш кандидати за секс. Само овде беше излишно, друга беше проблематиката а не со кој од форумот би имале или би немале секс.

На Малечка Малинка, eliesaab, DEFNEDEFO и 2 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.999
    Допаѓања:
    276.432
    Претпоставуваш дека ја сака жената наводна, кога со негови зборови кои ги цитирав станува збор за "некоја" (а и во оргиналниот пример не стануваше збор за жена во која некој е вљубен). Никој не зборува за пар кој веќе планира брак.
    Подобро е вонбрачно да се грижат ако самите не се сигурни дека сакаат брак од вистински причини, а вистинските причини многу малку имаат со непосакувана ситуација како што е примерот овде за кој дискутираме.
    Која е логиката да се ожени со некоја која не ја сака, се забавува со неа, ама пошто дете направил да се жени? Ако пред трудноќава немал во план да се жени, трудноќата е погрешна причина за истото. Ако веќе сака брак со таа некоја и сакаат дете со таа некоја е друга приказна што врска нема со конкретнава.

Секако, тоа и го искоментирав, селектирам врз база на тоа да не ми бладаат вакви традиционални "вредности". Фала, не треба.

На eliesaab, Munchmallow20, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  8. SURF

SURF Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.483
    Мене јасно ми е и за родителството и за бракот. Тебе изгледа не ти е јасно па како што кажа членката погоре требаше чекор по чекор и сликовито да ти објаснам како ќе преземам одговорност за детето што сум го направил.
    Друга работа со параноиве за некакво меѓу машко договарање меѓу таткото и зетот и тие талибанските сфаќања стварно не знам што да искоментирам. Предпоставувам дека и реплицирам на девојка што живее во Европа, во град, во држава и култура со многу либерални сфаќања но и слободи и права а не на некоја што живее во некоја пештера во Авганстан или во некое село во сред џунгла во Африка.
    Како што кажа погоре, си имала непријатни искуства од околината тогаш можам да ти ги разберам ваквите размислувања.
    Ако е некаква радикална феминистичка агенда и пропагадна за деградирање на мажите во целина без разлика на нивните реакции тогаш горе напишаното не го земај во обзир.

На angel92, Малечка Малинка, eliesaab и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    2.890
    Само еден ќе треба да мине 9 месеци во хормонска агонија и да е исечена на пола за да го роди.
    Така да, одлучување сам кога е од женска страна не е себичност.

На CameliaMiller и Polyincognito им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.999
    Допаѓања:
    276.432
    Радикална феминистичка агенда е.
    Ај сега ела кажи дека си добар момак, да заокружиме.

Се убаци у муабет кој везе немаше со сериозни врски и бракови, ама океј, ако од онс направиш дете и следен чекор ти е женидба, што да ти кажам, со среќа :hai:

На Космонаут му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SURF

SURF Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.483
    Ок нека биде. Не ме интересира во што веруваш и што поддржуваш.
    Ме интересира само зошто во секој твој пост си измислуваше работи и ми ги извртуваше муабетите ? Настрана што почна и со лични напади и заклучоци што доволно кажува за тебе и твојата перцепција.

Не кажувам. Свесен сум дека не сум идеален. Работам на мааните за да ги поправам. Работата е што ти живееш во некој замислен паралелен свет па манифестираш .

Нигде ни тоа не го кажав дека после онс ќе женам некоја но ок. Знам дека ти е интересно да извртуваш зборови, и да провоцираш за да има драма.
    Со среќа и на тебе. Особено на дејтовите. :hai:

На angel92, eliesaab, DEFNEDEFO и 6 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.999
    Допаѓања:
    276.432
    Како извртувам кога буквално те цитирам?
    Воопшто прочита за што станува збор пред да коментираш?

Некоја си (за која типот слушнал лоши муабети) абортирала (а наводно не можела да има деца). Каде во приказнава има заљубени двајца што случајно дете направиле? Од невнимание, експериментирање, ватевр?

Еве нека е обратно, јас и Трпе се сексаме, јас му викам пијам терапија нема гајле. Трпе ми верува, ама јас си подзаборавам ете. И како е Трпе "должен" да се жени со мене оти сум трудна? Каква е поврзаноста? Зошто би се женел со мене?

Во овој пример мојов бејби трап е грозен, ама ете биднало, Трпе татко сакал-нејќел ќе стане. Тоа не значи никако дека е "должен" да се жени со мене. Толку е просто (и блиску до оргиналниот пример за кој се отвори дискусија).

На Dust и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  13. SURF

SURF Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.483
    Во ред. Те сфаќам што сакаш да кажеш.
    Дали ти ме сфаќаш дека меѓу редови и сфатив дека ти и Трпе не правите муабет откако се случило тоа и дека ти си заборавила тој ден, недела да земеш терапија и се случило што се случило ?
    Затоа реков и погоре дека комуникацијата е најбитна со кого и да си и за што и да си. Значи ти ќе му кажеш на Трпе што се случило и ќе видиш негова реакција. Ако е позитивна тогаш правите договор што ви одговара на двајцата, ако е негативна тогаш се случува гореспоменатата случка и тогаш се преземаат други мерки за да му ставиш на знаење на Трпе дека тоа бебе од нигде никаде не се појави во тебе и дека и тој има одговорност.

На CameliaMiller и milkyway^^ им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.999
    Допаѓања:
    276.432
    Е сега се разбираме. Трпе има одговорност кон детето, пошто го направил детето, но таа одговорност не значи дека треба Трпе да се жени. Не е примерот за кој дискутираме за сериозни врски кои се со план за брак, за нешто сосема поинаку е примерот за кој дискутираме, затоа е важно да се разграничи.

Да не се правиме слепи на вакви ситуации од двете страни "подметнати", оти ги има, не се тинејџерски хорор приказни - што би рекла членката погоре :)

На Dust, Mumoftwo30, SURF и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. SURF

SURF Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.483
    Супер што после 24 часа дебата конечно се разбравме двајцата.

Сега ќе ми дадеш после овој муабет ? :$
    ЈК :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На Малечка Малинка, Adidas888, Cinnamon Bun и 3 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.999
    Допаѓања:
    276.432
    :^)
    Не, и тоа специјално оти рече феминизам во негативна конотација :f:

17. SURF

SURF Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.483
    Oфф , и тоа е долга тема за дебатирање. Овде е и оф топик.
    Само краток хинт ќе ти дадам да прочиташ и да се запознаеш со првиот и вториот бран на феминизмот и со овој третиов ако не е и веќе заменет некој четврти новопојавен.
    За почеток земи запознај ги Роза Луксембург и Роза Паркс.

18. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    1.433
    @SURF што значи тоа што се разбравте, ти се смени мислењето да се ожениш со "некоја" што би ја затруднел :P?

На SURF му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SURF

SURF Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.483
    Дека повеќе нема да се расправаме на темава без разлика на исходот од разговорот. :rofl:
    Agree to disagree.

На eliesaab, Cinnamon Bun, DEFNEDEFO и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.794
    Допаѓања:
    47.246
    Не може да ги запознае оти се мртви...

Иначе, фала што дојде да ни мудасплејнеш за нови поими како феминизам и неговите бранови. Што би правеле без тебе и твоите хинтови...

Друга некоја стручна литература имаш да ни препорачаш на оваа тема, или само овие две ги знаеш оти исто се викаат па затоа си ги запамтил од учебникот по Историја у осмо одделение?

На sparklie, SummerGirl, Puellapulchra и 8 други им се допаѓа ова.