Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Абе седи, ги гледаме на дело какви се, тука ќе ми драпаат мадиња. И ги читаме и ги гледаме.

Не ги спомнав во "подметната" бременост, туку бременост со небитен партнер - оттаму не се ни мажеа. Сакаа дете, нејќеа сопруг. На татковците не им е ускратено да бидат татковци.

Last edited by a moderator: Sep 26, 2025
    SummerGirl likes this.
  2. UsenameNotFound

UsenameNotFound Истакнат член

Не вреди да се замараш. Ако те сакал ќе превземел нешто.

Јас имав сличен случај, со типот бевме најдобри другари. Се дружевме може некои 2 години и во последните месеци поминувавме премногу време заедно. Дури другарките почнаа да се жалат како ние 2ца сами сме си излегувале а нив не ги викаме откога сме заедно..

А јас сиротка чекав на него да превземе некој чекор и да каже дека сака да сме повеќе од bbfs..

Едно време си мислев да не си правам јас сама филмови во глава. Почнав да не му пишувам прва, да не го барам, да не му одговарам.. Одевме заедно на факс, претходно заедно седевме, почнав да каснам на предавања и кога ќе дојдев ќе седнев до некој си рандом..

Тоа може траеше една недела или така нешто. Почна да се загрижува за мене, да ме прашува дали сум добра, зошто доцнам, зошто не сум седела до него ми чувал место. На секоја можна пауза буквално трчаше по мене. Ако претхдно поминувавме многу време заедно сега беше уште повеќе. Дури и до дома почна да ме испраќа. И тоа јас кај што живеев беше во спротивна насока од кај што ттребаше да чека автобус. Се враќаше цела станица.. И си мислев со вакво однесување не може да сме само другари. Ајде си реков може се срами да ми каже, ќе почекам нема зошто да брзам.

Последните неколку пати кога и да сме заедно, ќе зборуваме нешто и онака од нигде никаде ама букално од никаде почна да ме прашува: Тебе кога ти беше роденден? Следен пат исто: Ти во Х ли беше родена?
    Се чудев зошто ме прашува кога мене роденденот ми беше поминат.. И трет пат исто така разговараме нешто и ме прекинува и ми вика : А ти сега постара си од мене? И јас сум као? Whaaat? Каква врска има прашањево со тоа што го збориме?

И тоа беше тоа. На крај испадна дечкото има кревко его.. Му сметало што сум 2 месеци постара од него. Т.е не беа ни 2 - 7 недели ама нема врска.

Поентата ми е кој знае што му се вртело во глава на овој твојов иако сте се дружеле подолго време.
    На крајот од денот ако си му значела доволно ќе се потрудел повеќе.

3. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Не е срамежлив туку несигурен.
    Да те свиѓаше 100% одамна ќе направел потег.

А на 35 години не ни ти треба некое лигле такво без јајца.

UsenameNotFound and Mumoftwo30 like this.
  4. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

@ристованабане99 @usernotfound Што велеше еден, Imma hold your armpit hair when I say this:

Не сте им се допаѓале, не биле вистински заинтересирани, не ве сакале ни малку.

Сè друго, како "2 месеци постара" e само прост изговор :bug:

If a man truly likes you, нема толку лесно да се откачи, па макар била и 20 години постара, со розева коса и шарени очи (heidy)

Така да, девојки, ценете се себеси повеќе и ценете си го своето време. Не се замарајте да дешифрирате мажи, тие се доста јасни кога сакаат некоја :nod:

A ако не ти е јасен, значи не те сака. The end :*:

5. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Ау врв :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Е многу се глупи маживе, премногу.

Преглупа причина е ова за да не сте биле нешто, ако стварно било се океј, и немало нешто друго.

Dust, smooch, hermosa and 8 others like this.
  6. SURF

SURF Истакнат член

Игноратност на највисоко ниво за да после тоа се жалат дека се неразбрани и сите нив намерно им правеле
    mansplain.

7. Malesia

Malesia Популарен член

Еве мое најискрено и најдобронамерно мислење. Не требало да одиш кај него дома пред да се бакнете некаде на улица, на клупа некаде надвор. Па муабети, па кафиња излегувања па тек после дома. Од самиот старт си му дала погрешно мислење да има човекот за тебе, така се предомислил за било што. И не сакал било што.

8. ристованабане99

ристованабане99 Истакнат член

Ме потсети цитатов со armpit-ot на филмот “He’s just not that into you”, имаше доста муабети баш за тоа. А, на крајот, филмот скроз спротивно се разви :)

Cutiepie1 likes this.
  9. Alek90

Alek90 Истакнат член

Извини ако звучи грубо, ќе ти кажам директно: не си му била доволно привлечна. Ама му се допаѓало вниманието и да се допишува и дружи со тебе.

SummerGirl likes this.
  10. Asparagus

Asparagus Популарен член

tumblr_c4c60e441240572543171ee7cd4f4149_838ed0c0_400.gif

11. UsenameNotFound

Немаше ништо друго. Барем според мене.
    Ако не сум му се допаѓала немало да поминува толку време со мене. И онака не добиваше ништо.

@Polyincognito го споделив ова како пример дека некогаш и нешто што не би требало да е причина е всушност причина.

Кога сфатив што му е проблемот се дистанцирав и тоа е тоа.

Не планирав да филозофирам ама ај да го кажам уште ова. Јас верувам дека се што се случува е со причина. Ако требало да сме заедно ќе сме биле - така што се што се случи е за мое добро.

После некое време дознав нешто и си реков добро е што не сме започнале никаква врска.
    Цел семестар го игнорирав, ама затоа што бевме во исто друштво понекогаш кога ќе излезевме заедно ќе дојдеше и тој. И еднаш нешто се жалеше како не му работи интернетот на телефонот и една другарка му вика: Како бе не ти работи еве укл си на фејсбук?
    И типот мртов ладен како да е нешто најнормално вика: Ааа тоа не сум јас, сигурно е мама.

Луѓе останав со отворена уста буквално.
    Мама?
    Сериозно?

Јас разбирам да си 12год и мајка ти да има пристап. Ама на 21 бе? Нели си малку голем за мама да чита што и со кого пишуваш?

12. ADAM-

ADAM- Активен член

Малку нереална ситуација, не верувам дека ова се десило....а ако е така тогаш или курот му е 5 сантима или се заебавал со тебе.

13. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Абе види, без причина никој не прави така. Е сеа дали причината била дека не те сакал или едноставно си бил природно глуп за како причина да ја наведе таа. Просто неверојатно ми е тоа пречка да му била.

Ау.. Е со овој дел све кажа :x:x

Си имала среќа што си го одјебала на време :)

UsenameNotFound likes this.
  14. UsenameNotFound

Дефинитивно.

Mrs. right likes this.
  15. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Да го појаснам само ова.

На маж може да не му се допаѓаш воопшто и пак истиот да нема проблем да ти го троши времето и да тепа досада со тебе.

Звучи сурово, ама такви се. Повеќето не сакаат да се сами. Затоа треба да се гледаат нивните постапки.

Односно, што прави во тоа време кога е со тебе. Колку се труди околу тебе, колку инвестира во тебе од секој аспект, колку презема иницијатива, дали те вклучува во неговиот живот, колку се труди да правите заедно работи, како те прави да се чувствуваш и сл :*:

16. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Ова е точно, другар истово ми го призна од машка гледна точка..
    Па и да те убедува во спротивното, а благе везе да нема.

Навистина и мене ми звучеше сурово, ама таа е релноста, такви се некои нз кое име го заслужуваат да ги наречам.

SummerGirl and eliesaab like this.
  17. UsenameNotFound

Да, те разбирам и се сложувам. Меѓутоа сметам дека во мојот случај мајка му беше проблем. Изгледа на неа не и се допаѓав.

Во секој случај, не е повеќе важно. Ми направи услуга и реално јас сум благодарна.

18. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Зависи на која возраст сте биле, ако бил возрасен можел да и се спротивстави.
    И на дм татко и беше на почетокот против нас, ама таа не го послуша и продолжи со мене, оној кој те сака ќе помине преку се за тебе.

SummerGirl and UsenameNotFound like this.
  19. ADAM-

ADAM- Активен член

Ако му е до тепање време ќе те бамбуса и уздуж и попреку а не да дреме до тебе. Имал проблем може или бил од тие нихилистички типови, ги има 1% може од популацијава.

20. felisitas

felisitas Популарен член

Баш беше муабетот за подметната бременост, ги даде како пример.
    Нејсе, друго да ти посочам околу тоа преземање одговорност како родител, по твое мажот треба да застане покрај тебе без разлика што и да одлучиш ти? Точно, право на жената е да роди или да абортира, нејзино тело но еве ти се решиш да го родиш детето и таткото да биде вклучен вонбрачно, што ако тој не се сложи? Еве @SURF е хипотетички татко кој го хејташ поради различното мислење. Дали твоето е поправилно од неговото и по кој основ? Значи ако не е по твое го прави него идиот, шовинист итн.