Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. UsenameNotFound

UsenameNotFound Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    222
    Дефинитивно.

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.005
    Допаѓања:
    8.911
    Да го појаснам само ова.

На маж може да не му се допаѓаш воопшто и пак истиот да нема проблем да ти го троши времето и да тепа досада со тебе.

Звучи сурово, ама такви се. Повеќето не сакаат да се сами. Затоа треба да се гледаат нивните постапки.

Односно, што прави во тоа време кога е со тебе. Колку се труди околу тебе, колку инвестира во тебе од секој аспект, колку презема иницијатива, дали те вклучува во неговиот живот, колку се труди да правите заедно работи, како те прави да се чувствуваш и сл :*:

На Ѕвездена, SummerGirl, Dust и 11 други им се допаѓа ова.
  3. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    615
    Ова е точно, другар истово ми го призна од машка гледна точка..
    Па и да те убедува во спротивното, а благе везе да нема.

Навистина и мене ми звучеше сурово, ама таа е релноста, такви се некои нз кое име го заслужуваат да ги наречам.

На SummerGirl и eliesaab им се допаѓа ова.
  4. UsenameNotFound

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    222

Да, те разбирам и се сложувам. Меѓутоа сметам дека во мојот случај мајка му беше проблем. Изгледа на неа не и се допаѓав.

Во секој случај, не е повеќе важно. Ми направи услуга и реално јас сум благодарна.

5. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    781
    Зависи на која возраст сте биле, ако бил возрасен можел да и се спротивстави.
    И на дм татко и беше на почетокот против нас, ама таа не го послуша и продолжи со мене, оној кој те сака ќе помине преку се за тебе.

На SummerGirl и UsenameNotFound им се допаѓа ова.
  6. ADAM-

ADAM- Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2025
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    34
    Ако му е до тепање време ќе те бамбуса и уздуж и попреку а не да дреме до тебе. Имал проблем може или бил од тие нихилистички типови, ги има 1% може од популацијава.

На Ѕвездена, UsenameNotFound и ристованабане99 им се допаѓа ова.
  7. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.367
    Баш беше муабетот за подметната бременост, ги даде како пример.
    Нејсе, друго да ти посочам околу тоа преземање одговорност како родител, по твое мажот треба да застане покрај тебе без разлика што и да одлучиш ти? Точно, право на жената е да роди или да абортира, нејзино тело но еве ти се решиш да го родиш детето и таткото да биде вклучен вонбрачно, што ако тој не се сложи? Еве @SURF е хипотетички татко кој го хејташ поради различното мислење. Дали твоето е поправилно од неговото и по кој основ? Значи ако не е по твое го прави него идиот, шовинист итн.

На Малечка Малинка и SURF им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.941
    Допаѓања:
    275.942
    @Polyincognito ама баш.
    Многу подобро поминувам откако почнав да давам само заслужено внимание, никако подарено.

Оти чисто за да тепаат време ќе дрндаат ден и ноќ без никаков труд од нивна страна - така што, сега ако некој сака мое внимание, мора да го заслужи прво. И помалце боли глава откако престанав да барам "скриени значења". Ништо не е скриено, сè е на ачик :D

Баш не беше, читаш што сакаш.

За прашањето одговорив поназад, за мое тело нема да прашам, јас одлучувам. Ако не сака да е татко, ќе си плаќа алиментација и тоа е тоа. Нема сигурно да се омажам оти ама тој сака лол. Во случајот на моите пријателки татковците сакаат да се родители и се.

На SURF и Polyincognito им се допаѓа ова.
  9. UsenameNotFound

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    222
    Тогаш имавме по 21 година, двајцата.

Реално, од секогаш сум била свесна за вакви работи и потенцијални проблеми. И ако видев некој red flag готово толку е.

Мислев дека дечкото е супер, и реално беше супер за времето кое го поминавме заедно. Меѓутоа, кога почна да ми кажува дека му смета „разликата во години“, си се повлеков. Нема што да го убедувам некого – ако му смета, му смета и тоа е тоа. Искрено, и јас никогаш не сакав да бидам постара во врска; на почетокот ми сметаше малку, ама си реков дека ако сè друго е ок, две месеци разлика не е причина за крај.

Е сега, ако нему тоа му било проблем и не може да помине преку тоа, зошто би била со некој таков? Тука веќе не станува збор за 2 месеци разлика – се работи за тоа што нема свое јас и повеќе му е важно што ќе рече светот: Леле, ќе ми се смеат, имам „стара“ девојка...

Дополнително, друг red flag беше тоа што од една страна ми даваше знаци индиректно, а не преземаше ништо директно. Разбирам срамежливост, ама се знаевме две години – не бевме од вчера. Игри никогаш не ми се допаѓале.

Тоа со мајка му беше врв – шлаг на тортата. Јас ги почитувам родителите и сметам дека секој треба да ги почитува, ама на 21 година да ти чита пораки е премногу. Уште да го држеше за раче и да го носеше на предавања!

Откако го дознав ова, целото мислење ми се смени. Такви луѓе не се менуваат лесно – цел живот ќе слушаат што ќе каже мама.

Затоа на крајот се заврши одлично. Ако доволно сум му значела, ќе се борел за тоа што го сака.

Пак ќе кажам благодарна сум му што ми направи услуга.

На hermosa, L.i.n.a.a и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  10. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.367
    Ако не сака да е татко никаде нема да фигурира како татко и нема да плаќа ништо. Правно гледано се ми е јасно, се осврнувам на делот кога рече требало да биде покрај неа што и да одлучи..

И да едитирам, секако дека нема да се омажиш оти тој сакал, фала богу твое право. Ама и негово е да не прифати вонбрачно да родителствува и да се тргне скрос. Не можеш ни ти да му наметнеш него, ќе родам ќеф ми е, не те сакам покрај мене ама плаќај алиментација

На SURF му/ѝ се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.941
    Допаѓања:
    275.942
    Правно ако не сака да плаќа алиментација постои днк, се докажува татковство и нема др. опција (и ваков пример познавам, дечкичот на швалерката и' направи дете, ама "не било негово" :D ) Може да не фигурира како татко само ако не му кажам и нема поима дека сум трудна и сум родила, ако не знае дека има дете.

Последен болд - не го реков тоа. Туку дека не е решение брак за несакана бременост. Брак е друго, родителство е друго. Самиот после си објасни дека не мислел на ситуации онс - ама затоа избрза да каже дека од ДРУГ маж дете би чувал ;)

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.367
    Може да се одрече од татковството, не можеш да го принудиш. И покрај днк, не сака ништо со детето и тоа е. Такви се баш примерите што ги спомнав погоре. Како се изврте муабетот, ќе родам ако сакам, ќе го вклучам ако сакам ама алиментација ќе плаќа.и после за феминизам збориш, мн е контрадикторно.

13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.941
    Допаѓања:
    275.942
    Не постои опција да се одречеш од алиментација. Нема такво нешто. Кај ги вадиш муабетиве бе :D

Не знам дали не читаш што пишувам или што е во прашање, at this point одговоров е за некој да не помисли дека не постојат правни механизми за двајцата родители.

Еве пак да го земам мојот хипотетички пример со Трпе. Трпе сака да е родител, јас не сакам. Трпе може да бара днк анализа и татковски права и ќе ги добие, сакала јас или не сакала.

Тоа што не сум омажена за него не го спречува да е татко, а ако не сака да е татко не мора, само не може да не плаќа алиментација. Исто важи и обратно да е, да е детето со него, јас ќе морам да плаќам, сакала или не.

14. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.367
    Не ги вадам муабетите, кажувам според примерите што ги знам. Два примери се, не сакаа ништо ни со мајка ни со дете. Како и да е, повеќе сакав да кажам, изнапиша реферати за феминизам ама во ред е да одлучиш да родиш иако тој не сака, да не сакаш ништо со него еве и очи да не ви види со детето ама да плаќа молим те. И тоа е во ред. Ама феминизмот на најјако.
    И знам јас дека бракот не е единствено решение ама за некои е најповолно и оптимално во индивидуална ситуација.
    И интересно ми е како прпово ставот на членот го сфати за онс, па потоа мораше он да се дообјаснува на што мисли.

На SURF и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  15. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    8.173
    А што е решение?
    Повеќето што остануваат непланирано бремени, веќе се во врска. Ако не планираш иднина со некого, која е и потребата да си во таа врска. Следствено логично е да те побара тој некој за жена. Па ти абортирај до утре и кажи не.

Патем не ме смеј за алиментација. Алиментација е за совесни граѓани.
    https://jasno.mk/post/zagrizhuvachk...t-i-od-deczata-za-da-ne-plakaat-alimentaczija
    И да издејствуваш, многу ќе те закрпат тие две три илјади денари.

На Ѕвездена и SURF им се допаѓа ова.
  16. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.005
    Допаѓања:
    8.911
    Маж може да се ожени со жена која не ја сака, не па малку да потепа време со некоја така.

Нихилист мај ес, плиз :D

На Ѕвездена, Gosh и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.941
    Допаѓања:
    275.942
    Тие што се во врска и планираат брак се др. категорија и врска немаат со тукашната дискусија.
    Мислам нели ќе чуваа од др. маж дете? Ќе се женеа со трудни од др. мажи? И тоа да не е во врска :D Не ме смеј.

Алиментација немам намера да дискутирам каква е, зборам закон каков е.

Го поврзав со несериозни врски како што и беше примерот. Каква врска е таа кај што он се жени со жена која е трудна со друг? Скроз сериозна? (негови зборови, не мои)

Да, со моево тело јас ќе одлучам што ќе правам, тоа и им го кажувам на партнерите, да сме си на чисто :f:

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ADAM-

ADAM- Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2025
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    34
    И мажи и жени се исти курац, само ако веќе тепа некој време ќе ќе ја "тепа" и онака, ѕврцките ќе и ги вади. Боље да ебеш отколку да дремеш до некоја....не е некоја сложена работа за разбирање. Ама има како што реков и такви тумруци што не би пипнале жена, само малку се.

19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.595
    Допаѓања:
    28.762
    Ех, машкото его..... мисли дека е Исус Христос.

20. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.367
    Ама каква врска има жената трудна од друг во муабетов сега? За твоето сфаќање на феминизам збориме. Он нека се жени со кого сака, може е прелепотица се затрескал кај знам јас зошто би се женел. Тој дел нема никакво суштинско значење со муабетот што го вергламе страници уназад и нема што да се коментира. Всушност знаеме дека е кажано во смисла да го појача фактот дека не би дозволил да е тој причина да се случи абортус.
    Пак не ми одговори за феминизмот? Да исто и јас имам право како и ти што да правам со моето тело ама примерот со алиментација и рефератите за феминизам уназад не одат заедно.

Едит - сега е @SURF и цела машка популација на ред да каже како никад не би те сексале ако им ги свртиш овие муабети на дејт :f: