@Harley Quinn и јас мислам да разговарате да живеете заедно. Не мора одма да се оди кон обвинувања и барање виновник, мислам дека повеќе ситуацијата не ви е идеална. Така да, ќе се сложам со други мислења, зборнете, види на што сте во однос на заеднички живот.
Здраво. Со партнерот сме една година заедно. Тој е помал од мене 3 години, но тоа не ми претставува никаков проблем. Проблемот е што кога сме во друштво или вака фамилијарно соберени, партнерот многу малку комуницира, да не кажам ич. Кога сме заедно не е таков, дури некогаш не можам јас да дојдам на ред. А цело време тој е иницијаторот да искачаме некаде со друштво. Имам разговарано со него на таа тема и тој ми нема дадено некој конкретен одговор, туку дека е таков. На моменти тоа ми пречи и ми е незгодно. Не знам како да постапам.
Го разбирам човекот, и јас сум таква многу често меѓу големи групи на луѓе кои не ми се дел од комфорна зона. Најверојатно му е незгодно да не речи нешто "погрешно" или му е страв да е свој да не го осудуваат. Јас кога сум опуштена зборувам, кажувам шеги, отворам дискусии за различни теми, но така во поголема група луѓе што не ми се особено блиски на лично ниво не би го правела тоа. Совет мој, пробај ти да го вклучуваш почесто во дискусиите, со тоа колку толку ќе се опушти.
Ајде пак. Темава е за совети. Ако немате што да советувате - не ја полнете со оф топик. Најдете која е соодветна тема за тоа што сакате да дискутирате, па цитирајте таму. Предлог соодветни теми за се што зборавте овај пат вон темава: ПАК - феминизам, пак непланирана бременост; Добри/лоши момци тема 1, тема 2, тема 3. Следно, ако "дискутирате" како овде - ќе ве бришам јас или @RainBow. Од таму, држете се до цивилизирана дискусија и пак предлог да прочитате правилата на форумот и препораките на однесување. Спојлер: Правила: релевантни цитати Спојлер: Препораки: релевантни цитати