Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.186
    Допаѓања:
    12.473
    Еднонасочна улица ти е ова.

На CameliaMiller и Polyincognito им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.940
    Допаѓања:
    275.931
    Зошто таа да жртвува работа, а не тој... :) Оправдувања безброј, одговорност...

На eliesaab и Polyincognito им се допаѓа ова.
  3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    41.716
    @Harley Quinn и јас мислам да разговарате да живеете заедно. Не мора одма да се оди кон обвинувања и барање виновник, мислам дека повеќе ситуацијата не ви е идеална. Така да, ќе се сложам со други мислења, зборнете, види на што сте во однос на заеднички живот.

На macysh, Just_a_kid и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  4. Saraahh

Saraahh Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    2.353
    Здраво.
    Со партнерот сме една година заедно. Тој е помал од мене 3 години, но тоа не ми претставува никаков проблем. Проблемот е што кога сме во друштво или вака фамилијарно соберени, партнерот многу малку комуницира, да не кажам ич. Кога сме заедно не е таков, дури некогаш не можам јас да дојдам на ред. :D А цело време тој е иницијаторот да искачаме некаде со друштво.
    Имам разговарано со него на таа тема и тој ми нема дадено некој конкретен одговор, туку дека е таков. На моменти тоа ми пречи и ми е незгодно. Не знам како да постапам.

5. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.351
    Допаѓања:
    58.770
    Го разбирам човекот, и јас сум таква многу често меѓу големи групи на луѓе кои не ми се дел од комфорна зона. Најверојатно му е незгодно да не речи нешто "погрешно" или му е страв да е свој да не го осудуваат. Јас кога сум опуштена зборувам, кажувам шеги, отворам дискусии за различни теми, но така во поголема група луѓе што не ми се особено блиски на лично ниво не би го правела тоа.
    Совет мој, пробај ти да го вклучуваш почесто во дискусиите, со тоа колку толку ќе се опушти. :)

На Mrs. right, CameliaMiller, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.281
    Допаѓања:
    176.824
    Ајде пак. Темава е за совети. Ако немате што да советувате - не ја полнете со оф топик. Најдете која е соодветна тема за тоа што сакате да дискутирате, па цитирајте таму.

Предлог соодветни теми за се што зборавте овај пат вон темава:
    ПАК - феминизам, пак непланирана бременост;
    Добри/лоши момци тема 1, тема 2, тема 3.

Следно, ако "дискутирате" како овде - ќе ве бришам јас или @RainBow. Од таму, држете се до цивилизирана дискусија и пак предлог да прочитате правилата на форумот и препораките на однесување.

На Mumoftwo30, Cutiepie1 и Amelia. им се допаѓа ова.