Јас не разбирам зошто по секоја цена се влечкаат во вакви ,, врски,, без врска? Зошто си го губат времето? За да пише-ама ние 5 години сме заедно? Пензија ќе и дадат за минат труд? Зоооошто?
Девојката му раскинува од Ноември 2024, врската им е токсична, исполнета со драми,кавги, во секое мислење таа бара вина во него, сака контрола и доминантност, дечково не може да диши од неа. Најголемиот проблем е во нејзината несигурност, ниска самодоверба, преголеми очекувања, дечкото си кулира на сите можни начини ја понижува,спушта ниво подоле затоа што знае дека таа ќе попушти на едно негово извини ќе попушти. Колку понижувања се потребни да сфатиш дека ова не е човекот со кој би била во брак? Понекогаш љубовта не е доволна.
Ако после 5 години со некого моето семејство не го смета за битен да дојде некаде каде што сум јас поканета, прво ако се толку блиски (брат/сестра) сама ќе се расправам со нив за нивната непочит најпрво кон мене, а потоа кон него, и не, нема да отидам. А и дечко да имам вака да ми се испонаша, дечко нема да ми биде веќе сигурно.
Ако ти не го сметаш за битен, нема ни твоето семејство да го смета. Што се деси? И аман, не се години пропаднати во вода, искуство е. Преку искуства учиме.
Ако не ти ја почитуваат личноста со која ти гледаш иднина или како и да кажам, што бараш и ти да одиш? Од вакви како тебе што не знаат да функционираат без домашните и не знаат да стават зрели граници доаѓаме до проблеми. Какви правила де, и претходно те цитирав дај ми зрел нормален одговор не како киша око Крагујевца да ми вртиш.
Јас го разбирам чувството на болка, нормално е, ама да речеш години фрлени во вода е као за џабе си ги потрошил. А не се за џабе, имало моменти на уживање и сигурно целокупното искуство не прави поспремни за наредната врска, повеќе знаеме што сакаме, што не сакаме, кај ни се црвените линии...
Тогаш сите виши сили нека се со тебе ако не препознаеш за себе си шо е арно а шо лошо, тежок живот ќе имаш..
Жалам што ќе ви кажам, ама да раскинеш 2 ипол годишна врска, која не била доволно добра за тебе, не е нешто најлошо во животот. Луѓе во брак се разделуваат, чуваат деца сами, се снаоѓаат како знаат и умеат, па сега за врска ќе се тресам, посебно ако врската била лоша, а вие млади... што подалеку од такви врски, за неколку години од сега ќе си бидете благодарни што сте искочиле од таква врска. Сега е свежо и ново, ама ќе помине, не е крај на светот, сите сме поминале низ тоа, и еве одговорно тврдам дека има милион пострашни работи, што ќе ги поминете во животот.
Не беше врската лоша. Не знам што му се деси, изговорот беше не е среќен, сакал да биде сам. Не ме соатава за друга ниту пак сака да иде со друга. Ме сака, го сакам. Ми доловува дека се уште е до мене и ќе биде во било кој момент и можам да му се обратам. Скршена сум на милион делчиња.
Не е среќен е легитимна причина.Дури и за развод. Не дека разбирам баш, ама сум чула и видела. Секој различно дефинира среќа, ништо со тоа не можеме да направиме.
Оној што се сака не се остава. Во врска ако не ти е поважна среќата на другиот не сакаш доволно. Се случуваат караници во врска до тој степен да посакаш да раскинеш, ама ако знаеш дека другиот би бил несреќен така нема да го оставиш.. Колку што те прочитав не бил некој сериозен проблем, само тежок период, а ако некој не може да издржи со тебе и кога е тешко не ти го треба. Не се пропаднати години, сигурно ти било убаво, си научила нешто од таа врска..