Форумџика на годината

Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. mom to be

mom to be Истакнат член

Некогаш кога не си среќен и добар сам со себе,не го мачиш ни тој крај тебе.Можеби му треба време сам со себе да се среди,не знаеме каков проблем има дечкото на членкава.Можеби пробува да се најде сам себеси.Не мора да значи дека не ја сака

Snowflake97 and hermosa like this.
  2. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Секогаш кога не е среќен треба да ја остави? И кога ќе е среќен да и се врати? И така во круг?

Gosh and Polyincognito like this.
  3. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Комплетно те разбирам. Други околности ве имаат разделено и знам колку е тешко, бидејќи истото го преживеав и сеуште преживувам.
    Можеш само да се помириш и да му дадеш време на времето, да одиш на работа,да најдеш мотивација. Да помине некој период па да разговарате смирено и отворено, можеби оваа луфта ќе ви годи, да видите каде сте грешеле, каде можете да поправите итн.

Angie1432 likes this.
  4. mom to be

mom to be Истакнат член

Па тоа времето ќе го покаже. некогаш треба време и одалеченост за да се сфатат некои работи.Можеби ќе је продолжат врската,можеби ќе стават крај

5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

океј и? кога ќе пишете нешто вакво, ко да не сме свесни дека има пострашни работи. нормално дека е тажна, не мора и теткински коментари.

Nausicaa, Panda00, sparklie and 6 others like this.
  6. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Биле одалечини, не се гледале доволно тоа било и проблемот затоа што раскинале.. Тој не бил среќен во таква врска а не дал ништо од себе за да го смени тоа само се откажал.
    Мислам дека не ја сакал доволно кога се откажал.
    И колку и да и сака срцето да му се врати кога тој ќе рече "да пробаме пак" мислам дека не треба да му се враќа, затоа што секој пат кога ќе наидат на пречка тој ќе се откаже и постојано ќе и го крши срцето..

7. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

@Harley Quinn Не е до тебе, те оставил и ти моментално си скршена.

Така што, нема што да ти доловува и да ти вели дека можеш да му се обратиш кога сакаш. Вака е само полошо за тебе.

Ова ми е толку познато. Во превод, сака да е сингл, да си ги истражи опциите, особено ако се повел по тазе раскинатиот другар - борачите на демони. Ама истовремено, не ја затвора целосно вратата на комуникација со тебе, во случај да посака да се врати.

Ма таа врата треба најсилно што можеш ја треснеш до крај. Како што вели @Mr.Limonko, ќе се вртите во круг и ќе те остава кога ќе му текне, сваки Петак изузетак? :^)

Утре ќе имате деца и татко им нема да бил среќен, па ќе ве остави така, да се луфтирате. Така било тоа, без разговор, без причина, без борба се остава личноста која ја сакаш, како не.

Цени се себеси многу повеќе! Тој не бил среќен, а ти си? Или ти си тука закачалка да бидеш? (heidy)

8. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Апсолутно.

Мене ми е многу чудно да раскине некој ако има љубов и чувства кон партнерот. Е сега, доколку некоја трета личност извлијаела, се вмешала, тука се мења ситуацијата ама пак, ако сакаш кај би дозволил да страда саканата личнот па и ти самиот.

Тежок период не е и не може да биде изговор. Баш ако е во тежок период, би требало да сака заедно да се изборат, и да го надминат, а не вака.

Mumoftwo30 and Mr.Limonko like this.
  9. quattro

quattro Популарен член

И да постело проблем, секој проблем има решение, ако се има добра војла истиот да се реши и ако ти значи личноста или доколку ако личноста од нешто не е задоволна во самата врска треба да биде искрена со своите намери и чувства и да разговара отворено со другиот за да изнајдат решение еднакво за двајцата, во спротива се е изговор и бегање од местото на настанот.

Можеби во твоите очи не гледаш проблем, но не знаеме каква позадина крие тој што само по себе рекол дека сака да биде сам. Нема човек на земјата што сака да биде осамен. Да, да бидеш сам со себе еден период да ги консолидираш опшествените работи и притисоци шо ти ги сервира животот, но да раскинеш врска од 2 ипол години за да се биде сам и тоа да биде причината, нешто говори дека не е во ред а и ова само по себе говори дека и не те сакал, залудно изгубени две години со погрешна личност.

Mr.Limonko likes this.
  10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Нормално е сега така да се осеќаш, сѐ е свежо. Но не сфаќај го буквално тоа што го вели. Ако те сакал навистина нема да прави вака. Точно знам како е, и од искуство сакам да ти кажам човек што вели дека сака да е сам, се бори со демони итд. воопшто не е на арно да продолжуваш со него. Неговите скршени парчиња тебе на крај ќе те исечат. Тој со себе нема разрешено и не си ти должна да страдаш покрај него.
    Исто така не е добра идеја да му се обраќаш како што ти рекол. Нема да можиш да преболиш долго време ако имаш надеж, макар и најмала. Сега ти треба скроз no contact и да ги почувствуваш чувствата, да ги поминиш нормално фазите на преболување, ќе ги имаш неколку. Но на крај навистина сѐ ќе биде ок, не е незаменлив никој на светов. Зборувај со пријатели, побарај помош од психолог ако ти треба. Но концентрирај се на здраво преболување. Нема вечно вака да се чувствуваш. :hug:

Annath, CameliaMiller and Mr.Limonko like this.
  11. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

И ништо, каков сакам ќе дадам совет, тоа е реалноста, колку вие ќе ја прифатите е ваше. Секој некогаш поминува низ тежок период, и?!

franca likes this.
  12. flawless.

flawless. Популарен член

Или се заебаваш или јас сум слепа, ни линк гледам ни ништо. Не сум се исплашила :?:

13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Многу јасно.
    Но дури и моето семејство да има поинакви сфаќања "кој е битен", на мене останува да им објаснам.
    Имав и љубов и чувства, не опстанува врска само од овие две. Има тука уште многу нешта кои или можеш, или не можеш да ги прифатиш.

Но, оставање без легитимна причина - "не сум среќен", е многу манипулативно. Затоа што не објаснува ШТО не го прави среќен. Поферски е да каже: не те сакам повеќе, тоа и тоа кај тебе ми смета, што да е, ама "не сум среќен" е easy way out, или сам не знае што сака, со себе има проблем. Но вака поставено, ја остава девојкава да лупа глава каде погрешила, со отворена врата да и' се врати.

Не им верувајте на вакви "причини" затоа што лажат, оставање без конкретна причина и со полуотворена врата е манипулативно и нема што повеќе да барате во таа врска.
    Епа темава е за љубовни проблеми и совети, скроз нормално е да ти се сруши светот кога ќе раскинеш и после 2 месеци некогаш или нема ни да раскинеш, ќе заглавиш во situationship.

Секому највеќе неговата мака му тежи, ако кажеме "има полошо" не му олеснуваме.

Знаеме дека без секој се може, родители деца закопуваат па живеат, не е натпревар кому е потешко.

Last edited: Oct 8, 2025
    Nausicaa, Panda00, sparklie and 5 others like this.
  14. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Ама таман работа да се натпреваруваме на кого му е потешко, не мислев лоши и негативни коментари да проозлезат од споделено искуство, сосема треба некогаш нештата да се прифатат такви какви што се, за жал или среќа. Животот ќе продолжи па колку ние и да сме тажни и несреќни.

eliesaab, mom to be and Annath like this.
  15. hermosa

hermosa Популарен член

Имало и убаво и лошо,ќе се носиш со тоа и ќе продолжиш понатаму

Добро ,може е период ,дај му малку простор ,разбирање .Штом те сака иако ти раскинал ,нема да те заборави.Сега ти е тешко ,но ќе помине време и ќе биде подобро.Само верувај во себе,а остави го и него да си ја најде својата среќа .Ако е твој ,ќе се врати пак ,а ако не ,пушти го засекогаш.

mom to be and Cutiepie1 like this.
  16. МерлоМерло

МерлоМерло Активен член

Здраво на сите, ве молам за мислење од девојчиња и машки, повеќе сакам да слушнам машки аспект. Ќе пишувам долго за да опфатам се што може за вас е "клучно" за мислење. :)

Двајцата 27 години од кои 4ипол заедно, се е супер немаме проблем. До лани студиравме и немавме сигурна работа, веќе 1ипол година сме вработени и имаме супер примања. Пред 2ипол години се ожени неговиот постар брат, а лани се пресели во друга куќа. Со што во куќата на 3 спрата се останати неговите со дедо му, средниот брат и тој. Пред 6 месеци неговите и дедо му живееа заедно со него на спрат, а сега живеат на друг - што значи тој е сам. За викенди сум цело време таму, а преку неделата кога одам цело време ми кажува да останам но поради работата (станвам рано) не можам баш.

Како што кажав во врската проблеми немаме, не сме ни имале. Оваа година до сега бевме на 6 свадби од кои 4 беа наши другари и другарки и почнав да добивам страшна желба за брак. Му го кажав тоа отворено (пред 5 месеци отприлика) на што тој кажа дека исто сака. Пред 2 месеца зборевме за прстен што го купил негов другар за таа што ќе ја запроси и јас му пратив јас каков би сакала. После неколку дена од негов телефон си праќав слики на мојот и видов дека ја зачувал фотографијата од прстенот во телефонот ]:) е сега јас сум овертинкер и секој ден од тогаш мислам кога ќе биде ? Дали ќе биде? Што ако не биде? Пред една недела ме праша за димензии, интересно нели? Епа јас му сликав димензии, но ми се скрши срцето кога видов дека фотографијата со димензии не е зачувана во телефонот. :u: Патем оваа недела мајка му си купи кујна и ме повика на кафе да ја видам и и честитав и ми кажа као дај боже со снаи и внуци во скоро време да си ја користеме.

Добивам чудни вибрации као да сака, а не прави ништо. А знае дека и јас сакам а нема никаков реален знак. Една другарка неповрзана со ова моево ми вели не знам како очекуваат да ги запросат ако немаат испланирано да одат некаде, епа ние немаме план за такво нешто :worried: Сакам брак и деца, секако не со било кој, него навистина го сакам. Но некако во позадина на мозкот си имам дадено рок до Нова година, бидејќи во 2026 ќе полнам 28 години и не сакам да ги губам годините така како некои што се влечат до 32-3 и после раскинуваат, а знаеме сите колку многу е поместена границата за менопауза (колешка влезе на 35 год во менопауза).

17. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Глупости. Прашувате глупости, се оптеретувате со глупости, форсирате…
    Менопауза па тоа е индивидуално, некои немаат па остануваат бремени. Глупости

18. rainbowec

rainbowec Популарен член

Девојко, млада си и животот е пред тебе. И самата кажа дека си overthinker така да мислам дека само треба да се опуштиш и да дозволиш нештото само да се случи кога ќе треба. Со форсирање, со премногу оптеретување мозок и нервоза само штета си правиш, а и него ако го форсираш можеш да го одбиеш многу лесно од себе и да направиш контра ефект.

Се си е ок, како што кажа немате проблеми па затоа не ги стварај таму каде што ги нема.
    Си му дала јасно до знаење дека сакаш, кажал и он дека сака. Е сега остави го другото на него.

19. Alek90

Alek90 Истакнат член

Јас мислам дека ти е одлучен планот да чекаш до НГ и после да му раскинеш ако не те запроси да не ти го губи времето зашто цело време се поместуваат границите на менопауза, твојата генерација можеби на 33 години кога ќе бидете ќе почне да ве фаќа!

/сарк

Космонаут likes this.
  20. mom to be

mom to be Истакнат член

Па тој треба да има план за запросување не “Вие”.Не мора секогаш некаде настрана да е запросувањето и нешто спектакуларно.Ти кажал дека сака и ти сакаш,останува само да почекаш да го направи тоа.Искрено мене не ми се допаѓа тоа што сама на некој начин го одбираш престенот,тоа исто би требало да го оставиш на него,па за 4 години го познава твојот вкус отприлика каков е.А димензиите се најмал проблем,прстенот може да се корегира.Опушти се и не го притискај.Со среќа