Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    2.058
    Запроси го ти него. ]:)

Млада си имаш време, а и бракот не ти гарантира дека до 32г нема да се разведете, ако веќе размислуваш така.

На Annath, Mumoftwo30, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  2. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.495
    Допаѓања:
    9.065
    Ќе те запроси, доволно е тоа што сте разговарале двајцата за тоа и ти потврдил дека и тој го сака тоа и е подготвен на тој чекор, плус сте се договарале за прстен што треба да ти биде зелен индикатор дека навистина го сака тоа.

Сега, остави го тој момент да биде спонтан, без брзање, да се случи во момент кога баш ќе те изненади, а според ова што го имаш напишано, кога тогаш ќе се случи наскоро, можеби пa спрема некој special moment/day како Нова Година/Божиќ.

На hermosa и rainbowec им се допаѓа ова.
  3. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    2.728
    Најфорсираните работи никогаш не излегуваат какошто сакаш. Јас би ти кажала да почекаш, и да си оставиш сe' на своето време. Не знам зошто во ова брзо време и во се' што се случува си даваш рокови до кога треба да се омажиш или да родиш деца. Желба за брак да, нормална појава, што исто така нема нешто многу да ти смени освен на едно парче хартија, чувството за него пак ќе ти остане исто, ама не мислам дека треба да раскинуваш со него затоа што се' уште не те запросил. Можеби планира, можеби не се чувствува сега сигурен дека сака, можеби сака да е на некое убаво патување, да биде романтично а не исфорсирано.

Остави си работите да течат природно и какошто треба, никој не ти гарантира ниту кога ќе затрудниш ниту кога ќе влезеш во менопауза, познавам жени што родиле на 45-50 години, нема никакви правила, опушти се и уживај си во врската додека си млада, не брзај зошто немаш никаква потреба да се нервираш со дадени рокови во глава за кога како и шта би било. :hug:

На Panda00, Малечка Малинка, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  4. МерлоМерло

МерлоМерло Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2025
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    27
    Дали само тој дел ти падна ви очи што се понашаш вака или имаш лош ден?

ти благодарам за мислењето :)

па мислам дека е океј секој да си има план за животот. Секој знае каде и кога сака да е во животот, како што има луѓе што не сакаат деца и се модерни и се нај нај има и овакви што сакаат брак и деца, за чудо.

Во ред е се, за мене е многу важен делот каков е прстенот. Не во финансиски поглед, туку на изглед. Патем сум девојка која воопшто не носи никаков накит, затоа и нема како да знае што ми допаѓа. Не носам саат, менѓуши, прстени, ништо. Затоа подобро да кажам што сакам, отколку цел живот да носам прстен што на изглед не ми се допаѓа.

Така и планирав, веќе да не ја отварам таа тема. Бев доволно јасна и директна, моите желби и очекувања се искажани. Доколку нешто не се промени во извесен период значи не треба да имам ниту лажни очекувања. Барем не сум од оние да вртат околу муабет да не знаат што сакаат.

благодарам за советот

Последна измена од модератор: 9 октомври 2025 во 09:25
  5. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    836
    Допаѓања:
    1.358
    Па не знам како можи да не ти се допаѓа.Прстенот е само сибмол на чинот.Твое право,ама мислам дека премногу си проптоварена со планирање.

Последна измена: 8 октомври 2025
  6. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2025
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    1.041
    Девојко твојот проблем за мене е тотална глупост, и делот со менопауза е просто размислување.

На CoverGirl10, UsenameNotFound, Waverly Raven и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    980
    @МерлоМерло
    Штом веќе те запознал со семејството, пријателите те носи дома е сериозен. Ние ако со девојка немаме сериозни намери и ни е само за забава не ја забознаваме со никој, ја крие, никој не знае дека имаме девојка.
    Сте разговарале за тоа и не му ја мисли.
    Мислам дека ќе те запроси, само го чека вистинскиот момент. Можеби и чека малку да се подзаборави муабетот, за да биде изненадување, и да не испадне дека немал тој намера да те запроси па чекал ти да го натераш.. Нема сигурно веднаш по разговорот да отиде и да купи прстен и да закаже место и да те запроси..
    Може и не планира да те носи некаде далеку за запросување, може ќе биде некаде во вашиот град, може дома кај него.. Не значи дека мора да те носи некаде за да те запроси, може има поинаква идеја..

На Panda00 и Polyincognito им се допаѓа ова.
  8. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.794
    Допаѓања:
    14.464
    Не-популарно мислење:

Чувствувам дека добар дел од младава популација е под социјално-општествен притисок да стапи во брак. Индиректно, особено женскиот пол(можеби не сум во право, не знам), чувствувам дека си прави притисок, за конкретниов проблем, гледајќи ги другарките или др. жени од своето опкружување како стапуваат во брак. По оваа логика, по секоја цена мора да се стапи во брак, без разлика на околностите и односите во самата врска!
    Имам една другарка, каде еве вака беше во слична ситуација на твојата, но таа немаше дечко. Цело време се туфкаше, како само таа сама останала, ѝ тече времето за брак, деца, немала со кого да излегува сите биле парови со деца итн. Секој втор муабет и беше за тоа, и ми се чини по секоја цена беше спремна да најде дечко и да си ги "оствари соништата".

Боже мој, па и менопауза. Просечни години за почеток менопауза се 50! Секако, има исклучоци и точно е тоа дека е поместена границата, но на 35г е екстремно ретко да отпочне менопауза.

Уживај во животот, шетај, забавувај се... живеј! Доколку и на двата ви е убаво, се сложувате и добро функционирате, воопшто не ми се јасни вакви ултиматуми или рокови. Премногу ги анализираш околностите и се опседнуваш, а сметам дека тоа ќе си дојди кога најмалку ќе очекуваш.

Последна измена: 8 октомври 2025
    На Panda00, eliesaab, violetblue и 23 други им се допаѓа ова.
  9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.974
    Допаѓања:
    41.954
    Истото што го помислив додека го читав текстот, вришти од "сите се земаа само јас немажена".

На Panda00, eliesaab, CoverGirl10 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.786
    Допаѓања:
    15.538
    Мене искрено ми е глупо у денешно време да се замараат кој шо вика во општеството, уше па притисок, абе нека вика кој шо сака, си тераш ти твоето, како ти е убаво.

Шо е ова станале ко тетки, стринки и баби со размислувањата..

А делот со менопауза :x:x:x:x:x:x

На Panda00, CoverGirl10, Малечка Малинка и 4 други им се допаѓа ова.
  11. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    9.903
    Што , делот со менопауза е реален еве и јас одам натаму,генетски е мајка ми на 40 влегла во менопауза и јас изгледа ќе сум така.Плус на денешно време ,треба да се мисли на се .Не мора да го форсира дечкото,но мора озбилно да мисли на иднината со кој сака да ја гради и како.

На ArabellaStarfall и eliesaab им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.978
    Допаѓања:
    276.309
    Јас те разбирам и мислам дека е океј да го прашаш директно.
    Од една страна можеби сака да те изненади, од друга страна ако нема во план женидба, ферски е да ти каже, па ти да си одлучиш што понатаму за себе.
    За прстенот, ти треба да го носиш, така што ми е скроз океј барем отприлика да знае што сакаш и да знае во кој правец да бира.

Ама, ако на него му се чека, а тебе не ти се чека, мораш отворен муабет.

Јас сум од тие вечните чекачи (немам желба за мажење) па јасно од почеток давам до знаење за да не арчам време никому. Мислам така е ферски.
    Ова е точно, ама не е ново.
    Легитимно е да сакаш свое семејство, деца, ама легитимно е и да го кажуваш тоа отворено на маса во четири очи, а не да очекуваш дека "природно" ќе му дојде некому желбата.

На hermosa и МерлоМерло им се допаѓа ова.
  13. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    3.494
    Мое мислење е дека избрзуваш пред се, башка што си млада, башка што за година и пол раб.стаж колку можете да имате заштедено? Си пишала убави примања имате, ама кратко време ви доаѓаат, сепак за брак си треба некоја добра сума настрана заштедено, освен ако чекате се од други на готово тогаш ок не избрзуваш.
    Друго што приметив е коментарот на свекрвата околку честито за кујната. Таа наместо да ти рече поубава да си имаш/купиш ти одговорила како да чека во заедница да живеете.
    Дали си спремна на тоа си размислувала околу тоа?
    И оние муабети од таканаречени другарки и колешки не си размислила дека некогаш врска немаат со реалноста туку тенденциозно се муабетат во присуство на одредени личности? И да не е така мене лично не би ме допирале, ама чисто да видиш и друга перспектива.

14. МерлоМерло

МерлоМерло Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2025
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    27
    Целосно се согласувам со тебе. Затоа и играм со отворени карти и кажувам што сакам и очекувам. Ги почитувам тие што не сакаат да се мажат и женат. Но, од друга страна има и такви што сакаат да се мажат и женат. Доколку едниот не сака, фер е да се каже и понеболно да заврше се. Исто и за прстенот, замисли сакаш бело злато а тој ти купи жолто? Пример јас ниту еднаш не сум ставила накит на себе, но мразам жолто злато. Ако не му кажам како тој ќе знае...? Не сум буквар да ме прочита.

А за другите што велите млада си. Доколку на 27 сум млада да размислува за брак и деца, на колку треба да се фокусирам на оваа тема? На 50 години на родителска ли треба да одам? Не сфаќам како на 27 години некој може да каже млада си за брак и деца, не ми е јасно.

На ArabellaStarfall му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    12.789
    Лелеее, премногу замарање, си го оптеретуваш мозокот со вакви ствари, како да имаш 50 години, а што ако вака, а што ако така.. ако те знае добро дечкото, ќе знае и каков прстен сакаш, и какво злато нејќеш, и се останато, не мора да си буквар за да те прочита.
    Ако не ти се чека разговарај со него, не си прави overthink, и не си ич стара ако тоа ти е мисла де.

На Lostinparadise и mom to be им се допаѓа ова.
  16. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    836
    Допаѓања:
    1.358
    А која ти е гаранцијата дека ќе останеш веднаш бремена штом ќе се омажиш и се ќе ти оди по планот?Да ако треба ќе одиш и на 50 години на родителска,ако добиеш дете подоцна а не како што си планирала.и замисли партнерот ако доволно те познава нема да згреши во изборот на прстенот.Толку сте површни,се организира сама ти.Па што не му кажеш и локација и ден.

На Panda00, DEFNEDEFO, MeowMeow и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.008
    Допаѓања:
    203.603
    Има просто решение за твојот проблем, што и не е реално проблем, пошто личи дека сте на иста бранова должина во однос на иднината. Запроси го ти него, што има да чекаш?
    Дури се мислиш и прашуваш, досега и свадба ќе имавте закажано.

На LiquidLuna, Waverly Raven, flawless. и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.893
    Допаѓања:
    194.406
    Ех да беше толку просто.
    Сакаат да се мажат, ама да бидат запросени. Да бидат изненадени кога ќе бидат запросени, ама да знаат кога. Да знаат и каде, пошто требало негде спектакуларно да биде, јер така вика инста. И да глумат изненадени од прстенот што сами си го избрале:bug:
    Полесно ни беше нас во стариот милениум, имавме чуено за еманципација на пример.

На hermosa, butterfly6223, marsilia и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.008
    Допаѓања:
    203.603
    Богами, многу полесно. А ќе речеш младиве денес похрабри се...

На Biljarkata, Cutiepie1 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  20. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.550
    Допаѓања:
    22.900
    Почни му муабет за заеднички живот, запросување прстен итн и ќе видиш дали му е приоритет тоа или е windfucker.