Па направен е муабетот тој сака,таа сака.Слика и димензии од прстенот му има испратено.Е сега замислата е до крајот на годината(нејзината).Штета ако тој планира не дај боже во Јануари.И треба демек некаде да одат,а тие немаат планирано
Разговарај во 4 очи, не од околу. За болдот, нема ништо погрешно и на 45 да родиш, како што нема ништо погрешно на 25 да родиш. Легитимно е твоето, легитимно е и на оние кои многу подоцна раѓаат. Седи раат, скроз ова го разбирам Не се остава на случај, ако конкретен модел сакаш
@МерлоМерло Според мене, А да пробате прво да живеете заедно? Да видите кој какви очекувања, навики и однос кон домашните обврски има. Ако живееш кај него, да видиш дали животот во заедница е за тебе со се сите на куп. Бидејќи ако си ја размислила работата само до прстенот, запросувањето и сликите на Инстаграм, take a deep breath
99% од времето сум кај него, супер ни е. Никој не живее на куп... три различни влеза со три различни дворови, никој не минува во туѓ дел. Иако куќата е на три спрата срекој си има свои скали, своја врата, и бидејќи е на угорница и на ќош се излегува во посебен двор и посебна улица, сликовито. секој си има се посебно, доколку не отидеш во на другиот дворот и пред врата нема ни да се видиш во текот на денот.
Многу ми се допаѓа твојата селективност. Си читаш и одговараш на само тоа што всушност сакаше да го добиеш како одговор. Ако… Почекај го до нова година, ако не клоците. Прстен на 2 јануари? Nein!
Сама кажуваш дека немате никакви проблеми а во случајов самата си правиш со поставување ултиматум (на некој начин со давањето на рок) наместо компромис (разговор со него на начин што нас ни пиша). Може ќе сум ту мач, ама спомна како мајка му кажала за да ја користи со снаи и внуци. Дали си го размислила и тој дел? Дали би ти било океј да живееш во куќа со повеќе генерации? Како размислувате и двајцата на тоа поле? Станбеното е многу важно прашање пред стапување во брак, и доста честа причина за проблеми и развод
@МерлоМерло Одењето на гости не е исто како со живеењето заедно И одењето таму за време на викенди и не е баш 99% од времето, ама ај Воедно, "Оваа година до сега бевме на 6 свадби од кои 4 беа наши другари и другарки и почнав да добивам страшна желба за брак" - кажува сè, но ти си најдобро знаеш. Освен да го седнеш уште утре и да му го кажеш ултиматумот до кој Петок има време да клекне , друго и нема решение
Мене па никогаш не ми биле јасни вакви парови. Значи ете со години заедно, вработени ама увек чека принцезата од принцот да ја запроси или немаат појма ДАЛИ воопшто сакаат брак или нема никаква иницијатива од ниеден да живеат заедно. Него се влечат така и се туфкаат да се спомне таа тема. Се ебат со години, ама срам им е за брак да зборат или заедничко живеење. Абе немој да ме јебеш И @МерлоМерло он да те запроси и кај него да живеете сакаш. Океј. А ти што нудиш од твоја страна. Живеалиште имаш? Зошто не живеете неколку месеци под кирија прво?
Се зезнав дадов број на еден дечко ми беше интересен за муабет вака ,ама не требаше број да дадам не ми се свиѓа ама понашањето ми се свиѓаше ама за број не требаше да дадам ,еднаш ме замараше еден и памет не ми дојде ,не требаше да дадам број ама ете понашањето ме привлече и сега ? Како се исчезнам кога ќе ми здосади да пишувам или да ме викне да се видиме , да ме нема и снема с да не ми пишува
И сега, кажи му културно дека не си заинтересирана, не кревај на телефон, игнорирај, ама првично напрај муабет дека не си заинтересирана, чисто да си знае дечкото на што е со тебе.
Леле леле лелле. Јас ем на 50 години здравје уште ќе одам на родителска, ем веќе 10 години во брак незапросена сум. Прстен се купи после потпис мислам. Невенчани уште сме, бурми немаме. По кој стандард сме не знам, ама многу ни е арно. Ако со некој си заедно 4+ години и уште не знаеш на што си, не му веруваш на пратнерот на кажаното, немате дефинирано накаде ќе се движите, сакате или не сакате деци, кај ќе живеете, кој ќе жртвува работа за да гледа деца и слични животни прашања, треба да се замислите дали вркста ви е толку добра и стабилна, колку што си мислите. Одговори на форум за интимен жиовт нема да најдете. Парнерите треба да си ги познавате во најмала рака малку подобро, а не да велите дека не сте буквари, па не може да ве прочита. Најголем пробем да ви е утнат веренички прстен, на пример, пошто со 200евра се решава. Ама кој да ви каже нели.
Јас живеам сама во своја куќа која ми остана од родителите кои патем се починати. Цел живот скоро живеам сама, имам потреба од блискост и фамилија. Студентските денови сакав да ги поминам во дружба иако имав дечко не сакав да бидам 24/7, и двајцата бевме на тоа рамниште. Лани како што кажав дипломиравме и се вработивме за среќа во нашиот град. И тој доаѓа кај мене, но јас почесто кај него бидејќи таму се чувствувам посреќна кога сум опколена со повеќе луѓе. Дома немам никој и се е празно, затоа немам проблем да живеам во "заедница" која патем не е дека ќе делам спрат со некој, исто како во посебен стан. Ви благодарам на сите за мислењата, иако многу беа злобни и полни со понижување. Дека некогаш во животот ќе клекнам да просам маж, нема да се случи. Ако дојдам до тој степен ќе просам девојка. Барам маж, не дете од 15 години. Кога немав работа и немав финансии многу тој ми помагаше и беше мојот ветар во грб, за мене тоа е човек на кој можам да се потпрам за се во животот понатаму. Првичното прашање мое целосно ја смени насоката со одредени буквално прости коментари. Едино што сакав е машко мислење за тоа кои се знаците дека ќе те запросат, не барав да ми солите памет како 27 год е рано за мажење и деца. Еден ден да сте на мое место без брат, сестра и родители нема да размислувате така. И не знам зошто толку многу ве погодува кога некој сака да се мажи на 27 години и да има деца како крај на светот да е. Како што некој сака да ужива до 35 еве јас до 27 сакам и тоа е мојот животен план (кој замисли разговаран е со партнерот за некои што читаат меѓуредови). Немам веќе што да пишам, се надевам злобата си ја истуривте овде и утре ќе се разбудете за нијанса посреќни. Што зборуваш и посакуваш, секогаш те снаоѓа. Поздрав
Ноктињата да се средат на време пошо иначе како ќе си мавнеме фотче Многу глупости прочитав у еден пост кој шо може да се реши со - Земи му димензии и запроси го ако сакаш брак одма и сега. Нема круната да ти падне, ќе крунисаш љубовта. Иначе јас имав купено прстен за мм, ама ме претрка тој за маааалку. Во исто време ќе се запросевме иначе И на слично место ги криевме прстените
Јас заборавив тогаш да постирам на инстаграмДодуша ноктите не ми беа направени,ниту лакирани. ,па немаше смисла.
Девојче, контрадикторна си на самата себе, ниту е некој злобен ниту прост кога ти го посочува тоа. Ако можеш да се потпреш на него за се, (што верувам дека е така) и разговарен е твојот животен план со него, зошто ти се знаци дека ќе те запроси? Ти кажаа и машки членови- нема знаци, не е ова гледање на кафе. Буквално го притискаш да те запроси, си правиш непотребен притисок и себеси и од толку притискање можеш да ја оплескаш работата. Мене некој толку ,,дискретно,, да ми кажува како и кога да напраам нешто, па ќе се изнервирам и нема да го напраам. И толку глупости имате како фиксации, дека маж требало да ,,проси,, и никако поинаку (не само ти, очигледно некој тренд ви е), па да било изненадување, па да било некаде специјално- што не може човек поинаку да ви реагира. Стапувате во брак вие двајца, не мора да биде со просење, не мора да биде со прстен, и...сега, најшокантното- не мора да биде на инстаграм. Никому не му е гајле искрено, освен тебе и нему. Замисли, може на доручек во бурекџилница да те запроси, без прстен, со збор. What a horror movie.
Зошто не му предложиш да дојде тој кај тебе да живеете? Зошто мора прво да те запроси за да живеете заедно? Ете буквално имате каде. Луѓе одлагаат вакви работи баш зашто им треба време да заштедат доволно за свое живеалиште, ама ти веќе го имаш. А се инаетиш само зашто морало со прстен, кај него и слични ми ти работи. Комплицирате без везе И нема ништо лошо да сакаш брак на таа возраст. Лошо е да се мажиш само зашто сметаш дека ти е касно, така ради реда, дека менопауза ќе те фатела на 30, лошо е да форсираш да мооора тогаш и тогаш да те запроси, а да не сакаш ти да потегнеш прва. Едит И не си спремна ти за брак ако ти е полесно да сте повеќе луѓе него вие двајца, ако сакаш брак само зашто неќеш да си сама. Ако живеењето вие сами те прави да се осеќаш осамено и си ја бараш фамилијата негова за друштво, најтопол совет да посетиш стручно лице. Тоа што немаш никој така влијае на тебе, ама ако сакаш брак со некој, мора да се помириш дека на крајот сте вие двајца.
Не е понижување да го побараш за маж човекот со кој сакаш да градиш иднина и да имаш семејство. Не го прави помалку маж ако ти направиш прв чекор. Убаво ти кажа членката над мене, си создаваш непотребни притисоци и очекувања и големи се шансите да се разочараш еден ден. Јас пак ќе ти кажам, не чекај, прашај го, пред се' за да знаеш на што си. Иако сте разговарале за тоа, ништо не сте дефинирале, само дека сакате да остарите заедно. А тоа не е гаранција дека ви се поклопуваат плановите за иднината. Ако сакаш брак и деца, супер, твое право, ама може тој не се осеќа спремен сега или било кога. Може ти кажал дека сака само за да те откачи со муабетот, па да си бараш чаре со време. Биди практична, тоа ти го кажувам, нема тука понижување. Од мој личен пример, никогаш не сум се почувствувала понижена кога сум направила прв чекор. Да не правев така, ќе бев заглавена во нешто што не го сакам, или полна со бескрајни очекувања и постојани премислувања. Ама ако ти мислиш дека вака да мислиш и очекуваш ти е подобро, океј, повели. Ова може и со години да потрае додека не ти пукне филмот, а ќе ти пукне, верувај и ќе си заминеш. П.С. И добра е идејата да живеете заедно. Барем ќе знаеш како би било, оти сега не е исто, колку и да поминуваш време кај него.
Малце ја претерувате и сите вие со она дека ќе сте проселе, или сте проселе маж.. Абе ај луѓе, и за тоа да не ги бива? Не дека машка работа е него гестот, гестот е најбитен од се, внимание, знаеш сака, се труди за тебе, те почитува.. Не за џабе тоа се посебни моменти, не зборам тука за сликање и објавување, па знаење пред време, наместено, испланирано и гламурозно за да се покажеш пред другите, зборам за спонтани и природни моменти. Ако не му текнува со години, и сака да се влечка, а вас не ви одговара тоа, секој по својот пат.
Леле ме врати во времето Мм ме "запроси" една обична саботна вечер кај него дома.. "Ќе се земеме ли?- Да." Ниту прстен имаше, ни романтика, ни камери, ни сведоци.. Не ни имам прстен, немам ни слики од таа вечер, имам 15 години брак со добар човек. Тоа беше поентата на "земањето", нели?