Убаво ти кажа @Компир Манџа си била зафатена и не си ја презакажала средбата и нормално е дека после тоа дека ќе му намале интересот за тебе
Несвесно одбиено Ако не си можела викенд, сигурно си можела во работен ден. Ама не си закажала ни за тогаш. Јас би рекол во ситуацијава дека ти не сакаш да се видиш со него, па затоа дечкото така делува. Сосема нормално е. И јас би делувал така.
Па пробај на индиректен начин.пример можеш да му напишеш-ако се уште важи понудата овај викенд сум слободна за излегување.Па ќе знаеш на што си.и да нашол друга ништо страшно,ќе имаш и други прилики
Taka moze, ne se setiv da mu pisam toa. Mu go napisav toa ke vidam so ke odgovori, ako i toj se napravi zafaten ke go korposam. Poso vo minatoto se pravese mnogu vazen, sega treba da prifati odma.
Здраво, пред два месеци ми пиша едно машко, јас имам 24 години тој 26 и му вратив почнавме да се допишуваме, прво на Фејсбук па ми рече да пишуваме на вибер заради тоа што имал девојка, биле веќе 8 години заедно… иначе сме од различни градови, на два саати оддалеченост. Тој ми кажа дека сака да се гледаме… а се гледал и со многу други девојки значи ја имал изневерувано девојка му веќе, се ми призна и ми кажа…кога го прашав зошто така тој ми одговори дека му се здосадило од неа… и ми пишуваше скоро секој ден, дури и некогаш ако не вратев пак ќе ми пишеше, на моменти како да беше многу заинтересиран за мене…требаше да се видиме пред 3 дена ама не дојде, му излегло некоја работа и од тогаш не ми има пишано воопшто, а јас сум веќе многу повредена од машките, имав само една врска на 16 години и од тогаш досега ништо не ми тргна во љубовта, затоа веќе ни јас не знам што да правам, можеби некои работи се така пишани да бидат во животот и ова е прв пат да сакам да се видам со некој а да знам дека има девојка… ве молам за некаков совет и како да се тргнам од него…
Среќа врз туѓа несреќа не се гради... Ти би сакала да имаш дечко кој си ја изневерува долгогодишната девојка со тебе? И мислиш дека и тебе нема да те изневерува со друга? Подалеку од него...
И без срам би се видела????? Кај ви е достоинството бе луѓе, кај? Прво сами кон себе немате почит, што останува за другите. Си требала уште коа ги изустил тие срања да го остаиш на сеен, после на блок.
Јас само едно нешто ќе те прашам и се надевам ќе биди доволно. @Herraa Зошто мислиш дека ако е сега со тебе дека нема и тебе да те изневерува со кузнај-колку девојки и на крај да те остај за некој side piece? Размисли за ова.
Така мислиш , не дека те влече , кога ќе се тргнеш и одма ќе блокираш такви уште од старт , ќе те влече нешто друго повредно .
Блокирај го.Јас знам таков пример.Моја другарка пишуваше со еден така зафатен во долга врска,и неговата девојка му била досадна бла бла.Дојде типот да се видат,и таа цела среќна многу убаво си поминала.Ние собрани,таа колку да му пиши дали стигнал(од друг град беше) ја имаше блокирано од секаде.Прво не можеше да поверува ама тоа е,сама си го бараше.
Бегај, спаси се на време, не се лажи дека со тебе би било поинаку, не си го погазувај достоинството, ако можел да ја изневерува девојка му при 8 години врска, ќе те изневери и тебе. 8 години да си во врска и да пишуваш со други и да си ја изневеруваш девојката, па не знам каква дијагноза треба да му се дај на тој идиот.. Овие се вампири манипулатори кои се хранат од туѓата наивност, фуј кретену
Јас само ќе ти кажам немој на другите да им го правиш тоа што не сакаш утре тебе некој да ти го направи. Стави се само на местото на таа девојка, дали би ти било убаво дечко ти да те вара со кој стигне, а заедно сте толку години? Верувам дека не. Затоа, блокни го и не му се замарај повеќе. Такви луѓе како него заслужуваат да останат сами.
Луѓе кажувајте искрено што мислите , знам дека повеќето ќе кажат прекинувај контакт ама не знам. Прв пат помислив конечно сретнав саглам дечко ,ама не знам после ова од денес ,почнавме некоја тема денес на кафе (инаку пола година се знаеме и ми има оставено ок впечаток) додека почнавме некоја тема за животни и ми рече пред две години дека у.ил куче ,останав малце онака...реков само причина ? Ми рече дека пред две години го нападнал големо куче не знам како рече можел без нога да остане ,затоа... Коментар , дали да прекинам со дечково или претерувам? Стварно ми одговара и се ,ама ...