Веројатно бил во опасност и морал да се спаси некако? Оти обично ако некој е искасан или куче нападни смртно човек го убиваат после то, или можеби грешам.. Или пак е некој социопат, откај знам.
Воопшто не ми личи на таков значи пола година го знам ,многу ме зачуди ова што ми го кажа , навистина не сакам да прекинам контакт со него ,ми рече самоодбрана било можел без нога да остане опасно куче било , сопственикот подоцна не го тужел го сфатил зашто го направил тоа
Е сеа и ти не знајш шо сакаш искрено и на форум сигурно не знаеме повеќе отколку ти да си процениш дали навистина било во самоодбрана или не.
@Tih-ana Според мене, Ако чувствуваш дека something is off, тогаш така и најверојатно е, бидејќи интуицијата ретко лаже. Ако чувствуваш или оставил впечаток дека некако не му е веродостојна приказната, тогаш не се мачи самата себе многу. Бидејќи денес е ова, утре ќе биде нешто друго во прашање
А овие што изиграваат секоја година во ноември свињо кољ, што се поразлични од дечково ? Јас па се согласувам со @Stark и во институција каде што работам има случаеви каде што луѓе имале психички и здравствени последици од кучиња , да не речам трауми и дошло до тоа да се одземе животот на кучето , е сега ако дечково убил куче пошто лаело , не можел да го трпи и слично на тоа , не ќе да е баш ок.
Мислам дека има разлика од убиство во самоодбрана и од чиста мира да земи да убие рандом куче. Првото е разбирливо, сигурно дека нема да седи така и да го остави да му направи голема штета. Второто е пореметеност и за тоа нема простор за компромис. Само види си дали ова ти е чудно или општо дечкото ти дава чудни вајбс. Ако ти се чини дека нешто не е ок тогаш слушај си ја интуицијата дефинитивно, ако сѐ друго е ок не гледам зошто да не продолжиш.