Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    283
    Добро ама пак...сепак стварно ми иде со дечково и сега не знам

2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.650
    Допаѓања:
    23.584
    Веројатно бил во опасност и морал да се спаси некако? Оти обично ако некој е искасан или куче нападни смртно човек го убиваат после то, или можеби грешам..

Или пак е некој социопат, откај знам. :D

На senjorita-v и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  3. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    283
    Воопшто не ми личи на таков значи пола година го знам ,многу ме зачуди ова што ми го кажа , навистина не сакам да прекинам контакт со него ,ми рече самоодбрана било можел без нога да остане опасно куче било , сопственикот подоцна не го тужел го сфатил зашто го направил тоа

4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.650
    Допаѓања:
    23.584
    Е сеа и ти не знајш шо сакаш искрено и на форум сигурно не знаеме повеќе отколку ти да си процениш дали навистина било во самоодбрана или не. :)

На Ѕвездена му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    283
    Не знам ни јас

6. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.116
    Допаѓања:
    9.610
    @Tih-ana Според мене,

Ако чувствуваш дека something is off, тогаш така и најверојатно е, бидејќи интуицијата ретко лаже.

Ако чувствуваш или оставил впечаток дека некако не му е веродостојна приказната, тогаш не се мачи самата себе многу.

Бидејќи денес е ова, утре ќе биде нешто друго во прашање :*:

На senjorita-v, theowndemon, Panda00 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.864
    А овие што изиграваат секоја година во ноември свињо кољ, што се поразлични од дечково ?
    Јас па се согласувам со @Stark и во институција каде што работам има случаеви каде што луѓе имале психички и здравствени последици од кучиња , да не речам трауми и дошло до тоа да се одземе животот на кучето , е сега ако дечково убил куче пошто лаело , не можел да го трпи и слично на тоа , не ќе да е баш ок.

8. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.481
    Допаѓања:
    60.175
    Мислам дека има разлика од убиство во самоодбрана и од чиста мира да земи да убие рандом куче. Првото е разбирливо, сигурно дека нема да седи така и да го остави да му направи голема штета. Второто е пореметеност и за тоа нема простор за компромис.
    Само види си дали ова ти е чудно или општо дечкото ти дава чудни вајбс. Ако ти се чини дека нешто не е ок тогаш слушај си ја интуицијата дефинитивно, ако сѐ друго е ок не гледам зошто да не продолжиш. :)

На senjorita-v, Tih-ana, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.959
    Допаѓања:
    81.706
    Епа ако е во самоодбрана, што е тука проблем? Секој во опасност гледа да се спаси, а куче да те нападне и тоа каков страв е.

На Tih-ana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.546
    Допаѓања:
    179.721
    @Tih-ana вака. Прво разграничи дали и ако е самоодбрана - дали ти смета. На некои луѓе им смета, искрено јас сум во конфликт со себе и не знам дали ми смета. Јас сум против какво било убиство ама го сфаќам моментот на самоодбрана. За мене друг момент е поважен, во нареден параграф то ќе зборам.

Ама, еве ќе тргнам пак од мене, јас би прашала како тој се осеќа за кучиња општо после таков инцидент (да биди нападнат, и едина опција да е убиство), дали би имал куче, дали смета дека тепање е дел од воспитание за куче, и дали кога јас седам и лежам до моето - дали осеќа загрозеност и потреба да се ослободи од него. Пошто да си нападнат од куче е траума. И можи да смени светоглед кон други кучиња. Мислам дека (за мене) би било некој сигнал да внимавам, како ќе ги протолкува одредени однесувања на кучето. Оти имам слушнато од луѓе "леле ќе го удај мачето" (само зошто гледат дека маче му јади од пајнцата, а се луѓе кои се плашат од куче и се на штрек место да видат каков body language има) и пробват да ме викнат да дам внимание таму. Воедно, моето куче е растено со мачки и си јадат меѓусебно од пајнчиња и не ни пробва да ги набрка, не пак да ги удај. И пример таков паничар, да ме вика на секое зошто мисли дека нешто кучето ќе напрај - мислам дека ќе се караме во најмала рака. Башка и се вреѓам кога по дифолт мислат дека имам лошо куче, а тој е злато.

Така да размисли прво дали општо ти смета дека ова го има во минатото. Второ, види шо последици од то можи да има и дали можиш да се носиш со нив. И трето, морам да се согласам со другите за да си ја слушаш интуицијата. Шо и да ти вели, безразлика дали вели да останиш или да заминиш. Та ти е најсилна алатка шо ја имаш. Во најмала рака ако нешто ти вели да бегаш, ама неќиш - пробај да ископаш и да видиш шо точно прај да се осеќаш така. Шо е то на кое интуицијата вели дека не е во ред.

Со среќа.

На senjorita-v, Panda00 и Tih-ana им се допаѓа ова.
  11. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    873
    На братучедка ми другарка дојде на чај ама нешто се брзаше па ајде во пластична чаша зема чај за по пат , кога дојде ни рече фала што ми дадовте чај , ме спасивте, кога излегла ја нападнало куче во населба и она со врел чај му го истурила врз лице и кучево избегало , после два дена дознавме дека нападнало постара жена која паднала ја бутнало и имала скршеници , не подржувам малтретирање на животни само кога МОРА за човек да се спаси.

12. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.900
    Допаѓања:
    7.366
    Ако ти иде, тогаш не се откажувај од него. Ете како што кажа @franca пилиња и свињи отепуваат без око да им трепне, а не па куче.

На franca му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    2.353
    @Tih-ana
    Ако е навистина во самоодбрана тугаш не е е дека сакал да го убие, најверојатно борејќи се со него го убил. Друго е намерно да го убил, затоа што му сметало..
    Може треба убаво да го прашаш што како се случило и ќе видиш дали навистина морал да го убие.

Се разликуваат по тоа што тоа го прават за храна. Најчесто тие животни и за тоа се чуваат... Океј е ако ти е за храна, јас не би убил ама јадам месо, така да не можам да им судам.. Лошо е да го убиеш од што така ти е мерак или ти смета..
    Исто луѓе што спорт им е лов, да одиш затоа што немаш друго што да јадеш во ред, ама затоа што ти е мерак... А сите на лов одат за мерак не за храна, храна има колку сакаш... И плус не може да биде спорт каде што правилата не се еднакви за сите...

14. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.023
    Допаѓања:
    16.759
    Кучето не се јаде..

Зависи околностите какви биле и причината поради која го извршил тоа. Самоодбрана е едно, коа немаш друг избор и само сакаш да спасиш жива глава, а да си психопат е друго.
    Се надевам дека не е второво.

А крипи е самата помисла дека сторил нешто такво, без разлика поради што.

15. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    283
    Не знам што да правам , прашав еден другар што го познава ми се насмеа ми рече не бе ок е он. Немај гајле ...не подржувам било какво изживување врз животни , буквално мислев конечно најдов ок дечко и ете

16. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.864
    Кинезите јадат и кучиња и мачиња , забегавме од темата , членката нека си го процени , се мене ми падна во очи. Дечково пиштол има? Штом го убил кучето ?

На senjorita-v и Biljarkata им се допаѓа ова.
  17. revolut

revolut Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2025
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    242
    Има голема разлика дали е во самоодбрана или он самоиницијативно испланирал да го убие, тоа веќе е психопатски.

18. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    963
    Допаѓања:
    1.580
    Ете не било намерно можеби навистина е во самодбрана.Јас имам траума два пати доживеано од куче.Еднаш како помала ме касна,а втор пат веќе бев повозрасна ме нападна,се искршив цела:DЈас сакам животни никогаш не би му наштетила,дури и пајак не убивам го носам на тераса.Ама не сакам да се во моја близина,имам страв

На franca, revolut и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  19. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.900
    Допаѓања:
    7.366
    А може и намерно го провоцирал за да го касна и да земе пари од Град Скопје.

Убаво би било да ја знаеме точната причина со кучето и симпатијата на @Tih-ana.

Ама ете и другарот на тој дечкото рекол дека е ок.

На senjorita-v и Tih-ana им се допаѓа ова.
  20. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    6.067
    А се кае?