Да, има ,рече ќе го врати да не плаќа данок , легален му е . Не сакам многу да го испрашувам , да не испаднам дека се сомневам во него нешто , се согласувам со тоа да помине уште некое време па да видам како ќе се однесува , искрено понекогаш се чудам што сум толку баксуз и магнет за будали или јас преувеличувам, ме буни и тоа што убаво се однесува со мене , да е друг ќе се налути ако не се јавам, денеска ми пиша и ми ѕвонеше реков само не ми се збори ми рече ок ,кога сакаш ти тогаш, други ми се лутеле или губеле желба ако не сум се јавила Веќе напишав , го каснало кучето и можел да остане без нога ,ужасни болки трпел итн. Кучето имал сопственик, како што рече, сопственикот му дозволил да го у.ие кучето
Колку тупите , да резимираме накратко Ако некој биде отворен со вас и ви кажува се , баталете го психо е , ако ќути и ништо не кажува , тогаш тој е ок и на место , терајте со таков, пробај некако тестирај го и ќе видиш како ќе се однесува , мада денес нормални луѓе тешко се е отидено , колку фини и добри ги знам, па ене ги истепаа жените и што ? Нема гаранција за ништо тоа е, се е ризик.
Легално е ако имаш пиштол да го носиш со себе надвор? Значи опциите се дека 1) носел пиштол -> бил нападнат -> пукал или 2) не носел пиштол, ама има дома -> бил нападнат -> сопственикот дава амин за убиство -> го убива кучето. Не е ни релевантно шо мислиме ние. Ама ако толку се думаш - јас би го зела то во предвид. И видов негде дека пиша дека 6 месеци било многу време... сем во средно - кога шест месеци се многу време? Поќе време трошам следна боја на коса да одберам.
Од ова што го разбрав не било у самоодбрана туку отпосле го убил, имам слушано дека на кучиња што напаѓаат им вршат еутаназија пошто се потенцијално опасни и можат повторно да искасаат али да го убиеш ради одмазда искрено ред флег е, пошто куче е, не е свесно, пре би го тужела сопственикот.
За анализирање, многу од нас анализираме зборови и постапки уште на почеток. Не мора да значи дека сме во право секогаш, ама зошто да го јадеш стапот подоцна кога повеќе боли? Боље спречити него лечити. Друго, не е баш најпаметно да игнорираш нешто што прави да се осеќаш неубаво, ни во врска, ни на работа, ни било каде. Ова општо. Јас на пример би била океј со ваков случај ако стварно е така како што вика тој и било во самоодбрана. Океј сум од причина што ако сум јас во неговите чевли и ми се најде животот во опасност од животно што е агресивна ѕверка (скраја било), а притоа ми се нашол нож или пиштол во рака, ќе ми проработи survival instinct и нема да размислувам ни три секунди, пошто тие три секунди може живот да ме коштаат. Ќе лажам, ако хипотетички кажам „ама не, кутро животно“, тоа би било глумажа и изигравање Буда, (демек ќе го оставам да ми ја скине ногата, или можеби главата, или од жал демек ќе го оставам да ме чапне за врат и да искрварам до смрт...епа нема). Тој левел на Исус просветление - 'прости му Боже, куче е, не знае што прави' не верувам дека некогаш би го достигнала. Знам дека кога би се нашла во ситуацијата, после сето тоа би го носела на душа, ама па во таков случај е фер да прифатам и разберам некој што се нашол во таква ситуација и немал избор. Ете и сопственикот на кучето се помирил и не го пријавил на крај. Ако било некое мирно куче и убиено из чиста мира, и сопственикот ако видел кој го сторил тоа, прв ќе бил да пријави, и сега ќе го влечкаше дечкото по судови. Е сега проблемот кај тебе е што ти не си океј со тоа да бидеш со некој што носи животно на душа, макар и било во самоодбрана. Те јаде одвнатре, можеби мислиш дека можел поинаку да постапи и сл. Ама од друга страна, пријатно ти е во секој друг аспект и не би сакала тоа да прекине. Различни луѓе, различно ќе те советуваат и сите до некаде се во право. Мој совет, ако те јаде нешто одвнатре и немаш мир и не можеш во себе да најдеш разбирање за постапката, подобро прекини, пошто ако не го надминеш јадежот, секогаш кога ќе имаш убав момент со дечкото, нешто од внатре ќе те потсеќа на мртвото куче. Едит: Чекај, не го убил во моментот кога бил нападнат туку спасил жива глава и после се вратил и го убил? Се изнапишав за морални дилеми. Не станува збор за самоодбрана ако е ова случајот. Бегај од овој, после последниве мислења толку ќе кажам.
Куче во зависност од расата е сосема способно да убие човек или да направи инвалид од некого, самоодбрана е рационална работа кога се бориш за својот живот.
Леле луѓе, па може не носел тогаш пиштол да го убие кучето , не се шетаме со пиштоли надвор , претпоставувам тие кои имаат ? П.с. Јас би била со ваков, што ќе ми некој ко теле што ќе седи утре ден или ќе му биде страв да направи нешто , значи на работа 300 поплаки има од кучиња што се луѓе доживуваат , не знам што толку се најде дека испадна дечково ко човек да убил ,ама тоа е, не сме сите исти ама тоа е кога некои луѓе не знаат што се може да се случи во животот .
Па одпосле да убиеш исто ќе му дојде. Не е дирекно загрозен живот и инстинкт за преживување. Мажот ми ни муви ни пчели не тепа дома ако може да ги исфрли низ прозор. Мене ми е страв дека ќе ме касне пчела, некогаш ги фрлам, некогаш ги тепам. Ако ми е дете во соба-тепам. Ако ме касне во моментот реагирам по инстинкт. Ако не ја разбираш разликата-тоа е.
Моментот е што сопственикот дозволил да биде убиено кучето, значи можело да се еутанизира со инекција без било кој да пука и да се соочи со психолошки последици. Дечкото влегол во Ал Пачино (Годфадер) филм и после Х време од инцидентот го убил. Мене лично ова ми е психопатско. Муабетот дека можел без нога да остане пропаѓа во вода, пошто имал нога да појде дома по пиштолот и да се врати ко Гладијатор во рингот со кучето.
Разликата е дека сите сме различни,тоа е, некој повеќе се плаши некој помалце Можеме само да нагаѓаме што и како било на членката и останува да му ги следи останатите постапки како ќе се однесува
Ова сосема ги мења работите, додека не го кажа ова сметав дека е ок во самоодбрана. Јас сфатив дека кучево го нападнало, му нанело болки големи, и тој после некое време решава дека со пиштол сака да го убие?!?!?! Ако е вака, ова е психопатско за мене, како прво пиштол зашо поседува е прашањето? У кој филм е влезен? Па и кучево ако го убил отпосле... Јас не би била со ваков човек, а штом и твојата интуиција зборува така... сама си го знаеш одговорот.
Ама добро , не убил човек !!! Куче убил се бранел кога и после колку време не викам дека не е важно, ама што се фативте за тоа...џабе е вака од страна да се кажува и стварно многу мешате поими , психопат бил пошто убил куче покрај веќе споменатите причини, дечково го направивте монструм
Зошто го кажал ова? За да се пофали дека убил куче? Ме интересира контекстот во кој било кажано. Но и самото тоа што го убил за одмазда е доволно језиво, така што не ти препорачувам да продолжиш комуникација.
Никад не викај никад , знам доста примери од кучиња што се се случува , не може да сфати некок кој не доживеал , ќе го носам дома ок , позз
Да помине некој ден, и да земе да го убие (упука) кучето после неколку денови? Со пиштол што го поседува, лично негов? Абе не ме заебавај, шо ќе ти е пиштол ако не си нешто у посебна служба кај нас, побогу? Денес куче, утре човек... за мене е red flag ова, и не би била со ваков човек, може и доброто однесување се должи на тоа што е манипулатор, не може да не ти смета ако на девојка ти не и се збори и не сака да искочи со тебе, ама ајде тоа е друга тема, во секој случај грижата на девојчево е оправдана според мене.
Очигледно типот има проблем со расудување и не не е нормално да осеќа агресија према животното, требал да му биде лут на сопственикот што дозволил неговото куче да може да нападне некого. Кучето да било врзано не би бил искасан.
Почетник психопат, што поседува пиштол дома, и убива куче после неколку дена, за одмазда! Па јас не можам да кренам пиштол, не па да убијам свесно, после неколку денови - за одмазда!