Самата кажа дека ти недостига внимание од некој, овој упеал колку толку да ти го подари и затоа одма се имаш приврзано, без разлика што е зафатен. Не дозволувај да си го погазиш достоинството заради осаменост. И да се видиш со него, што мислиш дека ќе се случи? Тој еден час задоволство ќе ти смени ли нешто во животот? Колку и да ти годи тоа внимание за брзо ќе го снема, во тоа биди сигурна, спаси си се со време и блокирај го. Никогаш нема да ми станат јасни луѓе што свесно одат со некој што е зафатен, како ќе спиеш навечер после? Секако дека најголемата кривица е во него, ако не си ти ќе е некоја друга, но зошто да бидеш ти и свесно да уништуваш друга девојка?
Чудно некое хоби, тоест пасија. Ако живееме во мирнодобски услови, нема диви животни во околината-јас не би избрала таков за партнер. Ако е Дивна Пешиќ-може да бидеме другарки
Па можам да кажам дека сигурно само тетка ти знае како и е Ама сега да се претвараме дека ваквите ловџии кои од забава одат да убиваат, се нешто нормални луѓе, нема "Нема идеално, па нема идеално, после се жалите сте биле сами" - размислувања кои објаснуваат зошто секој втор трпи во дисфункционален брак и врска @TrueToMyself Кучето не е убиено во самоодбрана. Не излегол да мафта пиштол низ град, ама излегол да мафта пиштол во двор. @Tih-ana Моментот е повеќе зошто ти го кажал ова. Да се пофали колку е јак? Да ти даде до знаење дека е крвник? Дека се одмаздува? Дека утре случајно ако се скарате, да не смееш да му кажеш нешто?
@TrueToMyself Да земеш пиштол и да отидеш на сред бел ден да убиеш живо суштество - кое патем не го убил ниту во самоодбрана, ни во афект веднаш, туку валјда денови отпосле, е еднакво на психопатско однесување. Што со сопственикот? Не бил одговорен и не внимавал, а второ и тој не е нормален што дозволил некој да дојде вака да му го убие кучето, наместо соодветни служби да се погрижат за тоа. Не знам како мислиш дека ако фокусот го свртиме на сопственикот, дечкото со пиштолот ќе изгледа нормално. Бидејќи нема
Точно, и двајцата се, и ја го помислив истото за газдата кога прочитав. Никој тоа не го негира, само што девојкава побара совет за ситуацијата со дечково, не за газдата. Па, затоа фокусот е на дечкото.
Тоа е и проблемот, што вака на форумов тешко е да се долови на што точно се мисли и како е тоа кажано , еве верувала или не , од страна изгледа многу страшно пушка и пукање по зајци ама во пракса , тетка ми воопшто не се замараше ниту имаше некој проблем со тоа , освен што јадеа месо од зајак , неа некој да и рекол маж ти после 15г брак ќе земе пушка да пука зајци , требаше да се разведе ? Со години се во брак, апсолутно никаков проблем немаше пошто маж и имаше легална пушка . Само се зависи од човекот кој е што е и како е , се тоа само членката може да го примети ние овде на форумов ништо баш
Тетинти оружјето го добил по законски пат за да оди на лов и зајците ги лови за да јадат, воопшто не е ист пример со дечкото. Не го прави тоа од одмазда и не украл туѓо оружје за да го направи истото.
@Anonimnna5 Ако нешто е легално или нормализирано во голема мера, пак не значи и дека е нормално. Не изгледало страшно, what? Да убиваш за забава, хоби. Ако на тетка ти не и сметало, океј, еден за друг. Ама членката овде за која дискутираме очигледно веќе не се чувствува удобно покрај дечкото, па нема потреба самата себе да се убедува и да се преправа дека и е океј
Не мислам дека поседување на оружје нужно значи дека личноста е проблематична, зависи многу од причината зашто го поседува. Дечкото држел револт кон кучево ради повредата, ја би држел револт кон сопственикот да сум на негово мессто пошто ради него ме искасало. Требал добро да го искешира сопственикот за нанесената траума а не на кучето да се одмаздува.
Не, воопшто , затоа и се изненадив кога ми го кажа тоа , воопшто не делува на таков дечково и еве ми пишува од вчера и денес , дека можам слободно да му кажам што ме мачи се ќе ми каже отворено. Другар негов ми се изнасмеа за ова ми рече ниту една девојка не замарал и мене ми пиша ако не сакаш веќе да збориме ок е, дали е манипулатор или што е не знам
Човек да не знае дали да плачи или да се смее на дискусијава. Не ми се верува дека се дискутира дали било ок постапка некој да земе и да убие животно, во знак на одмазда. Значи тоа е одмазда, а не самоодбрана! А за тоа дали треба или не треба да се поседува оружје, е скроз друга дискусија. Не значи дека некој ако легално го поседува, во секој момент ќе посегне по него за да реши проблем.
Затоа треба да постојат пробни бракови да живееш со некој минимум 1-2 години и буквално да го истестираш и кога е нервозен и кога е лут и кога е се спротивно од тоа да видиш тогаш кој како ќе се понаша дали агресивно или нормално јас лично и мое мислење да сум на местото на членкава би продолжила да излегувам со него намерно би го подбуцнувала да видам како ќе реагира во одредени ситуации коишто не му одговараат, а повиши тон или ми се испонаша некако чудно бегај девојче ич не се замарај со овој