Не е во ред неговата агресија према животни, се надевам со луѓе така не се однесува, но зашто никој не го зема во обѕир мислењето на другар му што рекол дека е ок дечко и не замарал девојки , тоа е и те како поважен фактор за дечково , психопат или каква се етикета доби
Не ми се верува до кој степен се разглабаат работиве за некој што убил куче во самоодбрана. Па утреден дете да ви нападне куче, ќе го оставите детето да ви го изеде ама кучето да е живо. И мачка да е било што да е ќе се одбранам бе. Тоа е природен инстинкт на преживување. Чоек да неможе да се отвори, траума да сподели одма е осудуван.. Загреота чоекот кујзне каква агонија и болки преживеал после нападот за ногата да ја спаси, тука монструм се напраи. Најубаво човек во животот да си ќути и нишо да не кажува. @Tih-ana најди си некој што не збори што апсолутно не е отворен, најарно така. Само после да не биде оти ќути ништо не кажува што планира, што мисли. Мене дечково по кажувањава ми е океј. А тоа што го преживеал, он си знае, не е наше да осудуваме, пошо он не отишол со пиштол да мафта и убива кучиња низ град од курташак.
Мене ме има нападнато куче, жива среќа ме спасија, не нога, цела ќе ме испокасапеше. Го колнев кучето, викав шинтерски служби. Но, никогаш не отидов со оружје да го убијам. Логички и да се размисли, да го убиеш додека те гриза е самоодбрана, отпосле е веќе одмазда. Плус пиштол по дома чувал, а којзнае дали лаже дека го вратил. Човек што има оружје по дома, не ми е за верување. Не знаеш кога ќе се штракне и ќе посегне по пиштолот. Каков сака нека е, глуп муабет од почеток. Можел да каже дека не сака кучиња затоа што го нападнале и толку. Не ми е толку за кучево, колку што дали навистина го вратил пиштолот, бидејќи лесно го користи во услов на страв и агресија.
Толку и се наполни главата на членкава , еден вика ок друг вика не е ок, најубаво она да разграничи , како се однесува дечково со келнери, со мали деца со деца со животни по улица кои се среќаваат, тетин ми не пиштол , пушка имаше дома и тоа 5г убиваше зајци, еве се чудам тетка ми зашто не го остави понекогаш стварно брзо се откажува човек, идеално нема, не викам дека е во ред сето ова, ама после се жалите како сте сами ,пак ќе кажам не треба човек да е со некој по секоја цена ,само дајте шанса , ако така се однесува и со луѓе , тогаш членката нека си најде подобар .
За некои од нас што не живеат во Америка и самото имање пиштол (кој не е по службена должност) е црвено знаменце. У кој свет е нормално да имаш пиштол и за што ти е уствари?
Why not? Постојат луѓе кои поседуваат пиштол (не по службена должност патем) на кои им е хоби, тоест пасија да одат на стрелиште и да пукаат (гаѓаат)
Самата кажа дека ти недостига внимание од некој, овој упеал колку толку да ти го подари и затоа одма се имаш приврзано, без разлика што е зафатен. Не дозволувај да си го погазиш достоинството заради осаменост. И да се видиш со него, што мислиш дека ќе се случи? Тој еден час задоволство ќе ти смени ли нешто во животот? Колку и да ти годи тоа внимание за брзо ќе го снема, во тоа биди сигурна, спаси си се со време и блокирај го. Никогаш нема да ми станат јасни луѓе што свесно одат со некој што е зафатен, како ќе спиеш навечер после? Секако дека најголемата кривица е во него, ако не си ти ќе е некоја друга, но зошто да бидеш ти и свесно да уништуваш друга девојка?
Чудно некое хоби, тоест пасија. Ако живееме во мирнодобски услови, нема диви животни во околината-јас не би избрала таков за партнер. Ако е Дивна Пешиќ-може да бидеме другарки
Па можам да кажам дека сигурно само тетка ти знае како и е Ама сега да се претвараме дека ваквите ловџии кои од забава одат да убиваат, се нешто нормални луѓе, нема "Нема идеално, па нема идеално, после се жалите сте биле сами" - размислувања кои објаснуваат зошто секој втор трпи во дисфункционален брак и врска @TrueToMyself Кучето не е убиено во самоодбрана. Не излегол да мафта пиштол низ град, ама излегол да мафта пиштол во двор. @Tih-ana Моментот е повеќе зошто ти го кажал ова. Да се пофали колку е јак? Да ти даде до знаење дека е крвник? Дека се одмаздува? Дека утре случајно ако се скарате, да не смееш да му кажеш нешто?
@TrueToMyself Да земеш пиштол и да отидеш на сред бел ден да убиеш живо суштество - кое патем не го убил ниту во самоодбрана, ни во афект веднаш, туку валјда денови отпосле, е еднакво на психопатско однесување. Што со сопственикот? Не бил одговорен и не внимавал, а второ и тој не е нормален што дозволил некој да дојде вака да му го убие кучето, наместо соодветни служби да се погрижат за тоа. Не знам како мислиш дека ако фокусот го свртиме на сопственикот, дечкото со пиштолот ќе изгледа нормално. Бидејќи нема
Точно, и двајцата се, и ја го помислив истото за газдата кога прочитав. Никој тоа не го негира, само што девојкава побара совет за ситуацијата со дечково, не за газдата. Па, затоа фокусот е на дечкото.