1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    394
    Тоа е и проблемот, што вака на форумов тешко е да се долови на што точно се мисли и како е тоа кажано , еве верувала или не , од страна изгледа многу страшно пушка и пукање по зајци ама во пракса , тетка ми воопшто не се замараше ниту имаше некој проблем со тоа , освен што јадеа месо од зајак , неа некој да и рекол маж ти после 15г брак ќе земе пушка да пука зајци , требаше да се разведе ? Со години се во брак, апсолутно никаков проблем немаше пошто маж и имаше легална пушка . Само се зависи од човекот кој е што е и како е , се тоа само членката може да го примети ние овде на форумов ништо баш

2. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    2.419
    Тетинти оружјето го добил по законски пат за да оди на лов и зајците ги лови за да јадат, воопшто не е ист пример со дечкото.
    Не го прави тоа од одмазда и не украл туѓо оружје за да го направи истото.

3. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.119
    Допаѓања:
    9.626
    @Anonimnna5 Ако нешто е легално или нормализирано во голема мера, пак не значи и дека е нормално.

Не изгледало страшно, what? :drunk: Да убиваш за забава, хоби.

Ако на тетка ти не и сметало, океј, еден за друг.

Ама членката овде за која дискутираме очигледно веќе не се чувствува удобно покрај дечкото, па нема потреба самата себе да се убедува и да се преправа дека и е океј :*:

На Biljarkata, Tih-ana и Panda00 им се допаѓа ова.
  4. Анoнимус_

Анoнимус_ Нов член

Се зачлени на:
    25 октомври 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    30
    Не мислам дека поседување на оружје нужно значи дека личноста е проблематична, зависи многу од причината зашто го поседува.
    Дечкото држел револт кон кучево ради повредата, ја би држел револт кон сопственикот да сум на негово мессто пошто ради него ме искасало.
    Требал добро да го искешира сопственикот за нанесената траума а не на кучето да се одмаздува. (facepalm)

На Tih-ana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    283
    Не, воопшто , затоа и се изненадив кога ми го кажа тоа , воопшто не делува на таков дечково и еве ми пишува од вчера и денес , дека можам слободно да му кажам што ме мачи се ќе ми каже отворено. Другар негов ми се изнасмеа за ова ми рече ниту една девојка не замарал и мене ми пиша ако не сакаш веќе да збориме ок е, дали е манипулатор или што е не знам

6. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    14.785
    Човек да не знае дали да плачи или да се смее на дискусијава. :x

Не ми се верува дека се дискутира дали било ок постапка некој да земе и да убие животно, во знак на одмазда. Значи тоа е одмазда, а не самоодбрана!

А за тоа дали треба или не треба да се поседува оружје, е скроз друга дискусија. Не значи дека некој ако легално го поседува, во секој момент ќе посегне по него за да реши проблем.

На Amellie13, FriendOfDorothy, Компир Манџа и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    394
    Затоа треба да постојат пробни бракови да живееш со некој минимум 1-2 години и буквално да го истестираш и кога е нервозен и кога е лут и кога е се спротивно од тоа да видиш тогаш кој како ќе се понаша дали агресивно или нормално:wasntme: јас лично и мое мислење да сум на местото на членкава би продолжила да излегувам со него намерно би го подбуцнувала да видам како ќе реагира во одредени ситуации коишто не му одговараат, а повиши тон или ми се испонаша некако чудно бегај девојче ич не се замарај со овој

На Panda00, Компир Манџа, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    283
    Еве моментално му кажав што е причината поради тоа што вака сум почнала да се оддалечувам на некој начин ми вратил дали си ти сериозна дека воопшто си помислила дека јас сум агресивен или дека нешто утреден би ти се случило доколку си во мое присуство пулу ова беше пред неколку години случкава што јас воопшто ја имам и заборавено ти ја кажав бидејќи сметав дека можам да бидам отворен со тебе да разговарам отворено за се , плус ми пишал а ти секако можеш да мислиш како сакаш и што сакаш доколку, мислиш дека јас сум некој агресивен или нешто лошо тогаш можеме да престанеме да збориме

9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.312
    Допаѓања:
    197.678
    Одлично. Престанете да зборите.
    Ја имав заборавено случката ама ти ја кажав:drunk: Run Lola:bandit:

На Gosh, Amellie13, Panda00 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.119
    Допаѓања:
    9.626
    @Tih-ana Ахам, ич не е агресивен :D

Па нормално дека имаш целосно право да се чувствуваш како што се чувствуваш и дека реакцијата ти е нормална.

Па и тоа, "ако ти мислиш дека сум агресивен и лош", по кое знае дека ти нема да му кажеш дека е - e вид на манипулација, значи плиз :~:

На крајот од денот, постапи како што мислиш дека е најдобро исклучиво за тебе.

Според мене, некој кој уште на почетокот ти создава и најмал немир во себе, дури ниту по направениот разговор не се чувствуваш посигурно - he ain't the one :*:

На Amellie13, senjorita-v, Panda00 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.734
    Допаѓања:
    15.191
    @Tih-ana па уште и се прави силен, "ќе престанеме ако сакаш, нема да те замарам"... не знам што |(... одговори на манипулатор. Од лично искуство зборувам, ниту еден насилник нема да признае дека е насилник! НИКОГАШ!

И многу добро се кријат, на почеток, додека не им влезеш во зачаран круг. Според мене е подобро да спречиш на време, ама секако на тебе сама останува одкуката. :*:

На Gosh, Biljarkata, senjorita-v и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.919
    Допаѓања:
    7.382
    Извини вака што се мешам у штипки, ама самиот негов одговор е агресивен :D

На kim.k, Gosh, Panda00 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    602
    Многу добро кажано, ова е проверено точно. Ако уште во старт осеќаш несигурност, што останува за понатака... Секогаш кога сум имала некое чудно чувство за некоја особа на почеток и кога сум го игнорирала тоа чувство, на крај станувало реалност.

На Polyincognito, Mumoftwo30 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  14. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    3.863
    Уште го мислиш овој?
    Тргни си се мирно, фино, културно.

На Panda00, Mumoftwo30 и Компир Манџа им се допаѓа ова.
  15. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.308
    Допаѓања:
    4.580
    Забележав овде на форумов сите односно 90% од членките најглавен совет ви е - тргни се, остави го, бегај подалеку. Вистината е малце подруга во вистинскиот живот од форумскиот, не знам само каде вие ги наоѓате толку совршени мажи, сопрузи итн., а ниту еден толку совршен не познавам ниту маж, ниту сопруг во моето опкружување барем, единствено совршен во вашата глава. Мислам дека ако некој е за некого најдобар на свет, за друг нема да чини.

На Lostinparadise, Aenarion, Ѕвездена и 8 други им се допаѓа ова.
  16. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    3.878
    Мислев со тебе никогаш нема да се согласам :rofl:

На Youknow му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.312
    Допаѓања:
    197.678
    Секако. Може да биде црн, плав, зелен, слаб, дебел, низок, висок...може е Стојанче да се вика...може и да биде пожарникар, или месар, или лекар... ама ај ако не, да нормализираме насилство, неверство и зависности, оти совршенство не постои|(... и оти е срамота без маж да бидеш.

На Peperutce6, Gosh, Amellie13 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    2.419
    Најчесто на темата пишуваат кога веќе гледаат дека проблемот го достигнал максимумот и знаат дека треба да се тргнат од тој човек, и бараат потврда затоа што не се сигурни во своите одлуки...

На членката на почетокот кога се мислеше дека додека се борел го убил кучето 90% беа поинакви коментарите, ама се разјасни дека поинаку било па затоа и се се сврте..

Точно дека нема никој совршен ама има граници до каде таа несовршеност може да оди... Имаше членки за име што им смета никој не рече раскини... Ама некој да е насилник веќе е голем проблем..

На Gosh, felisitas, Amellie13 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.308
    Допаѓања:
    4.580
    Секако дека никој не спомна дека треба да се нормализира насилство, неверство ни зависности. Ама сметам дека секој човек нема шанси да нема барем по една маана, дали е поголема или по мала..

На Bitter-Sweet и franca им се допаѓа ова.
  20. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.734
    Допаѓања:
    15.191
    Зависност, насилство и неверство, не се мааани, тоа е red flag - доживотен!

На Gosh, Amellie13, eliesaab и 9 други им се допаѓа ова.