Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Значи Леонора "hyp se tvrava zhdryp se tvrava" да не речат сега другите форумџики дека ништо не разбираат за жал немаш излез од ситуацијава.. Мене ми е мнногу жал и јас сум албанка знам како функционираат работите кај нас но јас имам дечко македонец.. Мене никој нема да може да ми го бира дечкото или мажот во твојов случај..

За жал кај тебе уште постојат некои заостанати мислења али тоа е тоа.. Не знам како ти е ситуацијава но мислам дека ти си му роб и на твојот маж и на твојот татко.. за жал :(

На Cleonika и Pelikuna им се допаѓа ова.
  2. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    lugje ve molam za pomos nisto ne svakjam,znaci vaka eden mi se svigja i on me svigjase ama go otkaciv pa posle si komuniciravme normalno prijatelski i sea pocna da mi vika za negoviot drugar da mi go mesti ,ne svakjam nekoj sto porano te svigjal mislam sea ne e odamna da ti mesti drugar negov i sea pocna da ne mi zbori voopste a ja niso ne napraiv so drugar mu nz zs toa go naprai ,sto mislite??

znam ne e na kirilica se izvinuvam ama od mob sum ,ke se potrudam dr na kirilica

3. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Мување- ДА или сепак НЕ.. ?

Девојки имам голем проблем :( . (Може на форумов сум најпроблематична форумџика али што е тука е.. :D ).
    Значи вака..
    Се запознав со едно убо типче на нет и дознав дека ме свиѓало... А и ја него го свиѓам уште од кога го видов..Али битно У ЖИВО СЕ НЕМАМЕ ВИДЕНО. Тој е од Битола ја од Прилеп, а тој имал некоја роднина во Прилеп и често доаѓал. И една моја другарка го прашала дали сакал да СЕ СМУВА СО МЕНЕ кога ќе дошол следниот пат во Прилеп. Тој рекол за врска дека неможело пошо тој од еден град ја од друг, а инаку за мување може и повеќе пати.. Но јас сепак незнам дали да го сторам тоа.. Да биде шо биде таа вечер и утре да не се познаваме.. А второ мување ми е ова несакам да зезнам со некој шо ќе ме искористи онака у одредена смисла на зборот.. Помош ве молам.. Да го сторам тоа или сепак НЕ..?

4. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.459
    Допаѓања:
    4.327

А најпрво да се запознаете во живо па после да мислите на мување и слично |(

5. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295

И јас на тоа мислев али незнам... Детето често доаѓа со брат му кај една негова тетка и тоа само на саат - два и тешко ќе биде баш да има време и за запознавање и за све, пошо е 2 год. гимназија и уче у Скопје и тешко ќе може да се деси неш послем.. Абе стварно сум ептен збунета јбг . :@

6. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    ке може ваше мислење за мене ,погоре што пишав плс :wasntme:

7. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Можеби сака преку другарму пак да дојде со тебе! Или пак на другар му му се допаѓаш па го замолил да те мести!

8. CrAzYShAkA

CrAzYShAkA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    65
    ај прво нека дојде да се запознаете па после ке видиш како ке те водат емоициите и да бидне после така не се познавате тој е од ден град ти од друг град нема да ти биде тешкооо ;)

9. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    181
    Лепотице моја..зашто во тебе се гледам точно пред неколку години...тоа што он го прави е чисто од завист..сака да ти се доближи и сеа веќе нема како па праи што се вика "финти и скриени трошоци"
    сеа се зависи од тебе

совет + :ако е другарму позгоден..јас не би мислела два пати :*

10. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    затоа што е несозреан клинец.

11. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Мислам дека се работи за одбранбен механизам.Изел корпа од тебе и сега бара начин, во твоите очи и во очите на другите да не испадне лузер.Тоа што сака да ти го мести другар му, се обидува да глуми незаинтересираност. Ова однесување во психологијата се нарекува принцип на „кисело грозје“, впрочем ја знаеш басната за лисицата кога не можела да го скине грозјето, па се тешела дека е уште кисело. Со други зборови, сака да го обезвредни предметот, да се убеди самиот себе си дека и не му значи толку, бидејќи не може да го има.
    Вакви потези најчесто прават луѓе кои не можат да прифатат пораз и на кои им е битно што ќе мисли околината за нив или таканаречени „борци за репутација“
    Можеби и сеуште има чувства кон тебе, но не подава слабост и мора да ти докаже дека е фраер.
    Друга причина не гледам во неговото однесување.

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Девојче запознајте се, лапајте се и чао приајтно!
    Као тоа ќе те искористи? Ти нејќеш да го лапаш? Ха! Абе уживај таму и не се замарај. И нема зашо да не се познавате утре, зашо да не си продолжите комуникација, здраво, како си, добар/а си....
    И проблемов не само шо не е голем туку воопшто и не е проблем. Напрај си го меракот ;)

13. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    бела.. животов не е толку непревидлив! аман што толку психички се замарате со небитни работи! види се со дечково смувај се ако ти е убаво убаво ти е.. ако не ајт чао! машки во светов со лопата можеш да ги собираш нема што тука да мислиш дека некој ке те искористи. Па се во животов треба да се проба. и да се разделите и да се скарате продолжи понатаму... Секогаш има подобро

14. zvezda4

zvezda4 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    DALI DA SE PRODOLZI ILI NE?>

Iskreno ova go pravam prv pat pisuvam na nekoj forum,i baram mislenje od poveke devojki,zatoa sto vo glavata mi se deshavaat cuda :rofl: ....Znaci ke pobaram mislenje od vas koj kako saka neka pise ,se nadevam ke donesam iskreno resenie za mojot mal problem..
    Se gledav so eden decko skoro cela godina,ama mn bese turbulentna godinata,imase mn luge sto ni smetaa sto rasipuvaa,celo vreme ni bese skar -smir rabotava,radi toa so nie oficijalno ne bevme vo vrska ,i ova vaka si traese celo vreme,TOJ bese super so mene prvite 3 meseci no odgkoga spomnav vrska se promeni sprema mene,i jas pocanav da se odnesuvam kako da ne me interesira veke a pak se gledav so nego i mi znacese mnogu,a sigurnA sum deka i jas na nego,posle godina dena,jas sega pred 3 meseci t.e. mu rekov deka ova tempo ne moze da se izdrzi i deka sakam vrska asalna i ako on nesaka da prekineme,a predhodniot den samo sto se dogovaravme me vikase na odmor da odime zaedno demek,ne mozev da go sfatam nikogas nego stalno bil tainstven sprema mene,i mu go napraviv muabetot,i on pak si stoese na svoeto i ok jas se trgnav od nego,sekoj na svoja strana,jas zapoznav eden drug decko i bev vo vrska so nego 2 meseci,i koga ovoj ne vide zaedno pobudale,i samoa sto raskinav on odma me pobara da sme se videle...ama on sega se gleda so edna dr devojka,a pak mi praka poraki na mobilen na mene za da sme si idele zaedno nakaj doma posle grad sakal da bide so mene ,,,,se mi e ispomesano ne znam sto da mislam i pravam,sto e pravilno,dajte nekoe sovetce,dali da se vidam so nego ili da go batalam skroz? :))

15. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447

Батали го.
    Кратко и јасно. =)

16. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919

Се согласувам. Ако влезеш во врска повторно со него, тоа нема да биде врска, ќе биде безврска :)
    Кога веќе ти си имала друг дечко, тој сега во моментов е со некоја друга, а те бара тебе, тогаш нешто не штима. Не дозволувај да бидеш втора виолина.

П.С. И пишувај на кирилица ;)

17. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486

Батали го! Уствари ако чуствуваш нешто за него види се со него направи да вие е убаво! А тоа што сега имал друга девојка и уште тебе ти пише ми е малку :^) Сепак ти си наеш најдобро ако милиш дека вреди за него побарај го и правете муабет а ако не знеш нели животот тече понатаму! Позз :*

18. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549

Батали го,велиш дека имал девојка а сака со тебе да сии иде од излегување.Како што разбрав сака да му бидеш втора! Немој,тој имал шанса кога си му рекла дека неможе да продолжите со тоа темпо,но нему тогаш му било сеедно,но откко те видел со друг и видел дека можеш да го замениш со друг,сфатил дека не е единствен...Е сега доколку е поупореен,излезете на кафе,дискутирајте но никако не паѓај на оваа фраза -``ќе ја оставам женсками,ти ветувам,, !!! А и според твојот пост ме наведе да мислам дека веќее не ги имаш истите чуства спрема него

19. zvezda4

zvezda4 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0

Znaci ne mozam da pisuvam na kirilica ne deka ne sakam,ama ne mi e instaliran MK fond,na noviov kompjuter,ali ke go sredam za nekoj den i toa,inace da seuste mi znaci tipot ocigledno,jas i koga bev so drugiot mislev na nego non stop,i koga i da go vidam jas se gubam,znaci sea pred nekoj den se sluci slednovo si prakavme poraki demek ke se vidime denovive au,on bese mn zagrean,a jas bev ladna i mu dadov do znaenje deka ne sum igracka pa koa ke posaka da me ima,mn filozofski pristapiv so porakite i iskreno mislam deka se zafrknav,zasto so nego treba samo zaebavanje niso ozbilno,zaso ocigledno se plasi od serioznost,i pokraj toa porakite nekako se svrtea dr den jas mu pisav demek ejj ajde koa ke se vidime ,i ko u stil ajde denovive nedela ponedelnik koa ke se vidime vo grad ili neso slicno,i takov me prasa za so sum se preedomislila i jas mu dadov moze mutav odgovor,mu rekov ko u stil deka pojma neam sto se slucuva ...i sega vcera go vidov ama taa devojkata bese do nego i on nekako kako celo vreme da se kriese da ne go vidam duri ne dojde da se pozdravi i si otide vo 2 h doma,a sekogas sedel do pokasno.....:worried:

20. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607

Оффф малце се пронаоѓам со твоево проблемче.. ништо кратко и јасно! седнуваш разговараш отворени се картите и решете го проблемот! друг излез нема :) :!: Ако збори.. пошто до сега не бил многу зборлив.. (уф мразам вакви машки)