Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Мислам дека треба убаво и смирено да разговараш со неа...
    Има причина зошто брза со се тоа сигурно, ама зошто незнам..

Unknown_7 likes this.
  2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Тебе ти пречи она шо има минато... да не се лажеме....
    Она ти ја кажала целата нејзина ситуација, за бившите и за децата, те запознала со нив, ти рекла дека не сака брак но сака да биде во врска (сериозна) и дека не и е дојдено до врска само за секс.....
    Освен шо многу избрзала шо те запознала со децата, јас не гледам друг проблем кај нејзе, туку проблемот е во тебе, ти пречат децата, ти пречат бившите, играш топло- ладно, и сам незнаеш шо сакаш.
    Како се ова е многу брзо? Не те разбирам. Шо ти е брзо? Тоа шо се гледате или децата? Ако се децата, тогаш другар, не си ти за нејзе.

Mumoftwo30, Biljarkata and SeñorPink like this.
  3. Unknown_7

Unknown_7 Нов член

Не искрено не ми пречи тоа што има минато, затоа што сите имаме некое минато, некој по тешко некој по лесно минато, и јас имам минато големо, без разлика што не сум бил во брак и што немам нели деца.

Прво е брзо тоа што ме запозна уште привите 5 дена од кога почнавме да се гледаме со децата, тогаш не ни бевме ни интимни, се имавме видено само 2 пати во 5 дена, а она ме запозна одма со децата и ме однесе кај нејзе дома, далеку од тоа дека мене ми пречат децата, баш напротив, ја сум голем дечар и сакам многу деца, и јас сум и кажал и на нејзе ако е све океј со нас, нема зашто да не ги прифатам нив нормално, затоа што тие деца заслужуваат машко да се грижи за нив, да им бидам пријател,подршка и љубов да им давам од машка страна.Бившите нејзини не ми пречат, ми пречи тоа како доаѓало до секој втор бивши да ја тепа буквално, и она одговор дава на тоа, дека такви и се погодувале, што не е верно воопшто ова.Јас знам што сакам, сакам полека да се одвиваат работите, без брзање,форсирање, него да си течат по ред работите, а не одма децата, одма спиење кај нејзе, пазарење со едното дете, како да сме фамилија ние буквално, јас едвај името и го знам што се вика.

4. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Нели кажа дека само мажот ја тепал, некој и се заканувал, а во последно време барала со некој да стапи во врска и по првото видување разбрала дека не се за неа.. А и ако гледаш на тоа и мислиш дека е проблемот во неа а не во другите, тогаш зошто ти до сега не си можел со ниту една бивша да изградиш нешто сериозно? Дали тоа што си видел дека со ниту една не си одговараш, проблемот е во тебе?

Panda00 and Biljarkata like this.
  5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Па викаш дека она нема родители, нема кој да и ги чува децата. Ај едното поголемо, но каде да го остави другото од 9? Хм? Затоа и те вика кај неа, затоа и оди на пазарување со детето а во исто време користи и прилика да се видите.
    Реалноста е таа, нема кој да и ги чува децата и постојано треба да се со неа. Ако ти пречи тоа, нема шо да бараш со неа.
    А за тепањето ич не ме чуди. Ако е она толку убава како шо викаш, знаејќи ги мажите од нашето поднебје, точно е шо ја малтретирале. Мажоте скроз полудуваат кога до себе имаат убава жена, од љубомора.

Она ти го раскажала нејзиното минато и ти покажала како изгледа нејзиниот ден и живот, а сега на тебе е дали ќе го прифатиш тоа.

6. SeñorPink

SeñorPink Истакнат член

Чичко ми ја има кршено од ќотеќ првата жена дур била трудна и тоа на пијано, она со него остана 15 години од како тоа се има дешавано, ама типот ќор пијаница, на жената и скурчи 15 години да рани ќор пијаница, го остави. Најде втора жена, пак беше ќор пијаница, пак ја малтретираше, и оваа будалата немаше да го остаи, да не ја натераше овој.

Инаку вака чичко ми тие што не го знаат од блиску и интимно мислат дека е многу фин, океј лик,нема никакви знаци дека е тепач, многу фин со сите, ама а цврцне, им вади душата на сите.

7. Unknown_7

Unknown_7 Нов член

Мажот бивши ја има тепано, и пред мажот дечкото што го има ја има тепано, и имала исто врска со некој тип каде што кога раскинале тој и се заканувал само, но тој ништо не и направил.

Не сум можел со моите бивши да изградам нешто сериозни ради х причини, каде што ја сум оладувал, и биле некој сплет на околности, каде што сум имал две долги врски, една од 5 год и една од 7 год, и едноставно сме изгубиле љубов, и сме си се разделиле како нормални луѓе, секој на своја страна, не викам дека ја сум бил цвеќе за мирисање напротив, секој човек си има мани нормално.

8. Unknown_7

Unknown_7 Нов член

Да нема родители, децата си одат во школо, она работи само една смена од 8 до 4 часот,иначе на пазарување бевме заедно, затоа што малото не сакаше да седи со брат му, него сакаше со мене да дојде, и на нејзе и викаше, мамо седи ти дома ние ке одиме да пазариме, не сакаше ни со мајка му да оди на пазарување, каде што она почна да менува бои на лицето, и да ми вика во кола, човече што е ова, ова искрено се нема случено до сега од кога сум разведена...Со тоа што она си ги остава за викенд децаа дома сами, и си искача по журки, и по кафиња без проблем.Искрено ми е најубав партнер што сум го имал до сега, и е стварно убаво и згодна, барем за мој вкус нели, секој си е убав на свој начин.

9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Тоа е тоа. И да биде брзо и да биде бавно, таков ќе биде вашиот живот понатаму. Ако ти одговара, седи си, ако не - терај патот.

10. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Двајца ја малтретирале физички не е секој втор...

Гледав пред некој ден едно видео и човекот што објснувше кажа дека машката популација е многу на лошо отидена и дека поголеми се шансите да ти падне метеор на глава отколку да запознаеш нормално машко, затоа и толку многу жени има што не се во врска или разведени.. И верувам во ова затоа што се гледа, можеби шансите не се добра споредба со метеорот, ама да голем дел мажи се такви какви што се...

Ако не можеш да стекнеш доверба во неа и не ти држи вода тоа што го зборува мислам дека без разлика што ти е физички привлечна не треба да продолжиш со неа..

11. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Адидас ова не ти е Немачка па да не оставаат 9 годишно дете само дома. Ги оставаат и помали. А башка има и постаро дете дома.

Него смешна ми е типкава во приказнава. Изгледа не си учи од сопствените грешки. Имала проблематичен љубовен живот и и се брза пак да биде со некого. Или е проста или нема друго. Второ, не е воопшто наивно сето ова. Гледајќи дека брзо се впушта во авантури и децата ги соочува со сето тоа, дали таа воопшто мисли како влијае тоа врз нив.

После само еден месец дома со нив да го запознаеш новиот дечко, особено после цело претходно насилство ми е....премногу чудно.

12. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Сигурна сум дека жената не лаже што и де случило, и некако ми е невкусно и непријатно што тоа е предмет на расправа. Секој што поминал такво нешто па и повеќепати најмалку му треба осуда.
    Ми делува дека членот искрено е ок со минатото, но се плаши од иднината, што е и нормално. Поголеми се очекувањата кога има и деца во сликата, не е битно чии. Детето си бара татковска фигура, и помалото го покажува тоа. Јас сум сепак за малку подобро запознавање пред да се вмешаат децата, а тоа дека немало каде да се гледаат ок, ама па и не мора секој втор ден да се гледаат. Ова почнало интензивно и сега малку е можеби too much

13. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Абе се зависи каде живеат и какво е детето. Има деца шо не можат сами да седат дома.
    Или ај во Ск остај само дете. На 7,8 спрат. Па не знаеш шо може да се случи, притоа нема ни баба ни дедо да трчаат на помош. Ај ќе кажеш има и 13 годишник дома, ама и тоа е дете, од кај знаеш дека нема да излезе и да го остави другото само?
    Шо знам, јас не би оставила дете само, посебно не во Ск. За во помал и помирен град ќе се размислам.

Biljarkata likes this.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Побогу, тоа што пишувала со двајца, тројца, десетмина, и на видување не кликнало-не е менување партнери. Можам со сто да пишувам дури да кликнам со некого.
    За тепањето ти одговорија, некој просто има таква ,,несреќа,, од повторувачки искуства. Едниот и се заканувал, со вториот се омажила се развела, поминала низ процес на психичко зацелување- ич не разбирам што има тука да те тригерира. Има мажи говеда и тоа е, нема никаква врска со нејзе.
    Е децата... просто постојат. Или го прифаќаш тоа или не, толку е. Веројатно е пребрзо за запознавање деца, ама кај да ги носи, што да им праи?
    Имам другарка во иста ситуација, има 2 деца отприлика на иста возраст ко оваа, и очајно сака дечко. Не маж, не прстен, просто врска со некој со кој ќе кликне а да не биде само секс. Секакви ги има само за секс заинтересирани, и со деца, и без деца, за врска никој. И ај кажи ми, што е проблемот да речеш ок, ни оди фино, врска е. Се гушкаме, пиеме кафе, не само соблечи-облечи-замини. Нема врска ни со деца, одат за викенд кај татко, не мора да се среќаваат кај нејзе, ама ете.
    Мислам, стварно не си сериозен со дилемиве- или сакаш врска или не. Па што ќе биде, тоа, никој со ланец не те врзува.

15. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Ех, ако нема кој да ти ги чува, шо ќе праиш? Сум седела лично ја на тие години, 9-10,сум го 'чувала' и брат ми, сме искачале пред зграда, не сме се прибирале од играње, имале доверба у нас..
    И ова не било пред 100 год па да речеме дека времињата се сменети драстично.

Туку, баш е чудно тоа што толку рано го запознала со децата, најчудно е ко шо рече Арабела тоа дека брза да скокне од авантура у авантура, без да и' текне дека треба да биде поучена од досегашното искуство, и да забави, да остаи време и простор да се запознае со човекот. Вака делува премногу очајно.

Мене највише за децата ми е жал, посебно коа кажа дека поголемото дете се срамело и многу незгодно му било од ситуацијата.

Во ред е да сака жената некој до себе, да не е осамена, да си најде љубов, ама вака.. Делува ко да сака да е со некој по секоја цена.
    А ова не го читате бе? Значи коа ќе и се сака можела да ги остава сами.

Чудна прикаска..

Mumoftwo30 and ArabellaStarfall like this.
  16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Не се чудам за неа. Едноставно сите сме различни, некои сакаат да бидат сами, некои неможат да бидат сами и сакаат по секоја цена да имат некој.

Углавном, овој не е за неа.

17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Кај гледате скокање од авантура во авантура, кај го пропуштив тој дел?
    Во ред е да сака некој до себе, ама не вака, очајно било? Е што е очајно и како не е очајно?

Adidas888 likes this.
  18. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Исто ко мажачката Биљо, мора да чекаш 1 година да се олади чоекот па да се мажиш пак :rofl:

Biljarkata likes this.
  19. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Не баш скокање од врска во врска, него не треба да бидеш претпазлива со било кој со оглед на минатото? Особено што за толку краток период го запознава со децата дури и имаат заеднички дешавки. Што знае за него? Ништо. Колку и тој за неа.

20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Разведена пред 7 години, со 4ца пишувала пред да кликне со овој, бооо скокање од врска во врска:drunk:
    На овој му импонира згодна женска ама децата ако може негде да ги паркира.
    Ваљда сакала да види како и они би реагирале, ако има отпор од нив, ништо од врската. Да не ја дејта другарка ми овој?:D

Panda00, Mumoftwo30 and Adidas888 like this.