Со ова плсссс ме купи. Од се што имаш напишано, јас сфатив дека девојкава/женава има поголема муда од тебе.Ти бегаш од одговорности, па филозофираш тука, или биди маж и разубави и го животот ако ти значи нешто или тргни се на страна.
Мене не ми звучеше на филозофирање, туку на опис на ситуацијата која сака да ја долови дечково. @Unknown_7 земи си време, размисли си имаш право и ти на тоа. Не е убаво да се брза толку. Одговорот сам ќе ти дојде, зашо искрено и мене ми е малку чудна причава и самото изложување на децата на партнер што уште не го ни познава доволно, а притоа тврди дека имала психичко и физичко малтретирање (никој не го негира тоа дека и се случило) Но, јас би била попретпазлива пред се ако имам па и деца, покрај такви минати искуства. Ама има секакви.
Извини. Извини зошто се изнасмеав на ова. Ќе најдиш подобро е-хе. Нека не те плаши ова. --- Јас морам да се согласам дека некогаш се ситничари кај шо нема проблем и се предлага да го остајш, ама да речиш дека сега е ситничарење ... girl. Да беше таква ситуација, па да имаше коментари дека мнозинството прај overreaction - ќе разберев. Ама се зема (релативно) сериозна ситуација и се вели дека жени пребирале. Лол. Радо би сама да останам него потпросечен маж да напрам среќен. Да, сите имаме мани ама и сите имаме deal breakers. Нормално е да имаш граници и да прајш шо сакаш него да мора да дајш шанса пошто "нема" совршен. Бу-ху. И уште ова - апсолутно порано да прекиниш е подобро него покасно кога ќе бидат и чувства инволвирани (ако дојди до брак можеби и деца итн). Од таму, апсолутно не морам во фаза кај шо треба да осеќам пеперутки и да гледам низ розови наочари - јас да толерирам некој. Оти ако нешто ми смрди низ розовиве наочари - не вреди за подолго. За новиот актуелен проблем ќе коментирам малку покасно. Да се стигнам со читање еднаш.
Ќе речеш ама Како Меси Додека плескал не му било брзо, а кога требало да преземе конкретни чекори, брзо како во сон.Ќе се утепате од ебење не знаете на што сте, после плачете и едните и другите.
Според мене, запознавањето со децата во таа фаза од врската е прерано. Мислам дека за таков чекор треба прво да се изгради стабилност и доверба меѓу партнерите, сепак станува збор за психата на децата. Периодот на развод и малтретирање од страна на партнерите не е нешто лесно што поминала, и затоа треба девојката да е внимателна, прво за да изгради здрав и стабилен однос и таа сама да го запознае човекот со кој е во врска, а после да им го претстави на децата, не знам тоа е мое мислење.
Вака Прашваш жртва зошто била тепана? Зар насилник бара причина за да врши насилство? Има оправдување за насилство? Прво ова морав да го тргнам од патот. Следно, јас сум за брзо врвење низ врска ако има можност за то. Ова е и за мене пребрзо, иако ќе се согласам дека сте возрасни и знајте ако кликнувате. Дали кликнувате? Јас на твое место то би гледала. Ете деца не ми сметаат - одлично. Со неа ми е забавно - одлично. Се гледам со неа 5 години од сега - одлично. Шо ми смета? Ми треба малку време се ова да процесирам. И баш вака би му кажала ова на партнер. Се гледам во иднина со тебе, се гледам и покрај децата. Ама, ми треба малку време да се навикнам на новонастанатата ситуација. Знам дека го сакам ова, го осеќам ова, ама ми треба време да се навикнам и да "залепи". <--- Јас би направила ова. Нормално ако ова се и твои чувства, а некако како таков вајб да добив од тебе. Следно шо сакав да прокоментирам се коментарите дека женава скокала од врска во врска?! Ми треба директен цитат до то зошто јас не видов. Ни дека е авантурист. Ни дека има комитмент ијшус или шо и да беше друго речено за неа. Три врски се, со три насилници и тоа со (здраво) време измеѓу секоја врска. Од една страна, ако бев на страна на дечково - ќе ми беше брзање да запознам децата уште пред да имаме секс. Ама ако бев сингл мајка прво ќе сакав да знам како децата ќе реагираат на тој кој ми се допаѓа и дали се комотни со него покрај мене (и покрај нив). Така да мислам дека и ова е важна перспектива да се има, иако мислам дека подобро би било прво да е како разговор дека мама се гледа со некој пред да го запознат. But that's just me.