Јас можам лично за себе да кажам, ниту деца не би запознала со некого за 1 месец, ниту дома би го носела пред децата за односи, зборам за толку кратко време. Пијана што возела и себеси и децата, е премногу лошо и одвратно, сами децата да се 70% од времето исто е прелошо, оставени сами на себе, јас вкупно 5 пати не искачам у месец, зошто нема кој да ги чува де, и секако дека тиe ќе ми се поважни, а не јас да се начукам. Според ова што го кажа ти, си требало лично себеси да не си дозволиш за толку кратко време да ги запознаваш децата, првично неа да си ја запознал каква е како човек и партнер, после останатото, ама се случило, и ако не ти одговара сето ова, подобро тргни се со време, направи муабет со неа, разговарај отворено што и како мислиш, дај си време, ама сепак мислам дека не сте еден за друг, немате исти гледишта и навики. Секако одлуката е твоја тука. Си давам за право да зборам од лично искуство и да се ставам јас во исто, ама не, деца не би оставила и не би ја нарушила нивната безбедност, во никој случај.
@Unknown_7 Најдобро е секој по својот пат Во глобала, ако чувствуваш потреба да дојдеш на форум, да напишеш толкав реферат, па и од близок да бараш совет на долго, значи едноставно работата не ја бива. Не се убедувај себеси дека го сакаш ова, само затоа што за овие 4 недели некој бил пофин со тебе или бидејќи едното од децата се приврзало малку. Тоа е тоа, едноставно не иде уште сега, не па понатаму
А, сега не е избрзано ако се вели да ја остај? На почеток маани ќе наоѓа. Или на мажи им се проства оти се простички, на жени никако? Ах бе. /s --- Овие детали шо ги изнесе со последното поголемо мислење - менват многу. Знам дека ти е веројатно тешко така отсечно да преќиниш ама биди свесен - порано е подобро.
Оддалечи се додека не е прекасно. После ова шо си го пишал, значи станува збор за личност која прво не е ни свесна што прави, да се запраша "што правам јас, дали е во ред моево?" со тоа шо прво ставајќи си го сопствениот живот во опасност шо вози во таква ситуација а башка ставајќи ги и другите животи во опасност, а не пак да и е гајле за децата и хармонијата во домот, со оглед на сето ова што си го пишал. И башка, многу негативности има што ствараат огромна одбивност уште од сам старт.
Јас не сакам отсечно да прекинам комуникација, ке се видам со нејзе и отворено со сите карти ке се разговара за сите овие проблеми, па ке видиме исходот каков ке биде.Јас не бегам од ништо, ни сум бегал, работите мора во 4 очи да се решат, а исходот ке зависи од одговорите.
@Unknown_7 Мене ми изгледа дела женава од што се плаши дека пак ќе налета на нов будала, гледа тебе по секоја цена да те задржи Али малце ми личи на недозреана тинејџерка по понашањево што на крај е само на штета на децата. И јас дефинитивно не би била со некој што се однесува неодговорно до степен утре тоа живот да ме чини. Да видам партнер да вози пијан, толку од нас. Мој совет остави ја и терај си
Непопуларно мислење, ама јас би рекла дека не е лошо да се земе со резерва тврдењето дека била малтретирана од сите претходни партнери. Не поради идејата дека жените колективно лажат за да им ги уништат животите на мажите, како што вели една популарна реторика, туку поради тоа што има поедини луѓе кои се спремни да измислат секаква приказна, for whatever reason и сосема е природно да имаш доза на недоверба, особено во ваква ситуација. Некако сите работи споени ми кажуваат две работи: или дека е малку приказнава малку напумпана или дека жената има психички проблеми со импулсивност и ризично однесување. Возење пијана и запоставување на децата, ако е навистина така како што се тврди, е баш озбилна работа. А и кога ќе спласне оваа фаза на заљубеност, после тоа ќе дојде реалноста и несогласувања/проблеми...пребрзо е, се сложувам. * А во врска со овој дел: Значи само била на дејтови, не ѝ биле партнери. За ова преувеличуваш, кога си сингл скроз е нормално да излегуваш со различни луѓе и да се запознаваш. Четири различни запознавања во рок од два месеци е скроз нормална бројка. И треба да си разграничиш што е дејтинг, што е врска.
Zdravo zenicki, imam edno prasanje sto me maci. Soprugot bese pred edna godina izlezen so masko drustvo. Si dojde sabajleto vo 6h. Jas stoev na terasa vo toj moment i go vidov kao vleguva so kolata vo dvorot. E sega, koga go prasav kade bese do sabajle, toj rece deka bile vo kafana i deka posle kafana sedele na benzinska. Sledniot den bese negovoto drustvo so nas, i dojde zbor za prethodnata vecer i zenite na site rekoa deka site si otisle doma vo 3h a mojot si dojde vo 6. Koga si otidoa site povtorno go prasav kade bese i so kok, togas rece deka bil samo so bratuvcetmu, da napomenam deka mu zvonev nekolkupati i ne mi krena nitu ednas, zvonev zatoa sto bev zagrizena. Koga go prasav bratucedmu kade bile toj rece deka ne se sekjaval. Maz mi rece deka bile sabajle zaedno i potoa go odnesol doma, no bratucedmu zivee na krajot na seloto, a koga maz mi vlege so kolata doma idese od drugara strana, toa i mu go rekov i toj celo vreme negirase deka ne bilo taka. Sledniot den chatot so negoviot najdobar drugar bese izbrisan, go prasav zosto kaza deka zboruvale demek za nekoi privatni temi na prijatelot. Iskreno toa ne me interesira, ne mi bese verne no nemav dokazi i go ostaviv toa. Vo taa edna godina celo vreme me maci toa kade besw i ne mi bese verno toa sto mi go kaza, go prasuvav nekolkupati no istata prikazna sekoj pat. Pred nekoj den malku go izlazav i rekov deka procitac chat so negoviot najdobar drugar kako se dogovaraat, ako jas go prasam nemu toj da kaze deka soprugot bil na benzinskata so drugar mu. I toa proraboti soprugot se izdade i prasa kako toj chat ne se izbrisal, i kao demek se dogovorile zatoa sto nastanalo zbrka i za da ne se somnevam. Iskreno da kazam nekako od vnatre mi veli deka ne e taka i ne mozam toa da go ostavam. Go prasav ubavo da mi kaze kade bese, toj ednas veli sam bil na benzinskata pa ednas sp bratuvcedmu. Nemam nikakvi dokazi deka ne e taka a i deka e taka, taka da ne znam so da pravam. Ve mola spored vas dali jas stvarno preteruvam i dali toa sto toj go zbori e verno? Ve molam bez osoduvanja. Sledno za koe sum vo misli e, ednas koga zborevme deka treba da pokazuva povekje ljubov da bide po vnimatelen, rece deka ne mozel da pokazuva ljubov, zatoa sto bil povreden vo minatoto. Jas mu rekov deka posle tolku vreme covek toa go zaborava i deka za licnosta sto iskreno ja sakas mozes da se promenis, toj mi veli deka ne bilo taka lesno i deka jas ne sum znaela kako bilo da bides povreden i zatoa taka zboruvam. Iskreno da vi kazam toa mi e tolku bizarno zatoa sto vekje sme 5 godini vo brak, i imame i dete i toj mene sega mi veli deka zaradi toa sto bil povreden vo minatoto ne mozel da bide po vnimatelen. Koga mi go kaz toa nesto kako da se sluci vo mene i sega samo go izbegnuvam, duri ne sakam ni da imame intimni odnosi. Nekak mi se izlade tolku mnogu. Ne znam dali preteruvam i dali gresam. Jas toa go svativ kako mene toj da ne me saka kako sto ja sakal bivsa mu i deka nikoja ne moze da saka kako sto ja sakal nejze. Ve molam za soveti.
Колкав реферат.. Не се дочитува, и не е за у темава, оваа за врски е. Нмв, те вара 2000000% и не знам шо и како го трпиш. Да си ја стегаш душата цела година и да живееш у грч Или па интересно ви стана да измислувате прикаски.. Некако навалија у последно. Хахаха тоа ќе да е
izvini nova sum ovde i ovaa tema mi izleze prva i mislev deka bi bilo soodveto da pisam ovde. Ne mi e izmisleno, kako sto napisav go prasuvav nekolku pati vo tekot na godinata no toj se istoto go kazuva. A da izmisluvam, ne izmisluvam, sto fajde ke imam od toa. Sakav samo da spodelam i da slusnam mislenje zatoa sto pocnav sama da se obvinuvam i da mislam deka jas sum vinovna taka sto go prasuvam se
Те молам пишувај со кирилица по разбирливо е.. Инаку од тоа што разбрав те лаже, најверојатно те изневерува.
А ова се случува почесто да излегува и да не крева на телефон?или само еднаш.А во врска каков беше,исто не покажуваш љубов и внимание?
Па глеј шубаво и јасно ти дава до знаење до шо му е, си бара чоекот утеха. Не знам шо уште треба за да ти се отворат очите. Напраено и кажано е се' очигледно. Поради детето ако дремеш у таков брак, грешиш многу.