Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    DALI DA SE PRODOLZI ILI NE?>

според мене типот

- кога те видел со друг сватил колку ти навистина вредиш, и се кае што те изгубил
    - сака да му бидеш нешто ко на лагер(во случај да раскине со првата, ти резерва)
    размисли што ке правиш, седнете- разговарајте, и не дозволувај некој да те прави будала

2. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    DALI DA SE PRODOLZI ILI NE?>

Баталиго, кратко и јасно како што рече Најти :) ,

и културно ќе те замолам да не отвараш нови теми!...
    Има тема на која можеш да го поставиш истово прашање и да добиеш одговор

3. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    НЕ МУ Е ГАЈЛЕ ЗА МЕНЕ 1000% МИ КАЖА ДЕКА ЖЕНСКА ФАТИЛ ,НЕ ВЕРУВАМ ДЕКА Е ЗАВИСТ ОВА ОНА ИНАКУ МОРА ДА ГО ОТСАКАМ МОРА НЕМА НАДЕЖ ЗА НАС :x ,ИНАКУ ФАЛА ВИ ШТО СЕ ПОТРУДИВТЕ ДА МИ ОДГОВОРИТЕ НА МОЈОТ ПОСТ ПОГОРЕ

4. zvezda4

zvezda4 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Znaci iskreno ne znam dali e sega pametno jas da pisam pak prva i da se vidam so nego da go viknam da se napravi eden muabet i da si razjasnam jas barem vo glavata ,da mi bide polesno mene...vie sto mislite?

5. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    па направи.. најдобро е со отворени карти! кога ке разговарате ке дојде и делот И што понатаму? со разговор најдобро се решаваат работите..

6. elimila

elimila Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    11
    погрешно заљубена

мажена сум ама се заљубив во погрешен човек од друга националност он е постар од мене повеке а занам дека и он мене ме сака помоооооооооооооош

7. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    ако немаш никакви препреки да бидеш со тој другиот разведи се.. не знам што да ти кажам ништо не си пишала! дали имаш деца? колку време си во брак?

8. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022

A зошто си се мажила?ах бе деца...ах бе, бракот не е наивна работа.Денес братучетка ми ми кажа ке се мажила на Пролет зошто наводно многу го сакала |( викам ало не се брзај од кај знаеш каков е а таа ми вика па гледам дека е многу озбилен во врска со мене :fubar: чекај ма 3 месеци го знаеш не се брзај ама нејно право е.

Инаку колку си во брак?ако нема препрека како што кажа WomanInRed разведи се.

9. Anceeeee

Anceeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    а тој човек женет е? абе не си растурај брак за нешто што сигурно е пролазно, плус ако имаш и деца срамота е тоа што го правиш

10. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    значи и официјално магнет сум за будали(поради кои јас на крај испаѓам уште поголема будала) !!! Образложение на проблемот во ептееенн кратки црти- се запознавме со дечково сосема случајно кога беа митинзиве на партиите пред изборите, се видовме неколку пати после тоа.. Се ок.. стандардни почетоци. Без форсирања. (а и поради моето претходно општо познато искуство не ми се брзаше за нова врска ептен многу) И опс... одеднаш почнав да приметувам форсирање од негова страна до степен.. а бе мислев јас како ке биде кога ке се земеме... кој каде ке живее и слични тешки муабети. ПОсле неколку дена натегање кој каде..пресеков со ставот.а бре човеку чекај малце ние уште не се знаеме како што треба рано е за вакви коментари. А за на ФБ да не зборам..лајкови..боцкања..коментари- фрчат ко луди! И наеднаш... немаше преоден период- буквално еден ден.. го снема. никаков контакт на фб.. го нема да се јави по телефон..за гледање ич муабет да не правам.. Пробав да го одржам сеуште истото ниво на комуникација но залудно тој не прифаќаше. И го прашав отворено во што е проблемот, зашто се повлече. На тоа тој со сила будала ме направи- ко божем сум си умислувала, немало такво нешто. Престанавме да се гледаме и слушаме и го избриша од фб. Ок... Леле... се јави кога виде , уште па лут како сум се однесувала ??????? Ме замоли да го прифатам пак за пријател (што и го сторив тоа) и ми вети разговор со образложение зашто се променил (никогаш не дојде до тоа) . Некое време беше ок и сега пак исто. Буквално никаков контакт од негова страна но ако јас му се јавам ( а си ветив повеќе никогаш) се топи ко снегулка..злато срце маче ова она.. ми недостигаш едвај чекам да те видам ( а видување немааааа) и слични глупости. Немам идеја зашто така се однесува? И сега што?? Уморна сум да нагаѓам што му се случува во неговта глава. Што мислите зашто одеднаш се промени?????

На Missy16 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sk86

sk86 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    OD NEOBVRZUVACKI SEKS DO VRSKA

imam dolga vrska da ne kazam seriozna.Ne mi e prvpat da go izneveram no nikogas kako dosega.Zapoznav covek totalno sprotiven od ona sto go imam ama pocnavme da se gledame od prviot pat i kako drugari kaj nego doma bidejki znae deka ne sum slobodna.Na vtorata sredba nemav seks so nego tuku vodev ljubov i nikogas ne sum se cuvstvuvala po zivo-site kletki mi se razbudija.Sakam da prasam-dali moze toa sto zapocnalo skrisno da izleze od doma i da stane nesto poseriozno ili neobvrzuvackiot seks ostanuva samo zad vratite kade sto se slucil......Sto e najstrasno pocnav da reagiram emotivno na ovoj covek-obzemena sum od nego....ve molam za sovet.....nokite se ubavi no zatoa utrata i denovite pekolni

12. Boka.A

Boka.A Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    10
    Си требала порано да мислиш за тоа дали ке се мажиш или не!
    Ако сепак твоите родители те терале со сила да се омажиш со него, значи дека тие на некој начин сакаат да се откачат од тебе!
    Немој да ме сватиш погрешно, и се извинувам ако те навредив, но тоа ти е!
    Ти размисли ...дали, кога, зошто, како и со кого би избегала.... ако навистина ти пречи и не ти дава мир но ако има некоја светлина која може да те усреќи и тебе и маж ти, засекогаш, тогаш би требало да почнеш одново!
    Немој да му дозволиш да те искористи ... биди скромна чекај едно 1-3 години и види дали ке биде сериозен за да почне има заеднички живот со тебе! ...

И мисли пред да сториш нешто! Биди сигурна во себе! И не дозволувај да бидеш како закачалка, кога сака да закачи јакна на тебе (да ти ја истера целата негова нервоза) а кога да ти ја тргне јакната (за да те милува)

Поздрав! И ти посакувам многу среќа!!!!!! :*

13. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    чекај малку -не ти е прв пат да го изневериш-епа зошто си уште со тој човек?штом го изневеруваш раскини му не го сакаш и ке имаш слободен пат да останеш со другиот и онака врска со изневеруваље нема да опстое долго

14. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607

не е битна причината зошто он се понаша така ... затоа што никогаш и нема да ја дознаеш он е едноставно таков.. најдобро ке ти биде да го заборавиш и да продолжиш.. со сила убавина не бива
    да сакаше нешто немаше да се понаша така само ти кога ке му се јавиш..

15. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    значи вака,бидеќи сум тажна и анонимна денеска ке зборам искрено и отворено.мн сум збунета зошто ми се случува ова на мене.вака на пр кога идам негде сите гледаат во мене ,не сум грда пуна сум ама убава фаца коса висока и све и се дотерувам бааги и мн ми се пуштаат ,него не ми беше зборот да се фалам туку нз зш не ме сакаат машките од кога ке се запознаам со нив ина пр ке се смуваме и бр ке ми побараат и све и ми викаат мн си убава ке ти се јавиме да се видиме ова она,и после тотално ги смемува значи сите испаѓа они ми раскинуваат ,или не е битно само ке се запознаеме немора ни мување нит ништо и после се однесуваат како да не ме познаваат не се позз не ми се јавуваат ништо,немам луѓе среќа нз што е проблемот во мене ,да не знае некој што би можело,значи не е изглед зш сигурно сум им била симпатична чим ми се пуштале :sweat: :sweat:
    а ова што ви го пишав погоре значи не се десило само со еден па да речеме таков се погодил,со сите баш со сите се дешава ова ,очигледно е во мене проблемот ама нз што да би знаела ке се променам ,помош мн сум очајна башка не ја знам мн психологијата на машките како размислуваат ова она неам мн искуство :(

16. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    па и самата викаш дека проблемот е кај тебе. очигледно е! е сега не е битна убавината според мене барем. На прв поглед да а и не би требало да игра улога дебелината. Можеби делуваш многу наивно и незрело па затоа едноставно не можеш со некој да оствариш нешто подолго. Како и да е проблемот е во тебе ниту те познавам за да те советувам. Ти сама треба да си ја најдеш грешката. Со среќа

17. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    :( :( Еве вака Јас сум постара можит на возраст од мајка ти ама ова твојов сличај некако ми е познат од многу порано ! Имено пред многу години имав колешка може да се рече дека и пријателка ми беше имаше сличен проблем .Таа не беше од Албанска националност ама беше муслиманка и кај нејзините важат истите правила како и кај тебе .Девојката беше во врска неколку месеци со еден дечко но според нејзините ,,тој не бил за неја,, а беше најубавиот во градот од нивната националност и нај,нај дечко и сеуште по 22=23 години го носит истиот епитет еве и од мене. И нејзините се спремаја за свадба ама,,ДЕВОЈКАВА НЕМАШЕ ХРАБРОСТ ДА ИЗБЕГА ПО САКАНИОТ ИЛИ СО НЕГО,, ке ги навредела своите , немало да и опростат бла,бла,бла ..... и БИДНА свадба за овој ДЕМЕК учен а ништо од МАЖ полојна не го биваше од оној лепотанот . Си легна на брашното имат деца и се здебели се запостави и ништо не остана од нејзината убавина .
    П.С. оној нејзиниот сакан тагуваше понејзе долго време ама и тој се ожени и зеде уште поубава од нашава пријателка-колешка и имат прекрасни деца ! ЈАС ЛИЧНО ЖАЛЕВ ДОЛГО ВРЕМЕ ЗАТОА ШТО ТАА НЕМАШЕ ХРАБРОСТ ДА ИЗБЕГАТ ПО УБАВЕЦОТ а замисли неколку месеци пред свадбата успеавме да го повикаме од странство за да не ја омажат за друг ТОЈ дојде ама таа беше не одлучна . Нека е бог со тебе ама Ти не кажа дали мажот ти те САКАТ или само за шлаканица знајт ,,ако те сакат со текот на времето и ти ке си го засакаш тоа ти е казната зошто не си била храбра кога било времето за храброст,,

18. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    Ало ! според употребава на некои зборови ко да ми си сограѓанка ама немат врска ха,ха,ха Види мое правило ко бев девојка беше :

1. никогаш не излегувај со поубави девојки од тебе во друштво !
    2.не им давај на знаење дека ,,си се свиѓате,, ха ,ха овој збор овде го научив
    3.не се облекувај за некого туку за тебе и знај ОНОЈ кој ке те бендиса ке те бендиса во тренерки !
    4.дај му шанса на оние кои трчаат по тебе а не ,,на главните фаци во град,, тие главните сакаат ,,шмизли,, а ти не си таква
    5. ...
    Немојш да знајш кој моментално мислит на тебе , а ти незнајш дај му шанса !

19. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    270
    здраво сакам да прашам за различни мислења и совети околу мојата дилема. еден месец се гледав со едно момче го засакав, имавме и односи и све така.. течеше све најнормално и супер ни беше. проблемот е што пред некое време не ме имаше побарано неколку дена и јас се изнервирав му реков ти си со мене од корист не ме сакаш и не ме барај повеке. тој збунат и ништо не ми одговори. пред некој ден го сретнав во кафуле беше со неколку другари и јас исто само што беше другар ми седнат до мене и ме виде и не ми направи муабет си седна на соседната маса и кога и да се свртев се гледаше во мене. и ми пиша сега ме праша дали му сум налутена, дали имам дечко (за другар ми што седеше до мене) и дека му било срам да ми зборни од него и дека му сум била лута. рече дека навистина не бил во можност да ме побара тие денови и навистина ми се извина и ме побара ако сакам пак да се видиме некој ден да разговараме бидејки во најубавото сум прекинала дека имал планови со мене итн ... дека ме сакал и дека не се гледал со други. не знам што да му одговорам сакам да биде малце по сериозен.. и ми беше целта што мислите за ова дали навистина планира нешто со мене или само ме лаже колку да му помини кеифот? ве молам за совет ПОЗДРАВ ДО СИТЕ :* :*

20. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    swrcii во ред е човек навистина понекогаш има проблеми кој ете може не сакал никој да ги знае. Неможеш да судиш некој дали те сака или не по тоа дали ти се јавил или не. Знам може би и те разбирам како ако ме сака нема време да ми се јави но никогаш неможеме да се ставиме во туѓа кожа. Така да ете види се со детето, нека ти објасни и каже што како било и може би џабе ти биле нервозите, ете склоп на околности и мало невнимание може да доведе до недоразбирање кое ќе ве чини и двајцата.