Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Штом не можете да најдете заеднички јазик за да се разберете, џабе ви е таа "љубов". Ќе се скараш некогаш за нешто, ама за тоа едно, еднаш само после решение се наоѓа.
    Мислиш дека некој што толку те сака како ти што велиш ќе те изневери?
    Ти не си заљубена во него, туку во она што го имаш замислено дека е тој и се плашиш да не останеш сама.

2. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

И ти веруваш дека има љубов помеѓу вас? Навика е тоа само, ништо друго.
    Убаво ти напишаа, кај има љубов, не постои неверство.
    Е сега размисли ти со кој си губиш време.
    Валда не планираш да минуваш живот со некој кој те изневерува или?
    Ова мене ми делува прави што сакаш само не ме оставај. :)

3. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Ова е сѐ освен врска каква што треба да е. Ако сакаш лажно да се тешиш нарекувај го кармичка или каква год има таму.
    Чим има неверство нема љубов, крај на дискусија. Трагикомично ми е кога некој ќе речи бурна врска имале ама битно се сакале, не можеле еден без друг. You're both sharing a trauma, it's not love.
    Не знам колку ќе е послушан советот, но треба да се разделите. Ќе сфатиш тогаш колку загаден воздух си дишела и ќе се осеќаш дека си се родила одново. :)

И потоа некој ќе пишува дека во темава премногу сме викале остави го. Што да речиме во овој случај ај, да се венчаат и да направат 3 деца? Најмногу тука доаѓаат да пишуваат кога е веќе дојден нож до коска. А тоа колку се слушаат советите е друг муабет.

4. Apash

Apash Истакнат член

Турска сапуница.. е ова.. секој ден нова епизода..

5. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

@Veseli _cvetovi Да, кармичка врска е.

Кога веќе прашуваш, дали знаеш што е и поентата на кармичката врска?

Поентата е да ја искусиш, да си ја научиш лекцијата и да ставиш крај, не е наменета да трае засекогаш. Не станува збор за вистинска љубов.

Тоа е начин на Универзумот да ти каже дека мораш да научиш да се сакаш себеси на потешкиот начин.

Односнот можеби е интензивен, токсичен и чувствуваш како да е судбинска љубов, но не е.

Кармичката врска е тука за да те тригерне и да те разбуди да видиш зошто не се сакаш себеси, зошто мислиш дека не вредиш, па опростуваш изневерувања и понижувања.

Да те онака размрда на малку поболен начин да видиш дали оваа твоја ниска самовредност потекнува од дома, од детството или од каде, тие некои скриени рани да си ги излечиш.

Те тера Унверзумот да го смениш ова кај себе, да го смениш начинот на кој толерираш луѓе да газат по тебе и да те понижуваат, како дечко ти, а и верувам други во твојата средина.

Непопуларно мислење, но враќај му се на дечко то онолку пати колку што е потребно за да конечно ти се смачи од самата себе и ти се згади од него. Нема друг начин да научиш :*:

Last edited: Nov 19, 2025
  6. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

@Polyincognito научив нешто ново денес. :) Имав чуено за овие врски, но мислев дека е нешто во смисла сите тешкотии да се поминат со личноста и пак да останите заедно на крај, да се достигни некој "мир", одредени сте од универзумот да не се разделите и сл. Но не било сосема така.
    Сфатив дека и јас сум била во ваква врска, бидејќи беше скроз исто како што опиша. Осеќаш пул, конекција и како да е meant to be со личноста, но на крај е само една голема лекција за твое добро. И навистина си ја сфатив вредноста после тоа. :)

7. Polyincognito

@Amellie13 Жал ми е што си поминала низ ова, но сега се сакаш себеси и тоа е најважно :hug:

Инаку, ова може да се објасни уште полесно со психолошки термини, бидејќи во динамката на една токсична врска со создава trauma bond која функционира токму вака.

Започнува со магнетска привлечност, каде на нездрав начин се приврзуваш, па со поместување на висечкиот морков и тоа топло-ладно, само се таложи тензијата, ескалира и пак се враќа од почеток.

И сето тоа е бидејќи најчесто имаш подлабоки рани од детството или од нешто друго, па поради тоа препознаваш нешто познато, а е само искривена слика за блискост и љубов (љубов и кон себе и кон другите).

Јас и одговорив во стилот на нејзиното прашање, бидејќи штом спомнува кармичка врска, најверојатно е навлезена во оние тарот работи и бара на секој начин да најде доказ дека им е судбинска љубовта.

Но, тоа е само уште едно класично однесување кое настанува како резултат на таа токсичност, каде стануваш зависен, благо опседнат и бараш изговор за секое негово однесување.

А во суштина, објаснето на еден или на друг начин, се доаѓа до истиот одговор, ќе мора да научи да се сака себеси на потешкиот начин, за жал :*:

8. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Одма растављајте се штом приметите дека сте во таква врска.

9. Veseli _cvetovi

Veseli _cvetovi Истакнат член

На почетокот изгледа многу поинаку како што мислите додека ви влезе под кожа а после почнува играта мислите создадени сте еден за друг пажна внимание грижа но по некое време доаѓа до некои неочекувани случки што на крај памет не би ви паднале ко неверство увреда нормално заминуваш раскинуваш сакаш да одиш тој се кае плаче простуваш со недраго срце трае извесно време се случува пак нешто боли не се раскинува ко што мислите обично и претходно сме имале врски но личностите не биле такви од почетокот до крајот превртливи или искачаш 2 до 3 пати сваќаш со кој работа имаш и веќе не се гледаш овакви врски се малку или многу поинакви и се многу болни и јас не верував само имав ко чуено нешто карма она ова но не било така тоа е сродна душа која се сретнува од прошлите животи т.е иста душа во две тела која ја сретнуваме во овој живот поради лекции незавршени ситуации од друг живот но во овој никако не можат да опстанат заедно болно е тешко разбирливо за кој не поминал

10. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Кој друг живот, какво селење на душата... Мислам дека те прочитав во христијанска тема, ако не се лажам и ако си христијанка те замолувам да престанеш да читаш вакви глупости, наместо тоа земи читај Библија..
    Последната врска што ја раскинав мислев исто, дека е готово, крај, јас да засакам пак нема, си велев "подобро ќе живеам со нејзе колку и да боли, отколку со друга"... Имам сега девојка и сто пати ми е поубаво од таа врска, дури многу касно разбрав дека тоа не било баш толку хепи врска како што си мислев јас.. Тогашниот јас никогаш не би поверувал дека 10 пати повеќе сегашната ќе ја сакам од бившата..
    А причината поради која што мислиш така е поради психата и што си станал зависник од тој човек.. Исто како зависност од цигари, знаеш дека е штетно, ама пушиш затоа што сакаш и мислиш дека ти прават задоволство, те прават среќен и дека нема шанси да се откажеш од нив... А пробај стави се на режим неколку месеци без нив прво ќе ти биде тешко ама после ќе разбеше колку повеќе си добил со тоа што си ги оставил.

UsenameNotFound likes this.
  11. Veseli _cvetovi

Е тоа да видиш баш дека сум православна но ете се случи се онака опишано ко во кармичка врска инаку кај хиндуизмот и будизмот само е ова но кога побарав прочитав се совпадна со кармичка врска

12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Абе да, обавезно.
    Точен одговор- типот е манипулатор.
    Точен одговор бр.2- ако не ти е кравата свето животно, не постои кармичка врска за тебе.

13. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Во православието не постои ова ниту во Библијата од погрешни извори се информираш.
    Ниту има љубов, особено не од неговата страна, ниту пак ви се поврзани душите или незнам што... Ова е само токсична врска...
    Секој од нас имал врска која што потешко ја преболел за разлика од другите врски, тоа не значи дека тој човек бил вистински за тебе и дека по секоја цена мораш да продолжи со него...
    Искрен совет од мене, ако сакаш послушај го ако не сигурно за брзо пак ќе пишеш во некоја од темиве.. Расчисти секаков контакт со дечкото, почни да работиш на тебе, престани да веруваш во вакви чудни работи, немаат врска со христијанството и православната вера, многу подобро е да си атеист отколку во ова да веруваш.. Почни да се занимаваш со нешто друго, спорт, читање книги (нормални не вакви секташки), научи да правиш нешто ново (било што, разни фризури, плетење, програмирање...).. Нема да те боли толку колку што ќе те боли ако останеш во таа врска.. Не си го губи и троши времето на човек кој може да те изневери и од кој во врската никнуваат постојано нови проблеми... Не си го уништувај живот..
    Зарем мислиш заслужуваш да бидеш изневерана? Те боли тоа тој што те повредува, а не дека е некој кој што ти е љубов.. Вистинската љубов не боли, човекот кој те сака ќе се плаши со прст посилно да те допре за да не те повреди. Вистинска љубов е онаа поради кој ќе си насмеан од уше до уше, а не поради некој кој ќе плачеш..

14. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Од кармички врски, имаш само врска со сама себе...

eliesaab likes this.
  15. m.m12345

m.m12345 Истакнат член

Mи треба совет и мислење. Пред извесно време пишував некаде низ темата за проблемите со бившиот и токсичната врска, за среќа тоа заврши. Реков да не брзам и да му дадам време на времето, меѓутоа пред некое време на фб ми пиша еден дечко. На почеток не бев нешто многу заинтересирана, кажав веќе не сакав да брзам и да се глупирам. Но некако ми го привлече вниманието и ми се допадна. Се запознаавме тоест излеговме на кафе и уште еднаш на вечера. Сеуште се нема случено ништо, ниту има станато тема за нешто повеќе, но јасно е дека му се допаѓам иако му наговестив дека моментално не сум спремна да се впуштам во врска. И се беше супер се додека на фб не видов некои слики и не сфатив дека со бившиот дечко се школски и очигледно биле другари во тоа време, тоа е пред некои си 14 години. И од тогаш како некако ептен да се повлеков, не ми е сеедно. Се мислам дали ако излеземе уште еднаш да му спомнам или да си молчам. Искрено ми се допаѓа дечкото и еве не знам ако е се како што треба би сакала да бидеме и нешто повеќе од пријатели, но што ако нему му пречи ова за бившиот, Не сум паметна.

16. Stark

Stark Форумски идол

Разреши го ова некако, оти и да почутиш понатаму ќе те мачи.

17. Polyincognito

@m.m12345 Според мене,

Ако биле школски и другари, штом имаат слики на социјалните мрежи, логично е дека и се следат.

Па од тука, зарем не те забележал некогаш на слики кај твојот бивши и да не те знае до толку? :?:

Сепак не е ова Њујорк :coffee:

18. m.m12345

m.m12345 Истакнат член

Имам пишувано наназад на темава.
    врската од почеток со бившиот не ни беше идеална и јас не сакав мои блиски да знаат и да се експонирам, така да немавме слики на социјалните мрежи. Требаше да одиме и на одмор, јас го откажав,

19. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Чисто случајно ти пиша дечкото, од нигде никаде?
    Да нема бившиот вмешано прсти?

Polyincognito likes this.
  20. Veseli _cvetovi

Не сум до толку паметна но мислам дека немој ич да чекаш што поскоро решавај кажи му се па како биде нека биде така ќе бидеш на чисто