Треба да си имате слободна комуникација. Пример јас и мм на плажа гледаме заедно по мажи и жени. Види ја оваа, ако ти скокне маста ќе ти ја извади итн. да не наведувам примери. Значи по тоа што читам ние поштено се изневеруваме.
Мене природно не ми доаѓа да гледам по други.. Не реков дека е неверство да гледаш и далеку од тоа да одиш со затворени очи.. Ама ако имаш партер да се вртиш по други и да бараш што ти се допаѓа кај другите е неверство.. Исто така ако посакаш било што со друг/друга, еве не може другиот да дознае ако не му кажеш ама си направил еден вид на неверство... Ако ги гледаш другите повеќе од познаници и пријатели и ако имаш поинаков однос е неверство..
Не знам, јас не верувам дека тоа е неверство. Кога си на концерт и околу тебе женски ако има и тебе очите кај секоја ти отидат, дали тоа е неверство? Или може само накај бина ќе гледаш и во облаци да го проверуваш времето.
Мене не ми одат... Каде и да сум не гледам намерно по други да се вртам какви има и да ги меркам... Глупо е, а и пример ако сум со дм јас не ни можам поглед од неа да тргнам, девојка седи до мене веќе и јас ќе се вртам по други.
Добро, јас општо кажувам, не дека јас правам така. Може е малку глупо, но мислам дека не е предзнак за изневерување.