Да ме имаше додадено пред некое време и сум го прифатила. Не верувам бившиот да се има вмешано зошто тие сега не се дружат. Јас повеќе од 1 година бев со него да беа другари ќе сум знаела. Биле школски одамна, тие слики се стари, што значи се познават се дружеле во тоа време. Мене ми е глупаво, не знам дали да му спомнам.
Јас мислам ако не се сега (блиски) другари, нема значење што некогаш биле школски. Ако се блиски не би си фаќала воопшто работа со него. Но навистина, зар тој никогаш не те забележал на слики порано кај бившиот? Чудно ми е. Освен ако е некој што не користи многу социјални мрежи. Најубаво разговарај со дечкото, кажи му дека тој ти е бивши и прашај го дали се дружат активно, што мислење има тој за ситуацијата. Не избрзувај со одлука, видете прво како стоите.
@m.m12345 Пред 15 години е доста долг период и да заборавиш некој како изгледа, не пак нешто друго. Штом од тогаш не се дружат, најверојатно не ни биле премногу блиски другари, туку само другарство базирано на школски односи. Според мене, нема поената зошто да спомнуваш, ако тие двајца во моментот не се дружат - ако за ова си 100% сигурна. Плус, имаш право да продолжиш напред, особено после токсична врска. Нормално, ти си знаеш зошто те мачи ова, ако нешто интуицијата ти вели и ако толку многу ти е на ум, па и отворено спонтано и самоуверено прашај, не можеш да упропастиш ништо ако е вистинското за тебе
Затоа, не брзајте одма да стапите во врска со некој. Прво запознајте се убаво со личноста, па после одлучувајте дали ви прија.
А зошто мислиш дека тој не знае дека си бивша на негов бивши другар? Може те посматрал кај него, а може и имале комуникација. Јас не би брзал.