1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.656
    Допаѓања:
    9.431
    Не си го троши залудно времето.
    Личност која си го пополнува остатокот од времето со други, ти покажува јасно дека не е заентересиран за тебе.
    И со причина не ја следел, како шо ти пишаа погоре за да не е очигледен дека го следи некоја. Да кажеш те сакам на личност која викаш дека ти е другар, не знам, нон сенс е.
    Сите проблеми започнуваат од пораките и допишувањата со други и истото може да помине и во друго и не треба да се има никаква толеранција и попустливост наспроти твоите црвени линии. Е тоа ти се социјалните мрежи, извор на превари.

На Julianne89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.808
    Допаѓања:
    7.230
    Седни го на маса, прашај го директно, кажи му дека знаеш, нека ти објасни и после блокирај го во живо.

3. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    1.323
    @Julianne89
    Мене не ми личи на пријателство само. Викаш 3 години се знаат, не ми е логично ниту еднаш да не ја спомнал ако му е пријателка.
    Сама викаш дека си имала некое чудно чувство кое не ти дало мир, па мораше да провериш. Мене ми падна во очи делот за Белград, нема шанси со девојка ми ќе одам :|

4. Julianne89

Julianne89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    45
    Да… само што кај нив веќе било нешто (буквално сите слики од неа ги чува).

Немам проблеми со женски другарки само ова нивново е сѐ ама другарство не

5. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.656
    Допаѓања:
    9.431
    Плус викаш слики во телефон од друга.
    А кој знае, можеби порано имале и нешто па немаат ни расчистено целосно. Барај му одговори, ако гледаш дека дава само изговори, батали го. Не е прв ни последен, еден куп ги има вакви. Да имаш девојка/дечко а ти со други да тепаш време, да чуваш слики, нема логика. Плус рекла те сакам, а зборов има огромна тежина.

6. Julianne89

Julianne89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    45
    Да, исто и мене. Океј ајде сликите беа уште пред мене да ме знае, ама ова со Белград. Ако стварно му е другарка секако дека би сакала да ја запознаам и немам проблем со тоа ама “со женска ми идам”?? И кога го прашала за датата не ѝ кажал во случај да не дојде стварно…

7. Julianne89

Julianne89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    45
    Мислам дека знам веќе како би завршило тоа, како што кажа пред мене една девојка “ме фати како те варам, како можам да ти верувам сега” ситуација би било. Пак ќе изврти јас да сум крива и во најмала рака ќе каже дека она е крива и ментално нестабилна (што по пораките не личеше баш најстабилно, има проблеми со алкохол) и ќе ја обвини неа. На крај пак он чистиот ќе остане.

На Компир Манџа му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    1.443
    Да не му е некоја бивша.

9. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.104
    Допаѓања:
    9.549
    @Julianne89 Дефинитивно не си го троши времето ни да го анализираш зошто, ни да му се објаснуваш како си дознала, ни да му бараш објаснување.

Нема да ти биде од никаква корист. Верувам дека нормално можеби се чувствуваш повредено, но што и да правиш, не му давај втора шанса.

Втора шанса за такви само значи дека утре подобро и повешто ќе се крие, ништо друго нема да се смени.

Плус и на секоја расправија ќе ти го става тоа под нос дека некогаш си му чепкала низ телефонот, за да го свртува вниманието.

Не вреди, he ain't the one :*:

На Panda00 и Julianne89 им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.222
    Допаѓања:
    196.992
    А што е битно извртувањето и кој е крив, и кој е чист? Ич не ве разбирам.
    Ете, бивша му е, немаат нешто расчистено. И што ќе правиш со тоа?

На Snowflake97 и Julianne89 им се допаѓа ова.
  11. Julianne89

Julianne89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    45
    Отприлика му ги знам бившите и он моите, не е некоја забранета тема и имаме зборено за претходни искуства и слично. Оваа во никој контекст ја нема спомнато, веројатно некоја sex buddy комбинација ама па зборење секој ден, зборување за емоции и кој како се осеќа (не еден за друг туку општо)… не знам, да беше врска официјална некоја ќе сфатев можда зошто се навраќа ама ова? Плус имаат конверзации од типот “хаха ти текнува кога xyz” или фактот што го има блокирано и правел нови профили за да ѝ каже да го одблокне, или пишувал на нејзини другарки да ѝ кажат да му пише. Очигледно не ја остава ни неа да си продолжи со животот, и не ја обвинувам за тоа што зборува со него бидејќи е манипулативно копиле. Се надевам дека и она ќе си најде некој некој нормален.

Ама во секој случај, во право сте сите и реално е одење по слеп пат врскава дури и да се разговара за ова. Нема поента да зборувам со него за тоа ама сакам да ми се тргне од душа тоа што го осеќам а тоа би било со една асална расправија и тука би завршило.

На Luna91 и Polyincognito им се допаѓа ова.
  12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.648
    Допаѓања:
    23.528
    Значи своето време, внимание го троши на трета личност што некако му е нешто повеќе од другарка, а помалку од врска, нешто ко бенефиции.

Јас едино би барал објаснување ако има простор да се смириме, ама ова не е добро твоето.

На eliesaab и Julianne89 им се допаѓа ова.
  13. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    2.172
    @Julianne89 некоја бивша му е што не расчистиле уште, а изгледа и не сака да расчисти со неа. Намерно не ти кажал за неа, затоа што одлучил никогаш да не расчисти со неа...
    Можеш слободно ако те интересира да го седнеш и да разговараш, ако сака да сврти како ти си виновна, а знаеш дека не си замини си...

На Luna91 и Julianne89 им се допаѓа ова.
  14. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.474
    Допаѓања:
    60.031
    @Julianne89 ова мене ми е емоционално неверство. Преочигледно е дека нивното допишување не е другарски (дали бивша, дали situationship не е битно), плус ти не си знаела за девојката. Ок е да има пријатели од спротивен пол, но исто така треба да знаеш за нив.
    А чим веќе се случило вака, големи се шансите да продолжи во иднина и да го соочиш со ова.
    Јас би раскрстила тука и би си го чувала менталното здравје.

На eliesaab и Julianne89 им се допаѓа ова.
  15. Julianne89

Julianne89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    45
    Јасно ми е. Дефинитивно е неверство, па дури полошо и од физичко неверство пример да било секс за една ноќ или што и да е. Ова нивново трае уште од пред да се запознаеме и никогаш не прекинало.

И се согласувам дека не вреди, искрено ради тоа пишав тука а не кажав на другарка или некој друг, бидејќи другарка моја да дојде и да ми каже дека е во ваква ситуација би ѝ рекла да напушти веднаш без размислување.

16. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.528
    Допаѓања:
    179.460
    Girl ...
    1) Има причина зошто не ја прати. Моја претпоставка е дека има тука некоја историја, дали то си се бивши еден на друг или биле friends with benefits. Нешто дека имало е hill I'm willing to die on. За мене и ова е изневерување (секое лажење, криење на партнер и се шо ми работи зад грб = изневерување).
    2) Смеење дека ќе сте се дружеле со неа и ти да не знајш? Уште те понижва и размислуваш како да постапиш? Girl ... RUN. Не се тргај полека. Бегај.

Колку и да сметам дека тарашвање во телефон е лошо, ти најде полошо така да нема зошто да коментираме то сега. Важно е дека имаш црно на бело шо не функционира и сте заедно од годинава. Се бега дур е рано. Покасно боли.

На Panda00, Julianne89 и Polyincognito им се допаѓа ова.
  17. Julianne89

Julianne89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    45
    Амин.
    Дефинитивно е неверство и сум изневерувана… па, цела врска. Не знам, искрено помалце ќе ме болеше да беше random one night stand (секако дека е тоа исто причина за раскинување, само според мене помалце болна, барем немало никакви емоции)

Потсетник до сите дека може да се преправа дека си единствена на светот, купување букети, резервирање вечери и палење свеќи за само кога ќе си отидам да ѝ пише.

На TrueToMyself, Panda00 и Bettina23 им се допаѓа ова.
  18. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    3.409
    @Julianne89 од некоја причина неможат/несмеат да се заедно,ама таквите врски се емоционални и многу многу тешко се става крај на тоа.
    Добро е што си дознала,поарно стави крај со време,оти он нема да стави крај на тоа допишување,и не нема шанса да му е пријателка

19. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.104
    Допаѓања:
    9.549
    @Bettina23 Плиз, не романтизирајте кретени со карактер на Адидас сандала, не е ова Телевиса Пресента |-)

Тип кој има девојка, а притоа влече за нос и друга, не е некој кој живее трагично-забранета љубов, туку само обичен манипулатор кој седи на два стола (heidy)

А таквите не сакаат по никого, освен самите себе. Ни двете не ги сака, ни двете не ги почитува.

Другата девојка не му е специјална - туку само девојка која не се сака себеси, па му е лесно достапна, затоа и постојано и се враќа.

А 100% да е со неа, пак би се глупирал со некоја трета и така во недоглед :pizza:

Во прашање е само его на кое му годи дека моментално добива повеќе внимание, that is, додека еден ден не го откачат сите ^_^

На Simon4e0507 и Crnookata им се допаѓа ова.
  20. Simon4e0507

Simon4e0507 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2023
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    449
    Ќе и пројде..сите сме биле такви..после раскинување..големо чудо..за 1 год ќе се смее на сево ова во 2025 год барем треба да е човек без предрасуди за се..е сеа емоциите..треба време ..за опоравак..ќе биде супер само да е решителна и да си даде шанса..сите сме биле во врски..сме биле повредувани сме грешеле,сме пропуштале шанси..сме имале погрешни избори..се е тоа составен дел од животот:)Само напред и позитивно

На natashaaz.09 му/ѝ се допаѓа ова.