Дали одма се откажувате од некој ако нешто не ви одговара или ..знам нема совршено ама малце ми е чуден дечково со кој се гледам се вака ми одговара и ок ама му пратив слика (со дата што ми рече тогаш да се видиме ама на роденден сум тогаш) и му пратив ми пиша добро и ?му викам како добро за тогаш ми викаш еве на роденден сум ќе мора др ден да се видиме , му се испонашав баш ме изнервира што се прави слеп итн демек екранот му бил скршен па не видел убаво дата , ми пишува секако дека нема да имаме проблем поради телефонот мој ,си мислам ок ај,туку малце ми е чуден што се ми вика јас само со тебе зборам и нема да има некој проблем што не може да се реши , нити ќе се појави такво нешто , некогаш ми делува наивен ама некогаш страшно со тоа нема да дозволам проблем да не раздели ? И многу ми е чудно еднаш што се налутив нешто почна да ми пишува чекај ова тоа ,не знам ...језиво ми станува малце
Да веруваш на себе си. Се друго што ќе ти каже некој тука ќе е лага. Телото ти знае дека човеков е weirdo. Мани го и зачувај си го менталното здравје
Па мене ми се свиѓаат машки кои не се откажуваат одма , ама па некој вака да ми се однесува не знам , се чуствувам изгубено
@franca Aко чувствуваш уште на почеток дека something is off, тоа вообичаено е бидејќи и така е. Дечко кој уште не се тргнале заедно ти предизвикува језа, ти е чуден или едноставно толку многу се двоумиш за него, значи не си го трошете времето еден на друг
Па да ама интересен ми е некако и ми одговара само не знам , многу фино се однесува со мене и ми вика ти како ќе кажеш така , демек се по мое да било нема проблем
Интересен ти е, ти одговара, сакаш да ти угодува, ама не сакаш што е чуден.. Ако е чуден, нема да те интересира. Сепак пробај, забавувај се, може ќе искочи нешо. Не мора одма у све негативното да се бара.
Види, не мораш да трпиш чудна енергија. Ако ти делува конфузен или премногу драматичен, кажи му директно дека сакаш нормална и јасна комуникација како со човек. Не треба да мислиш и погодуваш ти што видел тој, ако нешто не му е јасно треба да кажи, ако имал проблем со телефонот истото требало да го кажи, не е ништо страшно да кажиш, извини не можам да видам телефонот не ми е ок. Но проблемот е тоа шо воопшто не сакал а можеби па имал некакви намери и кога тогаш ќе ги покажел. Побарај му здрав и зрел став и транспарентност. Ако и после тоа продолжи со истото чудно однесување, тогаш веќе ќе си знаеш дека човекот не е за тебе. А ти не се залажувај ако нешто те прави да се чувствуваш језиво, оти инстинктот обично е во право.
@franca ти ко групно да нѐ тролаш тука? Темава едно време беше за реални проблеми, сега замина во неповрат.
Тролам што ми е чудно некој како се однесува према мене ? Ок, не знам кој ве тера да ме читате и одговарате , може некој има слично искуство па ме интересираше дали е нормално сето ова , ама ок
@franca ти кажал дека ќе биде како што ќе кажеш ти и еднаш не било така и сега ти е мака зошто не е така, иначе неговото ќе како кажеш ти така е очајнички од негова страна само за да бидеш со него!
Јас не разбрав што е проблемот овде. Уствари нема проблем овде, само ти нешто си несигурна. Па уште совети "остај го ако ти е чуден". Што? @franca драга, биди среќна што имаш човек кој вели дека секој проблем ќе биде решен и знае да се однесува, да разговара, да најде решение и да остане, а не некој што одма ќе стане недостапен за тебе. Што поточно ти е чудно?
"Љубовта е тешка", "љубовта е борба", "љубовта е постојано простување" - оф колку само не Здравата вистинска љубов е всушност најлесното нешто на цел свет бидејќи само во таква врска и брак, нервниот систем е регулиран, а личностите - цветаат. Комуникацијата е природна, трудот е инстинктивен, срцето и разумот се на иста страна, природно сакате сè да направите еден за друг и да си го разубавите животот. It is that easy, бидејќи сето доаѓа природно. А врска или брак во кој постојано со нешто "се борите", постојано сте неприродно трпеливи, постојано се толерирате со партнерот, постојано нешто се простува, постојано уште од почетокот се убедувате самите себе и другиот дека тоа е тоа - е само survival проект кој се форсира и од двете страни, а не љубов. @franca Уште самиот почеток треба да биде природен, со чувство на сигурност. А ако уште пак на почетокот ни комуникацијата не е природна, тоа не значи дека некој е лош. Само едноставно не си одговарате и најздравото нешто е да се разидете.
Чудно е што ,за се се согласува што и да речам , еднаш на шала реков те нема , може пишуваш со некоја на Инстаграм хехе шала беше , ми врати дали сум сакала да го избрише Инстаграмот , мене некој така да ми рече, дали е нормално ова да му го кажам ? Што имам јас да бришам соц мрежа за некој што се пошалил само да му докажам дека сум искрен демек ? Викам, не зашто да бришеш секако се шалев, не вика ќе го избришам и стварно избришал , ете мене ми е чудно некој се да се согласува и да ми вика се како ти што ќе кажеш а воопшто не ми делува на некој таков дека би слушал некоја , тоа однесување ми е чудно ,ете како за тоа со датата вика до телефонот нешто било и не видел за што сум му зборела , еднаш ми рече јас ако треба и нема да имам телефон ќе го фрлам само немој да се налутиш Јас сум се срамела ? Да не ме имаш помешано ?
Или жена нема видено досега па се држи ко слеп за стап или е тежок манипулатор. Ниедна прогноза не е ок.