Форумџика на годината

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.099
    Допаѓања:
    82.669
    Мене ништо тука не ми е чудно. Те почитува. Само внимавај да не е опсесивен, да е попустлив не е страшно.

На Mumoftwo30, franca и Unknown_7 им се допаѓа ова.
  2. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    2.986
    Од една страна убаво е што сака се да реши, да немате проблеми во врската..

Од друга имам лошо искуство со ваква врска. Сакаше да бидам најавен на нејзините соц. мрежи иако одбивав, ме тераше, не сакаше да следи ниту едно друго машко и ми беше чудно мислев дека и е траума од претходната врска, ја убедував дека не е така ама џабе.. Ми беше малку чудно, ама ме убеди некако дека имам девојка која никогаш ама баш никогаш додека е со мене нема да погледне друг, често ми изговарање една реченица "Ако сакаш да одиш со друг партнер, прво заврши со едниот па после барај друг". На крај дознав дека со месеци е со мене и со уште еден во исто време во врска, незнам кој со кого изневеруваше, тој не ни знае дека паралелно имала врска со мене, едно време сакав да му кажам, ама си реков нека си тераат и онака тој е малку полоша верзија на неа, на неа и реков ама не послуша ќе си види со време... Дали и порано некогаш се случило истото незнам никогаш не глумев детектив верував до крај како и секогаш. Инаку од сосема друг инста си пишувала со него...

Незначи апсолутно ништо ова, можеш да продолжиш уште малку да видиш што како, за сигурна да бидеш , ако имаш сомнеж, само не се затрескувај веднаш, анализирај малку..

На Mumoftwo30 и franca им се допаѓа ова.
  3. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.062
    Допаѓања:
    41.637
    @franca сум те помешала, да.

Инаку, биди среќна што си запознала таков човек што сака да ги решава проблемите наместо да бега од нив.

На franca му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Julianne89

Julianne89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2022
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    72
    Инаку update ако некому му е гајле, го прашав другар ми (кој ни е заеднички) и рече дека е само “курва” и дека последниот пат кога се видела лом му го направила станот.

Го прашав и него директно, рече дека ништо значајно не било, за онака му била (иако се немаат видено повеќе од година дена). Кога прашав зошто се во контакт, рече “ненормална е, ќе проба да се убие, ќе ја носам на душа”. А да, најголем аргумент - знае дека сум во врска, она мене ме замара.

Од моја страна, завршено е. Фала Богу на антидепресиви сум па не чувствувам многу, само малку жалче за потрошеното време.

На Stark, EvAngelos, Polyincognito и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.223
    Допаѓања:
    10.447
    @Julianne89 Ахам, nothing says more дека тој е курвата и ненормалниот, од тоа што бившите девојки така си ги нарекува (или било која девојка). Појасен знак за тежок манипулатор - здравје.

Си се спасила на време со тоа што си верувала на внатрешниот глас и нема зошто да се нервираш или да жалиш по било што, си имала голема среќа да заврши :f::*:

На Nausicaa, Angie1432, Tam4yy и 2 други им се допаѓа ова.
  6. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.921
    Допаѓања:
    10.890
    Љубовен совет:
    Red flags don’t shrink inside a wedding ring. They grow teeth.

На UsenameNotFound, Curious cat, Lostinparadise и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    842
    Има некој за лп, ако може да пишам?

На englezot му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Elenadjalo

Elenadjalo Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2025
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    5
    Некој за совет во лп?

На englezot му/ѝ се допаѓа ова.
  9. zasekogas123

zasekogas123 Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2024
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    88
    Некој за мислење во лп?

10. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.223
    Допаѓања:
    10.447
    @zasekogas123 Слободно пиши овде, ќе добиеш повеќе мислења :*:

11. zasekogas123

Се зачлени на:
    4 јуни 2024
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    88
    Не сакам јавно оти можеби чита дотичниот.

12. Lina97

Lina97 Нов член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Сакам да побарам совет за следново.
    Со дечко ми сме заедно веќе 2 години се е супер ме почитува ме сака и се разбираме добро само едно нешто не ми се допаѓа.
    Тоа што работи и што нема доволно време за мене, се гледаме 1-2 пати дневно. Сме разговарале на таа тема но нема промени.
    Ми вика да одам кај него да живеам ама тоа што живее сам во толкава куќа не ми се свиѓа.
    Му зборам дека он нема потреба да работи и дека мојата плата е доволна за да живееме заедно но не прифаќа и вика дека не било така.

И другото е што пред 1 месец направив една грешка со еден дечко што ми се пушташе, некако имам чувство дека дечко ми знае за тоа и од тогаш однесувањето му е многу по ладно. Доаѓа да се видиме и сексаме и толку си оди без да каже ништо односот му е променет многу.
    Не сакам да го изгубам
    Како да го променам, несакам да оди на работа повеќе како да му кажам дека се каам за тоа што го направив и дека нема да се случи пак.
    Што ако тоа биде крај.
    Ве молам за совет
    Благодарам однапред

13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.701
    Допаѓања:
    23.901
    Прекини да тролаш, земи отспијај.

На Stressed Out, Youknow, Milobebence и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Veseli _cvetovi

Veseli _cvetovi Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2025
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    820
    А како мислиш дечко ти за нос да го влечеш тој да не работи а тебе куќата голема ти била.значи сакаш да ги вчечкаш партнерите за нос од тебе да чекал па ти ако работиш толку како ќе се гледате или слуга ти треба а не партнер треба да поработиш малку на себе не да се олади море и ќе здувне како те трпи незнам

15. zasekogas123

Се зачлени на:
    4 јуни 2024
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    88
    Секој е со обврски, по колку пати во денот очекуваш ти да се гледаш со дечко ти?
    Ако те сака дечко ти, да дознаеше оти си била со друг сигурно не би бил повеќе со тебе, ама нему очигледно му одговара гледање само за секс.

На Burevesnik и Veseli _cvetovi им се допаѓа ова.
  16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.851
    Допаѓања:
    30.323
    Не им се спие, еуфорија ги фаќа точно во 12 :rofl:

На AAKG, Milobebence, Burevesnik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Veseli _cvetovi

Се зачлени на:
    7 ноември 2025
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    820
    Ми се случи по грешка јаоо:drunk: не сакам да исмејувам никој ама изгледа ова по грешка ми се смее :rofl: по грешка се из........е:?: да не ме сватиш криво се однесува за @Lina97

Последна измена: 10 декември 2025
    На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lina97

Lina97 Нов член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Јас работам 8 часа тој е повеќе од 10 часа а плус тоа мојата плата е доволна за семејство.
    Иако ми вика де толку му се неделните теошоци но секој може да се спушти на земја и да живее скромно

19. Veseli _cvetovi

Се зачлени на:
    7 ноември 2025
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    820
    Е нема овде е Балкан дадо петелот дома ќе ти пее а тоа со грешката стварно не ти требало кој маж море ќе ти опрости

20. Lina97

Lina97 Нов член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Досега сите ми простиле, но се плашам да не го изгубам зошто не гледам дека имам подобра опција.