Замисли ќе има потреба да купи шампон, прибор за бричење, да треба да се шиша или да иде со другар на кафе: Срцее, ќе ми дадеш 1000че?
Да да не прави девојкава грешки е најубаво тој да е дома по цел ден.и тој запнал да оди на работаако не раскини му направи услуга и себе и нему
Прво, не можеш и не треба да му велиш да не работи. Тој ти е дечко, не може тој од тебе пари да бара, а и во брак ако би биле, пак е исто. Не може да се потпрете само на една плата. Секој треба прво за свои лични потреби да си има пари, потоа и за домот и семејството. А и што ќе прави, здрав, работоспособен, така да седи. Друго, ако не сакаш да го изгубиш, не се плеткај со други машки. Не треба некој да ти простува туку ти не треба да правиш такви грешки во врска.
Се ми се чини дека советот е пишан од машка личност ама како извртена приказна. Знае дека ако пише дека и брани се ова на девојка му нема да биде подржан и мислеше ако ги смени улогите ќе добие подршка. Без разлика дали си маж или жена раскини на тој/таа спаси го од тебе!
Може и од женска да е пишано, reverse psychology trolling Пошто за машко нормално е бе, да ја тера да не работи, да изневерува.Или сепак не е. Само уште проблемот со голема куќа има не можам да го разберам
А со кого треба да живеете? Со свекрва и цела фамилија до 7мо колено? Не си направила грешка, си го изварала. Сите ги вараше досега и дознале и се направиле будали ко ништо да не било? И значи дечко ти го чуваш ко резерва Не, не се. Прво помислив барем 2000 евра зимаш минимум па биле доволни за фамилија ама 40 000 се смешки за двајца.
Со дечко кој се гледам ми е стварно ок и е доста сериозен , има свој стан (купен) живее во помал град (не е село, општина е) другарка ме убедува како да ако дошло до нешто посериозно да не сум одела во мал град да живеам и не така на купен стан од негова страна туку станот треба да биде под кредит пола пола за утре ден да не ми речел ете јас се сум направил , искрено малце се зачудев што ми збори ,не го кажа тоа како со некоја добра намера туку убедливо делуваше , не не немој да одиш ,па ова за станот...не сакам да се расправам ама нормално ли е ова од другарка ? и вакво размислување и убедување ?
Не ти кажала ништо лошо, туку баш те предупредила да се пазиш. Мажите се превртливи, колку и да ти изгледа денеска сериозен - утре може да смени мислење, а и воглавном маж неможеш вистински да го запознаеш се додека не му родиш деца, тогаш си ги покажуваат роговите. Дај боже се да биде во ред со вас, ама и јас исто би те советувала како другарка ти. Прво, дали ќе можеш да се навикнеш на помал град, ако си од поголем? Нема многу места кај да рашеташ, нема многу работни места, градот полека полека се празни, младите се иселуваат во поголем.... Друго, за станот. И да се венчате, немој да вложуваш во нешто шо не е твое. Не ме прашувај од каде знам. Деугарка ти скроз коректна излегла спрема тебе.
Баш би било вложување ако земеш кредит и отплаќаш и после нешто се деси ? Туку. За работа не се секирам пошто државно сме и 2 ,не ми мења мене многу тоа мал град , само многу демотивирачки ми делуваше ова ,што знам јас така не би рекла
Ако си ти стабилна и имаш каде да се вратиш ,што се замараш тогаш ,тешко е за тој кој нема каде да се врати , а тоа дека има сешто ,така е , но сега мора да се живее .
Само си споделила мислење има луѓе не можат да живеат по други градови. Јас пример во Скопје сум израсната и во никој случај не би живеела во друг град во Мк.
Не се работи за Мк , општина во близина на Нови сад таму има купено стан и таму планира во иднина да живее и мене нешто ми спомнува за тоа па затоа ме стави во мисла само ,секако се е прерано ,ама некако ми засмета ова од другаркава
Ти сепак најдобро треба да ја познаваш и да сфатиш со каква намера е тоа кажано. Јас на мојата најдобра другарка и имам кажувано многу работи про од страна звучат лошо но сепак јас сум и ги кажала со најдобра намера и со намњра да и ги отворам очите.
Зошто да земеш кредит? Немој во никој случај да го направиш тоа и да му го уредуваш станот. Нај на крај, ако планираш така, земи распитај се дали може се тоа на нотар некако да се направи, се шо ќе стаеш во станот да ти биде на црно на бело, незнаеш шо може да се деси. Многу жени, меѓу кои и јас, се зафркнаа така, му го уредиле домот на него и после разводот, останаа со прстот во уста и со долгови. А он си продолжува да живее во комотно.
Членката рече дека дечково купил стан , а другарка и и рекла дека не требало да купи туку поубаво било пола -пола , да не рече утре ден ете се тој направил. Јас така ја сфатив и се чудам на другаркава , не чини кредит ,не чини кирија па сега не чини и кога некој има свое нешто , ма ич не слушајте други , подобро да има свое од колку јас да му плаќам.